Şimdi Ara

[ Bitti ] Lenovo Ideapad 720-15IKBR - Core i5, 8 GB, 1 To,AMD Radeon RX 555 - 360 Euro Herşey dahil. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
27
Favori
44.719
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aygıt yöneticisinden intel olanı devre dışı bırakmayı denediniz mi? Ya da ati güncel sürümünü indirin program seçme ayarı var diye biliyorum şu an pc yanımda değil ama dün ben atinin sitesinden yeni software indirdim seçenekler çoğaldı, simge de çıkan ati'ye sağ tıklayınca da ayar geliyor, (dengelj, performans vs diye)

Dün pubg kurdum deneme fırsatım olmadı eve geçince deneyeceğim bakalım kaç fps verecek (ati pubg'yi algıladı oyunda ati devreye girecek)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm vidaları sökünce kapak hemen çıkıyormu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağıdaki linki izleyerek çok rahat yaparsınız, komple söküyor arkadaş parçaları :)

https://youtu.be/kitDhR-To20

• Hocam bios kendini toparlıyorsa bu şekilde ilk açılırken usb ile formatı atın muhtemelen düzelir

• Bi cpu-z ve gpu-z görüntülerini paylasir misiniz?

• Bazı yazılar bulanık, türkçe windows kurdum yazı netleştirmek ayarı yok ekran özelliklerinde..

• Şeffaf sticker aldım ve uyguladım orjinal klavye tuşu bulana kadar idare eder diye düşünüyorum, aslında çok gerek yok gibi görünüyor ama sadece ben kullanmadığım için özellikle simgeler önemliydi

[ Bitti ] Lenovo Ideapad 720-15IKBR - Core i5, 8 GB, 1 To,AMD Radeon RX 555 - 360 Euro Herşey dahil.

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Masaüstü sağ tık yapın, görüntü ayarlarına tıklayın, sol üst köşede arama yeri var oraya bulanık yazarsanız 'bulanık uygulamaları düzelt' seçeneği gelecek oraya girip otomatik yaparsanız windows kendi güncelleyecektir, ayar olarak bende %100 metin boyutu, 1920x1080 çözünürlük ayarlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hollywood29 -- 23 Ocak 2019; 0:57:28 >
  • bendeki değerler aşağıdaki gibi

[ Bitti ] Lenovo Ideapad 720-15IKBR - Core i5, 8 GB, 1 To,AMD Radeon RX 555 - 360 Euro Herşey dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hollywood29 -- 23 Ocak 2019; 1:11:43 >

• bu arada type-c çıkışı için type-c -> 3xusb 3.1 adaptör aldım, bu sayede 2 adet usb 2.0 yanına 3 adet de usb 3.1 yükseltmesi yapabiliyorum lazım olduğu zaman

orjinal hdd'yi de kullanayım diye 2.5" sata hdd kutusu aldım harici 1tb hdd elde etmiş oldum

şimdilik bu kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hollywood29

bu arada type-c çıkışı için type-c -> 3xusb 3.1 adaptör aldım, bu sayede 2 adet usb 2.0 yanına 3 adet de usb 3.1 yükseltmesi yapabiliyorum lazım olduğu zaman

orjinal hdd'yi de kullanayım diye 2.5" sata hdd kutusu aldım harici 1tb hdd elde etmiş oldum

şimdilik bu kadar :)
    Nereden aldınız link varmı

• Cem_16 kullanıcısına yanıt
    Type-c çoklayıcı

urun.n11.com
    Usb 3.1 Type C Çoklayıcı 4 Port Usb 3.0 Hub 4968p Adaptör Çeviri - n11.com
    https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/usb-31-type-c-coklayici-4-port-usb-30-hub-4968p-adaptor-ceviri-P204471081

Harici Hdd kutusu

urun.n11.com
    2.5 Usb Sata Harddisk Kutusu 4514p Dısk Hdd Kutu Harddısk Verı Ku - n11.com
    https://urun.n11.com/tasinabilir-disk-aksesuarlari/25-usb-sata-harddisk-kutusu-4514p-disk-hdd-kutu-harddisk-veri-ku-P85853230

• hollywood29 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollywood29 kullanıcısına yanıt

Aman aman iyi, şu korktuğum başımıza gelmemiş :)

Bu arada işlemci hızını tüm çekirdekler için sabitlemek mümkün mü?

