Şimdi Ara

Bitirme Tez'im için Hangi Kartı Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bitirme tezim için Tübitak'dan da destek çıktı ve maddi anlamda rahatladım. O yüzden biraz özenerek ve yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Bitirme tezim sağlık üzerine bir cihaz.

Mantık olarak bir tane geliştirme kartı olacak. Bütün herşey bu kart üzerinden kontrol edilecek. Nem sensörü ısı sensörü ve uzaktan haberleşme olacak.

Edit: Lcd ekran ve uzaktan haberleşme de olacak.

Lcd ekrandan değerler girilecek ve sistem kendini o değerlere set edecek.

Aklımdaki kartlar şu şekilde;

- Arduino Mega ADK
    - STM
    - Rasperry Pi 2

Alacağım modüller hangi kartlar ile tam uyumlu çalışabilir ve hangisinin yazılımını yaparken rahat ve sorunsuz yaparım ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanmelik -- 16 Ağustos 2015; 4:09:48 >

• Öncelikle hayırlı olsun. Kullanan biri olarak Arduino tavsiyemdir. Başarılar dilerim.
  • Cihazın amacı belli mi? Eğer belli değilse en afilli kartı da kullansanız ortaya güzel bir cihaz çıkmaz. Tavsiyem mekanik ventilasyon cihazı, infüzyon aleti, vital monitör, diyaliz makinası, radyan ısıtıcı gibi sık kullanılan ithal cihazlar üzerine gidin. Belli bir hasta grubunun işine yarayabilecek, yukarıda saydıklarımdan birkaçını entegre olarak barındıran cihazlar olabilir. Gangisi olursa olsun en önemlisi stabilizasyon. Cihaz bir kez açıldığında gerekirse 1 ay gerekirse 1 yıl aksamadan çalışabilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bossofdmax

Teşekkür ederim sağolun. Ardunio'yu bende düşünüyorum ama ilk mesajımda söylemeyi unuttuğum LCD ekran da kullanacağım için ( Hatta dokunmatik ekran bir panel kullanmayı düşünüyorum ) Arduino yeterli olur mu bilemedim.

@CarnageTR

Cihazın amacı belli yenidoğan ve prematüre bebekler için üretilecek. Şimdi kart seçimi benim için çok önemli olacak. Dediğiniz gibi stabilizasyon için ve ileride yapılabilecek geliştirmeler için uygun bir kart seçmem gerekli. Arduino güzel, kolay ama yeterli olacak mı?

Mesela Rasperry Pi de işletim sistemi üzerinde çalıştığı için dokunmatik ekranında gösterilebilir bir linux arayüzü mü yazmam gereki diye düşünüyorum.
  • hakanmelik H kullanıcısına yanıt
    Eğer yazilima yatkinliginiz varsa yani kendinize guveniyorsaniz ST firmasinin gelistirme kartini alin. Bizde bu yaz arkadasin Tubitak destekli projesi icin beraber calistik ve ST Nucleo gelistirme kartini tercih ettik.

Arduino daha cok hobi isleri icin filan guzelde profesyonel sahada guzel gozle bakilmiyor. Calistigim firmalarda hep bu sekildeydi :)

ST'nin Nucleo STM32F103RBT6 mikroislemcili karti ile her isinizi yaparsiniz. 72Mhz hizinda calisiyor. Her turlu arayuz vs isinizi gorur. Interrupt ve DMA yonelik programlama ile isletim sistemi gibi calisirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    Yazılımla aram iyi fakat STM ile hiç çalışmadım ve duyduğum kadarıyla da STM C++ ile programlanıyormuş. Bu durumda C++ öğrenmem gerekecek. Ayrıca aklıma takılan diğer bir soru da modül desteği nasıldır. Çünkü bir sürü aparat bağlamam gerekecek. Daha doğrusu kütüphane desteği nasıl ?
    KEIL ile C veya Cpp ile programlayabilirsiniz. Illa Cpp diye diretmiyor :)

Driver destegi sadece kendi dahili cevre birimleri icin var. Harici baglayacaniz cihazlar icin driverlari kendiniz yazmaniz gerekmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KEIL ile C üzerinde çalışmıştım. Ama kendi driverlerımı yazabileceğimi pek sanmıyorum :)
    Hazır driver istiyorsanız o zaman Arduino veya Raspberry Pi. Tam olarak ne yapacağınızı bilmiyorum ama tahminimce Raspberry Pi bu iş için fazla ağır kaçar.

Arduinonun geniş bir kullanıcı kitlesi ve driver desteği var rahat bulursunuz.
  • Teşekkür ederim. Arkadaşlarımdan gelen tavsiyeler de Arduino yönünde. Aslında hepsini alayım, hangisi daha çok işime yararsa onu kullanayım diyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmelik

@bossofdmax

Teşekkür ederim sağolun. Ardunio'yu bende düşünüyorum ama ilk mesajımda söylemeyi unuttuğum LCD ekran da kullanacağım için ( Hatta dokunmatik ekran bir panel kullanmayı düşünüyorum ) Arduino yeterli olur mu bilemedim.

@CarnageTR

Cihazın amacı belli yenidoğan ve prematüre bebekler için üretilecek. Şimdi kart seçimi benim için çok önemli olacak. Dediğiniz gibi stabilizasyon için ve ileride yapılabilecek geliştirmeler için uygun bir kart seçmem gerekli. Arduino güzel, kolay ama yeterli olacak mı?

Mesela Rasperry Pi de işletim sistemi üzerinde çalıştığı için dokunmatik ekranında gösterilebilir bir linux arayüzü mü yazmam gereki diye düşünüyorum.

USB den bağlayarak ve ek bir iki program kurarak doıunmatik ekranı direk kullanmaya başlayabilirsiniz. ayrıca masaüstü yazmanıza gerek yok. Cihaz üzerinde bulunacak olan sensöreler ve sürücüleri için kolaylıkla bağlantı sağlayabilirsiniz. Medikal anlamda da takıldığınız bişey olursa yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim hocam en iyisi ben iki kartı da alayım. Yavaş yavaş internetten araştıra araştıra hem öğrenerek hem de uygulayarak yapayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.