Şimdi Ara

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
885
Cevap
147
Favori
92.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

borsa şeklinde alip satim yapmak istiyorum
    cuzdan, alim satım hakkında bilgi verir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 sonlarina dogru en karli zamanlardi. Heyecan dolu gunlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SokemoN -- 22 Kasım 2014; 12:26:14 >
  •  Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU]
  • bazı bitcoin kazandıran sitelerden kazanmaya çalışıyorum ama ödeme sınırına gelene kadar 1 hafta beklemek gerekiyor. telefonuma yüklediğim bitcoin programında cüzdan numaram sürekli değişiyor. ama o siteler ilk verdiğim cüzdana yolluyor. buna nasıl çözüm bulabilirim?
  • Werren Buffett diyorsa tersini yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

bazı bitcoin kazandıran sitelerden kazanmaya çalışıyorum ama ödeme sınırına gelene kadar 1 hafta beklemek gerekiyor. telefonuma yüklediğim bitcoin programında cüzdan numaram sürekli değişiyor. ama o siteler ilk verdiğim cüzdana yolluyor. buna nasıl çözüm bulabilirim?

O tip sitelerden kazsanç sağlayamazsınız, sadece denemek için kullanmanızı öneririm. Adresinizin de değişmemesi lazım, hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
  • Bitcoin adlı android uygulamasını kullanıyorum.
  • Bir iki hafta sonra 200 lira ederinde bitcoin alıp cryptodouble'a yatırmayı düşünüyorum. Risk budur

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU]

Zamanında Vehbi Koç'da cep telefonu operatörlüğü için sokağa atılacak param yok demişti(ki o zaman 500 milyon dolardı sadece)
    Özellikle teknoloji ile ilgili para konularında dev dediğimiz isimler kolay kolay yatırım yapmıyorlar. Bu yüzden yeni yetmeler milyarder oluyor.
  • Ya beyler bu CEX.IO tc kimlik falan istiyor, güvenemedim. Var mı bilen eden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKhAn o7

Ya beyler bu CEX.IO tc kimlik falan istiyor, güvenemedim. Var mı bilen eden?

Alım satım yapacaksan bu gibi siteler senin gerçek bir şahıs olduğunu kanıtlamanı istiyorlar. Bunda korkacak birşey yok güvenilirdir. Türkiyedede BTCtürk , koinim ve takascoin bu işi yapmakta ve onlarda onay istemektedir.
    Ehliyet yada kimlik resmini gönderebilirsin. Ben o şekilde üye oluyorum. Hesabını onaylatmazsan yapacağım işlem limitleri çok küçük oluyor yada bazı siteler hiç işlem yaptırmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Müller

Bir iki hafta sonra 200 lira ederinde bitcoin alıp cryptodouble'a yatırmayı düşünüyorum. Risk budur

Umarım cyrptodouble'nin 1000 BTC ile ortadan kaybolduğunu biliyorsundur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaytu2005

quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Müller

Bir iki hafta sonra 200 lira ederinde bitcoin alıp cryptodouble'a yatırmayı düşünüyorum. Risk budur

Umarım cyrptodouble'nin 1000 BTC ile ortadan kaybolduğunu biliyorsundur :D

Evet almadım btc
    400 civarına düşsün alıcam direk 1btc

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaNBeRG

Birkaç sorum var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- Neyin "madenciliğini" yapıyoruz? GPU'muzu yormamız ve elektrik tüketmemizin amacı nedir?
    2- Bu işi başlatanlar kimler? Hangi şirket veya isim? Yani bilgisayarlarımız kimin için çalışıyor?
    3- Kazanılan parayı TL'ye çevirip harcayanlar var mı?
    4- (Hep ingilizce tabirleri yazıyorsunuz aslında ama) Zorluk dediğiniz şey neye göre değişiyor? Etkeni ne?
    5- Neden AMD kartlar daha fazla performans veriyor? Sistem iki kartla da eşit performansla çalışacak şekilde ayarlanamaz mıydı?

Madde madde cevaplanırsa benim gibi merak edenler için çok yararlı olur.

Dipnot: Yasal mı diye soran arkadaşlar olmuş. Herhalde en doğru cevap "Şu an için yasadışı değil." demek olur. Ama bu yasal olduğunu söylemiş olmaz. Yasal diyebilmemiz için devletin tanımış olması lazım. Benim bildiğim kadarıyla Hazine'de Bitcoin-Litecoin stoğu yok.

