Şimdi Ara

Biz neyiz? (Beynim Yandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar direkt olarak konuya gireceğim.
    Ilk önce söyleyeyim tanrı olabilir ama peygamberlere inanmıyorum.
    Beyler bayanlar biz yaratıldık tamam ama ölünce cennete gideceğiz diyelim cennette istediğimiz HERŞEY olacak(imiş). Arkadaş kafam almıyor HERŞEY den kastın ne hani o kuran diye indirilen kitapta herkese saygım var istediğine inanabilir herseyin baslangici bi şaheseri var diyor dinci hocalarimiz tanrı nasıl oldu? Ya abi almıyor kafam nası ya nası. Hoppadana diyemi oldu birden ha diye. Hadiki tanrı diye bişi yok biz öyle bi patlamayla olduk neler patladı onlar nasıl var oldu aslında insanlık niye oldu şeytanla allah iddiaya girmiş arkadaş sen yarattigin şeyle nasıl mücadele edersin siklat parmağını sil tamam sildin adem yaratıldı herkes sağ selamet kafasına göre yasiyo onların sonunda ne olacaktı. Insan oldu ruh sadece bilinç, bilinç noluyo çıkıp nereye gidiyo ya abi kafam almıyor. Kim gitmisde cenneti görmüş arabı şu dönemde kim seviyor adamların bakisinda Hayır yok adam ben peygamberim diyo kayadan deve çıkarıyo oh ne ala dedemde supermandi yani kim cebraili gördü kuran bir insan tarafından yazılmış olamazmi ya adamın kaç tane karısı oluyo helal kadını kuranda paspas gibi görüyorlar kadının memesinden yararlanın sütünü yani kadın zorundami hocalar niye kadın üzerinden Fetvalar veriyor isidin yaptığı hersey gaaayet surelerle alakali dergisini okuyun isidin gerçek müslüman onlar biz değiliz onlara kalırsa bizde teroristiz ve bu gayet mantıklı ya arkadaş hersey niye böyle çelişkili bakın 14 yaşındayım etrafimdan etkilenip yazmıyorum ders calismayip bunlara kafa yoruyorum muslumaniz diyo arabanın airbagi yok adam yahudi jetta satiyo araba bildiğin 0 lan 0. Adam 17. Defa umreye gidiyo lan git Afrika'ya olmadı losemiye bağış yap Müslümanlık bumu!? Adminler umarım silmezsiniz sadece görüşlerimi bildirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben osuruyorum kardes demekki canliyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz İnsanız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayın ciddi başladı ama sonu zebANi

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Milyonlarca insanın niye buna inandığını merak ettim kişisel düşüncen saygı duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanimbenimkelesigetir

Milyonlarca insanın niye buna inandığını merak ettim kişisel düşüncen saygı duyuyorum
    Hocam işin espirisi bende bazen düşünüyorum. Ama çok kurcalamamak lazım. İslam bizden bunu istiyor. Allah'ın nasıl varolduğunu , dünyayı yaratmadan önce ne yaptığını .. bunları düşünmek insanı çıldırtır.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Abi diyorum buyugumsundur ya niye yani niye istemiyor ne zoru var allahın öyle git camiye git hacca sonra bişi yapma öyle takıl uzaya çıkma aya gitme geçmişini araştırma DININI araştırma buna niye inandığını araştırma allah bana muhtaç (VARSA) benim sayemde iddiasını kazanacak peki birsey soracağım bunlardan alakasız allah diyince aklına 1 kere bile kadın bi varlık geldimi hani sakallı bi amca dusunuruzya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biz Ne Zaman Mutlu Olacaz
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ulan* birde kuran İncil Tevrat bide öteki işte niye hepsi Ortadoğu'ya indirildi? Niye avrupa, Amerika ya indirilmedi önceden Ortadoğu muslumanmiydida onlara özel indirildi bi tek benim düşüncem değil bütün insanlık söz konusu niye orta Asya'da Türklere indirilmedi göktürk inancinda savaş yasaktır barış amaçlı bir din gayet mantıklı kimse görmedide kitabida yok muslumanlikda aynı kimse birisini görmedi muhammed gördü ama kanıt yok suan göktürk on desen kimse olmaz ben doğarken müslüman olarak tesciillenmisim toplum yüzünden herkes müslüman olmak zorunda niye ya niye böyle saçma şey olabilirmj
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanimbenimkelesigetir

Abi diyorum buyugumsundur ya niye yani niye istemiyor ne zoru var allahın öyle git camiye git hacca sonra bişi yapma öyle takıl uzaya çıkma aya gitme geçmişini araştırma DININI araştırma buna niye inandığını araştırma allah bana muhtaç (VARSA) benim sayemde iddiasını kazanacak peki birsey soracağım bunlardan alakasız allah diyince aklına 1 kere bile kadın bi varlık geldimi hani sakallı bi amca dusunuruzya
    Allah'ı bir şekle bir sıfata sokmadim hiçbir zaman. Hep nurani olarak düşündüm. Allah'ım kendisini görmeyi , inanan bütün kardeşlerime nasip eylesin..

