Şimdi Ara

Bisiklet Konusunda yardıma ihtiyacı olanlar yazabilir :) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
17.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Merhaba. Benim bisikletimin arka göbek vidası yamuluyor git gide ve de ses yapmaya başladı. Bana önerebileceğiniz sağlam olsun özellikle 85 KG'yım yani bana dayanabilecek bir şey önerebilir misiniz? Arka dişlim 7'li dişli. Mandallı değil düz.

göbek tavsiyesimi istiyorsun yoksa ruble mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

Orijinalden alıntı: umutcannavcii

bisiklet kaplama hakkında biginiz varmı

kadroyu çıplak soyup plastidip boya yapabilirsin

ben reklamcılardaki folyo lardan düşünüyordum ama bisikleti demir hale getirmekte çok zor :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

bisiklet kaplama hakkında biginiz varmı

kadroyu çıplak soyup plastidip boya yapabilirsin

ben reklamcılardaki folyo lardan düşünüyordum ama bisikleti demir hale getirmekte çok zor :)

dediğim gibi yap at bi neon turuncu üstünede yazdır bi trek canın sıkılınca sökersin

• Ya ben ole sehirler arasi turlara falan katilmicam sadece hem spir oksun su bel bolgemdeki yaglardan kurtulayim hemde su guzel ulkemizin asfaltlarinda fazla bisiklet eskitmemek icib aliyorum ha baktim ilerde yetmedi satip ustune koyar alirim bi btwin yada sedona kafam rahat devam ederim pedallamaya yinede cok tesekkurler ve iyi pedallamalar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Göbek hocam. Belirmeyi unutmuşum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Göbek hocam. Belirmeyi unutmuşum :)

ne kadarlık bişi bakıyorsunki hocam ? şimdi ben sana ne desem boş 20 lirayada göbek vaaar 150-200 $ ada var sun ringle göbekler ne desem boş yani
  • up
  • Benim ilginç bir sorunum var. Tam olarak hangi noktadan geldiğini çözemediğim bir sürtünme problemi. Bu ses sadece pedalı güçlü bir şekilde çevirdiğimde çıkıyor,ağırlaşınca veya pedal çevirmeden giderken olmuyo özellikle sol pedalın oralardan geliyor ve lastiğe bir şey sürtüyormuş gibi bir ses ve titreşim oluyor. Dün bisikleti baya inceledim ama görünürde hiç bir anormallik yok arka tekerliği boşa alıp elimle pedalı çevirerek tam noktayı bulmak istedim ama bu seferde o sürtünme olmuyor yani sorun üzerinde ki yük ve baskı ilede alakalı demek ki. Bir fikri olan var mı arkadaşlar ? Sürtme ve ses çıkarmaya sebeğ olabilcek muhtemel noktalar felan ?

Edit: Şimdi kesin olarak eminim ses sol pedaldan çıkıyor. Bisiklete binmeden tek ayağımda yük verip pedalı çevirince sol pedalda ses ve titreşim oluyor. Aynı şeyi sağ pedalda denedim orda sorun yok demek ki yalnızca sol pedal ile alakalı. Ne olmuş olabilir ki acaba dediğim gibi görünürde bişey yok

Edit: Sorunu çözdüm Ayaklık ile ilgiliymiş. Ben ilk onu kontrol etmiştim lastiğe fazlasıyla uzak ve sabit durduğu için o ihtimali geçmiştim ama sol pedala yüklendiğimde ayaklığıda oynatıyormuş o lastiğe çarpıp geri normal haline geliyor. Ayaklığa nasıl etki ettiğinide anlayamadım çarpmada yok çünkü şimdilik ayaklığı komple sökerek sorunu çözmüş bulunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 8 Aralık 2014; 14:41:58 >

• Crs 600 dağ bisikleti almayı düşünüyorum peşin fiyatına ne kadara patlar bana.Boyum 1.75 26 jant uygunmudur benim için.
  • senin boyunla jant çapının hiç bir alakası yok sana 17-17.5 -18 kadro kullanabilirsin
  • Arkadaşlar merhaba, bisiklet alıp turlara katılmak uzun süredir hayalimdi. Okulum bitti bir işe girdim ve artık bisiklet alıp turlara katılma niyetindeyim fakat şöyle bir durum var şeker hastasıyım haliyle bisiklet ile spor yaparken şekerimin düşmesi olası bir ihtimal bu durumlarda bir iki çikolata yiyerek durumu normalleşterebilirim fakat bu durumum bisiklet ile spor yapmamın önünde sizce bir engel midir? Amacım bisiklet ile şehrin güzel yerlerini görmek öyle şehirler arası bir gezinti amacım yok sadece hafta sonları sabah çıkacağım ve akşam gelecek şekilde turlara katılmayı planlıyorum. Bu konuda görüşleriniz nedir?
  • sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    aksine iyi bile gelir tabi kendini bilerek sürersen
  • Merhaba öncelikle, ben bisiklet tavsiyesi almak istiyorum. biraz araştırma yaptım ama baktım burada bir bilen elinden geldiğince doğrudan sorularımızı cevaplıyor ben de faydalanayım dedim Bisikleti asfaltta kullanacağım ama yaşadığım bölgede asfalt aslında zift üstüne dökülmüş bol mucırdan ibaret pek şehir içi değil daha çok şehir dışına 15-20 km uzaklığa doğru spor ve sürerken eğlenmek için kullanacağım bir bisiklet arıyorum. yollar fazla rampalı( yokuş değil dediğim) torosların zirvelerindeyim. nasıl bir şey almalıyım. yol bisikleti sehir bisikleti tur bisikleti diye ince farklar var tam olarak karar veremedim ben de. fiyat sınırı koymamakla beraber profesyonel bir şey de aramıyorum.

