Şimdi Ara

Birkaç Mat1 - Tarih Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İslamiyetin ilk dönemlerinde kendine özgü , demokratik bir yönetim şekli varken bu anlayış, İslamiyeti kabul eden toplumlarda devam etmemiştir.Demokratik yönetimlerin yerine krallık yönetimleri devam ettirilmiştir.
    Buna göre İslam dininin yayıldığı toplumların;
    I. Hukuk Sistemi
    II. Egemenlik Anlayışı
    III. Sanat Tarzı

özelliklerinden hangilerinde bir değişime neden olduğu söylenemez?

A. ) Yalnız I B.) Yalnız II C.) Yalnız III D.) I ve II E.) II ve III açıklayarak söylerseniz sevinirim. ben yanlıştım yaptım soruyu anlayamadım hala

Mat1

1.) Eni 40 cm , boyu 54 cm olan dikdörtgen biçimindeki bir levha hiç parça artmayacak şekilde en a kaç tane kareye ayrılır?

cevap:10

2.) Bir öğrenci 6 günde bir matematik taraması , 10 günde bir türkçe taraması ve 16 günde bir fen taraması uygulamaktadır.
    Üç taramayı aynı gün uyguladıktan sonra tekrar ilk kez üç taramayı aynı gün uygulayana kadar kaç kez aynı gün iki tarama uygulamıştır?

cevap: 13

3.) Boyutları 6 ve 15 cm olan dikdörtgen şeklindeki renkli kağıtlarla kağıtlar katlanmayacak ve hiç boşluk kalmayacak şekilde bir küğün yanal yüzeyleri kaplanmak isteniyor. En az kaç renkli kağıt gereklidir?

Cevap: 60

4. ) 5a + 30 / a ifadesini tam sayı yapan kaç farklı a tam sayısı vardır? cevap : 16
    bu soruda değer verilerek uğraşılır ama cok zaman alır.

• 1.Soru;

40 ve 54 ün obeb i

40 = 2^3.5^1
    54 = 3^3.2^1

obeb(40,54) = 2

54.40 / 2.2 = 270
  • quote:

İslamiyetin ilk dönemlerinde kendine özgü , demokratik bir yönetim şekli varken bu anlayış, İslamiyeti kabul eden toplumlarda devam etmemiştir.Demokratik yönetimlerin yerine krallık yönetimleri devam ettirilmiştir.
    I. Hukuk Sistemi
    II. Egemenlik Anlayışı
    III. Sanat Tarzı

A. ) Yalnız I B.) Yalnız II C.) Yalnız III D.) I ve II E.) II ve III açıklayarak söylerseniz sevinirim. ben yanlıştım yaptım soruyu anlayamadım hala

Cevap Bence Yalnız III Yukarıdaki Şıklarda Sanatla İlgili Bir Yer Yok Yani Şıklarda III.Madde Garanti Öncül Olmalı..

Bu Yüzden A-B-D Şıkları Direk Olarak Elenir..

Şimdi Diyeceksin Hukukta Yok O Zaman I ve III Olmalı Ama Şıklarda Böyle Bişey Olmadığına Göre Ben C Şıkkını İşaretlerdim..Burası Biraz Düz Mantık Oldu Hatta Mantıksızda Olabilir Yanlış Yolda Yapıyorda Olabilirim Ama Ben Böyle Çözüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 14 Aralık 2011; 21:42:50 >

• 1)

özdeş kareler demediği için obeb alamayız. dolayısıyla;

40x54'lük levhayı,40x40 diye ayırırız ondan sonra elde bir tane 40x14'lük kalır onu da 2 tane 14x14'lük levhaya ayırırız, sonra elde 12x14'lük kalır, onun içinden de bir tane 12x12'lik kare levha alırız, 2x12'lik kalır onu da 6 tane 2x2'lik eş kareye ayırırız.

toplamda 1+2+1+6=10 tane kare levha olur. biraz devlet bahçeli hesabı gibi oldu ama umarım anlatabilmişimdir

2)

obeb(6,10,16)=240

obeb(6,10)=30

obeb(6,16)=48

obeb(10,16)=80

üç taramayı aynı anda 240.günde oluyorlar. 0-240 arasında mat türkçe birlikte 8 kere, mat fen birlikte 5 kere, türkçe fen birlikte 3 kere oluyorlar. ancak 240-480 arasında 240. gün de dahil olduğu için çıkartırız. yani 240-480 arası mat türkçe birlikte 7 kere, mat fen 4 kere, türkçe fen 2 kere olurlar. sonuçta 7+4+2=13

3)obeb(6,15)=30

bir yanal yüzeyi kaplamak için 30.30/15.6=10

küpün 6 tane yüzeyi old. göre=6.10=60

4)

5+30/a diye ayır burada 30/a'yı tam sayı yapan değerleri (30'un tam sayı bölenleri) soruyor.

