Şimdi Ara

birkaç acemi sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar birkaç sorum olacak yanıtlayabilen olursa çok sevinirim..

1- kasanın içini kurcaladığımda kırmızı-siyah tellere bağlı üzerinde speaker yazan siyah ve küçük kare bir parça vardı. yerini bulamadım bu neyin nesidir ve nasıl yeri nerede olabilir?.. (biostar p4m90-m4)

2- bugün 300w çıkarıp 400w bi psu taktım eski psu'nun fanını çıkarıp hdd soğutmada kullanmak istedim ama ucundaki parça biraz kısa yani iki girişli.. pc ye bu fanı monte edemez miyim?

3- disket sürücüyü komple çıkarmak istiyorum ama pc açılışta onu görmeyince açmıyor.. biostan açılışta hdd ile boot edecek şekilde ayarladım ama yinede olmadı. nasıl çözebilirim?

şimdiden cevaplar için teşekkürler.

• 1- Anakartın eğer bu linkteki modelse, "manuel" yazan başlığa tıkla kullanım klavuzunu indir, o söz ettiğin "speaker" bağlantısını buna bakarak bulup takabilirsin.

http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=283

2- Harddisk ısısı riskli bir değer de değilse boşuna soğutmaya çalışma, ısı değerini " HW Monitör" adlı programdan öğrenebilirsin. Ayrıca psu'dan çıkan fanı çalıştırabilmen için powerdan güç verebilecek şekilde 4pinli molex dönüştürücü takman gerekicek uzun iş bu da.

Harddisk soğutması için şu ürüne bakabilirsin; 10 TL fiyatı, ancak fanları 3500rpm'de döner bu da aşırı ses demektir, bende de var bu ürün fan kontrolcü ile devirini düşürüyorum, lakin bu yeni gelen paketler de fan devirini düşüren "direnç" pakete dahil edilmiştir, bu konu hakkında "evrenshop" 'tan bilgi alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xphd.2f.b-cift-fanli-hdd-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=39120

3- Bios pilini çıkarıp bekleyip bir süre sonra tekrar dene "boot" menüsünden HDD ve Optik sürücüyü sıralayıp, Floppy'i de "disable" yapıp F10 ile kayıt edip tekrar başlat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 14 Mart 2010; 1:59:47 >

• bilgiler için tşkler ederim. faydalı oldu..

bir sorum daha olacak izninizle.. bilgisayar eskiden açılışlarda hiç bip sesi çıkarmazdı.. şimdi her açılışta kasadan bip diye kısa bi ses geliyor.. ben eski bilgisayarlarda böyle bişey olduğunu hatırlıyorum.. acaba bilgisayar biryerde bir sorun görüpte açılışta uyarı mı veriyor..?

birde arada bir donma gibi problemler olmaya başladı çok çok kısa bir süre için oluyor ama.. eskiden böyle bişey yoktu.. dün sadece bir hdd birde psu taktım.. hdd den olacağını düşünmüyorum.. psu da eskisine göre 100w yüksek ama eskisine göre biraz kalitesiz galiba (everest).. sorunu çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar son sorularımla ilgili bilgisi olan yok mu?
  • anakartın bios ayarlarında bununla ilgili ayar var onu kapatırsan açılışta herhangi bir ses çıkartmaz.. Şimdi görmeden şurada burada şoyle yaparak kapat diyemeyecegim ama ayarı var. Normal kasalardaki psu lar zaten dandik..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.