Şimdi Ara

[BİTTİ] Mustafa İslamoğlu - 'Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed' ilk 100 Kitap 2 TL (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
7.535
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: fizyoterapi

quote:

quote:

Ben zaten kendi başına hüküm koyabilir demiyorum. Hüküm Allah'ındır. Tebliğ Peygamberin.
    Tırıvırı diyorum hep diyeceğim, çok araştırdım, bunların başıda Abdülaziz bayındır. 14 asır boyunca hiç kimsenin kafası çalışmamış sadece kuran ile hüküm vermek, peygamber sünnetini gereksiz görmek, kimsenin aklına gelmemiş, şimdi çıktı bu süper zekalar.
    Ahir zaman işaretleri işte.
    Buraya bu kadar ayet doldurmanıza gerek yok. Aklı olan insan zaten okur.
    Öyle 100tane ayet yazınca haklı olmuyorsunuz.
    Basit bir soru sordum keşke ona cevap verseydiniz.
    S.a. hayırlı geceler.
    Başka diyeceğiniz olursa özel mesaj yollayınız.

Ona Kuran dışında helal veya haram hakkında karar verebileceği bir vahiy indirilmediğini kastediyorum. Hiçbir insan tam bir bilgiye ulaşamaz. 14 asır boyunca bu düşüncelerin ortaya çıkmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ? Çoğunluğun söylediği doğruluğuna kanıt mıdır ?

Merak eden insanlar için ayetleri koydum ama öğrenmek istemeyen kişi okumama hakkına sahiptir. Aklının olmasıyla alakası yok. 100 tane ayete de gerek yok. Sadece birkaç ayet bile yeterlidir. Sizin sorunuz ayetlerden üstün olmadığına göre bu ayetlere göre sorunuzun değerlendirilmesi gerekir.

Aklı olmayan okumasın.Onlara farz değil.
    Benim sorum ayetlerden üstün demedim.Siz diyorsunuz ki, hükmü Allah koymuştur. Kuran eksiksiz ve herşey içinde var. Bende diyorum böyle bir sıkıntım var.Göstersinler çaresini? Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?

Haşa ben burda Allah'ın kitabı kusurlu eksik vs. demiyorum. Ama gelipte Peygamber efendimiz normal sıradan bir insan vs muamelesi yapılmasına kızıyorum. robot mu bu sadece Allah'tan geleni insanlara mı söylüyordu? Bu ayetlerin uygulaması, örneklenmesi gerekmiyor muydu? İşte peygamberimiz örnek insan olmuş ve bu ayetleri hayata yansıtmıştır ben bunu savunuyorum. Bunlar da sünnettir. Sünnette, ayetlere zıt birşey yoktur, paraleldir/uygulamasıdır.
    Tekrar soruyorum, sünnete bakmasınlar tamam kurandan bana ayet göstersinler. Bu soruya cevap versinler/verin.
    Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?
    Tekrar yazıyorum, tartışmaya devam etmek istiyorsanız buyrun özel mesaj ile mesajlaşalım. Bilgili-bilgisiz insanların kafası karışmasın burda.

Kafalarının karışması onları araştırmaya sevk eder. Forum bir tartışma ortamıdır. Herkesin görmesi daha iyi olur.

Peygamber kendisine vahiy yolu ile iletilen ayetleri hem duyurmuştur hem de kendisi ona uymuştur. ''Sünnet'' derken Kuran dışında helal ve haram koymak, ayetlerin daha detaylı açıklaması olduğunu söylüyorsanız, bu Kuran'ın eksik olduğunu gösterir. Allah sadece bu kitaptan sorumlu olacağımızı ve peygamberin görevinin de sadece tebliğ etmek olduğunu söylüyor. Başka hadise de gerek yoktur.

Peygamberimiz resul ve nebi olan bir insandı. Allah ona elçilik görevi vererek ayetlerini duyurmasını ve kendisinin de ona uymasını istemiştir. Bunun dışında üstün ama bizim gibi bir insandır.

Kafaların karışması araştırmaya sevk eder ha! iyi o zaman ortaokul öğrencisine, trigonemetri göstersinler, kafaları karışmaz temelleri olmadan hemen şıp diye araştırıp öğrenirler trigonemetriyi.