• Neyden korkmuştunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar bazı arkadaslara pm ılede sordum ancak bilen varsa yardımcı olabilecek bilgili arkadasların tavsıyesıne ıhtıyacım var
    Cıhazı baska bır teknık servıse goturdum dun aksam bana yenı takmıs oldugum diskin arızalı oldugunu soyledı ancak ssd dıskın arızalı olabılecegıne ıhtımal vermıyorum, arka kapagı acarsam 200 tl nı alırım dedıgı ıcın actırmadım bende cıhazı aksama gerı alacagım.
    Sormak ıstedıgım hdd degısımı yaparken noteboook-hss flex kablosu vardı yeşil.Bunu sokerken siz bağlantı aparatı olan sıyah zımbırtıyla beraber mı cıkardınız yoksa bu yeşil kablonun bağlı oldugu sıyah aparatı hafıfce yukarı kaldırdıgımda yesıl kablo cıktı zaten .Ben sata kablosunu bozdumda cıhaz temazsızlık mı yapıyor ?
    Lenovo teknık servısı arıyorum cıhaz yurtdısı ise ucretlı olsada teknık destek veremeyız dedıler,getırmeyın boşa bakmayız dıyorlar.
    Dunku adamıda pek gozum tutmadı acıkcası :D
    yapmıs oldugum durumla alakalı değerlendırme yaparsanız dogru mu yapmısım yanlıs mı ?
    www.iyipc.com
    CASPER DATRON EAA89 TW7 LCD DATA FLEX KABLO  84 TL Edirne �m�r Bilgisayarda
    http://www.iyipc.com/ozellik.asp?id=1997
    kablo bu sekıl bısey bilgi olması acısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerMeister_ -- 23 Ocak 2019; 12:23:13 >

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Üstte resmini koymuştum, 64bit ve micron chipli olani da varda Hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: DerMeister_

Selamlar bazı arkadaslara pm ılede sordum ancak bilen varsa yardımcı olabilecek bilgili arkadasların tavsıyesıne ıhtıyacım var
    Cıhazı baska bır teknık servıse goturdum dun aksam bana yenı takmıs oldugum diskin arızalı oldugunu soyledı ancak ssd dıskın arızalı olabılecegıne ıhtımal vermıyorum, arka kapagı acarsam 200 tl nı alırım dedıgı ıcın actırmadım bende cıhazı aksama gerı alacagım.
    Sormak ıstedıgım hdd degısımı yaparken noteboook-hss flex kablosu vardı yeşil.Bunu sokerken siz bağlantı aparatı olan sıyah zımbırtıyla beraber mı cıkardınız yoksa bu yeşil kablonun bağlı oldugu sıyah aparatı hafıfce yukarı kaldırdıgımda yesıl kablo cıktı zaten .Ben sata kablosunu bozdumda cıhaz temazsızlık mı yapıyor ?
    Lenovo teknık servısı arıyorum cıhaz yurtdısı ise ucretlı olsada teknık destek veremeyız dedıler,getırmeyın boşa bakmayız dıyorlar.
    Dunku adamıda pek gozum tutmadı acıkcası :D
    yapmıs oldugum durumla alakalı değerlendırme yaparsanız dogru mu yapmısım yanlıs mı ?
    http://www.iyipc.com/ozellik.asp?id=1997 kablo bu sekıl bısey bilgi olması acısından
    Senin bilgisayarında bişey yok muhtemelen. İlk geldiğinde hdd yi çıkarıp ssd taktım. Vidalar felan sıkıştırdım bilgisayarı açtım. Ssd görünmüyor. Tekrar açıp kabloyu güzelce taktım. Kablo düzgün oturmamış.

Sana 3 tavsiyem var.

1. Si orjinal windows indir sitesinden sıfırdan kurulum yap.

2. Ubuntu indir kur. Kurulumu zor değil bir iki vidyoyla işini halledersin. Gözünde büyütme.

3. Arkadaşın çevren eşin dostundan laptobun hdd veya ssd sini söküp kendine takacaksın. Hdd sökmek bizim bilgisayarlar kadar zor olmuyor bazı bilgisayarlarda tek vidayla hdd ye ulaşabiliyorsun. Kurulum da yapmazsın sistem kendini ayarlar.

Aynı sorunlar tekrarlarsa anakartında, çipinde, raminde sorun var demektir hiç bekletme 100 e 200 e bakma iade et. Değişim iste. Ama elinde tutma.

4. Olarak rami de bi çıkar çalıştır bakalım.

Başka da aklıma bişey gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

Ben ssd beğenmedim. Hi-level ve wd Green baktım. (fiyatından dolayı 240 gb 240tl civarı) İops lar düşük. Sandisk de o hatayı yaptım alırken. Ben yazma okuma hızından çok iops dikkat ediyorum. M2 ssd lerde int çok kaynak yok. 1 ay içindede ssdlerde ulusal pazarda %40 fiyat düşüşü yaşanabilir diyorlar. Beklesem mi alsam mı karar veremedim.

Ekleme: bazı bilişim yazarları 1 sene içerisi de hdd üretiminde aşırı düşüş yaşanabileceğinden bahsetmişler.

Ekleme 2:linkde ekleyelim.
    https://forum.donanimhaber.com/nand-bellek-fiyatlari-yariya-dusebilir--136724923
    Bu ay chip dergisi ssd ve m.2 ssd incelemesi ve karşılaştırması var. Ekran görüntüsü var ama yasal olmayabilir. Başımı ağrıtmak istemiyorum.

Turkcel Dergilik veya tt e-dergi birçok aboneye ücretsiz. Ordan ulaşabilirsiniz

• Bu bilgisayarı nasıl kaçırmışız... Bu fiyata çok iyimiş... umarım tekrar indirime girer
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.