1. Madencilik dediğimiz şey bitcoinin oluşturulduğu algoritmik birleşimin(crypto bilgisi gerekir) CPU,GPU yada bu iş için özel üretilen donanımlar ile çözülmesidir. mantığını anlamanız için şöyle bir örnek vereyim. Ortada zor bir problem var ve biz bunu çözmeye çalışıyoruz . Çözüm için çaba harcayanlara madenci deniliyor. Herkeste harcadığı çaba kadar ödüllendiriliyor. Şu an sen tek başına işlemcin yada ekran kartın ile madencilik yapman kürdan ile toprağı kazmana benzer. Bu iş için havuzlar oluşturulmuştur. Sen o havuzda diğer madenciler ile birleşip problemi hep beraber çözersin.

2. Bu işi başlatanın sadece rumuzu bilinmektedir. Satoshi Nakamoto . Bitcointalk.org forumunda yazmaktadır. Tabi bulabilirsen :) Ortada merkezi bir birim yok, şirket yok herkes bu işe girip çıkabilir. Merkez bankası gibi birşey yoktur. Bu sistemde parayı madenciler üretir. Ve üretilen para madencilere dağıtılır. Üretilen, dağıtılan, gönderilen, alınan her miktar bitcoin, blockchain adresinde tüm dünyanın gözü önündedir. Gizli saklı hiçbirşey yoktur. Sen madencilik yaparsan sadece kendin için çalışırsın.

3. Kazanılan para her türlü para birimine çevrilebilir. Türkiyede BTCTürk, Koinim ve Takascoin bu işi yapıyor.

4. Bitcoin her 10 dk.da bir yeni bir blok(problem diyelim) oluşturur ve buna göre programlanmıştır. Yani ağdaki CPU,GPU yada diğer cihazların gücü artarsa bitcoin o bloğun zorluğunu 10 dk.da çözülecek şekilde zorlaştırır. Tersinde kolaylaştırır. Zorluk şu anda çok fazla olduğu için evdeki normal bilgisayarlarla üretim işine girerseniz zarar edersiniz. 2009 da ilk çıktığında o zaman zorluk çok düşüktü ve o zaman kazanlar şimdi milyoner :)

5. Aslında bunu kart olarak düşünme. Bitcoin (yada diğer alt coinler) üretmek için sisteme giren cihazların ürettiği güce hashrate denir. Sistem onu AMD yada Nvidia diye ayırmaz. Onun ne kadar hash gücü oluşturduğuna bakar. Zorluk oranıda bu hash gücüne göre artıp azalır. Her bir coinin algoritması farklı olabilir.(Birçok çeşit algoritma var bunu bilmek için cryptocu olmak gerekir.) . Amd kartlar bitcoinin algoritması ile daha iyi çalışıyor olabilir. Nvidia kartlarda başka coinlerin kazımında daha uygun olabilir. Burada bitcoin yada ekran kartları arasında bir sorun yok çünk ekran kartlarının ilk amacı oyun içindir cyrpto çözmek için değil.

• Thomas Müller kullanıcısına yanıt
    Ben 420 ye düşünce aldım az bi miktar. Şimdi 250 dolar barajı kırılmışken tekrar o seviyeye ineceğini sanmıyorum .benim beklentim sonraki durağın 350 $ olacağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monsieur Vincent

ben şimdi blockchain diye bi yerden cüzdan açtım içinede reklamlardan biraz coin birikti şimdi ben bu sitede nasıl bitcoin satın alığ satailirim yardım edermisiniz acaba

Bitcoin satın almak için BTCtürk, koinim yada takascoin sitelerini kullanabilirsiniz.
  • İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    bitcointalk.org sitesinin türkçe bölümünü ziyaret ediniz gerkli bütün bilgiler orada bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Keleş

kâr etmek için en azından kaç mh/s lazım.

https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty
    Bu sitede sağ üst köşedeki tablodan hesaplayabilirsiniz...

• bitcoin az daha aşağıya gelir.
  • Nereden bitcoin alabilirim, kimliğimin gizli kalması için nelere dikkat etmeliyim,
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.