(30=2.3.5) => 2.2.2.2=16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcno -- 14 Aralık 2011; 22:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutchrome

quote:

İslamiyetin ilk dönemlerinde kendine özgü , demokratik bir yönetim şekli varken bu anlayış, İslamiyeti kabul eden toplumlarda devam etmemiştir.Demokratik yönetimlerin yerine krallık yönetimleri devam ettirilmiştir.
    I. Hukuk Sistemi
    II. Egemenlik Anlayışı
    III. Sanat Tarzı

Cevap Bence Yalnız III Yukarıdaki Şıklarda Sanatla İlgili Bir Yer Yok Yani Şıklarda III.Madde Garanti Öncül Olmalı..

Bu Yüzden A-B-D Şıkları Direk Olarak Elenir..

Şimdi Diyeceksin Hukukta Yok O Zaman I ve III Olmalı Ama Şıklarda Böyle Bişey Olmadığına Göre Ben C Şıkkını İşaretlerdim..Burası Biraz Düz Mantık Oldu Hatta Mantıksızda Olabilir Yanlış Yolda Yapıyorda Olabilirim Ama Ben Böyle Çözüyorum..

Aynen bende 1 ve 3 diyecektim. Sıklarda olmadığı için yalnız 3 daha mantıklı. Sanatla alaka olmadığı için

• tarih sorusunun cevabı B imiş. çok saçma geldi bana. çözen dostlara teşekkürler. ebob ilk soru zormuş ne o öyle:):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raymel -- 14 Aralık 2011; 22:44:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raymel

tarih sorusunun cevabı B imiş. çok saçma geldi bana. çözen dostlara teşekkürler. ebob ilk soru zormuş ne o öyle:):)

Tarih Sorusunun Cevabı B Olamaz..Ya Sen Soruyu Yanlış Yazdın Buraya Yada Soru Hatalı
  • tarih orunuun b oluğu açık ama klavy orunlu o yüzn açıklayamıyorum
  • quote:

quote:

tarih sorusunun cevabı B imiş. çok saçma geldi bana. çözen dostlara teşekkürler. ebob ilk soru zormuş ne o öyle:):)

Tarih Sorusunun Cevabı B Olamaz..Ya Sen Soruyu Yanlış Yazdın Buraya Yada Soru Hatalı

yok çok baktım cevap anahtarında B diyor. var bişeyler de göremiyoruz:)
  • quote:

quote:

quote:

Bnce Bi Tarih Hocasına Sor Bu Soruyu Bakalım O Ne Diyecek Kesnilikle B Olamaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

başka bir foruma da açmıştım orada biri açıklamış buyur mantıklı söyledikleri:)

" Sosyal sorusunda parçada bahsedilen İslamiyetin ilk zamanlarında kendine özgü bir demokratiklik olduğundan bahsediyor. Fakat bazı devletlerin İslamiyet'i kabul etmelerine rağmen demokratikleşmediklerini krallıklarını devam ettirdiklerinden bahsediyor. Bu nedenle İslamiyet'in devletler tarafından kabul edilmesi devletlerin yönetim şeklinde bir değişikliğe yol açmamıştır bu nedenle cevap. Yalnız II diğerleri hakkında yorum yapamıyoruz parçaya göre "

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlike B sorunun cevabı ve gayet basit bir soru sadece mantık yürütülerek çözülebilir İslamda demokrasi varmış ancak yayıldığı toplumlara bunu yayamamış doğal olarak 2. seçenekteki egemenlik anlayışını değiştirememiş.

• Burda sanatı direk eleriz.İSLAMİYETN GELMESYLE SANATTA -USLUP- FARKLILIKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTIR.egemenlk hiç bir şekilde değişmez.bir toplum islamyeti kabul ettiği için egemenlik anlaysndan taviz vermez ki.çok basit soru aslnda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.