Şimdi Ara

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
14
Favori
178.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CooLasFcuK

Endomondo iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35
  • quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Max 80-90 filan yapmıştık yokuş aşağı..

bisiklet suan yasiyor mu?

• Max düz yolda 40,1 demiş benim için
  • Astro 241 SV ile düz yolda 46 gördüm fakat çok kısa sürdü :) Yokuş aşağı en son 71 yaptım.
  • düz yolda 25km acımam.
  • En fazla 54-55

• km saati : sigma bc 16.12 sts

düz yolda şimdilik max 44 km /s hız yaptım denemeye devam edecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

performans için turladığımda;
    700*40c hibrit lastik. çevre 2225mm (özellikle büyüterek yazdım. 26" kullananlar dikkat etsin diye.)

48 ön (Shimano M391)
    11 arka dişli (SRAM PG 950 )
    düz pedal
    60-70 arası kadansla
    35km/s hızla sürebiliyorum. o da yaklaşık 20 km kadar dayanabiliyorum :)

bugüne kadar maksimum 45km/s i görebildim. o da 80 kadansta idi. çok kısa sürdü :)

teorik olarak 80 kadansla hesaplarsak;

1dk 80 kadans
    60dk 5400 kadans ( yani bir saatte 5400 pedal demek)

4800 kadans 48 dişli (göbek)
    20945 tur 11 dişli (arka teker)

20945x2,25m= 47-48 km/s yapar
    rüzgar, lastik tipi, lastiklerin basıncı. yolun kalitesi, göbeklerdeki sürtünme kayıpları v.b. faktörler ihmal edilirse bu hıza çıkılabiliyor.
    90kadans ise 52-53 km/s yapar. ki bu değerler ilk başta kalın kalın yazdığım benim teker ölçüme göredir.

26" için teker çevresi düştüğü için hız elbette düşecek.
    26x2,00la desek 2100 çevre yapar o da
    80 kadansla 44 km/s
    90 kadansta 49 km/s
    100 kadansa 54 km/s
    ki mtb türü kadro kalın ve dişli lastikle kaydınız çok fazla olacağı için illa ki düşecektir.

o yüzden sallarken ölçülü olalım.
    üstteki tabloya göre dengeleyin.

güncelleyelim.

10km boyunca arkamdaki rüzgarla 40 km/s. (rüzgar terce dönünce yine 35 :) )
    maximum anlık hız 51 km/s

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Max 80-90 filan yapmıştık yokuş aşağı..

bisiklet suan yasiyor mu?

malesef, ruhuna fatiha..
    :)
  • Yokuş aşağı 55km/h yaptım dün. Ve arka frenler gevşemişti basıyorum basıyorum hala 28le gidiyor ön frene abandım takla attım :(
  • 27 vites bisikletim, 45 km/s den sonra pedal çevirmenin hiç bir katkısı olmuyor. Geriye yolun eğimi, bisiklete kapanarak rüzgar direncinin düşürülmesi vs vs derken yol lastikli mtb ile 86.6 yaptım en son. Ama onun fotosu bilgisayarımda yok şu an. Ondan bir önceki maksimum hızım var bu da iş görür ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

bi tarihlerde bi arkadaş 110 a çıktım ibre gösterdi filan diye topik açmıştı.
    baya hararetli geçti o topik. inanan oldu inanmayanda olmuştu.
    ben inanmamıştım şahsen. ibresi 110 u gösteren bisiklet zaten hiç görmedim.
    bide o hızda tekerlerin merkez kaç kuvveti ile balastının zaten olmayışı ile mümkün olmayacağın söylemiştim

zincir sistemi 110 km yi kaldıramaz bence.
  • Her ne kadar yol tekeri olsa da dağ bisikletiyle o hıza nerde ve nasıl ulaştın sorabilir miyim?

@metehan__
  • Proscd P kullanıcısına yanıt
    Tabi ki. Eğer Ankarayı biliyorsan incekten ümitköye inerken ki dik eğimli yolda Eğimin tam bittiği ,yolun düzleştiği noktada da kavşak bulunması istisnasız hemen hemen her gün bir kazaya neden oluyor bunu da belirteyim. Şu an itibariyle incek yokuş diye görsellerde arattığınızda ilk iki resimde bahsettiğim yoldaki kazaları görebilirsiniz.
  • Ankara'dayım bende ama bilmiyorum orayı o yüzden yorum yapamam. Önümüzdeki ay, karbon kadro yaklaşık 8 kg civarı bir yol bisikleti alacağım hayırlısıyla o zaman maksimum hız denemesi yapmayı düşünüyorum ve kesinlikle sizi yalancılıkla itham etmek istemiyorum yanlış anlamayın ama dağ bisikletiyle 80 üzeri hız bana çok abartı geliyor. Yolun eğimi fazla olabilir ve uzundur, rüzgar arkadan esiyordur ve komple kapanılmıştır ama yine de insan şüpheci yaklaşıyor.

@metehan__

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proscd -- 23 Temmuz 2013; 1:45:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proscd

Ankara'dayım bende ama bilmiyorum orayı o yüzden yorum yapamam. Önümüzdeki ay, karbon kadro yaklaşık 8 kg civarı bir yol bisikleti alacağım hayırlısıyla o zaman maksimum hız denemesi yapmayı düşünüyorum ve kesinlikle sizi yalancılıkla itham etmek istemiyorum yanlış anlamayın ama dağ bisikletiyle 80 üzeri hız bana çok abartı geliyor. Yolun eğimi fazla olabilir ve uzundur, rüzgar arkadan esiyordur ve komple kapanılmıştır ama yine de insan şüpheci yaklaşıyor.

@metehan__

Açıkçası ben de pek inanmıyorum. Yol bisikletiyle dahi yapılması güç. Çünkü denemek için uygun yol sayısı çok az.

• Proscd P kullanıcısına yanıt
    Yani bisiklet ve 85 km/s diyince insanın şüphe duyması normal ama ben sigma 1609'un yalancısıyım. Bir gün bu taraflara gelirseniz beraber turlarken o yokuştan bir kere çıkıp inmenizi öneririm ne demek istediğimi anlayacaksınız . Bu arada bilmediğim bir yol olsa sırf yokuş aşağı diye bu hızı yapmazdım mazgalı var çukuru var asfaltımız çok neşeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 21:11:15 >
  • Bende 65km/h yapmıştım bayır aşşağı ama km saati ne kadar doğru bilemem
    Saat buydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ride Or Die -- 23 Temmuz 2013; 12:26:54 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.