Şimdi Ara

BİSİKLET İLE MARMARA TURU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bisikletim ile marmara turu yapmayı düşünüyorum istanbul Avrupa (Ben Büyükçekmeede oturyorum) yakasında oturanlar bisikleti olan tecrübeli ve daha önce gezi yapmış olan arkadaşlar varsa katılmak isteyen özelden mesaj atabilir turumuz başlangıcı 17 mayıs gecikirse 24 mayısta çıkacam gelmek isteyenlere duyurulur. :)

Gelmek isteyen arkadaş şu görüntüye sahip olacak :) yani herşeye sahip olacak

Başlangıc İstanbul Tüyap tır.

Rotamız şu şekilde olacak Tüyap, Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Ecebat, Abidiye, Çanakkale, Küçükkuyu, Ayvalık, Balıkesir, Bursa, Yalova

Yalavodan istanbula dönüş olacak.

Tahminim 10- 20 gün ve 900 ile 1.200 KM gibi bir tur yapacaz

Yolculuk boyunca yanımıza en az 300-700 TL arası olacak ve evden çıkarken evde yapılmış poğça börek felan alıncak 4 günlük yemeğimizi oradan çıkaracağımızı düşünüyorum.

Sonraki yiyeceğimiz alışveriş yaparak daha az maliyet ile turumuzu tamamlamayı düşünüyorum

Gideceğimiz yerlerde çadır kamp kurarak kalacaz ve maliyeti minimum seviyeye düşürecez.

Grup olarak ben dahil 6 kişi olucak ve 3 çadır kamp yapacağız. Gelen kişilerin içki,alkol ve benzeri bağımlılığı olamayacak sebebi ise diğer gruptaki arkadaşlarımızı rahatsız etmememiz.

Tahminim günlük 50 km üstü yapmamız gerekecek.

Yaş olarak 19-23 yaş arasında olanlar gelebilir.

Ciddi düşünenler mesaj atabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldStonex -- 11 Mart 2014; 18:42:38 >

• Oldukça iddialı bir tur programı.. Şimdiden hayırlı yolculuklar.. turunuz bittiğinde bu başlığı fotoğraflar ile besler ve tecrübelerinizi paylaşırsanız, güzel fikirler verebilir ilerleyen zamanlarda bu güzergah üzerinden tur yapmayı planlayanlara..
  • Daha önce o yoldan giden biri olarak fikir vermesi açısından bir kaç öneri de bulunayım.

Öncelikle yoldan bahsedeyim. İstanbul'dan Malkara'ya kadar yol çok temiz araba trafiği pek olmuyor hatta bazen saatte bir araba geçiyor. Malkara ile Keşan arasını hızlı geçin. Gerekirse şehir içlerine pek girmeyin. Çok fazla çingene var göz açıp kapayıncaya kadar bisikletin üstünde bir pompa bir suluk ne bileyim alıp kaçacağı bir şeyi çabucak çalabilirler yemek yerken veya dinlenme esnasında. Ben suluğumu çaldırmıştım 9 kişi olmamıza rağmen el çabukluğuyla götürmüşlerdi. Keşan'dan sonra Erikli'ye kadar yol yine temiz. Gelibolu taraflarında geçen sene yol çalışması vardı 4 tane biraz trafik yoğunlaşıyordu araçlar emniyet şeridinden gidiyordu ama sanırım bu sene bitti yol temizdir diye düşünüyorum. Çanakkale'yi geçtikten sonra biraz kırsal bir yol başlıyor Ayvalık taraflarından Bandırma'ya kadar. Bandırma'dan sonra yol yine güzeldi. Bursa'yı geçtikten sonra Yalova'ya kadarki olan kısmın yolu biraz dardı. Emniyet şeridi Tekirdağ-Çanakkale yolundaki kadar rahat değildi. O yüzden Bursa-Yalova arasını dikkatli geçmek lazım. Bir de oradaki sürücüler İstanbul'dakiler gibi sürüyor biraz tehlikeliydi. Ama yine de gidilir keyifli yoldu biz sahil yolundan gittik.

Çadır konusuna gelirsem. Umarım 2 kişi bir çadırda yatmayı düşünmüyorsunuzdur Daha önce çadırla yolculuk yaptınız mı bilmiyorum ama benim tavsiyem herkesin 1 çadırı olmalı hatta mümkünse çift kişilik çadırı olmalı. Çünkü gece yatarken heybeyi ve ihtiyacınız olan şeyleri çadıra almalısınız yoksa sabah kalktığınzda eksikler olabilir. Ayrıca matınızı iyi seçin gece rahat uyumak istiyorsanız. Hatta çift mat veya kalın matlar kullanın.

