Şimdi Ara

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
147
Favori
92.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdisinda bir adama btc gondermem gerekiyor bu islemi benim yerime komisyonla yapabilecek var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Yurtdisinda bir adama btc gondermem gerekiyor bu islemi benim yerime komisyonla yapabilecek var mi

Hala gecerlimi hocam talebiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatici

Ekran kartı sağlam mining atarım bekliyorum nasıl yapıldığı
    bitocin wallet bilgisayarımda kurulu ve şifre oluşturmuştum..büyük ihtimal olabilecek tüm şifreleri denememe rağmen bir türlü giremiyorum.parola yanlış diyor.btc lerim kaldı içinde lütfen yardım edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdy232

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

2800 liralarda iken burada mesajlar su gibi akıyordu

yatırım yapın bitcoine deli gibi çıkıyor deniyordu

DİKKAT EDİN yanarsınız DİYORDUM

şimdi 500 liraya düşünce herkesin sesi kesilmiş

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU]

Son zamanlarda konuyla ilgilenecek vakti bulamıyorum, bu yüzden konu biraz inaktif. Bitcoin'i bir para kazanma aracı olarak görmüyorum ben.

Yatırım aracı olarak kullanmıyorsunuz anladığım kadarı ile... Ama yatırım olarak kullanmadıktan sonra tam olarak olay ne oluyor ? Vaktim olmadığı için daha önce araştıramamıştım, şimdi yeni yeni bakıyorum konuya. Şu an ne aşamada tam olarak ? Yani bitcoin üretip az da olsa bir kâr elde edebiliyor muyuz?

• GeCCe kullanıcısına yanıt
    Bitcoin eşten eşe elektronik bir ödeme sistemidir. Bir nevi dolar, tl, yuan gibi bir para birimidir. Buradaki linkten bitcoinin türkçe makalesini okuyabilirsinhttps://bitcointalk.org/index.php?topic=633292.0

Bitcoin madenciliği yapılabilir ve kar edilebilir fakat bunun için öncelikle madencilik konusunu tamamen hazmetmelisiniz. Bitcoin için üretilmiş cihazlar alınarak madencilik yapılabilmekle birlikte elektrik, soğutma, amortisman, arıza masrafları ile bitcoin fiyatının sürekli değişmesi kar ve zarar durumunuzu etkileyecektir. Kendi bilgisayarınızla bitcoin kazmaya çalışırsanız bir ayda ancak sakız parası çıkarırsınız. Bitcointalk.org sitesini ve bitcoin ile ilgili diğer sitelerdeki bilgileri okuyup ondan sonra karar verirsiniz.

Bitcoinin ana felsefesi bankalara ve merkez bankasına ihtiyaç duymadan eşler arasında para iletimini sağlamak ve bunuda merkezsiz ve dağıtık bir ağ ile yapmaktır. Bitcoin kısa , orta ve uzun vadeli yatırım olarakta görülebilir. Bu tamamen sizin bakış açınıza bağlı. Bitcoin benim açımdan devrim niteliğinde bir buluştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

quote:

quote:

Son zamanlarda konuyla ilgilenecek vakti bulamıyorum, bu yüzden konu biraz inaktif. Bitcoin'i bir para kazanma aracı olarak görmüyorum ben.

Yatırım aracı olarak kullanmıyorsunuz anladığım kadarı ile... Ama yatırım olarak kullanmadıktan sonra tam olarak olay ne oluyor ? Vaktim olmadığı için daha önce araştıramamıştım, şimdi yeni yeni bakıyorum konuya. Şu an ne aşamada tam olarak ? Yani bitcoin üretip az da olsa bir kâr elde edebiliyor muyuz?

Yatırım aracı olarak kullanıyorum elbette ama dediğim şey, Bitcoin'i bir kriptopara olarak görmeliyiz, para kazanma aracı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: doomguy

quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

quote:

quote:

Yatırım aracı olarak kullanıyorum elbette ama dediğim şey, Bitcoin'i bir kriptopara olarak görmeliyiz, para kazanma aracı değil

Alıntıları Göster
    bayadır buralara uğramıyordum Amazon coin diye bir coin gördüm amazon sitesinin çıkardığı araştırdım ama pek bilgil bulamadım bu coin hakkında bilgisi olan varmı kazılıyormu yoksa satınmı alınıyor nedir ne değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: olcaytu2005

quote:

Orijinalden alıntı: JeaNBeRG

Birkaç sorum var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- Neyin "madenciliğini" yapıyoruz? GPU'muzu yormamız ve elektrik tüketmemizin amacı nedir?
    2- Bu işi başlatanlar kimler? Hangi şirket veya isim? Yani bilgisayarlarımız kimin için çalışıyor?
    3- Kazanılan parayı TL'ye çevirip harcayanlar var mı?
    4- (Hep ingilizce tabirleri yazıyorsunuz aslında ama) Zorluk dediğiniz şey neye göre değişiyor? Etkeni ne?
    5- Neden AMD kartlar daha fazla performans veriyor? Sistem iki kartla da eşit performansla çalışacak şekilde ayarlanamaz mıydı?