ayrıca boyum 170cm bacak içi boyum 74 cm kilom da 64 kg.

saygılarımla iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mst009

Merhaba öncelikle, ben bisiklet tavsiyesi almak istiyorum. biraz araştırma yaptım ama baktım burada bir bilen elinden geldiğince doğrudan sorularımızı cevaplıyor ben de faydalanayım dedim Bisikleti asfaltta kullanacağım ama yaşadığım bölgede asfalt aslında zift üstüne dökülmüş bol mucırdan ibaret pek şehir içi değil daha çok şehir dışına 15-20 km uzaklığa doğru spor ve sürerken eğlenmek için kullanacağım bir bisiklet arıyorum. yollar fazla rampalı( yokuş değil dediğim) torosların zirvelerindeyim. nasıl bir şey almalıyım. yol bisikleti sehir bisikleti tur bisikleti diye ince farklar var tam olarak karar veremedim ben de. fiyat sınırı koymamakla beraber profesyonel bir şey de aramıyorum.

ayrıca boyum 170cm bacak içi boyum 74 cm kilom da 64 kg.

saygılarımla iyi forumlar.

fitness tarzı bisikletler uygun olur

lastiklerinin 700x28 den küçük olmamasına dikkat edin bütçenizi yazarsanız model olarakta tavsiye verebilirim.

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Merhaba, fitness tarzı nasıl oluyor birazdan onları da incelerim.fiyat olarak aksesuarlarla 1500tl kadar bütçe ayırırım sanırım

• quote:

Merhaba, fitness tarzı nasıl oluyor birazdan onları da incelerim.fiyat olarak aksesuarlarla 1500tl kadar bütçe ayırırım sanırım

http://www.carrarobisiklet.com/#sportive-327_218
    http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-410.html
    http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-420.html
    http://www.decathlon.com.tr/fit-500-yol-bisikleti-id_8239798.html

nakit alıcaksanız carraro ve sedona 410 (1050 TL)
    sedona 420 ve fit 500 (1250) TL ye alınabilir
    dechatlonda normal olarak pazarlık yok ama kredi kartıyla alıcaksanız 100-150TL fazlası olur sanırım

her iki durumdada en alınabilir bisiklet 27 vitesi karbon maşasıyla BTWIN Fit 500 donanım olarakta en iyisi
    İkinci sırada Sedona 410 geliyor hidrolik fren düşünüyorsanız 420 öneririm ama size tavsiyem v frenli modellei tercih etmeniz
    benim için de en sonda ise carraro gelir

Fitness tarzı ön amortisörsüz ama düz gidonlu 28-35 hacimli lastik olan modeller verdiğim linklere bakarsanız anlarsınız zaten

Linklere baktım, forumlarda genelde sizin önerdiğiniz gibi fit 3 ya da fit 5 geçiyor. Kadro boyu hesabına pek kafam yatmadı: bazen inç bazen cm hatta m,l gibi harflerle de belirtiliyor 2.el bakmamı tavsiye eder mısınız? Uni.de hafta sonları göztepe alsancak sasali yapardık kiralayıp şimdi kendimin olsun istedim ama tabi mümkün olduğunca kaliteden kısmadan uygun bir şekilde temin etmek istiyorum öneriler için tekrardan teşekkürler

• Merhaba , ben de bisiklet tavsiyesi almak istiyorum. ikinci el bisiklet alacağım. çok fazla bilgim yok ancak forumları takip ederek biraz bilgi sahibi oldum. haftada iki üç gün iki-üç saat şehiriçi kullanacağım. iki bisiklet arasında kaldım. (kron xc250 Hd ve carraro daytona 435).

xc 250 hidrolik frene sahip 21 vites. ancak daytona 435 ise 27 vites (deore) ve v fren. her ikisinin de kadro ve albenisi iyi geldi bana. kanaatimce kategorileri aynı değil fakat daytona hakkında çok bilgim yok.
    acilen yardımcı olursanız sevinirim. (iki bisikletin fiyatı da aşağı yukarı aynı belki model yılları farklı olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_ozan -- 29 Aralık 2014; 0:03:14 >
    merhaba fit 300 ile fit 500 arasındaki farkları söyleye bilir misniz acaba ben baktım ama çok da anladığım söylenemez. 400tl lik fark yapan şeyler neler acaba. evt agırlık olarak fark var ama maşa için yazan şeyler fit 300 de daha mı iyi acaba ben düz mantık yaklaşıyorum tabii teknik kavramlardan pek anlamıyorum da
  • quote:

merhaba fit 300 ile fit 500 arasındaki farkları söyleye bilir misniz acaba ben baktım ama çok da anladığım söylenemez. 400tl lik fark yapan şeyler neler acaba. evt agırlık olarak fark var ama maşa için yazan şeyler fit 300 de daha mı iyi acaba ben düz mantık yaklaşıyorum tabii teknik kavramlardan pek anlamıyorum da

fit3 ------------------------- fit500
    aliminyum maşa-------- karbon maşa
    21 vites düşük seviye--27 vites orta seviye
    çevirmeli vites------------kulakçıklı vites

kesinlikle fiyat farkına değer
    bu arada kadro boyuna dikkat edin
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.