Yola mümkün olduğunda erken çıkın. Biz günde 100-120 km arası gidiyorduk. Sabaha karşı 3-4 gibi kalkıp çadırı topla bisikleti hazırla saat 4 bucuk 5 oluyordu yola çıktığımızda güneşin doğmasına yarım saat veya 1 saat vardı. Sabah erken çıkmanızın iki faydası vardır.
    1.si erken kalkan yol alır sözü
    2.si sabah asfalt serttir sizi yormaz güneş çıktıkça asfalt yumuşar ve yüklü bisikelt yeri tutar bu da yorgunluk verir.

Bizim tur bütçemiz 650 tl gibi bir miktardı. Gayet keyifli 2 hafta geçirdik. Güzel bir tur sizi bekliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Daha önce o yoldan giden biri olarak fikir vermesi açısından bir kaç öneri de bulunayım.

Öncelikle yoldan bahsedeyim. İstanbul'dan Malkara'ya kadar yol çok temiz araba trafiği pek olmuyor hatta bazen saatte bir araba geçiyor. Malkara ile Keşan arasını hızlı geçin. Gerekirse şehir içlerine pek girmeyin. Çok fazla çingene var göz açıp kapayıncaya kadar bisikletin üstünde bir pompa bir suluk ne bileyim alıp kaçacağı bir şeyi çabucak çalabilirler yemek yerken veya dinlenme esnasında. Ben suluğumu çaldırmıştım 9 kişi olmamıza rağmen el çabukluğuyla götürmüşlerdi. Keşan'dan sonra Erikli'ye kadar yol yine temiz. Gelibolu taraflarında geçen sene yol çalışması vardı 4 tane biraz trafik yoğunlaşıyordu araçlar emniyet şeridinden gidiyordu ama sanırım bu sene bitti yol temizdir diye düşünüyorum. Çanakkale'yi geçtikten sonra biraz kırsal bir yol başlıyor Ayvalık taraflarından Bandırma'ya kadar. Bandırma'dan sonra yol yine güzeldi. Bursa'yı geçtikten sonra Yalova'ya kadarki olan kısmın yolu biraz dardı. Emniyet şeridi Tekirdağ-Çanakkale yolundaki kadar rahat değildi. O yüzden Bursa-Yalova arasını dikkatli geçmek lazım. Bir de oradaki sürücüler İstanbul'dakiler gibi sürüyor biraz tehlikeliydi. Ama yine de gidilir keyifli yoldu biz sahil yolundan gittik.

Çadır konusuna gelirsem. Umarım 2 kişi bir çadırda yatmayı düşünmüyorsunuzdur Daha önce çadırla yolculuk yaptınız mı bilmiyorum ama benim tavsiyem herkesin 1 çadırı olmalı hatta mümkünse çift kişilik çadırı olmalı. Çünkü gece yatarken heybeyi ve ihtiyacınız olan şeyleri çadıra almalısınız yoksa sabah kalktığınzda eksikler olabilir. Ayrıca matınızı iyi seçin gece rahat uyumak istiyorsanız. Hatta çift mat veya kalın matlar kullanın.

Yola mümkün olduğunda erken çıkın. Biz günde 100-120 km arası gidiyorduk. Sabaha karşı 3-4 gibi kalkıp çadırı topla bisikleti hazırla saat 4 bucuk 5 oluyordu yola çıktığımızda güneşin doğmasına yarım saat veya 1 saat vardı. Sabah erken çıkmanızın iki faydası vardır.
    1.si erken kalkan yol alır sözü
    2.si sabah asfalt serttir sizi yormaz güneş çıktıkça asfalt yumuşar ve yüklü bisikelt yeri tutar bu da yorgunluk verir.

Bizim tur bütçemiz 650 tl gibi bir miktardı. Gayet keyifli 2 hafta geçirdik. Güzel bir tur sizi bekliyor

Destek için teşekkür ederim Daha once kamp yaptım bu 2 ay icerisinde bütün işlemleri haritayı kalacağımız yeri netleştirip daha kapsamlı bir tür programı paylaşacağım 1 ay içinde bu yazım sadece düşünmek amacıyla yazıldı

Daha once edirne ve Kıbrıs turu yaptım tek başıma ve tek olunca biraz yalnızlık oluyor ama yeni insanlar ile tanışıyoruz

Bu turu yapmamın nedeni biraz cesaret toplamak seneye bosna ve İtalya turu yapacağım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldStonex -- 12 Mart 2014; 0:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben, iki hafta sonra benim gibi sporcu bir arkadaşımla birlikte performans turuna çıkacağım. 1 günde İstanbul-Bursa-İstanbul(Dönüş Feribotla) yapacağız. Yalova tarafından gidicez. Yolun son durumunu geldikten sonra yazarım buraya.

