Şimdi Ara

[BİTTİ] Mustafa İslamoğlu - 'Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed' ilk 100 Kitap 2 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
7.535
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayrıca Hz. Adem (S.A.) kıssasının Kuran-ı Kerim deki referansını da bekliyoruz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • int.deki videolardaki hocalar birbirine laf atarken cevap verirken, çoğu hakkında konuştugu kişinin eserini tam okumamış yada hiç okumamıştır.. veya konuşmasını tam dinlememiştir.. hocaya bi talebesi fitnecisi yanaşır.. falancı şöyle demiş bi cevap vermiyecek misiniz der.. hoca onu doğru kabul edip başlar nefsine maglup olmaya.. mesela: kadercilikle bütün sorumluluğu Allaha atan kendinde hiç sorumluluk görmeyenleri M. İslamoğlu eleştirince, Cübbeli İslamoğluna kaderi inkar etmiş vs gibi müamele ediyor. Cübbelinin yatcağı yeri yok.. Cübbelinin her dediğini doğru kabul eden de onla beraber cezasını çeksin inş. hani biz bi haber duyduğumuzda araştıracaktık.. yoksa biz araştırın diyen Allah'a inanmıyor muyuz?

Ne güzel söylemiş Akif:

Müslümanlık nerde, bizden geçmiş insanlık bile...

Âlem aldatmaksa maksat, aldanan yok, nâfile!

Kaç hakikî Müslüman gördümse: Hep makberdedir;

Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!

• quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RoNNeZ

ya cübbeliyi savunanlar olmuş bir bakın en yakın zamanda şu dediği kuyruklu yıldıza gitmişler işte ne olduğunu araştıracaklarmış.Siz ona sorsaymışsınız söylermişmiş.Ya bu ve bunun gibi artık ne dediğini bilmeyen sözde hocalar yüzünden İslam dan millet uzaklaşıyor siz hala savunun bu adamları.Fetullah Gülen hiç kale bile almıyorum herkes zaten az çok biliyordur.Ben en doğru yolu Mustafa İslamoğlu ile buldum çünkü diğer hocaların kitaplarını okuduğumda neden sorusunun cevabını alamıyordum ancak bu adam hemen her sayfasında ayetten örnekler belli başlı Kuran la uyuşan hadisler ile gerçekten neden sorusunun cevabını alabiliyorum.Diğer hocalarda kendini bi eve kapatıcan ve orada sen islam ın sözde 5 şartı( bence o da yok ama neyse) uyguluyacan birde peygamberimize bol bol salavat getiricen ki şefaate nail olasın böyle müslümanlık olmaz bunu Mustafa İslamoğlu yürek devleti ve yürek fethi kitaplarında çok iyi işlemiş saolsun. Unutmayın ki peygamberimizde bir insandı Allah vahiy indirmese ne yapacağını bilemezdi.Allah istemese, peygamberimizin şefaat etmesine bile izin vermez.

Hz. Adem bile cennetten dünyaya gönderilmesiyle sonuçlanan hatayı yaptığında, cennette Allah isminin yanında Muhammed (a.s.) isminin yazıldığını görmüştü ve Allah kendi isminin yanına bu ismi yazdığına göre, Allahın nazarında çok kıymetli biri olmalı düşüncesiyle, affedilmesi için peygamber efendimizin (a.s.) ismini aracı kılmıştır. Yine Allah (c.c.) sen olmasaydın alemleri yaratmazdım buyuruyor hz. peygamber (a.s.) efendimiz için.. Hz. peygamber her türlü hata ve günahtan masumdur, peygamberlikten öncesinde bile Allah tarafından günahtan uzak tutulmuştur. siz ki, peygamberimizde bir insandı, vahiy gelmese ne yapacağını bilemezdi diyecek kadar kendisi hakkında ölçüsüz konuşuyorsunuz. birisi de çıkıp dedi ki daha önce, hz. peygamber bile mekke'yi feth ettiğinde gurura kapıldı ama biz gururlanmayacağız demişti. işte bu anlayış m. islamoğlu'nun anlayışıdır. oysa hz. peygamber efendimiz mekke'yi feth nasip olduğunda devesinin üstünde o kadar mütevazi idi ki, nerdeyse başı devesinin semerine değecek kadar öne eğilmiş, iki büklüm olmuştu. çünkü O asla kibirli bir insan değildi.