Eee bu kadar uzatacağına soruma cevap verin o zaman
    Ne kadar uğraşsılsa da boş. Böyle kitlenir kalınır işte. Basit bir namaz sorusuna cevap yok.
    Maşallah her konuda bilginiz var, soruma cevabınız "Namaz ile ilgili yerleri bilmiyorum okumadım" yada bunun gibi birşeydi, bu saatte eski mesajlara bakamayacam.
    Hayırlı Geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben zaten kendi başına hüküm koyabilir demiyorum. Hüküm Allah'ındır. Tebliğ Peygamberin.
    Tırıvırı diyorum hep diyeceğim, çok araştırdım, bunların başıda Abdülaziz bayındır. 14 asır boyunca hiç kimsenin kafası çalışmamış sadece kuran ile hüküm vermek, peygamber sünnetini gereksiz görmek, kimsenin aklına gelmemiş, şimdi çıktı bu süper zekalar.
    Ahir zaman işaretleri işte.
    Buraya bu kadar ayet doldurmanıza gerek yok. Aklı olan insan zaten okur.
    Öyle 100tane ayet yazınca haklı olmuyorsunuz.
    Basit bir soru sordum keşke ona cevap verseydiniz.
    S.a. hayırlı geceler.
    Başka diyeceğiniz olursa özel mesaj yollayınız.

Ona Kuran dışında helal veya haram hakkında karar verebileceği bir vahiy indirilmediğini kastediyorum. Hiçbir insan tam bir bilgiye ulaşamaz. 14 asır boyunca bu düşüncelerin ortaya çıkmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz ? Çoğunluğun söylediği doğruluğuna kanıt mıdır ?

Merak eden insanlar için ayetleri koydum ama öğrenmek istemeyen kişi okumama hakkına sahiptir. Aklının olmasıyla alakası yok. 100 tane ayete de gerek yok. Sadece birkaç ayet bile yeterlidir. Sizin sorunuz ayetlerden üstün olmadığına göre bu ayetlere göre sorunuzun değerlendirilmesi gerekir.

Aklı olmayan okumasın.Onlara farz değil.
    Benim sorum ayetlerden üstün demedim.Siz diyorsunuz ki, hükmü Allah koymuştur. Kuran eksiksiz ve herşey içinde var. Bende diyorum böyle bir sıkıntım var.Göstersinler çaresini? Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?

Haşa ben burda Allah'ın kitabı kusurlu eksik vs. demiyorum. Ama gelipte Peygamber efendimiz normal sıradan bir insan vs muamelesi yapılmasına kızıyorum. robot mu bu sadece Allah'tan geleni insanlara mı söylüyordu? Bu ayetlerin uygulaması, örneklenmesi gerekmiyor muydu? İşte peygamberimiz örnek insan olmuş ve bu ayetleri hayata yansıtmıştır ben bunu savunuyorum. Bunlar da sünnettir. Sünnette, ayetlere zıt birşey yoktur, paraleldir/uygulamasıdır.
    Tekrar soruyorum, sünnete bakmasınlar tamam kurandan bana ayet göstersinler. Bu soruya cevap versinler/verin.
    Yatsı namazının son 2 rekatına yetiştim, ne yapmam lazım?
    Tekrar yazıyorum, tartışmaya devam etmek istiyorsanız buyrun özel mesaj ile mesajlaşalım. Bilgili-bilgisiz insanların kafası karışmasın burda.

Kafalarının karışması onları araştırmaya sevk eder. Forum bir tartışma ortamıdır. Herkesin görmesi daha iyi olur.

Peygamber kendisine vahiy yolu ile iletilen ayetleri hem duyurmuştur hem de kendisi ona uymuştur. ''Sünnet'' derken Kuran dışında helal ve haram koymak, ayetlerin daha detaylı açıklaması olduğunu söylüyorsanız, bu Kuran'ın eksik olduğunu gösterir. Allah sadece bu kitaptan sorumlu olacağımızı ve peygamberin görevinin de sadece tebliğ etmek olduğunu söylüyor. Başka hadise de gerek yoktur.

Peygamberimiz resul ve nebi olan bir insandı. Allah ona elçilik görevi vererek ayetlerini duyurmasını ve kendisinin de ona uymasını istemiştir. Bunun dışında üstün ama bizim gibi bir insandır.

Kafaların karışması araştırmaya sevk eder ha! iyi o zaman ortaokul öğrencisine, trigonemetri göstersinler, kafaları karışmaz temelleri olmadan hemen şıp diye araştırıp öğrenirler trigonemetriyi.

Eee bu kadar uzatacağına soruma cevap verin o zaman
    Ne kadar uğraşsılsa da boş. Böyle kitlenir kalınır işte. Basit bir namaz sorusuna cevap yok.
    Maşallah her konuda bilginiz var, soruma cevabınız "Namaz ile ilgili yerleri bilmiyorum okumadım" yada bunun gibi birşeydi, bu saatte eski mesajlara bakamayacam.
    Hayırlı Geceler.

Din konusunda araştırmaya başlamak, matematik gibi ilk önce dört işlemi öğrenme zorunluğu taşımaz.

Kuran'da namazın belirli vakitlerde ve dosdoğru kılınması gerektiği söyleniyor. ''Kaza namazı'' diye bir ifade yer almıyor.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Dinde de aynı matematik gibi sıra vardır. Önce iman edersin tasdik edersin. Sonra diğer konulara bakarsın. Temelin sağlam değilse bir işe yaramaz o araştırmalar
    ooo hemen yan çizme.
    Ben kaza namazı vs demedim, kaza namazından da bahseden olmadı.
    Camiye gittim yatsı namazı kılmaya, cemaat 3.rekatta rüküda bende namaza yetiştim. Ne yapacam, onlarla birlikte selam mı vereceğim, yoksa kalkıp eksik rekatları mı tamamlayacağım, 3.rekatı tekrar edecek miyim yoksa bunu kılmış mı sayıldım?

Hani nerde bunların cevapları, ben nasıl dosdoğru kılacağım şimdi???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 4:05:50 >
  • Dinde sıra yoktur. Konuları karışık olarak öğrenebilirsin ama matematiği lise düzeyinden başlayarak öğrenemezsin.

Muhtemelen namazı kaçırmış olursunuz ve tövbe edip diğer vakti beklemeniz gerekir. Kuran'da namaz ile ilgili ayetlerde sadece belirli vakitler verilir ve bunların tam vaktinde kılınması dışında söz edilmez.
  • quote:

Dinde sıra yoktur. Konuları karışık olarak öğrenebilirsin ama matematiği lise düzeyinden başlayarak öğrenemezsin.

Muhtemelen namazı kaçırmış olursunuz ve tövbe edip diğer vakti beklemeniz gerekir. Kuran'da namaz ile ilgili ayetlerde sadece belirli vakitler verilir ve bunların tam vaktinde kılınması dışında söz edilmez.

Allah'a itaat elinden sonra ki Peygamber'e itaatte ne kastediliyor sence?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dinde sıra yoktur. Konuları karışık olarak öğrenebilirsin ama matematiği lise düzeyinden başlayarak öğrenemezsin.

Yani normalde evde olsam, tek başıma kılabilirim ama cemaati kaçırdığım için yani ezan daha yeni okunmuş ben cemaatle aynı anda namaza başlamadım diye namaz kılmayayım?cemaate yetişemedim diye namazı kaçırdım,tevbe edeyim ha

Bu cevabın yeterince ibret verici oldu, Allah razı olsun, daha da tartışmaya gerek yok. Hayırlı sabahlar.

• Bu kadar takma kafana, İslam kolaylık dini ameller niyetlere göredir. Senin niyetin kılmak ise cemaate katılır kılarsın. İçine sinmezse sonra tekrar kılarsın. Rahat ol. Kur'an da sadece namazdan bahsedilmiyor. İyi insan olmaktan, ŞİRKTEN, haram yememekten, dürüst olmaktan ve bunun gibi daha birçok şeyden bahsediyor. Kur'anın vermek istediği mesajı anlamak ve uygulamak önemli olan. Mesela Allah'a şirk koşan bir insan 2 rekat kılmış 20 rekat kılmış ne farkeder?

Kur'anın aslı değiştirilemez fakat bizim gibi okumayan, başkalarından duydukları ile hareket eden veya mesajı anlamayan toplumlarda uydurma hadis ve rivayetler ile islamdan uzaklaşılabilir. Otuz küsür çeşit hadis var, bunların sahih olup olmadığına nasıl karar veriliyor? Peygamberden 300 sene sonra yazılan kitaplarda hadisin geçmesi sahih mi yapıyor?

• quote:

quote:

Yani normalde evde olsam, tek başıma kılabilirim ama cemaati kaçırdığım için yani ezan daha yeni okunmuş ben cemaatle aynı anda namaza başlamadım diye namaz kılmayayım?cemaate yetişemedim diye namazı kaçırdım,tevbe edeyim ha

Bu cevabın yeterince ibret verici oldu, Allah razı olsun, daha da tartışmaya gerek yok. Hayırlı sabahlar.

