18 molekül asetil coa krebs çemberinde kullanılıyor.Açığa çıkan hidrojenlerin ets ye aktarılması sonucu kaç molekül ATP oluşur?
1 molekül asetil coadan oksidatif fosforilasyonla yanılmıyorsam 11 atp sentezlenir 18 ile çarp 198
cevap doğru fakat tam anlayamadım.oksidatif fosforilasyon ile toplamda 34 atp üretilmiyor mu?
Hayır normalde 12 atp sentezlenicek 1i krebste substrat düzeyinde sentezlenir kalan 11i oksidatif ile bunları nad fadları sayarak bulabilirsin nad 3 atp fad 2 atp verir senden oksidatifle sentezlenenleri soruyor.
1 AsetilCoA dan 3 Nad 1 Fad 1 Substart Düzeyinde Oluşyor Fakat Soruda Oksidatif Dediği İçin Substrat düzeyinde 1 atp yi almıyoruz. Bu Durumda 1 Asetil Coa .3 Nad X 3 + 1 FAD X 2=Asetil Coa=11 Bizde Burda 18 tane diyor onun için 11x18=198
herkese teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903
Hayır normalde 12 atp sentezlenicek 1i krebste substrat düzeyinde sentezlenir kalan 11i oksidatif ile bunları nad fadları sayarak bulabilirsin nad 3 atp fad 2 atp verir senden oksidatifle sentezlenenleri soruyor.
Hocam ama bir o2li solunumda net 34 atp üretilmez mi?
Asetil coadan bahsettim orada.Örnekler vereyim glikozdan 38 pirüvattan da 15 atp net olarak sentezlenir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: HollyPeders
quote:
Asetil coadan bahsettim orada.Örnekler vereyim glikozdan 38 pirüvattan da 15 atp net olarak sentezlenir
Konuyu bilmeden boş soru sordum kusura bakmayın hocam :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme