Şimdi Ara

Bitmeyen kartuş hava yapma problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
28.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Canon MX 360 yazıcıyla beraber bitmeyen kartuş sistemi yaptırdım fakat daha bugün 2. gününde olmasına rağmen hava yaptığı için renklerde sorun oluyor..Her renkte bu problem oluyor ve silik çıkıyor..Düzeltmek için çok uğraştım, ellerim boya oldu ama nafile ..Pratik bir çözümü var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rising_Sun

Arkadaşlar, Canon MX 360 yazıcıyla beraber bitmeyen kartuş sistemi yaptırdım fakat daha bugün 2. gününde olmasına rağmen hava yaptığı için renklerde sorun oluyor..Her renkte bu problem oluyor ve silik çıkıyor..Düzeltmek için çok uğraştım, ellerim boya oldu ama nafile ..Pratik bir çözümü var mıdır?

Kafa temizleme yöntemi uyguladınız mı?bu şekilde olmuyor ise en iyi çözüm yazıcıyı aldığınız firma ile irtibata geçmek olacaktır.
  • Deneyip sonucunu yazacağım..Yazılımdan yapılacak değil mi? İlginize teşekkürler
  • quote:

Deneyip sonucunu yazacağım..Yazılımdan yapılacak değil mi? İlginize teşekkürler

Evet belirttiğiiniz modelin yazılımından yapmak daha kolay.

ANcak sorunlar devam ediyorsa ürünü iade etmenizde fayda var.fazlada kafa temizleme yapmayın bir bakarsınız tanklar bomboş olur.
  • Yani aslında durum çok canımı sıktı, çünkü yazıcıdan bir 50 sayfa çıkardıktan sonra bu boşluk oluştu..Demek oluyor ki, ortada bir basınç falan yok, bir itme gücü yok tankın..Mürekkep kullanırken, eksildikçe basınçla eklenmesi gerekmiyor mu? Ama bu sefer de içindeki mürekkep azaldıkça, basıncı değişeceğinden, sabit bir basınç seviyesi de bence imkansız..Bana bu sistem çok kullanışsız geldi..Böyle sürekli mürekkep kullanırken arada kafa temizleme mi yapmam gerekecek 40-50 sayfada bir?
  • quote:

Yani aslında durum çok canımı sıktı, çünkü yazıcıdan bir 50 sayfa çıkardıktan sonra bu boşluk oluştu..Demek oluyor ki, ortada bir basınç falan yok, bir itme gücü yok tankın..Mürekkep kullanırken, eksildikçe basınçla eklenmesi gerekmiyor mu? Ama bu sefer de içindeki mürekkep azaldıkça, basıncı değişeceğinden, sabit bir basınç seviyesi de bence imkansız..Bana bu sistem çok kullanışsız geldi..Böyle sürekli mürekkep kullanırken arada kafa temizleme mi yapmam gerekecek 40-50 sayfada bir?

Aldığınız ürünün resmini koyarmısınız?bizde kullanıyoruz böyle bir sorun olmuyor.arada sırada ufak 1-2 cm lik boşluklar oluyor onlarda baskı aldıkça kendi kendine gidiyor.

40-50 sayfada bir temizleme yaparsanız bir anlamı kalmaz.daha öncede sizi uyarmıştım...fazla uğraşmayın eğer aldığınız firma ilgili ise sorunu bildirin çözecektir...

• aldığınız 50 sayfalık çıktı büyük ihtimalle kartuşun içindeki orjinal mürekkep ile alınan baskıdır.bu esnada tüketim oldukça tanklardan kartuşlara doğru mürekkep beslemesi olması gerekirdi otomatik olarak.yazdıklarınıza göre bu olmamış ve kartuştaki mürekkepler bitmiş.

acaba ilk kurulum sonrası tankların hava deliklerini açmayı unutmuş olmayasınız?tanklar hava almamışsa kartuşta mürekkep eksildikçe tanklarda oluşan vakum nedeniyle mürekkep kartuşlara ulaşmamış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar, Canon MX 360 yazıcıyla beraber bitmeyen kartuş sistemi yaptırdım fakat daha bugün 2. gününde olmasına rağmen hava yaptığı için renklerde sorun oluyor..Her renkte bu problem oluyor ve silik çıkıyor..Düzeltmek için çok uğraştım, ellerim boya oldu ama nafile ..Pratik bir çözümü var mıdır?

selamlar..

