Şimdi Ara

Biyolog veya Kimyager olmak istiyorum (Amerikada)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
9.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaşım 17 ilk okulda fene çok ilgim oldu ve lisedede biyolojiye , bu aralar üniversiteye gitmeme 1 sene kalmışken biyolog olmayı düşünüyorum ama kimyagerliğide düşünüyorum ve üniversiteye amerikaya gidicem ayrıca orada yaşıyacam temelli kalıcı , acaba bana biyolog ve kimyagerlerin amerikada ne kadar yükselebildiğini maaşlarını söyleyebilecek varmı ? ayrıca kimyagerlikte pek araştırma yapmadım hangi konularda kimyagerler iyi olmalı açıkcası benim matematik ve fizik karşı pek ilgim yok .

konuya gelirsek sizce biyolog olmak acaba iyi bir tercihmi yoksa 4 sene okadar para ve zaman harcayıp bi halt olmadığınımı öğrenicem biyologluğun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILosMasTeR -- 30 Mayıs 2014; 22:47:30 >

• kardeş paran varsa istediğin üniye gidersin sorun deil o
  • Kimyager ol bence biyolog olup da ne yapacan hepsini öğrenecen sonra da en fazla yeni bilgiler keşfedersin. Ama kimyager olursan çok kazanabilirsin :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JohnnySins kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kanser ilaçlarını bir sürü hastalığın tedavisini biyologlar buluyor
  • Ben burada okuyorum. Kimyagerim. Anabilim dalım da biyokimya.
    Biyoloji okumak istiyordum. Akademik kariyer tek hedefimdi. Puanım bu bölümlere göre oldukça yüksek olmasına rağmen başka bölüm yazmadım. Biyoloji okuyacaktım, çevrenin baskısı ile kimya yazdım. Akademide yükselemezsen biyolog olarak iş bulma şansın çok düşük yorumunu yaptılar, hak verdim.
    Bu kararımdan mutlu muyum? Biyokimya öğrenmeye başladıktan sonra evet çok mutluyum.
    Benim de hedefim lisans sonrasında yurtdışına gidebilmek ve hayatıma orada devam edebilmek.

Sizin sorunuza gelirsek; hayır bir halt olmadığını öğrenmeyeceksiniz. Yurtdışında, akademide kalmazsanız, özel araştırma laboratuvarlarında çalışabiliyorsunuz, ister kimyager ister biyolog olarak. Ülkemizde ise hastane köşelerinde tahlil yapıyorsunuz. Özel şirketlere de girme şansınız var tabi ama bunu başarmanın zor bir iş olduğunu tahmin edebilirsiniz sanırım.

Ama şimdiden söyleyeyim, zorlanacaksınız. İdealist olmalısınız. Şu anda bu düşüncelerinizi çok büyük bir kararlılıkla 4 yıla yayamazsanız işiniz zor. Emin olun tahmin etmeyeceğiniz kadar zorlukla karşılaşacaksınız. Hocalarınız konusunda bile hayalleriniz suya düşecek. Kendi başınıza olacaksınız. Size yol gösteren olmayacak, olsa bile sizin işinize bir noktaya kadar yarayacak.

Karamsarlığa düşmeyin. Seviyorsanız çok güzel bölümler. Tabi okuyacağınız okulu çok iyi araştırmalısınız. İşini ciddiye alan bir okulda okumadığınız sürece bu düşünceleriniz sadece hayallerinizde kalır. Daha ilk senenin sonunda kimsenin işini ciddiye almadığını, okumak için okumaya gelen insanların aslında ne kadar çok olduğunu görünce moral ve motivasyonunuz çok düşecektir. Okuyacağınız okul çok önemli bu yüzden. İyi araştırmalısınız.

Şimdiden başarılar.

