yeni başlayan biriyseniz güzel ama ağır bir program olmuş.
acy23A
kullanıcısına yanıt
Hocam birşey sormak istiyorum daha önce temel hareketlerle vücudun ısınmasını sağladım (fiziksel durumum çok kötüydü) yaklasık 2 -3 ay düzenli düzensiz gittim daha sonra bu programa geçtim 2-3 ay gibi bi süre oldu fakat bazı hareketlerde inanilmaz zorlanıyorum bazen setleri tamamlayamıyorum bazen acaip bi isteksizlik oluyo bazende antrenmani yapacak enerjiyi bulamıyorum (spordan 2 saat önce yemek yiyorum) bunlar normal mi? Tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: stoffers
Hocam birşey sormak istiyorum daha önce temel hareketlerle vücudun ısınmasını sağladım (fiziksel durumum çok kötüydü) yaklasık 2 -3 ay düzenli düzensiz gittim daha sonra bu programa geçtim 2-3 ay gibi bi süre oldu fakat bazı hareketlerde inanilmaz zorlanıyorum bazen setleri tamamlayamıyorum bazen acaip bi isteksizlik oluyo bazende antrenmani yapacak enerjiyi bulamıyorum (spordan 2 saat önce yemek yiyorum) bunlar normal mi? Tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.
program zaten başlı başına ağır olmuş setleri tamamlayamaman bundan olabilir. büyük kas gruplarını toplamda 12 set küçük kas gruplarını ise 9 setle bitirmeni öneririm. antrenman esnasında enerji problemi yaşıyorsan antrenmandan önce espresso gibi kahveler içmeni önerebilirim. ayrıca karbonhidrat ağırlıklı bi öğün alman faydalı olabilir.
cevabı biraz daha detaylandırmak istedim. mesela göğüs gününde çok fazla press var. mesela 3 tane üst göğüs neden? tavsiyem 2 tane 4 setlik press bir tane de 4 setlik fly yapman.
sırt için de aynı şey geçerli. ben şahsen 2 tane 5er setlik row bir de barfiks ya da pulldown yaparım. omuz için genelde 2 press ve bir açma hareketi yaparım. bazen canım isterse izole olarak ön/arka omuz yaparım.
acy23A
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim göğüsten ve omuzdan 1 yada 2 hareketi çıkartıcam bacak antrenmanı için ayri bir gün gidicem bacak + omzu tamamlayamıyorum genelde.
stoffers
kullanıcısına yanıt
sırttan da çıkarmanı öneririm. daha başlangıç seviyesindesin, düzenli beslenmeyle kolunu kaldırsan gelişirsin zaten.
acy23A
kullanıcısına yanıt
Anladım teşekkür ederim .
programını her 2 ayda bir değiştir..
omuza 5 hareket koyup bacakta 3 hareket? bastan aşağı saçma bir program olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: joof
omuza 5 hareket koyup bacakta 3 hareket? bastan aşağı saçma bir program olmuş
hah geldi yine bi tane bacak sevdalısı
programın saçma falan değil kardeşim sadece çok ağır, hareketleri azaltman yeterli
quote:
Orijinalden alıntı: bidüsün
hah geldi yine bi tane bacak sevdalısı
programın saçma falan değil kardeşim sadece çok ağır, hareketleri azaltman yeterli
Alıntıları Göster
bacak dediğin vucudun yarısı omuza bacaktan çok stres uyguluyorsan bu işi bırak sen. meditasyona yogaya falan başla
joof
kullanıcısına yanıt
Saçma ve yanlış olan yerleri düzeltir misiniz ben yeni başladım sayılır sizce nasıl olmali?
joof
kullanıcısına yanıt
Aslında bacakta 2tane daha hareket var fakat tamamlayamadığım için yapmıyorum.Bacak için ayrı bir gün gidip 5 hareketide yapmak doğru bi karar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: joof
bacak dediğin vucudun yarısı omuza bacaktan çok stres uyguluyorsan bu işi bırak sen. meditasyona yogaya falan başla
Alıntıları Göster
değerli tavsiyeleriniz için sağolun hocam sayenizde ''meditasyona yogaya falan'' başladım
quote:
Orijinalden alıntı: stoffers
Saçma ve yanlış olan yerleri düzeltir misiniz ben yeni başladım sayılır sizce nasıl olmali?
hocam eğer yeni başladıysanız spit yerine full body çalışması öneririm . hocanıza söyleyin öyle bir program yazsın yoksa biz yardımcı oluruz
quote:
Orijinalden alıntı: bidüsün
değerli tavsiyeleriniz için sağolun hocam sayenizde ''meditasyona yogaya falan'' başladım
Alıntıları Göster
devam et sen böyle
joof
kullanıcısına yanıt
Hoca yok maalesef üniversitenin salonuna gidiyorum ilk mesajimda belirtmiştim kışın 2 3 ay full body tarzı bi programla düzensiz bir şekilde giderek vücudun ısınmasını, açılmasını ve kasların senkronize bi şekilde uyum içinde çalışmasını sağladım.Kendimi hazır hissettikten sonra yani yarıyıltatilinden beri bu programi yapıyorum.Bana uygun bi program verebilirseniz memnun olurum yada kullandığımıda değiştirebilirsiniz.Kilo 70 boy 1.78
stoffers
kullanıcısına yanıt
Anladım. yarın bir düzenleme yapalım
joof
kullanıcısına yanıt
Hocam bi düzenleme yapıcaktınız en son galiba unuttunuz