Şimdi Ara

bitmeyen kartuş sistemindeki arızayı kendimce çözdüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yazıcım epson sx125 cescesörden aldığım kolaydolum kartuşunu kullanıyorum. sarı kartuşu tanımamaya başladı defalarce resetledim olmadı.en sonunda cipi söktüm ve içinde 377 numaralı saat pillerinden olduğunu gördüm pili mavi kartuşun pili ile değiştiğimde sarıyı tanıdı ve maviyi tanımadı

çözün:en yakın saatçiden pil alınıp mavi kartuşa takıldı ve yazıcı tıkır tıkır kullanıldı

• 1291-94 ve 1281-84 kartuşlarda pil var sahiden ama diğerlerinde yok bildiğim kadarıyla
  • evet kartuşu belirtmedim t1281-t1282-t1283-t1284 kartuşlar.

yani epson sx125 uyumlu
  • Kusura bakmayin hortlatmak gibi olacak bendede ayni kartus seti var ve ben buna pil yetistiremiyorum yazicim sx 425 acaba baska pilsiz kartus seti varmidir kullanabilecegim bilgisinolan arkadaslardan rica ediyorum.
  • dilenchi kullanıcısına yanıt
    cescesorun yeni kartuşlarında pil yok artık cımbızla falan resetlemede yok çıkar tak resetleniyor tam otoreset.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

cescesorun yeni kartuşlarında pil yok artık cımbızla falan resetlemede yok çıkar tak resetleniyor tam otoreset.

9 ay once almistim cescesordan kartus setini bilmiyoruz tabi acemiyiz 4 kez pil aldim tanesin7 lira nerdeyse 100 lira verdim ama randuman alamadim pisman oldum cok fazla ciktida almiyorum .foto basiyorum dagiliyor solik cikiyor renkler.yakinikda kartuscuda yokki gotureyim yaziciyi taktirip kartuslari ciktilara bakayim.avcilar tarafinda varmidir kartussu acaba bilen varmi?

H8cam siz bilirsiniz epson sx 425 yaziciya foto basmak icin ne almaliyim pilsiz tabi bana bir link verebilirmisijiz
    valla hocam ben yazıcıllarımda cescesor kullanıyorum. ondan cescesorun kartuşlarını biliyorum diğerlerinde pil varmı yokmu bende bilmiyorum. ancak cescesorun şu an sattığı 1281-84 ve 1291-94 kartuşlarda pil yok bundan emin olabilirsiniz. mürekkep olarakta muhtemelen size claria vermişlerdir. claria fotoğraf baskısı için ideal olan mürekkeptir ancak normalde 6 renk kullanır. sx435 vb. yazıcılarda sadece 4 rengi kullanılabildiği için fotoğraf baskısında hafif renk sapması yapar(maviye kaçma şeklinde). bu sapmayı yaşamamak için durabrite mürekkep kullanabilirsiniz durabrite mürekkepte gene foto baskılarında özellikle koyu kısımlarda hafif matlık verir. cescesorda yazıcınızın kullandığı kartuşlar şu an 20 liradan falan satılıyor. birde fotoğraf baskısında kullandığınız fotoğraf kağıdınında etkisi büyük HP'nin bazı kağıtları epsonda düzgün baskı vermiyor mesela dağıtıyor resmi. tabi foto basarken yazdırma tercihlerinden baskı modunu foto yada en iyi fotoya almayı kağıt türünüde premium parlak olarak işaretlemeyi unutmayın.

• http://www.cescesor.com/epson-uyumlu-otoreset-kartus-cipi-t1281-t1282-t1283-t1284?filter_name=t1281
    Evet hocam claria murekkep gonderdiler.acikcasi kaliteli bir foto kagidi almadim, foto basiyorum butun renkler dagiliyor normal fotokopi kagidina basiyorum fotoyu bu seferde mat cikiyor renkler, .birde azonce cescesorun sitesinde gezerken linkteki urune rastladim acaba bunlari alsam bendeki kartuslara taksam uyarmi nerdeyse pil parasina ve bidahada pil derdi olmadan kullanabilirmiyim, sizin bahsetmis oldugunuz sey bu galiba .
    Eger bu cipleri alirsam birde durabrite murekkep alicam

evet hocam o linkteki çipleri takıp kullanabilirsiniz ama o linkteki çipleri almayın benim aşağıda linkini verdiğim ürünü alın hem daha ucuz hemde çipiyle mipiyle komple kartuşları almış olursunuz. cescesor çip linkini ya güncellemeyi unutmuş yada çakallık yapmış. durabrite mürekkeb alın ama elinizdeki clarialar ile aynı kartuşta kullanmayın. clariadan arındırın kartuşu öyle durabrite koyun 2 mürekkep karışmasın. almışken deneme açısından 20 sayfada premium parlak fotoğraf kağıdı alın 3-5 lira bir şey tutar çok iyi kağıttır. bir önceki mesajda yazığım yazdırma tercihi ayarlarınıda yapın mutlaka yoksa gene kötü baskı alırsınız. düz kağıda zaten foto basmayın düz kağıda resimli bir sayfa basacak olsanızda metin veya metin görsel modunda basın foto diyince çok mürekkep gönderiyor tabi düz kağıt sağlıklı bir şekilde ememiyor mürekkebi.

http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html/Epson-T1281-T1284-Uyumlu-CESCESOR-Otoreset-Cipli-Kolay-Dolum-Kartusu-Dolan-Kartus-Seti-Dolabilen-Kartuslari,PR-4062.html

• Harikasiniz cok tesekkur ederim nezamandir kafami kurcaliyordu nerdeyse cope aticaktim yaziciyi pil yuzunden sayenizde cozduk sorunu.peki hocam 1291 92 93 94 ile 1281 82 83 84 ne farki var, ben kartuslari alirken 91 li seri ellerinde yokmus 81 li seriyi vermislerdi ne farki var dedigimde sadece hacim farki var dediler kartuslarin dogrumudur.
    orjinallerde 1281 normal 1291 ise XL kartuştur yani 1291ler orjinallerde daha yüksek kapasitelidir. ancak dolan kartuşlarda farkeden bir şey yok. 1281de 1291de aşağı yukarı 15 ML mürekkep alır ki bu hali hazırda orjinallerden daha yüksek kapasitedir zaten. belki 1291 almanın şöyle bir faydası olur oda şu ki; yazıcı kartuş bitti uyarısını 1281 çipe nazaran daha geç verir.Velhasıl değişen pek bir şey yok 1291'lerde aynı fiyat. tercih size kalmış. bu tarz şeyleri internetten değilde bulunduğunuz şehirde bayisi falan varsa oradan elden almak daha iyidir her zaman sıkıntı olması durumunda kiminle muhatap olacağınızı bilirsiniz.
  • Haklisiniz ama yakin cevremde yok dolan kartus satan bende mecburen netten aliyorum sorunluda ciksa kotude ciksa urun el mahkum kullaniyiruz.
  • hortlatcam ama bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
    çinden almayı düşünüyorum . aliexpress.com dan.
    bakalım bi ara hallederim. 3-5 ay sürer.ben hatırlıycam da, alacam da gelcek, neyse
    buradan sonucu eklerim ayrıca başlıkta açarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.