Şimdi Ara

BİYOLOJİ SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 molekül asetil coa krebs çemberinde kullanılıyor.Açığa çıkan hidrojenlerin ets ye aktarılması sonucu kaç molekül ATP oluşur?

• 1 molekül asetil coadan oksidatif fosforilasyonla yanılmıyorsam 11 atp sentezlenir 18 ile çarp 198
  • cevap doğru fakat tam anlayamadım.oksidatif fosforilasyon ile toplamda 34 atp üretilmiyor mu?
  • Hayır normalde 12 atp sentezlenicek 1i krebste substrat düzeyinde sentezlenir kalan 11i oksidatif ile bunları nad fadları sayarak bulabilirsin nad 3 atp fad 2 atp verir senden oksidatifle sentezlenenleri soruyor.
  • 1 AsetilCoA dan 3 Nad 1 Fad 1 Substart Düzeyinde Oluşyor Fakat Soruda Oksidatif Dediği İçin Substrat düzeyinde 1 atp yi almıyoruz. Bu Durumda 1 Asetil Coa .3 Nad X 3 + 1 FAD X 2=Asetil Coa=11 Bizde Burda 18 tane diyor onun için 11x18=198
  • herkese teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

Hayır normalde 12 atp sentezlenicek 1i krebste substrat düzeyinde sentezlenir kalan 11i oksidatif ile bunları nad fadları sayarak bulabilirsin nad 3 atp fad 2 atp verir senden oksidatifle sentezlenenleri soruyor.

Hocam ama bir o2li solunumda net 34 atp üretilmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Geometri Sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

quote:

Hayır normalde 12 atp sentezlenicek 1i krebste substrat düzeyinde sentezlenir kalan 11i oksidatif ile bunları nad fadları sayarak bulabilirsin nad 3 atp fad 2 atp verir senden oksidatifle sentezlenenleri soruyor.

Asetil coadan bahsettim orada.Örnekler vereyim glikozdan 38 pirüvattan da 15 atp net olarak sentezlenir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

quote:

Asetil coadan bahsettim orada.Örnekler vereyim glikozdan 38 pirüvattan da 15 atp net olarak sentezlenir

Konuyu bilmeden boş soru sordum kusura bakmayın hocam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.