(Aşağıda anlatılan KAFA TEMİZLEME YÖNTEMİ Canon MX serisi yazıcı kullananlar içindir. )

Yazıcı üzerindeki MENÜ tuşuna 4 kere basın,
    yazıcı ekranında BAKIM,Püskürtme ucu kontrol gelecek
    SAĞ OK , yada + tuşuna basarak "DERİN TEMİZLEME" yi bulup OK tuşuna basın.

(Bu işlemi, Bilgisayarınızdan yazıcı özelliklerine girerek "BAKIM" kısmından da programı çalıştırarak yapabilirsiniz.)

Bu işlem hortumlardaki hava yerine mürekkep dolduracaktır. Kafa temizleme işlemlerini arka ardaya 4'ten fazla yapmayınız. Çok fazla derin temizleme yapmanız, ATIK HAZNESİ'nin çabuk dolmasına yada kartuşlarınızın bozulmasına neden olabilir. Buna dikkat etmelisiniz.

Tank sisteminizde Turuncu vana varsa, her zaman OPEN konumunda olmalı. Buna dikkat edin.

Hortumlarda hava oluşmasının genelde en temel 2 nedeni var,
    1- Hortumlar bir yerden hava alıyor olmalı, Genelde hortumun yazıcı içindeki kartuşa giren kısımdaki silikon yüsük yırtılmıştır. Buradan hava alıyor olabilir.
    2- Hava tıpası bulunan bitmeyen kartuşlu tank sistemlerinde, hava tıpasının bulunduğu yerde hava yerine, mürekkep dolmuşsa, mürekkebi çekemiyor ve hava yapıyor.

Son olarak, Derin temizleme ile sorununuz çözülmezse, satın aldığınız firma ile görüşmenizi öneririm.

Umarım bilgilerim size faydalı olmuştur.

Yaşar ASA,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitmeyen Kartuş -- 9 Şubat 2012; 12:27:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bitmeyen Kartuş

quote:

selamlar..

(Aşağıda anlatılan KAFA TEMİZLEME YÖNTEMİ Canon MX serisi yazıcı kullananlar içindir. )

Yazıcı üzerindeki MENÜ tuşuna 4 kere basın,
    yazıcı ekranında BAKIM,Püskürtme ucu kontrol gelecek
    SAĞ OK , yada + tuşuna basarak "DERİN TEMİZLEME" yi bulup OK tuşuna basın.

(Bu işlemi, Bilgisayarınızdan yazıcı özelliklerine girerek "BAKIM" kısmından da programı çalıştırarak yapabilirsiniz.)

Bu işlem hortumlardaki hava yerine mürekkep dolduracaktır. Kafa temizleme işlemlerini arka ardaya 4'ten fazla yapmayınız. Çok fazla derin temizleme yapmanız, ATIK HAZNESİ'nin çabuk dolmasına yada kartuşlarınızın bozulmasına neden olabilir. Buna dikkat etmelisiniz.

Tank sisteminizde Turuncu vana varsa, her zaman OPEN konumunda olmalı. Buna dikkat edin.

Hortumlarda hava oluşmasının genelde en temel 2 nedeni var,
    1- Hortumlar bir yerden hava alıyor olmalı, Genelde hortumun yazıcı içindeki kartuşa giren kısımdaki silikon yüsük yırtılmıştır. Buradan hava alıyor olabilir.
    2- Hava tıpası bulunan bitmeyen kartuşlu tank sistemlerinde, hava tıpasının bulunduğu yerde hava yerine, mürekkep dolmuşsa, mürekkebi çekemiyor ve hava yapıyor.

Son olarak, Derin temizleme ile sorununuz çözülmezse, satın aldığınız firma ile görüşmenizi öneririm.

Umarım bilgilerim size faydalı olmuştur.

Yaşar ASA,

Allah razı olsun Yaşar bey bir üretici olarak yazmışsınız.adamlar 10-15 kere kafayı temizleme işlemine tabii tutun diye akıl verme mesajı yazıyorlar.sonra mürekkep hemen bitiyor ve kağıtlarda mürekkep bırakma sorunu başlıyor.

