Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Arkadaşlara belki uğraşıp yaparsınız ama bunu hobi olarak gömeniz daha iyi. Yoksa Bisikletin ani hızlanmalar için yapılan bir dinamiği yok. Çok hızlı gitmesi için de tasarlanmamış, frenleri deseniz ona göre değil. Sadece zincir motorunu taksanız çok sesli olacak, güvenli olmayacak.

Zaten motor alacaksınız bisiklettir, zincirdir derken, yalıtımdır, güvenliktir derken baya da masraf yapacaksınız. Ne kadar da yapasanız güvensiz bir sistem olacak. Zincirin çat diye kopmayacağı, motorun dolanmayacağı ne malum. Yakıt işleri var vs vs. zaten çok uğraştın mı mobiletten farkı kalmıyor.
    Kanunu olarak da yasal olmadığından bahsetimiyorum.

Alın bir scooter güzel güzel binin

Amaç ihtiyaç değil, amaç heves ve deneyip görme arzusu. Bende olduğu gibi bu arkadaşlarında muhtemelen öyledir. Yoksa hazır almak çok zor değil. Taksitle scooter almakta ne var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 15 Haziran 2011; 12:03:37 >

• Dişlileri bulursam çok güzel olacak ama henüz bulamadım.Bulunduğum şehirde 2 tane sanayi var . Bi tanesine az önce gittim bulamadım.Diğerine de gidicem ama özellikle nereye bakayım?
  • diskli janlar var o cantlarda diskin yerine çarkı uydurabilirsiniz
  • Abicim bunu niye daha önce demedin yav. Hay aklınla bin yaşa . Bunu nası düşünemedim ya.
    Hemen inceliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

diskli janlar var o cantlarda diskin yerine çarkı uydurabilirsiniz

Aslında fena fikir değil ama sonuçta alüminyum değil miydi onlar? Yamulma riski yok mu acaba? Kaldıki kaynak tutabilecek mi?

Kısaca denemek lazım
  • Hemen bisikletçiye soracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

quote:

Aslında fena fikir değil ama sonuçta alüminyum değil miydi onlar? Yamulma riski yok mu acaba? Kaldıki kaynak tutabilecek mi?

Kısaca denemek lazım

onlar kaynaklı değil monteli alyanlı vidayla monte ediliyor

• Normal bir janta monte edilebilir mi ?
  • quote:

quote:

quote:

Kısaca denemek lazım

onlar kaynaklı değil monteli alyanlı vidayla monte ediliyor

Çok iyi ozaman

• hayır diyorum edilmez benim bildiğim kadarıyla
  • çıkma falanda bakabilirim olmadı.Dişli sisteminin bu kadar karmaşık olabileceğini düşünmemiştim açıkçası .
  • bütün olay dişliler zaten :)
  • quote:

quote:

Arkadaşlara belki uğraşıp yaparsınız ama bunu hobi olarak gömeniz daha iyi. Yoksa Bisikletin ani hızlanmalar için yapılan bir dinamiği yok. Çok hızlı gitmesi için de tasarlanmamış, frenleri deseniz ona göre değil. Sadece zincir motorunu taksanız çok sesli olacak, güvenli olmayacak.

Zaten motor alacaksınız bisiklettir, zincirdir derken, yalıtımdır, güvenliktir derken baya da masraf yapacaksınız. Ne kadar da yapasanız güvensiz bir sistem olacak. Zincirin çat diye kopmayacağı, motorun dolanmayacağı ne malum. Yakıt işleri var vs vs. zaten çok uğraştın mı mobiletten farkı kalmıyor.

Amaç ihtiyaç değil, amaç heves ve deneyip görme arzusu. Bende olduğu gibi bu arkadaşlarında muhtemelen öyledir. Yoksa hazır almak çok zor değil. Taksitle scooter almakta ne var

Ben de öyle diyroum zaten. Bende oralardan çok geçtim. Yaptığım aletlerin uğraştığım projelirin haddi hesabı yoktu :)
    Şu anda da mühendis oldum zaten. Konuyı tesadüfen gördüm eskiden benim de düşündüğüm birşey olduğu için merak ettim.
    Ama buradaki bir çok arakdaşın bir adet scooterı filan olsa böyle şeylere heves etmezler. Zira benim olana kadar ben de çok kafa yormuştum. Bir de o zamanlar imkanlar bu kadar müsait değildi. Çok kısıtlıydı.
    Şu an motora bile binmeyi tehlikli görüyorum o ayrı. Ama bu işler zamanla.
    Allah korusun çok güvensiz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yaklaşık 15 yıl önce 15-16 yaşlarındayken Bisiklette çok sürat yapardım. Bir gün bir araba çarptı hala kafatasımda göçük vardır. Allah korudu. Benim dediğim sadece bu işlerin hobi için yapılması gerektiği zaten.