türkiye'de şii anlayışı yaymak ve sünni islami tahrif etmek için çok büyük oyunlar oynanıyor. çünkü gerçek manada islam'ın yaşandığı ve anlaşıldığı ehl-i sünnetin son kalesi ender ülkelerden birisi türkiye'dir. şiiliğin bir kolu olan ceferilik, bugün milli eğitim din dersi kitaplarında bile ehli sünnetin 4 mezhebiyle birlikte gösterilir hale gelmiştir. şii anlayışın temsilcileri devlet makamları içinde önemli mevkilere gelmişlerdir. Türkiye kirli oyunlarla ehli sünnet çizgisinden saptırılmak isteniyor. bir zaman türkiyeye gelen ve iktidar vaat eden heyetin şartlarından ikisini hatırlatayım.. birincisi israil'in varlığının korunması ve kollanması. heyetin bir diğer şartı da , İslam'da reform yapılması için iktidar vaat edilen kişilerden destek istenmesidir. tabi bu heriflerin İslam'da reform derken kast ettikleri şey, islam'ın özellikle ehli sünnet anlayışının tahrif edilmesi ve onların istedikleri şekle göre yeniden dizayn edilmesinden başka bir şey değildir... işte bugün olanlar bu büyük oyunun parçalarıdır. Ama yüce dinimizin koruyucusu Yüce Allahtır ve kıyamete kadar islamı koruyacağını vaat etmiştir. onlar ne yaparlarsa yapsınlar Allahın izniyle başarılı olamayacaklar.

Yahu Allah'a neden yalan atfediyorsun. Nerede hangi sure hangi ayette sen olmasaydın Alemleri yaratmazdım yazıyor?
    Hz. Adem kıssası da sanırım kuran-o Kerim'den.. Onunda sure ve ayetini Öğrenmek isteriz...

buyrun, bu bir kudsi hadistir.

http://www.sorularlaislamiyet.com/soru/191177/levlake-hadisi-olarak-bilinen-sen-olmasaydin-ey-habibim-felekleri-kainati-yaratmazdim-kudsi-hadisi-ne-anlama-gelmekt

Bir sözün Allah lâfzı olarak yazılabilmesi için ayet olması zorunludur. Mevzu olduğu yani sahih olup olmadığı Tartışmalı bir Hadise bir de kutsiyet ekleyip üstüne birde yüce Allah böyle buyurdu yazmak Allah şirktir..

hocam boyundan büyük laflar ediyorsun. kudsi hadis kavramını çıkaran ben değilim. Allah şirktir ne demek bu arada? Lafzı Allahu Teala'ya ait olup peygamber efendimiz tarafından bize aktarılan hadislere kudsi hadis denir. aradığınız her şeye kuranı kerimden bir referans olması gerektiğini zannediyorsunuz sanırım. öyleyse size şunu sorayım... Namaz kılıyor musunuz? namaz kılıyorsanız neye göre, hangi tarife göre namaz kılıyorsunuz? Kuran'da namaz kılınmasını emreder ama namazın nasıl kılınacağından bahsedilmez.

• dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    Bu adam Peygamberimiz için, "kibirli" demiş mi? Konuşma sırasında vs. dememiş, bildiğin kitapta yazmış adam bunu, yani kaç kere gözden vs geçiriliyor. Bilerek yazılmış.
    Olay bitmiştir.

Siz belki biliyorsunuzdur ama yine ben kısaca bu ayetin gelişinden önce gelişen olayları yazayım.

Mekkede Peygamberimize tabi olanlar devamlı artıyor ama bir kaç kişi dışında dine girenlerin çoğu köle yada azad edilmiş kişiler. Bundan dolayı kureyşin ileri gelenleri daha çok düşmanlık besliyordu müslümanlara. Peygamberimiz ise eğer kureyşin ileri gelenlerinden birini yanına çekebilirse, insanları dine davet etmenin daha kolay olacağını düşünüyor.Bundan dolayı ebu cehilin amcası velid ile yalnız konuşabileceği bir fırsat kolluyormuş. Bu fırsatıda bulduğunda onlar sohbete dalmış haldeyken bu ama(kör) sahabi geliyor ve Peygamberimizden kendisine Kurandan bir bölüm okumasını istiyor. Peygamberimiz ise sabırlı ve uygun bir zaman beklemesini söylüyor ama bu kör sahabi çok ısrar ediyor, sohbet yarıda kesiliyor. Peygamberimiz hiddetleniyor bundan dolayı ve yüzünü çeviriyor.

Bunun üzerine "surat astı ve yüz çevirdi;kendisine kör geldi diye" ayeti nazil oluyor.Zaten Abese suresinde de bu olay anlatılıyor.
    Şimdi burada nerede kibir var? Bunu açıklayabilir misiniz? Ben sade vatandaş bunu araştırıp öğrenebiliyorsam, bu "Kibirli" yazan kişi ne hakla yazıyor? Ne hakla kitaba yazabiliyor bunu?

Edit: Detaylı anlatım, biri bunu islamoğluna da yollasın da okusun beyefendi.
    http://dingorevlileri.blogcu.com/gorme-ozurlu-bir-sahabi/192800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 1:42:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

İSLAMOĞLU’NUN PROBLEMLERİNEN BAZILARI

Kadere imanın inkarı,
    Recm cezasının inkarı,
    Mirac hadisesinin inkarı,
    Kabir azabının inkarı,
    Deccalin inkarı,
    Kıyamet Hadislerinin ve mantığa uymayan genel hadislerin inkarı...

Buhari ve Müslim Hadis Müellefilerini yalancılıkla suçlaması,
    Afganistandaki budist heykelleri için üzülmesi,
    "Allah bir şeyi yaratmak istediğinde ol dediğinde hemen olmaz ,olma süreci başlar" demesi,
    Sahabelere dil uzatması, sahabeleri tekfir eden, Ebubekir ve Ömer RadiAllahu anh'ı kafir olarak gören Şii'leri savunması vs. gibi binlerce problemi olan bir şahıs...

İlk kısımda bahsettiğiniz konuların Kuran ayetleri ile delillerini ortaya koyarsanız inkar edemem.

• quote:

quote:

ya cübbeliyi savunanlar olmuş bir bakın en yakın zamanda şu dediği kuyruklu yıldıza gitmişler işte ne olduğunu araştıracaklarmış.Siz ona sorsaymışsınız söylermişmiş.Ya bu ve bunun gibi artık ne dediğini bilmeyen sözde hocalar yüzünden İslam dan millet uzaklaşıyor siz hala savunun bu adamları.Fetullah Gülen hiç kale bile almıyorum herkes zaten az çok biliyordur.Ben en doğru yolu Mustafa İslamoğlu ile buldum çünkü diğer hocaların kitaplarını okuduğumda neden sorusunun cevabını alamıyordum ancak bu adam hemen her sayfasında ayetten örnekler belli başlı Kuran la uyuşan hadisler ile gerçekten neden sorusunun cevabını alabiliyorum.Diğer hocalarda kendini bi eve kapatıcan ve orada sen islam ın sözde 5 şartı( bence o da yok ama neyse) uyguluyacan birde peygamberimize bol bol salavat getiricen ki şefaate nail olasın böyle müslümanlık olmaz bunu Mustafa İslamoğlu yürek devleti ve yürek fethi kitaplarında çok iyi işlemiş saolsun. Unutmayın ki peygamberimizde bir insandı Allah vahiy indirmese ne yapacağını bilemezdi.Allah istemese, peygamberimizin şefaat etmesine bile izin vermez.

Hz. Adem bile cennetten dünyaya gönderilmesiyle sonuçlanan hatayı yaptığında, cennette Allah isminin yanında Muhammed (a.s.) isminin yazıldığını görmüştü ve Allah kendi isminin yanına bu ismi yazdığına göre, Allahın nazarında çok kıymetli biri olmalı düşüncesiyle, affedilmesi için peygamber efendimizin (a.s.) ismini aracı kılmıştır. Yine Allah (c.c.) sen olmasaydın alemleri yaratmazdım buyuruyor hz. peygamber (a.s.) efendimiz için.. Hz. peygamber her türlü hata ve günahtan masumdur, peygamberlikten öncesinde bile Allah tarafından günahtan uzak tutulmuştur. siz ki, peygamberimizde bir insandı, vahiy gelmese ne yapacağını bilemezdi diyecek kadar kendisi hakkında ölçüsüz konuşuyorsunuz. birisi de çıkıp dedi ki daha önce, hz. peygamber bile mekke'yi feth ettiğinde gurura kapıldı ama biz gururlanmayacağız demişti. işte bu anlayış m. islamoğlu'nun anlayışıdır. oysa hz. peygamber efendimiz mekke'yi feth nasip olduğunda devesinin üstünde o kadar mütevazi idi ki, nerdeyse başı devesinin semerine değecek kadar öne eğilmiş, iki büklüm olmuştu. çünkü O asla kibirli bir insan değildi.

türkiye'de şii anlayışı yaymak ve sünni islami tahrif etmek için çok büyük oyunlar oynanıyor. çünkü gerçek manada islam'ın yaşandığı ve anlaşıldığı ehl-i sünnetin son kalesi ender ülkelerden birisi türkiye'dir. şiiliğin bir kolu olan ceferilik, bugün milli eğitim din dersi kitaplarında bile ehli sünnetin 4 mezhebiyle birlikte gösterilir hale gelmiştir. şii anlayışın temsilcileri devlet makamları içinde önemli mevkilere gelmişlerdir. Türkiye kirli oyunlarla ehli sünnet çizgisinden saptırılmak isteniyor. bir zaman türkiyeye gelen ve iktidar vaat eden heyetin şartlarından ikisini hatırlatayım.. birincisi israil'in varlığının korunması ve kollanması. heyetin bir diğer şartı da , İslam'da reform yapılması için iktidar vaat edilen kişilerden destek istenmesidir. tabi bu heriflerin İslam'da reform derken kast ettikleri şey, islam'ın özellikle ehli sünnet anlayışının tahrif edilmesi ve onların istedikleri şekle göre yeniden dizayn edilmesinden başka bir şey değildir... günümüzde ortaya çıkan çarpık düşünceler ve anlayışlar işte bu büyük oyunun parçalarıdır. alim görünümlü birisi çıkıp ortaya bir şey atacak, başka birisi çıkıp peygamberde hata yapabilir sonuçta o da bizim gibi insandı diyecek, bir başkası başka bir saçmalık yapacak... işte böyle ufak ufak toplumun hemen kabul etmeyeceği şeyler, kulaklara aşina hale getirilip basitleştirilecek ve O da bizim gibi bir insandı algısını insanlarda oluşturarak, esasında ehli sünnet anlayışını tahrif etmek istiyorlar.. uyanık olmamız lazım.. bugün olanlar bu büyük oyunun parçalarıdır. Ama yüce dinimizin koruyucusu Yüce Allahtır ve kıyamete kadar islamı koruyacağını vaat etmiştir. onlar ne yaparlarsa yapsınlar Allahın izniyle başarılı olamayacaklar.

Hristiyanların günümüzde Hz.İsa'ya yaptığının aynısını yapıyorsunuz. Onu bizim gibi bir insan olarak görmek yerine ''kainatın efendisi'' gibi sıfatlar vererek Tanrı konumuna yerleştiriyorsunuz. Peygamber de sıradan bir insandı ve birçok hatası oldu. Hakkında söyledikleriniz Kuran tarafından çürütülüyor. Tamamen rivayetlere dayalı, sorgusuz sualsiz aktarma yapıyorsunuz.

Şu iki ayet bile peygamberin durumunu açıklamaya yeterlidir :

'' İşte sana da böyle, emrimizden bir ruh/can vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz Kur'ân'ı, kullarımızdan dilediğimizi doğru yola ilettiğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz sen doğru yola götürüyorsun.'' (Şura 52)

''Ve seni dalâlette buldu sonra hidayete erdirdi.'' (Duha 7)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Kadere imanın inkarı,
    Recm cezasının inkarı,
    Kabir azabının inkarı,
    Deccalin inkarı,

"Allah bir şeyi yaratmak istediğinde ol dediğinde hemen olmaz ,olma süreci başlar" demesi,
    Sahabelere dil uzatması, sahabeleri tekfir eden, Ebubekir ve Ömer RadiAllahu anh'ı kafir olarak gören Şii'leri savunması vs. gibi binlerce problemi olan bir şahıs...

İlk kısımda bahsettiğiniz konuların Kuran ayetleri ile delillerini ortaya koyarsanız inkar edemem.

oooo çok sert...
    Tamam o zaman bende size şunu sorayım. Kuranın değiştirilmediğine bana kanıt getirebilir misin kuranın içinden?
    Hemen yazayım.
    (Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]
    (Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.) [Hicr 9]
    (Kur’an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından [hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42]

Peki bende şimdi senin mantığınla gideyim bu olaya.
    Peki adamın teki değiştirmiş kuranı, bu ayetleride kendi eklemiş içine desem? kanıtın var mı?

Kuran ve sünnet birbirinden ayrılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fizyoterapi

quote:

quote:

Kadere imanın inkarı,
    Recm cezasının inkarı,
    Kabir azabının inkarı,
    Deccalin inkarı,

oooo çok sert...
    Tamam o zaman bende size şunu sorayım. Kuranın değiştirilmediğine bana kanıt getirebilir misin kuranın içinden?
    Hemen yazayım.
    (Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]
    (Kur’an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından [hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42]

Peki adamın teki değiştirmiş kuranı, bu ayetleride kendi eklemiş içine desem? kanıtın var mı?

Varsayımlar ile değil, kanıtlar ile konuşmamız gerekiyor. Bazı rivayetlerde Kuran ile uyuşmayan ifadeler yer aldığı için onları kabul etmiyorum. Peki Kuran'da böyle bir durum söz konusu mu ? Eğer Kuran'da herhangi bir çelişki, mantığa, bilime aykırı bir ayet gösterebilirseniz onun hakkında da şüphelenebilirim ama henüz öyle bir ayet görmedim. Dolayısıyla Kuran'ı inkar etmek için herhangi bir sebebim yok. Böyle bir kitabın Allah'ın sözlerini içerdiği ortada ise bu ayetlerin doğruluğu da kabul edilmelidir. Kuran hakkında şüpheniz varsa bu ayetler hakkında bu şekilde çıkarım yapmanız mümkündür.

''Hâlâ Kur'ân üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gönderilmiş olsaydı onda birçok çelişki bulurlardı.'' (Nisa 82)

Yazınızın başlangıcı ile sonucu çok alakasız olmuş. Kuran ve ''sünnetin'' birbirinden ayrılamayacağı nerede yazıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 23 Nisan 2015; 2:02:01 >

• quote:

Sen o sohbeti baştan dinle kesip kesip birleştirerek haber yapıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kadere imanın inkarı,
    Recm cezasının inkarı,
    Kabir azabının inkarı,
    Deccalin inkarı,

oooo çok sert...
    Hemen yazayım.

Varsayımlar ile değil, kanıtlar ile konuşmamız gerekiyor. Bazı rivayetlerde Kuran ile uyuşmayan ifadeler yer aldığı için onları kabul etmiyorum. Peki Kuran'da böyle bir durum söz konusu mu ? Eğer Kuran'da herhangi bir çelişki, mantığa, bilime aykırı bir ayet gösterebilirseniz onun hakkında da şüphelenebilirim ama henüz öyle bir ayet görmedim. Dolayısıyla Kuran'ı inkar etmek için herhangi bir sebebim yok. Böyle bir kitabın Allah'ın sözlerini içerdiği ortada ise bu ayetlerin doğruluğu da kabul edilmelidir. Kuran hakkında şüpheniz varsa bu ayetler hakkında bu şekilde çıkarım yapmanız mümkündür.

''Hâlâ Kur'ân üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gönderilmiş olsaydı onda birçok çelişki bulurlardı.'' (Nisa 82)

Yazınızın başlangıcı ile sonucu çok alakasız olmuş. Kuran ve ''sünnetin'' birbirinden ayrılamayacağı nerede yazıyor ?

Kurandan delil istemişsiniz yukarıda, genelde sünneti önemsiz görenler soruyor da bu şekilde soru.O na hitaben yazdım Kuran ve sünnet ayrılamaz diye. Tabi sizin düşüncenizi bilmiyorum. Eğer yanıldıysam hakkınızı helal edin.

Varsayımlar ile değil, kanıtlar ile konuşmamız gerekiyor.
    " Böyle bir kitabın Allah'ın sözlerini içerdiği ortada ise bu ayetlerin doğruluğu da kabul edilmelidir. "
    Kuran hakkında şüpheniz varsa bu ayetler hakkında bu şekilde çıkarım yapmanız mümkündür.
    Size göre Allah'ın ayeti, bir putpereste göre adamın teki yazmış haşa, kanıtlayabilir misin?
    sizin de başlangıç ve sonu çok alakalı. Varsayıma göre hareket etmeyelim ama yorumdan çıkarım yapabiliriz?

Tabi ki Peygamberimizde bizim gibi bir insandı, ama sıradan bir insan değildi.

Bu üstteki sorum biraz karışık olmuş. daha basit birşey sorayım. Ben yatsı namazını cemaatle kılacağım. ilk 2 rekata yetişemedim, ne yapacağım kuranda yazıyor mu?
    (Soru size değil. Sadece kurana göre amel etmek lazım diyenlere)

Edit:
    Kuran ve sünnet birbirinden ayrılamaz derken şunu kastediyorum..
    Misal yukarıda bir arkadaşa cevap yazdım. Şimdi ayet nazil olmuş ama neden olmuş, ne amaçla inmiş. Bunu kastediyorum. Yoksa bu islamoğlu gibi süperzekalar çıkıp "kibir" vs yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 2:24:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kadere imanın inkarı,
    Recm cezasının inkarı,
    Kabir azabının inkarı,
    Deccalin inkarı,

oooo çok sert...
    Hemen yazayım.

Kurandan delil istemişsiniz yukarıda, genelde sünneti önemsiz görenler soruyor da bu şekilde soru.O na hitaben yazdım Kuran ve sünnet ayrılamaz diye. Tabi sizin düşüncenizi bilmiyorum. Eğer yanıldıysam hakkınızı helal edin.

Varsayımlar ile değil, kanıtlar ile konuşmamız gerekiyor.
    " Böyle bir kitabın Allah'ın sözlerini içerdiği ortada ise bu ayetlerin doğruluğu da kabul edilmelidir. "
    Kuran hakkında şüpheniz varsa bu ayetler hakkında bu şekilde çıkarım yapmanız mümkündür.
    Size göre Allah'ın ayeti, bir putpereste göre adamın teki yazmış haşa, kanıtlayabilir misin?
    sizin de başlangıç ve sonu çok alakalı. Varsayıma göre hareket etmeyelim ama yorumdan çıkarım yapabiliriz?

Tabi ki Peygamberimizde bizim gibi bir insandı, ama sıradan bir insan değildi.

Bu üstteki sorum biraz karışık olmuş. daha basit birşey sorayım. Ben yatsı namazını cemaatle kılacağım. ilk 2 rekata yetişemedim, ne yapacağım kuranda yazıyor mu?
    (Soru size değil. Sadece kurana göre amel etmek lazım diyenlere)

Rivayetleri önemsiz görmüyorum. Tarihi kaynak olarak ele alınması gerekiyor.

Doğruluğunu bilmemiz için metni incelememiz gerekir. 1400 yıl önce Arabistan'da çölün ortasında cahil bir insanın yazdığı kitabın Allah tarafından gönderilmemiş olduğu mutlaka anlaşılır. Nisa suresi 82. ayetin tersini ispat eden tek bir kanıt bilmiyorum.

Emre Dorman'ın şu tanımını beğeniyorum : ''Peygamberimiz üstün insandı ama insan üstü değildi.''

Namaz konusunu araştırdığım için bilgi sahibi olmadığım bir konuda konuşamam.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Siz değil, o sadece kuranla amel etmek lazım tırıvırısını söylesen kim gelirse gelsin o soruma cevap veremez.

ENFÂL-20 ile sözlerimi noktalıyorum. tşkler.

• bu konunun kaldırılmasını istiyorum bölüm yöneticisine şikayet edelim beyler
  • Mustafa Islamoğlu mu aman yok kalsın istemem.

• quote:

Siz değil, o sadece kuranla amel etmek lazım tırıvırısını söylesen kim gelirse gelsin o soruma cevap veremez.

ENFÂL-20 ile sözlerimi noktalıyorum. tşkler.

Bir konuyu yeterince araştırmadan ve karşıt fikri tam olarak dinlemeden ''tırıvırı'' olarak niteleyen birisi doğruyu bulmakta zorlanır.

Enfal suresinin 20. ayeti de peygamberin Kuran harici hüküm koyabileceğine delil değildir. Kuran'ın konuyla alakalı bütün ayetlerini ele almamız gerekiyor :

quote:

''Allah'a itaat edin, Peygambere itaat edin, karşı gelmekten çekinin; eğer yüz çevirirseniz bilin ki, peygamberimize düşen sadece açıkça tebliğ etmektir.'' (Maide 92)

''Peygamber, tebliğ etmekten başka bir şeyle yükümlü değildir. Allah, sizin açıktan yaptığınız her şeyi ve bütün gizlediklerinizi bilir.'' (Maide 99)

''De ki: 'Allah'a itaat edin; Peygambere itaat edin.' Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki o Peygamber, kendisine yükletilenden ve siz de kendinize yükletilenden sorumlusunuz. Eğer O'na itaat ederseniz doğru yolu bulursunuz, Peygambere düşen sadece, apaçık tebliğdir.'' (Nur 54)

''Ve onlara, o şehrin halkını misal ver. Onlara resûller gelmişti.Onlara iki (resûl) göndermiştik. Fakat ikisini de tekzip ettiler (yalanladılar). Bunun üzerine (onları) üçüncü (resûl) ile azîz kıldık (destekledik). O zaman onlar: "Muhakkak ki biz, size gönderilmiş resûlleriz." dediler. Dediler ki: "Siz, bizim gibi beşerden başka bir şey değilsiniz. Ve Rahmân bir şey indirmedi. Siz sadece yalan söylüyorsunuz
    (Resûller) dediler ki: "Bizim, gerçekten size gönderilmiş resûller olduğumuzu Rabbimiz biliyor." Ve bizim üzerimizde açıkça tebliğden (bildirmekten) başka bir şey (sorumluluk) yoktur.'' (Yasin 13-17)

''Eğer yüz çevirirlerse, sana, “ancak açıkça bildirmek” düşer.'' (Nahl 82)

''Eğer yalanlarsanız, biliniz ki sizden önce de nice toplumlar peygamberlerini yalanlamışlardı. Peygamberin üzerinde, apaçık tebliğden başka bir görev yoktur.'' (Ankebut 18)

''Allah'a itaat ediniz, Peygambere de itaat ediniz. Yüz çevirirseniz biliniz ki Peygambermize düşen, apaçık bir duyurmadır.'' (Tegabun 12)

''“Benim elimden gelen sadece Allah'ın mesajını ulaştırmak ve emirlerini bildirmektir. Kim Allah'a ve Peygamberine karşı gelirse, bilsin ki ona içinde süreli kalacağı cehennem ateşi vardır.” (Cinn 23)

''Onlara vadettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek de senin canını alsak da, vazifen sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek Bize düşer.'' (Rad 40)

''Ey şanlı Resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et! Eğer bunu yapmazsan O'nun peygamberlik görevini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur. Doğrusu Allah, kâfirler toplumunu doğru yola iletmez.'' (Maide 67)

''Doğrusu bu Kuran sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız.'' (Zuhruf 44)

''Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?'' (Ankebut 51)

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Ben zaten kendi başına hüküm koyabilir demiyorum. Hüküm Allah'ındır. Tebliğ Peygamberin.
    Tırıvırı diyorum hep diyeceğim, çok araştırdım, bunların başıda Abdülaziz bayındır. 14 asır boyunca hiç kimsenin kafası çalışmamış sadece kuran ile hüküm vermek, peygamber sünnetini gereksiz görmek, kimsenin aklına gelmemiş, şimdi çıktı bu süper zekalar.
    Ahir zaman işaretleri işte.
    Buraya bu kadar ayet doldurmanıza gerek yok. Aklı olan insan zaten okur.
    Öyle 100tane ayet yazınca haklı olmuyorsunuz.
    Basit bir soru sordum keşke ona cevap verseydiniz.
    S.a. hayırlı geceler.
    Başka diyeceğiniz olursa özel mesaj yollayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 2:57:27 >

• quote:

Ben zaten kendi başına hüküm koyabilir demiyorum. Hüküm Allah'ındır. Tebliğ Peygamberin.
    Tırıvırı diyorum hep diyeceğim, çok araştırdım, bunların başıda Abdülaziz bayındır. 14 asır boyunca hiç kimsenin kafası çalışmamış sadece kuran ile hüküm vermek, peygamber sünnetini gereksiz görmek, kimsenin aklına gelmemiş, şimdi çıktı bu süper zekalar.
    S.a. hayırlı geceler.

Ona Kuran dışında helal veya haram hakkında karar verebileceği bir vahiy indirilmediğini kastediyorum. Hiçbir insan tam bir bilgiye ulaşamaz. 14 asır boyunca bu düşüncelerin ortaya çıkmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ? Çoğunluğun söylediği doğruluğuna kanıt mıdır ?

Merak eden insanlar için ayetleri koydum ama öğrenmek istemeyen kişi okumama hakkına sahiptir. Aklının olmasıyla alakası yok. 100 tane ayete de gerek yok. Sadece birkaç ayet bile yeterlidir. Sizin sorunuz ayetlerden üstün olmadığına göre bu ayetlere göre sorunuzun değerlendirilmesi gerekir.