• McYC kullanıcısına yanıt
    Ya puan meselesi ayrı , bi insan mutlu olmak için istediği şeyi yapmalı , şu meslek şu meslekten iyidir diye ayrmak çok büyük yanlış olur bence , ben biyolog olmakta kararlıyım hedefim bu her mesleğin zorluğu vardır aman çok zor diye hiç tereddüt etmem kararlıyım benim tereddüt ettiğim tamam güzel biyolog olmak istiyorum ama bu meslekte ne kadar yükselinebilir ve ortalama maaşı nedir bunlarda çok önemli hani inşaat işcisi olmayı seviyorum diyelim ama maaşı kötü ve iyi bir hayat sürmem için ne kadar yükselsem iyi gelir elde edemem ondan malesef başka bir mesleğe yönelirdim aynı şekil biyologlukta ne kadar yükselinebilir en düşük seviye ve en üst seviyedeki gelir farkı nedir ve yıllık ortalama ne kadar kazanıyor biyologlar bunları araştırdım biraz rahatladım biyologlar amerikada ortalama 85.000 dolar kazanıyor buda çok iyi bir rakam tabi 30.000 kazananda vardır 130.000 de vardır , örnek verdim , ortalama maaşı öğrendim fakat merak ettiğim birşeyde bir biyoloğun alabileceği en düşük ve en yüksek maaş bunu merak ediyorum , bunu öğrenince bu meslekte ne kadar yükselinebileceğinide kısmen öğrenmiş olurum heralde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILosMasTeR -- 31 Mayıs 2014; 16:28:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akademisyen Olmak İstiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akademide en yüksek seviye diye bir durum yok. Profesör olursunuz, biri çıkar ben ödül aldım der. Ödül alırsınız, başkası çıkar benim ödülüm çok daha prestijli der. Ucu bucağı yok yani :) Maaşınız da tabi buna bağlı olarak değişir. Belli bir seviyeyi geçtikten sonra ben maaşın çok da söz konusu olacağını düşünmüyorum. Size verecekleri maaştan çok yapacağınız araştırmalar tatmin edecektir sizi. Ama işte o belli seviyeyi geçtiyseniz zaten maaşınızı düşünecek bir pozisyonda olmazsınız ;)
  • McYC kullanıcısına yanıt
    Ben akademik düşünmüyorum akademikten kastınızu pek anlamadım ama açarsanız konuyu anlarım , akademikten kastınız üniversite ortamı falansa öyle birşey düşünmüyorum ben .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILosMasTeR -- 1 Haziran 2014; 21:37:49 >
  • Evet üniversitede kalmaktan bahsediyordum. Diğer türlü ise yorum yapamayacağım malesef. Ben üniversitede kalmayı düşünüyorsunuz diye düşünerek yorum yapmıştım :)
  • arkadaslar merhaba ben de üniye hazırlanıyorum. ancak ne tercih etsem bilemiyorum. biyolojiyi çok seviyorum ve araştırma yapmak beni heyecanlandırıyor. ülkemizde biyolojiyle ilgili tek alan doktorluk gibi. ama ben hiç doktor olmayı hayal etmemiştim. ben ''bilim insanı'' olmak istiyorum. ve bu ülkede yaşamak istemiyorum ayrıca. anladıgım kadarıyla biyologlar yurtdışında değerli. bunun için nasıl bir yol haritası çizmek lazım ?
  • Amerika da Türkiye de okuduğun universitenin diplomasıyla is bulamazsın orda okuman veya master yapman gerek ayrıca eger zengin degilsen amerikda master yapmak cok pahali iyi unilere kabul almak cok zor amerikada acik olmayan bolumler bunlar amerika işi çok fazla calisman ve sansa bagli cok cok zor ama imkansız degil almanya yi oneririm master bedava okuyan yok iyi para kazabilirsin ama almanya dunya nin en zorlu egitimi verir ve turkiye kalirsan alican para 1.5 2 k yurtdisinda da fazla para getirecek bolumler degil yani sevdigin icin okucan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.