• Kardeş hiç uğraşma bi mobilet al. :)
  • quote:

quote:

quote:

Ben de öyle diyroum zaten. Bende oralardan çok geçtim. Yaptığım aletlerin uğraştığım projelirin haddi hesabı yoktu :)
    Şu anda da mühendis oldum zaten. Konuyı tesadüfen gördüm eskiden benim de düşündüğüm birşey olduğu için merak ettim.
    Ama buradaki bir çok arakdaşın bir adet scooterı filan olsa böyle şeylere heves etmezler. Zira benim olana kadar ben de çok kafa yormuştum. Bir de o zamanlar imkanlar bu kadar müsait değildi. Çok kısıtlıydı.
    Şu an motora bile binmeyi tehlikli görüyorum o ayrı. Ama bu işler zamanla.
    Allah korusun çok güvensiz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yaklaşık 15 yıl önce 15-16 yaşlarındayken Bisiklette çok sürat yapardım. Bir gün bir araba çarptı hala kafatasımda göçük vardır. Allah korudu. Benim dediğim sadece bu işlerin hobi için yapılması gerektiği zaten.

Sizin adınıza üzüldüm. Allah korumuş cidden. Ne kadar hız yapıyormuşsunuz sizde yahu

• Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Bugün öldüm resmen bisikletle hiç abartısız 20km yol yapmışımdır belkide fazla..
    Şehrin altını üstüne getirdim istediğim gibi dişliler bulamadım.Ama aklıma başka bir şey geldi.Aynı mobiletlerdeki gibi kasnak+dişli sistemini kuruyorum.
    1 e 12 oran olacak. Yani motor 12tur attığında tekerlek 1 tur atacak.Sanırım bu oran yeterli.Motor dakikada en fazla 6000 devir yapıyo dersek tekerlek dakikada en fazla 500 devir yapar yani saatte 30.000 devir yapar. Tekerleğin çevresi 2 metre dersek maksimum hızı 60km/sa olur. Tabi bu teoride. Pratikte 45 i geçebileceğini açıkçası düşünmüyorum . Bu hızın tehlikeli olacağını düşünmüyorum açıkçası.Zira motor olmadan da çok rahat o hıza ulaşmak mümkün. Umarım her şey yolunda gider.

• Mobileti buldum hurdacıdan.Yarın sabah gidip sökücem.Yapçak bişey yok.Motosikletçiye sordum çıkma olmasına rağmen kasnaklara 25tl istedi hem de küçük kasnak hariç. Küçük gördüler heralde beni gazlamaya çalışıyolar . Aynen bugün öldüm ben de. Motor elime ulaştı sonunda . Sandığımdan çok çok daha basit bir yapısı var. Pedalların ordaki dişlilerden 2 tanesini sökmem gerekiyo.Ayrıca pedalı da demircide kestiricem.Pedalsız olacak bisiklet.Ama bu işlemleri yapmak için kendi bisikletiminkine kıyamam o yüzden çıkma bi tane taktırıp onun üstünde bu işlemleri yapıcam.Yarın hurdacıyla iyi pazarlık etmem gerekiyo açıkçası 10 tl den fazla vermek istemiyorum.

• Bir sorum daha var istediğim uzunlukta kasnak bulabilirim değil mi? Yani 30cm 40cm 50cm gibi.
  • Yanlış anladın bisikleti almayacağım ki. Sadece kasnak ve bağlı olduğu demirleri alacağım.Toplam ağırlığı taş çatlasa yarım kilo.(200 gr ı geçeceğini sanmıyorum). Bu arada motordan çıkan bi kablo var onu motorun neresine takacağım resimler geliyo...
  •  Bisiklete Motor Takmak İçin >>

Bisiklete Motor Takmak İçin >>

Bisiklete Motor Takmak İçin >>
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.