Sadece cemaat için geçerli olduğuna dair tek bir cümlem var mı ? Ayetleri görmenize rağmen dini kendinize uydurmak için gayret ediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yûnus

quote:

''Allah'a itaat ediniz, Peygambere de itaat ediniz. Yüz çevirirseniz biliniz ki Peygambermize düşen, apaçık bir duyurmadır.'' (Tegabun 12)

Şu şekilde sıralamak açıklayıcı olur : Kuran > Peygamber > Allah yada Peygamber > Kuran > Allah

Kuran'a uyan peygambere, peygambere uyan Kuran'a uyar. Her ikisine de uyan Allah'a uymuş olur.

Aradaki işareti bağlantı anlamında kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 23 Nisan 2015; 4:32:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ROLLING STONES

Bu kadar takma kafana, İslam kolaylık dini ameller niyetlere göredir. Senin niyetin kılmak ise cemaate katılır kılarsın. İçine sinmezse sonra tekrar kılarsın. Rahat ol. Kur'an da sadece namazdan bahsedilmiyor. İyi insan olmaktan, ŞİRKTEN, haram yememekten, dürüst olmaktan ve bunun gibi daha birçok şeyden bahsediyor. Kur'anın vermek istediği mesajı anlamak ve uygulamak önemli olan. Mesela Allah'a şirk koşan bir insan 2 rekat kılmış 20 rekat kılmış ne farkeder?

Kur'anın aslı değiştirilemez fakat bizim gibi okumayan, başkalarından duydukları ile hareket eden veya mesajı anlamayan toplumlarda uydurma hadis ve rivayetler ile islamdan uzaklaşılabilir. Otuz küsür çeşit hadis var, bunların sahih olup olmadığına nasıl karar veriliyor? Peygamberden 300 sene sonra yazılan kitaplarda hadisin geçmesi sahih mi yapıyor?

Geçiniz efenim yemezler geçiniz..
    Namaz kılmadım ama kalbim temiz cennete gidecem.. Geçiniz bunları..(Kılmasan da olur gibi yazmışsın ona cevaben yazdım)
    Ameller niyetlere göredir yazmışsınız da, belki bilmiyorsunuzdur, ayet değil hadistir! Siz nasıl karar verdiniz bu hadisin sahih olduğuna?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 4:35:52 >

• quote:

quote:

quote:

Sadece cemaat için geçerli olduğuna dair tek bir cümlem var mı ? Ayetleri görmenize rağmen dini kendinize uydurmak için gayret ediyorsunuz.

Ne diyorsun hala anlamıyorum? Ne yapmam lazım hala yazmıyorsun? 3.rekatta yetiştiğim için, senin namazın geçti diyorsun, tevbe et diyorsun??? Şimdide cemaat için geçerli olduğuna dair diyorsunda, neyin geçerli olduğundan bahsediyorsun? Ben benim namazdan bahsediyorum? Hani kardeşim ayet.Akşamdan beri bulamadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 23 Nisan 2015; 4:37:21 >

• İlk 100 kişiyi kampanya ile zehirledi,yazık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne diyorsun hala anlamıyorum? Ne yapmam lazım hala yazmıyorsun? 3.rekatta yetiştiğim için, senin namazın geçti diyorsun, tevbe et diyorsun??? Şimdide cemaat için geçerli olduğuna dair diyorsunda, neyin geçerli olduğundan bahsediyorsun? Ben benim namazdan bahsediyorum? Hani kardeşim ayet.Akşamdan beri bulamadınız mı?

Anlamadığınızın farkındayım. Vakit geçtiyse o namazın kılınabileceğine dair bir ayet yok.

• quote:

quote:

quote:

''Allah'a itaat ediniz, Peygambere de itaat ediniz. Yüz çevirirseniz biliniz ki Peygambermize düşen, apaçık bir duyurmadır.'' (Tegabun 12)

Şu şekilde sıralamak açıklayıcı olur : Kuran > Peygamber > Allah yada Peygamber > Kuran > Allah

Kuran'a uyan peygambere, peygambere uyan Kuran'a uyar. Her ikisine de uyan Allah'a uymuş olur.

Tamam işte herşey Kur'an'da yazmayabilir yani.
    Kuran'nın Allah'ın ayetleri olduğu sonuçta biliniyor ee sana göre Resullah'ın Sünnet ve yasakları yoksa niçni Allah Resule itaat etmeyenleri ayrı olarak uyarıyor?
    Sünnet ve Hadis'siz din olmaz.