Konuyu takibe aldım. Sizin de turunuzu merak içerisinde beklemekteyim :)
  • quote:

Ben, iki hafta sonra benim gibi sporcu bir arkadaşımla birlikte performans turuna çıkacağım. 1 günde İstanbul-Bursa-İstanbul(Dönüş Feribotla) yapacağız. Yalova tarafından gidicez. Yolun son durumunu geldikten sonra yazarım buraya.

Yaptığınız yolculuğu ayrıntılı bir biçimde bu konuda anlatırsanız sevinirim sizin turunuzu bekliyorum Bol gezmeler ve başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldStonex

quote:

Ben, iki hafta sonra benim gibi sporcu bir arkadaşımla birlikte performans turuna çıkacağım. 1 günde İstanbul-Bursa-İstanbul(Dönüş Feribotla) yapacağız. Yalova tarafından gidicez. Yolun son durumunu geldikten sonra yazarım buraya.

Yaptığınız yolculuğu ayrıntılı bir biçimde bu konuda anlatırsanız sevinirim sizin turunuzu bekliyorum Bol gezmeler ve başarılar

Teşekkür ederim.

Geldiğim zaman sizi haberdar ederim. Fotoları atarım.

• 6 kişi uzun turda sorun olur max 3 kişi olucaksın mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

6 kişi uzun turda sorun olur max 3 kişi olucaksın mis

Ne gibi bi sorun olur ayrıntılı açıklarsan düşünürüm

4-6 kişi arası olacak en az 4 en fazla 6 yani
  • GoldStonex G kullanıcısına yanıt
    Ne kadar kalabalık olursanız, yaşayacağınız fikir ayrılıkları, uyum problemleri, karar ver(eme)me sıkıntıları da bir o kadar artar demek istemiş. Haklı da yani. :)
  • quote:

quote:

fefa arkadaşımızdın dediği gibi aynen,üniversite okurken yaz okulunda arkadaşlarımla 5 kişi tur yaptık 30-35km gibi (kısa ama anadolunun çorak yeri kuş geçmez kervan yürümez bir yer ıssız anadolu yolları işte)kondisyonumuz 0 bisiklet kiraladık.koyulduk yola planladığımız yere ulaştığımızda 2 kisi dahada gidelim dedi 3ümüz gitmeyelim dedik ama noldu nettiler devam ettik.1si düştü hemde yolda giden tırın 30 cm yanına daha sonra 1 kişi arayı açtı 1 kişi onun peşine takıldı biz arkadan 3 kişi o giden 2 kişiyi merak ederek devam ettik.fazla kişi olunca bölünmeler oluyor,tabi istisnalar kaideyi bozmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitlimaşa -- 13 Mart 2014; 13:33:18 >

• quote:

quote:

quote:

fefa arkadaşımızdın dediği gibi aynen,üniversite okurken yaz okulunda arkadaşlarımla 5 kişi tur yaptık 30-35km gibi (kısa ama anadolunun çorak yeri kuş geçmez kervan yürümez bir yer ıssız anadolu yolları işte)kondisyonumuz 0 bisiklet kiraladık.koyulduk yola planladığımız yere ulaştığımızda 2 kisi dahada gidelim dedi 3ümüz gitmeyelim dedik ama noldu nettiler devam ettik.1si düştü hemde yolda giden tırın 30 cm yanına daha sonra 1 kişi arayı açtı 1 kişi onun peşine takıldı biz arkadan 3 kişi o giden 2 kişiyi merak ederek devam ettik.fazla kişi olunca bölünmeler oluyor,tabi istisnalar kaideyi bozmaz

Ozaman 3 kişi olacak ve planı yapıp onayladıktan sonra çıkılacak yola sonra

• Haklısın
  • Şehiriçi - şehirler arası birçok tur yaptım ama turlar içmeden çekilmez eğer içki problem olmasaydı katılabilirdim.
  • Arkadaşlar ilgilenen yokmu bu fırsat kaçmaz
  • Çok yakında web sitesi açıp size gerekli rota ve planı ordan anlatacağım Bekle bizi marmara biz geliyoruz
  • 17 MAYIS ÇANAKKALE TURUNA KATILMAK İSTEYENwww.gezginfener.com sitesine bakabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.