Şimdi Ara

Bisiklet Konusunda yardıma ihtiyacı olanlar yazabilir :) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
17.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pazartesi sendromu öncesi son bir mesaja daha cevap yazayım. Kadro boyunun öncesinde alacağınız bisiklet türüne doğru karar verdiğinizden emin olun derim. Spora giderken dağ tepe aşmayacak, anormal derecede bozuk yollardan gitmeyecekseniz dağ bisikleti çok da uygun bir tercih değil.
    Şehir içi kullanım için şehir/tur bisikletleri tercih edilmeli. Fazla engebeli olmayan toprak yollarda da cross hibrit sınıfı şehir bisikleti ile gayet rahat sürüş yapılabilir. Ayrıca birçok şehir/tur hibriti yük taşımaya uygun kadro geometrisi ve bagaj gibi ekstra donanım ile geliyor.
    Bu hatırlatmadan sonra kararınızı NG650 den yana kesinleştirdiyseniz, hayırlı olsun. Mtb sınıfı ile uzun zamandır ilgilenmediğim için bagaj delikleri konusunda bilgim yok, ancak teoride mümkün olmalı. Bu kadar büyük tek çanta yerine uzun mesafeli turlara yönelik çiftli heybelere yönelebilirsiniz. Bisikletinizin dengesini fazla bozmadan yük taşımış olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Dag bisikleti istememin sebebi burada masukiyede falanda kullanacagim firsat oldukca. Birde su bisiklet nasildir ?
    http://www.performansbisiklet.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=903

• Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    Daha önce de yazdığım gibi oldukça uzun süredir mtb grubu ile ilgilenmiyorum. Bu konuda gelen soruları ise başka arkadaşlara bırakıyorum.
    Fakat şu kadarını söyleyebilirim : mtb grubundan soğumama sebep olan bisiklet bir Kron XC 250 idi. Kullanan ve memnun olanlar vardır elbet, ancak ben tavsiye vererek vebal altına girmek istemem açıkcası.

Ben biraz araştırdım da yol bisikleti almamı öneriyorlar dağ araziye falan çok girmeyeceksem. Ben düz mantık bakıyordum yollar kötü diye dağ bisikleti alıyım diyordum.

650 tl bütçem var yol bisikleti önerir misin bana ? Birde salcano city fun yol bisikleti mi ? Şehir bisikleti diye geçiyor bazı yerlerde. Ben günlük ulaşımda kullanacağım ve sabahları spor ekstra spor olsun diye.
    http://www.sporfirsati.com/salcano-city-fun-60-v-28-jant-2015-model?ref=akakce&v=0.74.7
  • Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    City Fun serisi şehir/tur hibritleri sınıfının alt giriş seviye modelleridir. Fiyatlarına göre alınabilir özelliktedir. Yol bisikletleri kadro üst borusu yola paralel, düz yerine dropbar gidonlu, çok ince 700x23 gibi lastiklere sahip hız için tasarlamış bisikletlerdir. Ele gelir bir yol bisikleti için alt limit olarak 1500 TL gözden çıkarılmalıdır. Gerçek yol bisikletleri ise minimum 2500 TL'den başlar.

Ben günlük ulaşımda kullanacağım. Çok yavaş tabii ki gitmek istemem zaten zamandan tasarruf için bisikletle gidip gelmek istiyorum. Senin önerin o zaman Salcano City Fun 60V mi ? Zaten şehir içinde ne kadar hız yapabilirim birde o var.

http://www.sporfirsati.com/salcano-city-fun-60-v-28-jant-2015-model?ref=akakce&v=0.74.7

http://www.sporfirsati.com/salcano-xrs070-28-jant-2015-model

• 650 TL bütçe ile ikinci el Carraro Sportive 224 alınabiliyor. Sıfır tercih edilirse City Fun 60 en iyi seçenek.

Teşekkür ederim.
  • Hocam Decathlondan B'twin Fit 3 sehir/yol karisimi bisikleti almak istiyorum.Fiyat 720 TL.Alinir mi bu fiyata bu bisiklet yoksa bu fiyata farkli marka modeller dusunulebilir mi ?

• Arkadaşlar 1.77 boyundayım. 29er mtb bisiklet almayı düşünüyorum. Bisikleti Adana'da kullanacam.
    Hangi kadro boyunu tercih etmeliyim?
    Hangi freni tercih etmeliyim?
    1500 TL ye kadar önerileriniz nedir?

Anlayacağınız acemiyim. Uzun zaman oldu binmeyeli. Giriş seviyeainde ilk bisikletim olacak.

• Arkadaşlar merhaba bu ay bir bisiklet alacağım şehir içinde spor amaçlı kullanacağım genelde ama biraz köy kasaba gezinti merakımda var bu şehir içi kullanımı ve hafif arazide kullanıma uygun bir şey bakıyorum fakat işyerinde bir arkadaşım şehir kullanımı için bisiklet almamı tavsiye ediyorlar amortisör olmasın bisiklette diyorlar.

Bende burada ki arkadaşlara sormak istiyorum bu düşünceme göre sizce amortisörlü şehir ve arazi şartlarında (basit bölgeler) kullanabileceğim bir bisiklet almak mı daha doğru olur yoksa şehir içi kullanıma uygun bir bisiklet mi? Bütçe olarak da aklımda 800-1000 TL'lik bir rakam var.

