merhaba arkadaslar ben bitirme konusu olarak Görme Engelliler İçin Uyarı Sistemini aldım bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim neler yapabilirim mesela
eem46E
kullanıcısına yanıt
Ultrasonic mesafe sensörleriyle mesafeye göre engelleri algılayabilirsin başa dizlere vs sensör koyarsın bildirimleri ise ses ile yada titreşim motorları ile anlayabilirsin.
teşekkür ederim kardeş
ahmet__01
kullanıcısına yanıt
peki böyle bir projeyi PIC kullanarak yapabilirmiyim
eem46E
kullanıcısına yanıt
Programlama bilginiz varsa çok rahatlıkla yapabilirsiniz.
slayer_ank
kullanıcısına yanıt
aslında programlama bilgim az yani ileri düzeyde değil mesela nasıl bir yol izleyerek yapabilirim bunu
eem46E
kullanıcısına yanıt
İlk önce arkadaşımızın da dediği gibi ultra sonic sensör mü yoksa başka bir sensörmü mesela IR alıcı verici de kullana bilirsin ne kullanıcağına dair karar vermen gerek. Benim kendi kasti fikrimi sorarsan Ultrasonic sensör daha verimli. Sonrasında bu sistem nasıl çalışır nasıl kullanılır araştırman daha sonrasında zaten kafanda bir yol oluşur. Takıldığın yer olursa PM atabilirsin.
slayer_ank
kullanıcısına yanıt
çok teşekkür ederim hocam kafamda bi taslak oluştu takıldığım yerde tekrar dönerim ben sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme