Şimdi Ara

[BİTTİ] Mustafa İslamoğlu - 'Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed' ilk 100 Kitap 2 TL (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
7.535
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: optik84

Adamı eleştirmeden önce ne dediğini anlamaya çalışın biraz.
    Kafir, münafık, sapık dediğiniz adamı dinledikten sonra benim Kurana olan saygım, sevgim çok daha arttı.
    Kendisi cübbeli ve yandaşları gibi hikaye hurafe anlatmaz. Her cevabını kurana göre verir.
    Hadisleri inkar etmez. hadisleri kurana sunar, kurana ters düşenleri inkar eder.(zaten peygamberin kuran hükmü dışında sözü olamaz)
    Kaderi inkar etmez, kaderci zihniyetten geçinen kafalaradır asıl sözü.
    Zaten allaha inanan bir insan ondan geleni hoş karşılamaz mı, isyan edermi? Bu farkı anlamıyorsunuz..
    Her fırsatta kuranı okumaya onu anlamaya teşvik eder.

Size cübbeli gibi ehli sünnet vel cemaat adamlar lazım.
    hocaefendi hazretlerine gelen azraili geri çeviren, yetiş ya geylani diyip uçağının düşmesini engelleyen hocalar lazım.
    Bilmem kaç sure oku şu kadar şefaatçin olsun, şunu oku cennette şuraya gir, bunu oku buraya gir. Oh ne ala.

Beynimiz o kadar hurafelerle uyuşturulmuş ki bize kuranı rehber gösteren adamların sözlerini kafirlik, münafıklık, sapıklık sayıyoruz.

Hocam imza atıyorum altına..
    Ağzınıza sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

quote:

Kafir, münafık, sapık dediğiniz adamı dinledikten sonra benim Kurana olan saygım, sevgim çok daha arttı.
    Kendisi cübbeli ve yandaşları gibi hikaye hurafe anlatmaz. Her cevabını kurana göre verir.
    Hadisleri inkar etmez. hadisleri kurana sunar, kurana ters düşenleri inkar eder.(zaten peygamberin kuran hükmü dışında sözü olamaz)
    Zaten allaha inanan bir insan ondan geleni hoş karşılamaz mı, isyan edermi? Bu farkı anlamıyorsunuz..

hocaefendi hazretlerine gelen azraili geri çeviren, yetiş ya geylani diyip uçağının düşmesini engelleyen hocalar lazım.
    Bilmem kaç sure oku şu kadar şefaatçin olsun, şunu oku cennette şuraya gir, bunu oku buraya gir. Oh ne ala.

Beynimiz o kadar hurafelerle uyuşturulmuş ki bize kuranı rehber gösteren adamların sözlerini kafirlik, münafıklık, sapıklık sayıyoruz.

Hocam imza atıyorum altına..
    Ağzınıza sağlık

+1 daha iyi nasıl açıklanır bilemiyorum aynısını yaşadim hemen hemen
    Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNeZ -- 23 Nisan 2015; 17:41:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• endülüs_faruki kullanıcısına yanıt
    ehli sünnet ulemasından kastınız kimdir?
    Çünkü ehli sünnet alimlerinden tek bir kişi, küfür amelini işleyen bir kişinin müslüman olacağını söylememiştir.Aksine "kafire kafir demeyen kafirdir" demişlerdir (yahudi ve hristiyanların tekfiri konusunda).Kafire kafir demeyenin kafir olmasının nedeni de "küfrün ve islamın ne olduğunu bilmemesi" olarak söylemişlerdir.
    Bir kişi isterse peygamberlerden daha fazla salih amel işlese ancak tek bir küfrü olsa o kişi kafirdir, akıl sahibi 2 kişi de bunda ihtilaf etmez.Küfür işleyen kafirdir.Kafir demek küfür işleyendir.
    isyanoğlu da işine gelen hadisleri alan, işine gelmeyenleri de uydurma olarak nitelendiren kafirin tekidir.
    11 yaşından beri hangi medreselerin içindesin merak ettim doğrusu, kimin medreseleri yani?

Edit:Mevcut sisteme, devlete kim karşı gelirse onlara takma isimler bulurlar.Vahhabilik ismi de bu nedenden türemiştir.İslam için ayaklansalar bile devlet kendi otoritesini korumak için hertürlü iftirayı atmaya müsaittir (islam devletleri hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvhdmuaz -- 23 Nisan 2015; 17:47:53 >

• Tüh be kaçırdık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa islamoglu neden sevilmiyor ? Biri aydınlatsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adami da pek tanimam ama bu adama karsi cikan tarikatcilari gorunce heralde dogru bir seyler soyluyor dedim

• Kitaplarının sebil gibi satıldığını görünce, sanırım böyle sevinmiştir:

[BİTTİ] Mustafa İslamoğlu - 'Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed' ilk 100 Kitap 2 TL
  • kitapyurdu.com, din konusunda yine şaşırtmadı. Aynı kampanyayı, çok değer verdikleri İskilipli için de bekliyoruz(!)

