Şimdi Ara

bisikletten moto-cross yapimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar projem bu ama ben yuvarlak çelik profilden yapmak istiyorum şase demirinin eğilmesi filan gerekli sitede gokart vs proje ile uğraşan arkadaşların yardımlarını bekliyorum

projem bu :

buda videosu :

http://www.youtube.com/watch?v=S74GR6KXDFc

(düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambomert62 -- 23 Mart 2014; 10:47:33 >

•  bisikletten moto-cross yapimi

arkadaşlar kimse ilgilenmiyor ama bir soru soracağım şu üstteki resimdeki ortada olan eğik demiri bana temin edecek varmı aramızda
  • hiç bir bükme aracın yoksa bükeceğin taraftan kısa küçük kesikler at.sonra o tarafa doğru eğ. kesiklerin kenarları birleşince kaynakla tuttur. soğuyunca kesiği kapatacak kadar kaynak yap. bükülmüş ve sağlam olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

hiç bir bükme aracın yoksa bükeceğin taraftan kısa küçük kesikler at.sonra o tarafa doğru eğ. kesiklerin kenarları birleşince kaynakla tuttur. soğuyunca kesiği kapatacak kadar kaynak yap. bükülmüş ve sağlam olmuş olur.

tam anlayamadım nasıl olacağını biraz daha açarmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambomert62 -- 16 Mart 2014; 19:59:09 >
  • boruyu sağa bükeceksen borunun sağ tarafına boruyu kesiyor gibi spiralle kesmeye başla, yarıya gelince dur. kesik olan taraf yukarı bakacak şekilde boruyu çevir ve altını boş tut. 2 ucuna destek taş vesaire koy. ortası boş kalsın. kesik tarafından çekiçle vur ve boruyu bük. çekiçledikçe kesiğin 2 yanı birbirine yaklaşır. orta kısmı sıfırlanınca kaynakla tuttur. sonrada soğumasını bekle. soğuyunca daha da yakınlaşmış olacak. sonra arada kalan boşluğu kaynakla doldur.
  • Size konunun basligini degiatirmenizi tavsiye ediyorum hocam cunku bu sekilde googledan arayanlar bubkonuya ulasamayacaklar mesela bisikletten moto-cross yapimi yazin ve boru bukmeye yariyan alete pres denir bir dogalgaz yapan isci gorurseniz rica edersiniz hocam ucunu takip kullanirsiniz ama proje kafama pek yatmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Size konunun basligini degiatirmenizi tavsiye ediyorum hocam cunku bu sekilde googledan arayanlar bubkonuya ulasamayacaklar mesela bisikletten moto-cross yapimi yazin ve boru bukmeye yariyan alete pres denir bir dogalgaz yapan isci gorurseniz rica edersiniz hocam ucunu takip kullanirsiniz ama proje kafama pek yatmadi
    yatmadı derken ???? tavsiyen için tşk :)

birde bu tarz var bobber tip aslında bunun yapımı daha kolay ve daha sağlam duruyor

şu sitede adam yaptıkca resim atıyor devamlı takip ediyorum :)

http://www.motoredbikes.com/showthread.php?42400-My-first-CUSTOM-build/page3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambomert62 -- 23 Mart 2014; 10:46:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın biri kesikler at sonra büküp kaynakla demiş, iş görür ancak kaynak ustası yapması lazım o kaynağı.
    kaynak denilen şey lehim gibi basit değil.

onun dışında burada kimse size yardım edemez. gerekli mukavemeti sağlayacak bir çelik boruyu edinin ya da direkt tornacıya gidip hem boruyu temin etmelerini hem de istediğiniz şekilde bükmelerini rica edin. boru sizden olursa bedava bile yaparlar rica ile. öyle ahım şahım bir olay değil bükmek, makine eğiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.