Şimdi Ara

30 yaş sizce evlenmek için evde kalmış bir yaş mıdır? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: benimadimturboline

quote:

Orijinalden alıntı: KasarHood!

aşkın sevmenin evliliğin yaşı yok hiçbir şey için geç değil.
    sevdikten sonra istersen 40 yaşında evlen.
    maddiyata takmış durumdasın yanlız birlikte olduğun biri yok sanırım
    neden yok? önce buna çözüm bul. sonrasında maddiyata kafanı takarsın
    çalışıyorsundur muhtemelen. birlikte olacağınız kişide iş sahibi ise 2 maaşla ev geçindirilir arkadaşım
    başta borca gömülür yavaş yavaş yükünü hafifletirsin.

borç olunca rahat eden biri değilim...

30.000tl lik kredi kartım var... kalkıp da hiçbir zaman borçlanarak harcama bile yapamadım...

kredi kartı kullanma mantığım nasıl? söyleyim... içine artıdan 100 tl yatırırm öyle kullanırım...artı bakiyede kullanırım kartı...eski bakiye de kullanmayı seven biri değilim...

100 tl borca bile tahamülüm yok...bu kadar paranın kıymetini biliyorum.çünkü ödeyemediğim zaman icra kapıya dayandığı zaman gözümün yaşına bakmayacağını biliyorum...

ben işte böyle paranın kıymetini biliyorum...cebimde para varsa harcarım yoksa aç gezerim...

kalan ise benim şerefim namusum..başkaları gibi sağa sola borç takmayı seven biri değilim...

git topluma bak ne kadar kişi sağa sola borç takıyor

bu yaşa kadar belli bir birikimin yok ise ve evlilik hayalleri kuruyorsan arkadaşım kusura bakma ya evini kurup düğün ıvırı zıvırı için borca gireceksin yada 35 yaşına kadar bekleyip birikim yapacaksın. yaptıktan sonra kafan rahat planını kurarsın. maddi durumunu bilmiyorum. aldığın maaşı bilmiyorum. yaşam tarzını bilmiyorum. kendi gelir durumuna göre yaşantını sağlayacaksın. eve giren 3500 - 4000 tl ile evini geçindirirsin. sürünmezsin ama uçuk yaşayamazsın. herşey yavaş ve zamanla olur. borç konusunda da bu kadar sert düşünme. bekar hayatı gibi değil evlilik. ister istemez harcama yapacasın. buda sana borç olarak yansıyacak. özellikle ilk yıllarınızda. borç yiğidin kamçısıdır unutma :p

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesen90

Bence geç kalmamışsınız.Hiçbir yaş evlenmek için geç değildir. Çok yanlış, mutsuzluğa odaklanmış bir hayat görüşünüz var. Görücü usülü ile evlenmeyi tekrar düşünün, tek çare bu ise denemekten çekinmeyin, zaten başka yolu yok ve öyle çok da kötü bir yol değildir. Ayrıca para herşey değil, çok klişe bir laf oldu ama. Siz parayı önplanda tutarsanız çocuklarınız da sizi para kaynağı olarak görür. Yani yaşlandığınızda sizi arayıp sormazlar, sizi yük olarak görürler. Evlenmek, yuva kurmak para ile alakalı değil, olgunluk ile alakalıdır. Nice aileler var parasızlık ile başlayıp bolluk ile devam eden. İşte o domates verdiğiniz köylü aile emin olun olgun bir aile. Belki dışarıdan mutsuz gibi görünürler ama aralarındaki bağ sizin 5000tl ile geçindirmeyi planladığınız aileden daha kuvvetlidir. Zengin aileler olgun olamaz demiyorum ama siz sadece para odaklı düşünüyorsunuz. Bu çok yanlış birşey. Herşeyden önce size hayat arkadaşı olacak bir eş ve sıcak bir aile ortamını düşünmelisiniz. Para da önemli ama zaten 2000tl maaş alıyormuşsunuz. Bu bence gayet yeterli.

+ 1905

• quote:

30 yaş sizce evlenmek için evde kalmış bir yaş mıdır?

Yaşım 30 oldu evlenemedim.

Ben söyle istiyorum...Forumda bir çok kişi görüyorum.Yok kuzenlerimde çok para var...Onlar daha iyi yaşıyor vs.vs diyip hayıflanıyorlar.

Ben de istiyorum ki benim çocuğumun boynu bükük kalmasın sonra gelip bu forum gibi yerler de de konu açmasınlar.

Yaşım 30 a dayadı.Halen yalnızım...Gerçi hiçbir kız da beni sevmiyor.

Hayattaki treni kaçırdım mı acaba?Yaşım 30 oldu ya maddiyattan dolayı de evlenemedim ya...onun için...soruyorum

Görücü usulu sevmeden evlenmek istemiyorum.Severek evlenmek istiyorum.

Scanning !!!

Unidentified Flying Turbo (UFT) detected.

Identifying complete.

TURBOLİNEA detected.

Tracking target. Lock. !!!