İnşallah Arkadaşımızın problemi çözülür.

• İlgilenen herkese teşekkür ederim..Sorun yoğun temizleme ile büyük oranda çözüldü..Mürekkep hatası veriyor arada ama idare edeceğiz artık sağlık olsun..
  • quote:

ciss sistemleri günlük yogun cıktılar icin en mükemmel cözüm lakin sıradan ev kullanıcıları icin, haftada 1 veya 2 kere makinayı calıstıranlar icin pek uygun olmayabilir cünkü kullanılmadıgında mürekkep borulardan tanka geriye gidebiliyor sık sık.. her seferinde kartusta olusan boslugu yogun temizleme ile aldırmak da ayrı bir mürekkep ziyanı, neredeyse 50 ile 100 sayfa arasında cıktı alabilecek mürekkebi yogun temizlemede 1 seferde atıyoruz.. yazık!!

bu tip kullanıcılar icin yeni bir kartus modifiyesi üzerinde calısıyorum eger vakit bulurda bitirebilirsem hafta sonu forumda paylasırım..

• quote:

İlgilenen herkese teşekkür ederim..Sorun yoğun temizleme ile büyük oranda çözüldü..Mürekkep hatası veriyor arada ama idare edeceğiz artık sağlık olsun..

Eğer kartuş bitti veya bitmeyen yakın uyarısından bahsediyorsanız bir zaman sonra yazıcı tamamen kilitlenecek bu durumda en alt sag kısımda bulunan ters ücgen tuşuna basmanız durumunda yazıcının mürekkep alğılama işlevini kapatacaksınız.bu şekilde çıktı alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

quote:

ciss sistemleri günlük yogun cıktılar icin en mükemmel cözüm lakin sıradan ev kullanıcıları icin, haftada 1 veya 2 kere makinayı calıstıranlar icin pek uygun olmayabilir cünkü kullanılmadıgında mürekkep borulardan tanka geriye gidebiliyor sık sık.. her seferinde kartusta olusan boslugu yogun temizleme ile aldırmak da ayrı bir mürekkep ziyanı, neredeyse 50 ile 100 sayfa arasında cıktı alabilecek mürekkebi yogun temizlemede 1 seferde atıyoruz.. yazık!!

bu tip kullanıcılar icin yeni bir kartus modifiyesi üzerinde calısıyorum eger vakit bulurda bitirebilirsem hafta sonu forumda paylasırım..

paylaşımlarınızı bekliyoruz

• derin temizleme yap arka arkaya en az 10 kere o zmaan düzelir
  • 10 kere temizlik yaptırdıkdan sonrada pad dolu hatası verir harelde
  • arkadaşlar genelde hortumlardaki, hava yapma sebebinin en büyük nedeni silikon yüksüklerin yırtılmasından kaynaklanmaktadır. eğer yoğun temizlemeyle bir kere denediğinizde hiç yerinden oynamıyorsa sorun bu yüksüklerin yırtık olmasından kaynaklanmaktadır.
  • Bende yoğun temizleme yaptım 4 sefer değişin birşey yok Sadece renklilerde sıkıntı mürekkep çekmiyor Ama siyah boydan boya akış sağlıyor çıktılarda sıkıntı yok ama fotoğraf basımında hiç iş görmüyor.

Bu hava boşluğu sorunu nasıl çözülür..
  • teknokess adında bir siteden canon mp252 yazıcı aldım. kartuşlar sorunlu geldi. alalı bir ay oldu ve hiç kullanamadım. adamlar yardım da etmedi. üstelik sn aramamda küfür de etti. parası falan umrumda değil amabir bayan olarak duyduğum küfür çok ağrıma gitti. bu siteden kesinlikle almayın derim
  • ben de arkadaşların söylediği gibi aldığım firma ile görüştüm ama nafile. Tamir edelim dediler ama kargo parasını da bana ödeteceklermiş. aldığım yazıcı parası ikiye katlayacak nerdeyse. geri de almadılar. verdiğim para ve yediğim küfür ile kaldım işte.
    sakın bu siteden almyın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.