Şimdi Ara

birşey yapmama rağmen işlemcim çok kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu 2 gündür hep böyle işlemcim sürekli çalışıyor görüyor. Sürekli turbo boost da çalışıyor sürekli ısınıyor. 70 derecenin aşşağısına indiğini görmedim
    intel core i7 işlemci kullanıyorum. Şu anda fan hızı çok aşırı derecede. Oyun oynarken kapanıyor direk.

• 2 konu açmışsınız, 1 tanesi yeterlidir aslında..

İşlemleri açıp bakın, işlemciyi tüketen-sömüren program ve ya güncelleme olabilir. Bunu programın işlemci kullanma yüzdesinden anlayabilirsiniz.. Antivirüs arkaplanda taramayapıyor olabilir. Siz de yüklenince sıcaklık artıyor olabilir. Zorlayan bir şey var demek ki.. Çalıştıra msconfig yazın. Başlangıç sekmesine gelin. Orada gereksizolan herşeyi kaldırın. Sadece antivirüs kalsın. Varsa touchpad tarzı şeyler de kalsın. Gerisini silin, google update, adobe vs..
  • dostum eskiden de aynı şeyler açıktı ama bu kadar ısınmıyordu çok ısınmaya başladı laptop bu arada 2 tane açtığım için özür dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: juddge86

dostum eskiden de aynı şeyler açıktı ama bu kadar ısınmıyordu çok ısınmaya başladı laptop bu arada 2 tane açtığım için özür dilerim

Dediklerimi yaptınız mı?
  • kasayı aç beliki soğutucun tam oturmamıştır
  • kasa değil dostum laptop dediklerinizi yaptım hepsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juddge86 -- 20 Şubat 2013; 20:06:44 >
  • görmedim pardon
  • quote:

kasa değil dostum laptop dediklerinizi yaptım hepsini

Fanı tozlanmış olabilir, termal macun iletkenliğini yitirmiş olabilir..
  • Stok fan kullanıyorsan termal macunu kontrol et dostum
  • Eğer HP laptop kullanıyorsan cool sense kısmından en soğuk moda getirip tekrar deneyebilirsin.
  • hayır hp değil birşey yapmama rağmen işlemci turbo boost da çalışıyor format mı lazım ki
  • quote:

hayır hp değil birşey yapmama rağmen işlemci turbo boost da çalışıyor format mı lazım ki

Virüs bulaşmış olabilir. Bi aralar aynısı banada oldu, hiç bir program dahi çalışmazken işlemci kullanımı %90 - %100 gözüküyordu. Attım formatı bilgisayar kendine geldi.
  • atıcam formatı zatende cd sini bulamadım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.