Madde madde cevaplanırsa benim gibi merak edenler için çok yararlı olur.

Dipnot: Yasal mı diye soran arkadaşlar olmuş. Herhalde en doğru cevap "Şu an için yasadışı değil." demek olur. Ama bu yasal olduğunu söylemiş olmaz. Yasal diyebilmemiz için devletin tanımış olması lazım. Benim bildiğim kadarıyla Hazine'de Bitcoin-Litecoin stoğu yok.

1. Madencilik dediğimiz şey bitcoinin oluşturulduğu algoritmik birleşimin(crypto bilgisi gerekir) CPU,GPU yada bu iş için özel üretilen donanımlar ile çözülmesidir. mantığını anlamanız için şöyle bir örnek vereyim. Ortada zor bir problem var ve biz bunu çözmeye çalışıyoruz . Çözüm için çaba harcayanlara madenci deniliyor. Herkeste harcadığı çaba kadar ödüllendiriliyor. Şu an sen tek başına işlemcin yada ekran kartın ile madencilik yapman kürdan ile toprağı kazmana benzer. Bu iş için havuzlar oluşturulmuştur. Sen o havuzda diğer madenciler ile birleşip problemi hep beraber çözersin.

2. Bu işi başlatanın sadece rumuzu bilinmektedir. Satoshi Nakamoto . Bitcointalk.org forumunda yazmaktadır. Tabi bulabilirsen :) Ortada merkezi bir birim yok, şirket yok herkes bu işe girip çıkabilir. Merkez bankası gibi birşey yoktur. Bu sistemde parayı madenciler üretir. Ve üretilen para madencilere dağıtılır. Üretilen, dağıtılan, gönderilen, alınan her miktar bitcoin, blockchain adresinde tüm dünyanın gözü önündedir. Gizli saklı hiçbirşey yoktur. Sen madencilik yaparsan sadece kendin için çalışırsın.

3. Kazanılan para her türlü para birimine çevrilebilir. Türkiyede BTCTürk, Koinim ve Takascoin bu işi yapıyor.

4. Bitcoin her 10 dk.da bir yeni bir blok(problem diyelim) oluşturur ve buna göre programlanmıştır. Yani ağdaki CPU,GPU yada diğer cihazların gücü artarsa bitcoin o bloğun zorluğunu 10 dk.da çözülecek şekilde zorlaştırır. Tersinde kolaylaştırır. Zorluk şu anda çok fazla olduğu için evdeki normal bilgisayarlarla üretim işine girerseniz zarar edersiniz. 2009 da ilk çıktığında o zaman zorluk çok düşüktü ve o zaman kazanlar şimdi milyoner :)

5. Aslında bunu kart olarak düşünme. Bitcoin (yada diğer alt coinler) üretmek için sisteme giren cihazların ürettiği güce hashrate denir. Sistem onu AMD yada Nvidia diye ayırmaz. Onun ne kadar hash gücü oluşturduğuna bakar. Zorluk oranıda bu hash gücüne göre artıp azalır. Her bir coinin algoritması farklı olabilir.(Birçok çeşit algoritma var bunu bilmek için cryptocu olmak gerekir.) . Amd kartlar bitcoinin algoritması ile daha iyi çalışıyor olabilir. Nvidia kartlarda başka coinlerin kazımında daha uygun olabilir. Burada bitcoin yada ekran kartları arasında bir sorun yok çünk ekran kartlarının ilk amacı oyun içindir cyrpto çözmek için değil.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar btc türk sitesinden yaklaşık 100 tl tutarında bitcoin satın aldım ve bilgisayarımda kurulu olan bitcoin core uygulamasından verdiğim alım linki ile tutarı çektim fakat uygulamada herhangi bir bakiye güncellemesi olmadı. programı dün kurdum ve blok zincirleri indirilmeye devam ediyor şu an itibariyle 1 yıl 36 hafta geride ve galiba bitmesine az kaldı. blok zinciri indirildikten sonra miktarı hesabımda görebilecekmiyim? bu konuda bilgisi olan biri aydınlatabilirmi acaba? yoksa o para gittimi?