Targeting complete.

Press fire button ta destroying TURBOLİNEA !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

quote:

Bence geç kalmamışsınız.Hiçbir yaş evlenmek için geç değildir. Çok yanlış, mutsuzluğa odaklanmış bir hayat görüşünüz var. Görücü usülü ile evlenmeyi tekrar düşünün, tek çare bu ise denemekten çekinmeyin, zaten başka yolu yok ve öyle çok da kötü bir yol değildir. Ayrıca para herşey değil, çok klişe bir laf oldu ama. Siz parayı önplanda tutarsanız çocuklarınız da sizi para kaynağı olarak görür. Yani yaşlandığınızda sizi arayıp sormazlar, sizi yük olarak görürler. Evlenmek, yuva kurmak para ile alakalı değil, olgunluk ile alakalıdır. Nice aileler var parasızlık ile başlayıp bolluk ile devam eden. İşte o domates verdiğiniz köylü aile emin olun olgun bir aile. Belki dışarıdan mutsuz gibi görünürler ama aralarındaki bağ sizin 5000tl ile geçindirmeyi planladığınız aileden daha kuvvetlidir. Zengin aileler olgun olamaz demiyorum ama siz sadece para odaklı düşünüyorsunuz. Bu çok yanlış birşey. Herşeyden önce size hayat arkadaşı olacak bir eş ve sıcak bir aile ortamını düşünmelisiniz. Para da önemli ama zaten 2000tl maaş alıyormuşsunuz. Bu bence gayet yeterli.

tamam, güzel şeyler söylüyorsunuz. şöyle bir karşılaştırma yaparsak doğru:

2 bin lirayla geçinen bir aile ve 10 bin lirayla geçinen bir aile düşünelim. iki aile de temel ihtiyaçlarını karşılayabilir, daha çok kazanan ailenin lüksü olur, gezmesi tozması vs. olur, daha iyi evde oturur iyi arabaya biner vs. sonuç olarak aile arasındaki bağ konusunu burdan tartışabiliriz

ama sizin dediğiniz şey, o köylü ailenin mutluluğu, işte ben buna inanmıyorum. çocukları aç yatan bir baba asla mutlu olamaz, baba mutlu olmazsa aile mutlu olamaz. konuyu açan arkadaş da bundan bahsediyor.

açıkçası ben çocuğumun aç yatmaması için kanımı böbreğimi satarım. ne kadar sevgi olursa olsun "baba karnım aç" sözünü duyacağıma vururum kendimi daha iyi

Ben köylü aile mutludur demiyorum. Hatta mutsuz gibi gözükebilir dedim ama oradaki aile bağı tipik modern maddiyat üzerine kurulu bir ailedeki bağlardan çok daha kuvvetlidir. Önemli olan da bu zaten. Çevrenizi gözlemleyin ne dmek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

quote:

tamam, güzel şeyler söylüyorsunuz. şöyle bir karşılaştırma yaparsak doğru:

2 bin lirayla geçinen bir aile ve 10 bin lirayla geçinen bir aile düşünelim. iki aile de temel ihtiyaçlarını karşılayabilir, daha çok kazanan ailenin lüksü olur, gezmesi tozması vs. olur, daha iyi evde oturur iyi arabaya biner vs. sonuç olarak aile arasındaki bağ konusunu burdan tartışabiliriz

ama sizin dediğiniz şey, o köylü ailenin mutluluğu, işte ben buna inanmıyorum. çocukları aç yatan bir baba asla mutlu olamaz, baba mutlu olmazsa aile mutlu olamaz. konuyu açan arkadaş da bundan bahsediyor.

açıkçası ben çocuğumun aç yatmaması için kanımı böbreğimi satarım. ne kadar sevgi olursa olsun "baba karnım aç" sözünü duyacağıma vururum kendimi daha iyi

Ben köylü aile mutludur demiyorum. Hatta mutsuz gibi gözükebilir dedim ama oradaki aile bağı tipik modern maddiyat üzerine kurulu bir ailedeki bağlardan çok daha kuvvetlidir. Önemli olan da bu zaten. Çevrenizi gözlemleyin ne dmek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

biliyorum zaten en baştan anladım ne demek istediğinizi ama örnek yanlış geldi. maddiyata bağlı bir aileye zaten aile denmez

• quote:

Ben söyle istiyorum...Forumda bir çok kişi görüyorum.Yok kuzenlerimde çok para var...Onlar daha iyi yaşıyor vs.vs diyip hayıflanıyorlar.

Ben de istiyorum ki benim çocuğumun boynu bükük kalmasın sonra gelip bu forum gibi yerler de de konu açmasınlar.

Hayattaki treni kaçırdım mı acaba?Yaşım 30 oldu ya maddiyattan dolayı de evlenemedim ya...onun için...soruyorum

görücü usulü sevilemiliyor mu?
    gidersin bakarsın, gerekirse 5-10 kez gider bakar konuşursun, sevmezsen evlenmezsin bu kadar basit

• Hayatın karşına ne çıkaracağı hiç belli olmuyor.Bende 34 yaşına kadar bekardım.Aile dostumuz vasıtasıyla bir bayanla tanıştık ve iki ay gibi kısa bir sürede evlendim.O yüzden takma kafana.Allah herşeye kadir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfx

ne 30 nede 18, evlenilecek kişiyi bulunca evlen.