Sizin tavsiyeleriniz nedir? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahbaz061 -- 31 Ocak 2015; 22:25:41 >
  • Ön maşasında kilitlenebilir amortisör olan bir model bakabilirsiniz. Böylece düz yollarda maşayı kilitleyebilir, hafif araziya girdiğinizde de maşayı açabilirsiniz.

Sabit maşalı bisiklet ile kilitlenebilir ön maşalı bisiklet arasında yaklaşık 1 kg fark olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

Ön maşasında kilitlenebilir amortisör olan bir model bakabilirsiniz. Böylece düz yollarda maşayı kilitleyebilir, hafif araziya girdiğinizde de maşayı açabilirsiniz.

Sabit maşalı bisiklet ile kilitlenebilir ön maşalı bisiklet arasında yaklaşık 1 kg fark olacaktır.

Genellikle hareketli masali olanlarada kalin lastik koyuyor ureticiler buda yol icin uygun degil genel olarak bu biraz yol biraz arazi malesef cok duzgun olmuyor hybrid modeller var ama sahsen 5 para etmezler sen hi offroad araciyla hiz yapamazsin yada bi hiz araciyla arazide gidemezsin tamamen farkli keyifler ve kategoriler yol/tur bisikleti alirsan arazide jant telleri kopmaya baslar buda buyuk sikinti ayrica amortisor olmayisida eklem agrilarina sebep olabilir saygilar...

• Cevaplarınız için teşekkür ederim çok kararsız bir insanımdır farklı seçenekler çıktıkça daha da kararsızlaşıyorum. Arazi kullanımdan kastım stabilize yol daha fazlası değil.

Ben kıt bisiklet bilgimle şu iki bisiklet hoşuma gitti sizin önerileriniz olursa gerçekten çok memnum olurum.

1-http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=4&sira=23

2-http://www.bisikletcim.com/carraro-sportive-224-28-bisiklet
  • Bu iki model arasında benim tavsiyem Carraro Sportive 224 olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

Bu iki model arasında benim tavsiyem Carraro Sportive 224 olur.

Çok teşekkür ederim hocam bugün Deachton'a gideceğim oradan da bakarım bisikletlere.

Size de teşekkür ederim yardımlarınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Katlanır bisiklet grubunda sadece küçük jant çapına değil, 26" gibi standart ölçülere sahip olan modeller de mevcut. Ancak katlanır tasarımın temel hedefi olan minimum boyut - maksimum taşınabilirlik denklemine en uygun modeller genelde 20" ve altı jant ölçüsünde.
    Doğal olarak standart bir bisiklet kadrosundan farklı yapıdalar ve bunun tuhaf gelmesi normal olabilir. Ancak bu alanda kendini ispatlamış marka ve modellerin kullanımında en küçük bir sıkıntı yaşanmıyor. Bisiklet türüne karar verirken görüntüden çok kullanım amacı ve güzergah ön planda tutulmalı.
    Katlanır bisikletlerin hızlıca katlanıp kolayca toplu taşıma araçlarına girme, evde ve arabada çok az yer işgal etme, uçak otobüs gibi mesafeli seyahatlerde minimum sorun çıkarma gibi avantajları mevcut. Ancak çok pahalı modelleri hariç düşük vites sayısı nedeniyle daha düşük hız, dik yokuşlarda daha fazla zorlanma, upgrade işleminin daha sofistike olması gibi dezavantajları da var. Bir adet Merida Crossway 300, bir adet Dahon Vybe C7A ve bir adet Cube Cross Race kullanıcısı olarak kullanım amacına uygun bisikleti 3 değil 4 kat indirip çıkarıyor ve bakımlarını yaptıktan sonra asla balkona değil duvarda özel yaptığım askılı raflara kaldırıyorum. Bu şekilde yer işgal etmediği gibi harika bir dekor da oluşuyor.

Birkaç hafta önce soru sormuştum sizde cevaplamıştınız.182cm boyum var.Gidip canlı olarak inceledim hoşuma gitti.Boyum yeterli sanırım sıkıntı çıkartmaz?
    Ve bisikletin kalitesi için ne düşünüyorsunuz?

Almayı düşündüğüm bisikletin linki
    http://www.decathlon.com.tr/bfold-3-katlanr-bisiklet-siyah-id_8248975.html

• Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    B'Twin markalı bisikletler arkalarındaki Decathlon güvencesi ile satış sonrasında memnun ediyor.
    Baktığınız bisiklet en alt giriş seviyesi bir model. Çelik ve ağır bir maşaya, fiyatına paralel seviyede donanıma ve sabit vitese sahip. Bu bisikleti Konya gibi dümdüz bir şehirde kullanacaksanız sözüm yok, ancak İstanbul'da rampa çıkabilmek için Tour de France atleti ayarında kondüsyonunuz olmalı.
    Katlanır bisikletler için bütçenizi biraz artırmanız, Dahon, Tern gibi alanında uzmanlaşmış markaların ürünlerine yönelmeniz daha doğru. Decathlon'un ürünlerinden ise en az B'Fold 7 tercih edin.

• Salcano marka mtbike sahibiyim.Sorum şu; kışın bu bisiklete bakım için yapılabilecekler neler?Zincirlerin greslenmesi vs.???
  • Beyler bisikletin on/arka freninde siyah lastik olan kisim parcalanmis.

Ustteki siyah plastik kisim. Bunu nerden tedarik edebilirim? Frenleri iyicene sıktım idare ediyor ancak pek guvenli gelmedi bana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.