• shadylotd kullanıcısına yanıt
    Tüm bloklar indirildikten sonra bakiyeniz cüzdanınızda görünecektir. İşlemi yeni yaptığınız için sizin işleminizin onaylandığı blok henüz indirilmemiştir. İndirildiği an bakiyeniz gözükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorix

bayadır buralara uğramıyordum Amazon coin diye bir coin gördüm amazon sitesinin çıkardığı araştırdım ama pek bilgil bulamadım bu coin hakkında bilgisi olan varmı kazılıyormu yoksa satınmı alınıyor nedir ne değildir

Amazon coin bir kripto para değil. Amazon.com'un kendine ait bir ödeme sistemi diyebiliriz. Amazon coinler amazon.com da satılıyor ve bir çok oyun, uygulama, kitap vs. alabiliyorsun. Üstelik %20 indirim ile. Yani tarz olarak migros'un money puan, hoppi nin parapuan gibi kendi firmasındaki satışları arttırmak için müşteriyi kendine bağlamaya çalışan bir yöntem :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sorix

Amazon coin bir kripto para değil. Amazon.com'un kendine ait bir ödeme sistemi diyebiliriz. Amazon coinler amazon.com da satılıyor ve bir çok oyun, uygulama, kitap vs. alabiliyorsun. Üstelik %20 indirim ile. Yani tarz olarak migros'un money puan, hoppi nin parapuan gibi kendi firmasındaki satışları arttırmak için müşteriyi kendine bağlamaya çalışan bir yöntem :)

Tamamdır o zaman bi işe yaramaz

• olcaytu2005 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için bu arada blokların indirilmesi gittiçe yavaşlıyor 25 30 gb arası indi hala 1 yıl diyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadylotd

teşekkür ederim cevap için bu arada blokların indirilmesi gittiçe yavaşlıyor 25 30 gb arası indi hala 1 yıl diyor :)

Bitcoin ilk zamanlarında fazla kişi tarfından tanınmadığı ve kullanılmadığı için ilk bloklardaki işlem sayısı ve boyutu azdır. Bu yüzden ilk bloklar daha hızlı senkronize olur. Tanınılırlığı arttıktan sonra kullanımıda arttığından bloklardaki işlem boyutlarıda artmıştır bu yüzden günümüze daha yakın olan blokların senkronizesi daha uzun sürer. Blok indirmek ile uğraşamam diyorsanız multibit yada electrum wallet kullanabilirsiniz. Bunlarda güvenli ve bir kaç saniye içinde senkronize olan cüzdanlardır. Blokları tamamen indirmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadylotd

Bitcoin ilk zamanlarında fazla kişi tarfından tanınmadığı ve kullanılmadığı için ilk bloklardaki işlem sayısı ve boyutu azdır. Bu yüzden ilk bloklar daha hızlı senkronize olur. Tanınılırlığı arttıktan sonra kullanımıda arttığından bloklardaki işlem boyutlarıda artmıştır bu yüzden günümüze daha yakın olan blokların senkronizesi daha uzun sürer. Blok indirmek ile uğraşamam diyorsanız multibit yada electrum wallet kullanabilirsiniz. Bunlarda güvenli ve bir kaç saniye içinde senkronize olan cüzdanlardır. Blokları tamamen indirmez.

Alıntıları Göster
    konu uykuya dalmış gelen giden yok

• quote:

Foruma girecek pek vaktim olmuyor şu sıralar, bu konuyu genel bir konu yapıp ayrı başlıklarda daha detaylı konular açmak daha mantıklı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: doomguy

quote:

Foruma girecek pek vaktim olmuyor şu sıralar, bu konuyu genel bir konu yapıp ayrı başlıklarda daha detaylı konular açmak daha mantıklı olur

Alıntıları Göster
    50$ ile günde 1.5$ kazanma (%3)

http://forum.donanimhaber.com/m_118754443/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: telepinus

50$ ile günde 1.5$ kazanma (%3)

http://forum.donanimhaber.com/m_118754443/tm.htm

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben vezneden btctürk e para aktardım ama kabul etmiyorlarmış. Nedeni ne ki önceden kabul ediyorlardı.
  • quote:

Ben 420 ye düşünce aldım az bi miktar. Şimdi 250 dolar barajı kırılmışken tekrar o seviyeye ineceğini sanmıyorum .benim beklentim sonraki durağın 350 $ olacağı.
    Arkadaşlar;Hemen aşağıda linkini paylaşacağım internet sitesinden premium account satın alacağım,fakat paypal ve benzeri şekillerde ödeme kabul etmiyorlar.Bitcoin aracılığıyla ödeme kabul ediyorlar.Bitcoin üzerinden nasıl ödeme yapabileceğim konusunda yardım ederseniz memnun olacağım.

Not:Bitcoin kaydımı oluşturdum ve banka kartımı sisteme ekledim.

Alışveriş yapmak istediğim site;www.foxleech.com

• arkadaşlar. telefona Blockhain İNDİRDİM bu uygulamadan nasıl btc alacağım. yardım eder misiniz. qr kodu filan çıkıyor bunu nereye gönderiyoruz, nasıl gönderiyoruz, buradan aldığım btc yi ilerde kendim bir şekilde hdd de ayrı bir şekilde saklayabiliyor muyum , kafam karıştı ne yapacağım bilemeidm.
  • arkadaşlar bitcoint walletimizi nasıl tekrar açıyorduk sıfırdan bütün bitcoint dosyalarını yükletmeden direk açtırma yolu varmı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.