• quote:

quote:

S.a. hayırlı geceler.

Ona Kuran dışında helal veya haram hakkında karar verebileceği bir vahiy indirilmediğini kastediyorum. Hiçbir insan tam bir bilgiye ulaşamaz. 14 asır boyunca bu düşüncelerin ortaya çıkmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ? Çoğunluğun söylediği doğruluğuna kanıt mıdır ?

Merak eden insanlar için ayetleri koydum ama öğrenmek istemeyen kişi okumama hakkına sahiptir. Aklının olmasıyla alakası yok. 100 tane ayete de gerek yok. Sadece birkaç ayet bile yeterlidir. Sizin sorunuz ayetlerden üstün olmadığına göre bu ayetlere göre sorunuzun değerlendirilmesi gerekir.

Aklı olmayan okumasın.Onlara farz değil.
    Benim sorum ayetlerden üstün demedim.Siz diyorsunuz ki, hükmü Allah koymuştur. Kuran eksiksiz ve herşey içinde var. Bende diyorum böyle bir sıkıntım var.Göstersinler çaresini? Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?

Haşa ben burda Allah'ın kitabı kusurlu eksik vs. demiyorum. Ama gelipte Peygamber efendimiz normal sıradan bir insan vs muamelesi yapılmasına kızıyorum. robot mu bu sadece Allah'tan geleni insanlara mı söylüyordu? Bu ayetlerin uygulaması, örneklenmesi gerekmiyor muydu? İşte peygamberimiz örnek insan olmuş ve bu ayetleri hayata yansıtmıştır ben bunu savunuyorum. Bunlar da sünnettir. Sünnette, ayetlere zıt birşey yoktur, paraleldir/uygulamasıdır.
    Tekrar soruyorum, sünnete bakmasınlar tamam kurandan bana ayet göstersinler. Bu soruya cevap versinler/verin.
    Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?
    Tekrar yazıyorum, tartışmaya devam etmek istiyorsanız buyrun özel mesaj ile mesajlaşalım. Bilgili-bilgisiz insanların kafası karışmasın burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 3:20:18 >

• quote:

quote:

quote:

S.a. hayırlı geceler.

Aklı olmayan okumasın.Onlara farz değil.
    Benim sorum ayetlerden üstün demedim.Siz diyorsunuz ki, hükmü Allah koymuştur. Kuran eksiksiz ve herşey içinde var. Bende diyorum böyle bir sıkıntım var.Göstersinler çaresini? Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?

Haşa ben burda Allah'ın kitabı kusurlu eksik vs. demiyorum. Ama gelipte Peygamber efendimiz normal sıradan bir insan vs muamelesi yapılmasına kızıyorum. robot mu bu sadece Allah'tan geleni insanlara mı söylüyordu? Bu ayetlerin uygulaması, örneklenmesi gerekmiyor muydu? İşte peygamberimiz örnek insan olmuş ve bu ayetleri hayata yansıtmıştır ben bunu savunuyorum. Bunlar da sünnettir. Sünnette, ayetlere zıt birşey yoktur, paraleldir/uygulamasıdır.
    Tekrar soruyorum, sünnete bakmasınlar tamam kurandan bana ayet göstersinler. Bu soruya cevap versinler/verin.
    Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?
    Tekrar yazıyorum, tartışmaya devam etmek istiyorsanız buyrun özel mesaj ile mesajlaşalım. Bilgili-bilgisiz insanların kafası karışmasın burda.

Kafalarının karışması onları araştırmaya sevk eder. Forum bir tartışma ortamıdır. Herkesin görmesi daha iyi olur.

Peygamber kendisine vahiy yolu ile iletilen ayetleri hem duyurmuştur hem de kendisi ona uymuştur. ''Sünnet'' derken Kuran dışında helal ve haram koymak, ayetlerin daha detaylı açıklaması olduğunu söylüyorsanız, bu Kuran'ın eksik olduğunu gösterir. Allah sadece bu kitaptan sorumlu olacağımızı ve peygamberin görevinin de sadece tebliğ etmek olduğunu söylüyor. Başka hadise de gerek yoktur.

Peygamberimiz resul ve nebi olan bir insandı. Allah ona elçilik görevi vererek ayetlerini duyurmasını ve kendisinin de ona uymasını istemiştir. Bunun dışında üstün ama bizim gibi bir insandır.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.