Şimdi Ara

Birim Hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sosyal medya olsun, gerçek hayatta olsun bazen birim hesabı yapanları görüyorum. Yurt dışında ki 10 dolarlık ürünü 10 tlye almayı bekliyolar. Bi yandan haklılar, yüksek paralar ödüyoruz yurtdışına göre ama birim hesabını yanlış yaptıklarını anlatıyorum. 10 lira ödememiz için aynı birimde maaş almamız gerektiğini söylüyorum. 1700 desek amerikalı arkadaşın maaşına, bizim 100 birim ödememiz gerekiyor birim hesabına vurunca. Her iki tarafında 17.000 birim maaş alsa dediği doğru olur ama yine de ufak bi sözlü tartışma yaşanıyor. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum.

• hocam birim hesabı bi aralar TL maaşları ile Avrupa maaşları aynı birime geldiğinde mantıklıydı. ama o zamandan beri çok vakit geçti. döviz katlandı,daha doğrusu TL değeri eridi. maaşlar TL bazında katlandı.

şuanda birim hesabından çok, pahallılık hesapları var. mesela adam diyo ki Fransa'da otobanda kahveye 2 UERO ödedim, bi hafta sonra Türkiye'de otobanda 160 lira ödedim yani işte 4-5 EURO ödedim diyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Ağustos 2024; 13:32:20 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ona sözüm yok hocam, birim hesabı yapanlar oluyordu daha geçen seneye kadar.
  • Birim hesabı kadar saçma bir şey yok. Asgari ücret ile aynı üründen kaç tane alınabiliyor ona bakmak lazım.
  • m f i kullanıcısına yanıt
    aynen, eksik yazmışım. demek istediğim: son yıllarda birim hesabı yapılması tamamen yanlış. ama yapan var hâlâ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.