+1
  • quote:

hocam ben 22 yaşındayım nişanlanacağım, abim 37 yaşında bekar. sap oğlu saptır abim çünki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kiro

quote:

gidersin bakarsın, gerekirse 5-10 kez gider bakar konuşursun, sevmezsen evlenmezsin bu kadar basit

görücü usülü iyidir iyizaten boşanmaların hepsi bu flört sonrası evliliklerde oluyor.millet evleniyor 1 sene demeden hurraa boşanalım.mesela örnekleme verirsek eleman kızla yahut kız elemanla iki sene flört etmiş diyelim 1 sene yahut 6 ayda nişanlılık,bütün huyunu suyunu iyisini kötüsünü öğreniyor.sahısların birbirlerini çözmek için çaba harcamasına gerenk kalmıyor evlilikte,bu da şuna yol açar, birbirlerini iyice anlayıp çözmek için gerekli zamanı harcamak durumunda kalmıyorlar ve evlilik hemen bitiyor.fakat görücü usülü öyle mi alıyorsun hatunu yahut herifi.her gün onunla ilgili farklı şeyler öğreniyorsun,yavaş yavaş sindire sindire anlamaya başlıyorsun,evlilik hayatın klişe olmaktan çıkıyor ve bir bakıyorsun yıllaar geçmiş

• Hacı iyisin hoşsun da bokunu çıkarmışsın,
    Yaşım 26 Devlet memuru olmama rağmen 2.000 TL net elime geçen maaş var, yeni evlendim, eşim çalışıyor ama asgari ücretle. Evim kira, evime giren para 2800 TL, aylık 400 TL kredi ödemem var. hayat gayette güzel gidiyor. Evimde d smartım var, internetim var, cep telefonlarımız faturalı ve son model, evimde canavar gibi pc'm var. Oldu mu oluyor nasıl yetiremiyorsun anlamıyorum. Öyle varoştada değilim. İzmir/Menemen'deyim Merkeze 20-30 km-15 dakika....
    Sorunu zihniyetinde ara...
    Ha madem evliliklerin %99 Cinsellik evlenme hacı. Başka yollardan çöz %1 için evde inek beslenmez. Sütü bakkaldan al.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROV3R -- 16 Ocak 2014; 15:40:19 >
  • 30 tam yaşı, turboscan sen misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lethalforce

Fake and gay. Inanmayin

ya özür dile ya da seni savcılığa veririm hakaretten...ip adresim tespit edilmez diyorsan dh da herkesin telefon numarası kayıtlı...

lütfen insan gibi davranın allah aşkına...

Geyin nesi hakaret, homofobik misin?
  • benimadimturboline B kullanıcısına yanıt
    çocuk falan hikaye onlar belli bi yaşa gelene kadar bişe anlamazlarda alacağın hatuna dikkat et
    bak örnek vereyim:

bacanaktan bahsediyor
    onlarda şu araba war bizde niye yok
    onlarda şu war bizde niye yok

işte o yüzden kadınlara kaşık düşmanı deniliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pozitron84

quote:

Orijinalden alıntı: kiro

quote:

görücü usülü iyidir iyizaten boşanmaların hepsi bu flört sonrası evliliklerde oluyor.millet evleniyor 1 sene demeden hurraa boşanalım.mesela örnekleme verirsek eleman kızla yahut kız elemanla iki sene flört etmiş diyelim 1 sene yahut 6 ayda nişanlılık,bütün huyunu suyunu iyisini kötüsünü öğreniyor.sahısların birbirlerini çözmek için çaba harcamasına gerenk kalmıyor evlilikte,bu da şuna yol açar, birbirlerini iyice anlayıp çözmek için gerekli zamanı harcamak durumunda kalmıyorlar ve evlilik hemen bitiyor.fakat görücü usülü öyle mi alıyorsun hatunu yahut herifi.her gün onunla ilgili farklı şeyler öğreniyorsun,yavaş yavaş sindire sindire anlamaya başlıyorsun,evlilik hayatın klişe olmaktan çıkıyor ve bir bakıyorsun yıllaar geçmiş

işte bu; adam tezini sunmuş

• Ciddi ciddi yazmayın bide şuna ya
  • sen öl,helvanı ben yaparım arkadaş niye geliyorsun şu foruma,şimdi yazar bıdı bıdı
  • benimadimturboline B kullanıcısına yanıt
    bence yaşın geç ama evde kalma olayını at kafadan bide görücü usulu evlenmek çok iyi birşey bence dedelerimiz babalarımız hep böyle evlenmiş evlilikleri çok iyi yürüyor ama şimdiki aşk evliliklerinin çoğu 1-2 sene sonra boşanıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.