Ayrıca, forumda dini içerikli konular açmak; her ne olursa olsun yasak diye biliyordum. Daha geçen sırf bu yüzden bilgilendirici bir konum kaldırıldı ve az kalsın bir aylık uzaklaştırma yiyordum. Yöneticiler, kendinize çeki düzen verin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 23 Nisan 2015; 18:25:25 >
  • Muz Joe 2 M kullanıcısına yanıt
    üstteki kibirli adam diye bahsettiği Peygamber efendimiz değil, Mustafa İslamoğlu ilk iki ayetin muhatabının velid bin muğira olduğunu söylüyor. altta veya diye başlayan kısımda ise muhatabın Peygamber efendimiz olduğunu kabul eden görüşü yazıyor. yani Abese suresinin ilk iki ayetinin muhatabının velid bin muğira olduğunu söyleyen görüşte mevcut, Hz. Muhammed olduğunu söyleyen görüşte mevcut. Mustafa İslamoğlu ilk görüşü benimseyenler arasında yani kibirli adam diye bahsettiği velid bin muğira
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

Bu adami da pek tanimam ama bu adama karsi cikan tarikatcilari gorunce heralde dogru bir seyler soyluyor dedim

• quote:

çok doğru söylemişsin kardeşim

• Kendi mezhebinizi kabul etmediği için hemen Müslüman bir insanı ''kafir'' diye yaftalamaktan çekinmiyorsunuz. Hakaretler ile dininizi savunduğunuzu sanıyorsunuz. ''Kuran Müslümanlığı sapıklığı'' gibi korkunç ithamlarda bulunuyorsunuz. Allah'ın ayetlerine karşı birilerinin sözlerini savunuyorsunuz. ''Ehli sünnet vel cemaat'' olduğunu söyleyen kişilerin çoğu bu inancı büyüklerinden sorgusuz sualsiz almıştır. Belki istisnalar olabilir. Onlarca mezhep olduğu halde hiçbirini sadece kendi mezhebinizi doğru olarak görüyorsunuz. Farklı düşünenleri ''kafir'' olarak niteliyorsunuz. Onlar da aynı şekilde sizi kafir olarak görüyorlar. İslam'ı hurafelerle paramparça ederek Müslümanların günümüzdeki sefaletine bu kişiler zemin hazırladı. Ali İmran 103'te Allah fırkalara ayrılmayın diyor ama bu kişiler ''farklılıklar rahmettir'' diyerek ayeti yok sayıyorlar. Peygamberimiz Furkan suresi 30. ayette günümüzdeki Müslümanların halini ortaya koyuyor. Allah sizi ıslah etsin. İnşallah özünüze döneceksiniz. Eğer böyle devam edilirse gelecekte Müslümanların refaha kavuşmasını hiç kimse beklemesin. Allah akıllarını kullanmayanların üzerine pisliği yağdırır.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Orada dur bakalım.
    Çoğu diyerek nasıl bir genelleme yapabiliyorsun?
    Sen bilirkişi misin?
    Efendimiz SAV ne diyor; birine kafir diyen, eğer dediği kişi kafirse doğru söz söylemiş olur; ama değilse kendisi kafir olur.
    Şimdi sen diyorsun ki, ehli sünnet velcemaat diyenlerin çoğu diğerlerine kafir diyor. Efendimiz SAV in hadisine göre kafir olmayana kafir diyen asıl kafir. E haliyle ehli sünnet velcemaat in çoğu sana göre kafir oluyor. Fakat eğer dediğin gibi ehli sünnet velcemaatin çoğu, ehli sünnet dışındakilere kafir demiyorsa senin kafir olma tehliken doğuyor. Anlayabiliyor musun?
    O yüzden laf söylerken önce ne dediğini bil. Gerçi uydurma hadis de diyebilirsin şimdi sen söylediğim hadise.
    Selametle

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Orada dur bakalım.
    Sen bilirkişi misin?
    Efendimiz SAV ne diyor; birine kafir diyen, eğer dediği kişi kafirse doğru söz söylemiş olur; ama değilse kendisi kafir olur.
    Şimdi sen diyorsun ki, ehli sünnet velcemaat diyenlerin çoğu diğerlerine kafir diyor. Efendimiz SAV in hadisine göre kafir olmayana kafir diyen asıl kafir. E haliyle ehli sünnet velcemaat in çoğu sana göre kafir oluyor. Fakat eğer dediğin gibi ehli sünnet velcemaatin çoğu, ehli sünnet dışındakilere kafir demiyorsa senin kafir olma tehliken doğuyor. Anlayabiliyor musun?
    O yüzden laf söylerken önce ne dediğini bil. Gerçi uydurma hadis de diyebilirsin şimdi sen söylediğim hadise.
    Selametle

Hiç kimseye kafir demedim. Şu yorumlarda kendini öyle tanıtan kişilerin öyle dediğini söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: superBULUT

konuyu kaldirin islamoglunu istemiyoruz.

Katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtrxxx

Gerçekten bu adamı savunuyorsun ya yazık ne diyeyim.

Buyur kendi kitabındaki kısım , burada bahsi geçen kişinin Peygamberimiz olduğunu söylüyor. Ortada şaşırtıcı cümleler kurup yanlış yönlendirme yok, aksine Mustafa İslamoğlu denen şahsın ikiyüzlülüğü var.

[BİTTİ] Mustafa İslamoğlu - 'Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed' ilk 100 Kitap 2 TL

https://www.youtube.com/watch?v=XB_DxOzBgMw
    https://www.youtube.com/watch?v=2lyOgx6yucg

Bakın farklı videolarda farklı zamanlarda adam görüşünü belirtmiş.

ikinci fotoğraftaki kitap İslamoğlu'nun mu bilmiyorum ancak videolardan bakarsan adam tam tersini savunuyor.

ilk fotoğraf hakkındaki düşüncem hala aynı orada söylenilen şeyin peygambere ait olmadığı anlamayanlar için alt kısımda dipnot olarak bile belirtilmiş.

ikinci fotoğraf ile diğer videolar ve ilk fotoğraf arasında çelişki var gibi gözüküyor anladığım kadarıyla. Ancak bu adamın izlediğim videolarındaki söylemleri gayet tutarlı olduğu için o yazıların bu adamın olmadığını, yanlış anladığımızı yada yanlış yapıp sonradan düzelttiğini düşünüyorum. Zaten konuda bilgi sahibi değilim açıp kendim çevirme imkanım yok. Hocaların açıklamalarına bağlı kalmak zorundayım. Mesela cübbelinin karşı çıktığı ilk fotoğraftaki kitaba bakarsak, cübbelinin dediği gibi bir olayın olmadığını açıkça görüyoruz.
    Bu şekilde hocaların söylemlerini kıyaslayarak sonuca varmak durumundayım.

Son olarak bir insanı alıp çöpe atmak, yaftalamak bu kadar kolay olmamalı. İnsan yanlışta yapabilir. Önceden böyle deyip sonradan düzeltme yaptıysa da olumludur benim için. Söylemlerin ekseriyetine bakarsak daha makbul olur diye düşünüyorum.

• bulcelik B kullanıcısına yanıt
    Hocam olayı yanlış anlamışsın, ben ayetin tefsirini inkar etmiyorum, ilk mesajıma cevaben yazmıştım. İslamoğlu denen adam kitabında peygamberimize bu ayette parantez içerisinde haşa kibirli adam ifadesini kullanıyor, ekran görüntüsü ilk sayfada attığım mesajda yer almakta. Fakat daha sonra çark edip youtube üzerinden ben Peygamberi kastetmedim diyor. Halbuki yine kendi kitabında bu ekran görüntüsünde bahsettiği kişinin Peygamberimiz olduğu apaçık ortada. Kendi kitabıyla kendi ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardım. Olay budur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muz Joe 2

bu adam ehli sünnet değildir. hadisleri inkar eder. Peygamberimize ''kibirli adam'' demiştir Kuran tefsirinde.

Böyle kendi kafana göre özetleyip geçmek adamlık değildir.Adamsan öyle geçen bi yer varsa fotosunu çekip gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Orada dur bakalım.
    Sen bilirkişi misin?
    Selametle

Hiç kimseye kafir demedim. Şu yorumlarda kendini öyle tanıtan kişilerin öyle dediğini söyledim.

Kardeş helal olsun sana ya. Yorumları okudum da çok uğraşmışsın. Adamlar daha yazdığını okumadan saçma saçma cevap veriyorlar. Ben olsam bu kadar sabrı göstermezdim sanırım.

• Bu yazarla çok benzer görüşlere sahip olabiliriz; hiç araştırmadım; orası da beni ırgalamaz. Benim sorunum; oldukça berisinden değindiğim dini bir konu hakkında açtığım başlığın yönetim tarafından daha birkaç gün önce kaldırılması. Üstelik altında, ne bir hakaret, ne bir lâf sokuşma ne de sakıncalı içerik mevcut idi; aksine bilgilendirici bir içerik vardı. Şimdi, yönetimin aynı ''beyhude'' duyarlılığı bu konu için de göstermesini talep ediyorum.

Ekleme: Her ne kadar haksız bir tutum da olsa; konuyu az önce yönetime şikâyet etmiş bulunmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 23 Nisan 2015; 22:20:28 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.