(Resûle itâ'at eden, Allah'a itâ'at etmis olur.) [Nisâ 80]

(Resûl, size ne verdiyse onu alin, size neyi yasakladiysa ondan sakinin!) [Hasr 7]

(De ki "Eger Allah'i seviyorsaniz bana uyun ki Allah da sizi sevsin!") [A.0mrân 31]

(De ki, "Allah'a ve Peygambere itâ'at edin! Eger [Peygambere uymayip] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.) [A.0mrân 32]

(Ey îmân edenler, sizi hayat verecek seylere [dinin emîrlerine] da'vet edince, Allah'a ve Resûlüne icâbet edin!) [Enfâl 24]

(Allah'a ve Resûlüne karsi gelen, apaçik bir sapikliga düsmüs olur.) [Ahzâb 36]

(Dogru yol belli olduktan sonra, Peygambere karsi geleni ve mü'minlerin yolundan baska bir yola uyani, o yolda birakir ve cehenneme sokariz.) [Nisâ 115]

(Bana uyan Cennete girer, isyân eden giremez.) [Buhârî]

(Resûlün harâm kilmasi, Allah'in harâm kilmasi gibidir.) [Tirmizî]

(Allah'in kitabina, Peygamberin sünnetine sarilan sapitmaz.) [Hâkim]

(Sünnetimden yüz çeviren benden degildir.) [Müslim]

(Benden sonra ihtilâflar çikar. O zaman sünnetime ve hülefa-i râsidînin sünnetine uyun!) [Tirmizî]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûnus -- 23 Nisan 2015; 4:48:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Namaz farz, ben kılma veya kılmam demedim. Sen takılmışsın son iki rekata debelenip duruyorsun. Hangi mezhebe göre soruyorsun. Birde sonradan icat edilen mezhepler var. Söz meclisten dışarı ;Haram ye zina yap, şirk koş sonra namaz kıldım ben cennete gideceğim. Birde Türkiye'de bir kesimden değilsen, onları savunmazsan cennet onların tekelinde olduğundan zaten cennet hayal..

• quote:

quote:

quote:

Kendın yazmıssın ıste kardes. Peygambere ıtaat edın. Ayrıca peygamber aleyhısselam Allahın ona vahyettıgınden, Allahın ona soyletmek ıstedıgınden baskasını soylemez. Sıfatları vardır, dogrudurlar yalan soylemezler bu yuzden Peygamberler ne derse öpüp baş tacı yapmak zorundayız. Ayrıca bır ayetı kerım daha vardı peygamberın yasaklarına uymamız konusunda sımdı hatırlayamadım sız bakabılırsınız musaıtsenız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlamadığınızın farkındayım. Vakit geçtiyse o namazın kılınabileceğine dair bir ayet yok.

Valla bence siz anlamıyorsunuz ve acayip cevaplar veriyorsunuz...
    Yatsı namazı saat 21:00 da okunuyor.
    Sabah ezanı gece 3:00da diyelim..
    Benim bu saatler arasında namaz kılabilirim.
    Şimdi ben size diyorum ki. Ben saat 21.05te camiye giriyorum, cemaat 3.rekatta, ne yapacağım ben?
    Buyrun ayetle cevap verin. Herhalde namaz vaktinin geçmediğini anlatabildim/anladınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam işte herşey Kur'an'da yazmayabilir yani.
    Kuran'nın Allah'ın ayetleri olduğu sonuçta biliniyor ee sana göre Resullah'ın Sünnet ve yasakları yoksa niçi Allah Resule itaat etmeyenleri nayrı olarak uyarıyor?
    Sünnet ve Hadis'siz din olmaz.

(Resûle itâ'at eden, Allah'a itâ'at etmis olur.) [Nisâ 80]

(Resûl, size ne verdiyse onu alin, size neyi yasakladiysa ondan sakinin!) [Hasr 7]

(De ki "Eger Allah'i seviyorsaniz bana uyun ki Allah da sizi sevsin!") [A.0mrân 31]

(De ki, "Allah'a ve Peygambere itâ'at edin! Eger [Peygambere uymayip] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.) [A.0mrân 32]

(Ey îmân edenler, sizi hayat verecek seylere [dinin emîrlerine] da'vet edince, Allah'a ve Resûlüne icâbet edin!) [Enfâl 24]

(Allah'a ve Resûlüne karsi gelen, apaçik bir sapikliga düsmüs olur.) [Ahzâb 36]

(Dogru yol belli olduktan sonra, Peygambere karsi geleni ve mü'minlerin yolundan baska bir yola uyani, o yolda birakir ve cehenneme sokariz.) [Nisâ 115]

(Bana uyan Cennete girer, isyân eden giremez.) [Buhârî]

(Resûlün harâm kilmasi, Allah'in harâm kilmasi gibidir.) [Tirmizî]

(Allah'in kitabina, Peygamberin sünnetine sarilan sapitmaz.) [Hâkim]

(Sünnetimden yüz çeviren benden degildir.) [Müslim]

(Benden sonra ihtilâflar çikar. O zaman sünnetime ve hülefa-i râsidînin sünnetine uyun!) [Tirmizî]

Evet, her şey Kuran'da yazmıyor. Allah gerekli gördüğü kadarını bize bildirmiştir. O ayetlerin hiçbiri peygamberin ayrı bir dini kaynak olduğunu göstermez. Özellikle Haşr suresi 7. ayeti kırpmadan tam olarak okursanız tamamen alakasız bir ayeti delil olarak kullandığınızın farkına varırsınız. Her tartışmada aynı ayet ortaya atılıyor. Kuran okumayan bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor.

Allah, elçisi aracılığıyla Kuran'ı insanlara duyurmuştur. Yani insanlar onun sözüyle Kuran'a ve dolayısıyla Allah'a inanacaklar. Peygambere itaat edilmezse Kuran inkar edilmiş olur.

• quote:

Bu kadar takma kafana, İslam kolaylık dini ameller niyetlere göredir. Senin niyetin kılmak ise cemaate katılır kılarsın. İçine sinmezse sonra tekrar kılarsın. Rahat ol. Kur'an da sadece namazdan bahsedilmiyor. İyi insan olmaktan, ŞİRKTEN, haram yememekten, dürüst olmaktan ve bunun gibi daha birçok şeyden bahsediyor. Kur'anın vermek istediği mesajı anlamak ve uygulamak önemli olan. Mesela Allah'a şirk koşan bir insan 2 rekat kılmış 20 rekat kılmış ne farkeder?

Iyı geceler kardesım. Hadıs olayı derın bı konu yanı mutevatır hadıs var, haberı vahıd var zayıf hadıs var. Bır hadısın sahıh olması ıcın bır cok sart var yanı aha bundan sunu duydum yazayım dıyerek yazılmadı bu kıtaplar. Kutubu sıtte var. Yanı bunlar elımızın tersıyle ıtebılecegımız seyler degıl. Bu hadısler nıye var? Kuranın yasama uygulanmasında ornek olsun dıye, ınsanların gunluk olaylar karsısında ne yapmaları konusunda bır ornek olsun dıye var. Eger ornek olacak olmasaydı ne gerek vardı peygambere. Allah kıtabı yollardı alın okuyun derdı ama boyle olmadı ve ornek teskıl edıcek bır Zat sav yolladı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Namaz farz, ben kılma veya kılmam demedim. Sen takılmışsın son iki rekata debelenip duruyorsun. Hangi mezhebe göre soruyorsun. Birde sonradan icat edilen mezhepler var. Söz meclisten dışarı ;Haram ye zina yap, şirk koş sonra namaz kıldım ben cennete gideceğim. Birde Türkiye'de bir kesimden değilsen, onları savunmazsan cennet onların tekelinde olduğundan zaten cennet hayal..

Arkadaşım ben şu cemaat yanlış, şu doğru demiyorum.
    Kim ne yaparsa yapsın(Belli başlı günahlar dışında (şirk vs)),kimin nereye gideceğine Allah karar verir.
    Önceki mesajları okumadıysan bi oku.Bu arkadaş diyorki, hadislerin doğru olup olmadığını bilemeyiz. Değiştirilmiş olabilir hadisler.
    Bunun için kuranla hüküm vermeliyiz, kuranda herşey var eksiksiz diyor. Ben ise evet kuranda yazdığını, Peygamberimizin bunu hayatında uyguladığı ve insanlara örnek olduğunu sünnete'de uymamız/bakmamız gerektiğini söylüyorum.
    Diyorum ki başıma namazda böyle birşey geldi, bana ayet göster bununla ilgili.
    Anlaşıldı umarım?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.