en azından sinüs ve kosinüsün yerlerini öğrenin. devamında hayal ederek ikisinin de nerede büyüdüğünü, nerede küçüldüğünü, nerede eksi nerede artı olduğunu bulabilirsiniz. diğer fonksiyonların tümünü sinüs ve kosinüs üzerinden bulabiliyorsunuz zaten. mesela burada Θ açısı büyüdükçe sinüs büyüyor. gözünüzde canlandırın. sinüs 90da 1 oluyor mesela hareket ederek geliyor. cos90 da 0 oluyor. 90dan itibaren cos- oluyor çünkü negatif kısma geçtik. ama sin hala +. sin 0-90 arası büyüyor, 90-180 arası küçülüyor. tanjant da 2. bölgede eksi oluyor çünkü sin/cos ve cos eksi oldu. trigonometride hiçbir şey bilmeseniz bile bunu bilirseniz çok fazla çıkarım yapabiliyorsunuz. ne işimize yarayacak demeyin çünkü ayt 2021deki bir soruyu bununla çözebilirdiniz mesela soruyu bırakıyorum: ![]() ![]() x-> tan a 30-45 aralığında y-> tan 2a 60-90 aralığında z-> tan 3a 90-135 aralığında tanjantın kendi konumu aklınıza gelmediyse hemen sin/costan gidiyoruz. açı büyüdükçe sin büyüyor cos küçülüyor 90'a kadar. o yüzden y>x. 90ı geçtikten sonra cos - oluyor, bu yüzden z negatif ve en küçük. cevap z<x<y. |
birim çemberi mutlaka öğrenin

-
-
bunu bilmeden nasıl trigo çözebilirsin ki zaten. karekökte 30 test var yarısı bunla çözülüyor şakasız
-
hocam bu iyi trigonometriciler için değil. son günde ne yetişir ne öğrenebilirim şu biter mi bu başlar mı diyen arkadaşlar için.
-
Faydalı up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sec, ve cosec grafikli sağlam bir soru karşısında savunmasızım şuan diğerlerinde hiç bir problem yok
-
-
Evet
Sözel misiniz hocam
Belli oluyor hocam
sınavda dedim ki iyi ki apotemi trigonometri çözdüm bütün trigo sorularını doğru çözdüm sınavda
-
üniversitede hala kullanıyorum bu arada. calculus 1-2 ve ileri mat1 derslerinde işime yaradı. diferansiyelde trigonometri devam ediyor mu bilmiyorum.
En Beğenilen Yanıtlar

bunu bilmeden nasıl trigo çözebilirsin ki zaten. karekökte 30 test var yarısı bunla çözülüyor şakasız |
hocam bu iyi trigonometriciler için değil. son günde ne yetişir ne öğrenebilirim şu biter mi bu başlar mı diyen arkadaşlar için. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X