• şu masallara inanan kaldı mı ya

• Dünyaya hoşgeldin.Şimdi sakin ol ve önceden her ne yapıyorsan kaldığın yerden devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Eylül 2019; 1:36:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

şu masallara inanan kaldı mı ya
    Evet yhaaaaaaaaaaa
  • 14 yaşındasın ama her şeyin farkında değilsin. İlginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

14 yaşındasın ama her şeyin farkında değilsin. İlginç
    Tam da öyle.Her şeyin farkına varmış baksana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Tam da öyle.Her şeyin farkına varmış baksana

Alıntıları Göster
    Karikateist trailer
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:43:45 >
  • Zaman da yaratılmış bir boyuttur, yaratıcı zaman tabi değil. Önce ya da sonra diye bir şey yok yaratıcı için.

• Dostum sen zorla beynini yakmışsın. Sanki arabayla bir yere giderken düzgün yol olduğu halde bilerek toprak ve bozuk yolda arabayı sürerek motoru yakan biri gibisin. Bak sen zaten düzgün yoldan gidersen kafandaki soru işaretlerinin çoğu gider. Sen bu şeylerin içerisinde tutarsızlık arıyorsun ve o yüzden sadece tutarsız gibi gözüken kısımları görüyorsun. Bunları görünce de öğrenmeye gerek duymuyorsun. Eğer öğrenmezsen zaten bir şeyler hep eksik kalacağı için hata yaparsın. Yani kısaca şunu demek istiyorum. Bu şeylere böyle dışarıdan bakarsan bakış açın senin yanıltabilir. İçine gir, öğren, anla. Ondan sonra eğer dersen ki bu mantıklı değil veya bana uymaz o zaman beyninde yanmaz. Ama böyle daha işlerin iç yüzünü bilmeden bakış açın yüzünden kararlar verirsen ve fikirler edinirsen beyninde yanar doğal olarak.

Kur'an'da yazan bazı şeyleri sorgulamış onların üzerinde fikir yürütmüşsün ve bazı şeyler kafana takılmış. Bak sana şöyle bir şey diyeceğim. Şimdi sen demişsin ki Kur'an'da "her şey" yazıyor yani cennette her şeyin verileceği. Ne demek bu her şey? Şimdi bak Allah yine Kur'an'da insana akıl verdiğini ve insanın akletmesinin gerektiğini, Kur'an'da o yazılanların insanların anlaması için olduğunu zaten yazmıştır. Yani sen makul yani aklın kabul edebileceği bir çerçeve içerisinde buna kendin anlam yükleyebilirsin. Yani sen cennete gittiğin zaman doğal olarak şunu bilmen lazım sen cehenneme gitmeyi isteyemezsin veya yok olmayı isteyemezsin. Zatn bu imkansızdır, kimse böyle bir şey istemez. Yani akıl çerçevesinde baktığın zaman buna Allah bir sınır koymamış. Sen aklınla neyi anlarsan odur. Bunu şuna benzetebiliriz. Mesela günlük hayatta da insanlar kendi aralarında örneğin bir baba oğluna şunu diyebilir. Oğlum bu seneki karnen çok güzelmiş benden ne istersen sana yapacağım. Şimdi bundan normalde şu da anlaşılabilir. Bu çocuk Aya gitmek isterse babasının onu bir uzay mekiği ile vesaire götürmesi lazım ama bu makul değil. Buradan anlaşılan ve aynı zamanda makul olan şey bir karne hediyesi olarak yapılabilecek şeylerdir. Umarım burası anlaşılmıştır.

"Cennete gideceğiz diyelim" demişsin ya yani sen inanmıyorsun zaten. Şu etapta inanman beklenemez zaten. Hatta yaratıcıya bile inanman çok zor. Çünkü onu gerçekten anlayabilmek için ve inanabilmek için onun mesajını alman ve ona uyuman gerek. Sen daha o mesajı kabul etmiyorsun ve inanmıyorsun ki mesajın sahibine mesaj da bildirilen mekanlara vesaire inanasın. O yüzden yani şu an oturup da ya şu Cennet var mı ya? Allah Allah! Nasıl bir şey ya? Olabilir mi acaba? Şöyle midir böyle midir? Demenin hiçbir anlamı yok. Çünkü, ya mantıkla nasıl bir sonuca verebilirsin ki. Bunun için sana sadece bilen birisinden gelen bilgi lazım. Sen ulaşamazsın
    İşte o bilgiye bakman lazım. O bilgiye inanırsan buna da inanırsın. Yoksa bu tür şeylere bence hiç boşuna kafa yorma sonuç gelmez.

Tanrı nasıl oldu diyorsun ya bak zaten olağanüstü, insanların üzerinde, belli bir konumu olan bir varlıktan bahsediyorsun. Seviyesi insanların üzerindedir. Bu yüzden insan aklının insan kapasitesinin tam olarak kavraması beklenemez. Bak dünyada da makam mevki olarak baktığın zaman her ne kadar herkes insan ve akıl sahibi olsa da genelde bazı sorumluluklar altına girmiş yüksek konumdaki kişiler kapasite olarak aşağıdakilerden öndedir. Bak bu sadece insanlar arasında böyle ha. Bir de yaratıcı ve ilah açısından baktığın zaman zaten kıyaslamaya bile gerek yok.Ayrıca zaten fizikte olan bir şey bu. Olmayan bir şey yokluktan ortaya çıkamaz onun için kendisinden önce de bulunan bir şey olması lazım yani biz. Allah için şunu diyemeyiz pat diye oldu. Zaten vardı. Eğer zaten olmasaydı nasıl ortaya çıkacak. Tam bir çelişki. Hani sen şimdi diyeceksen böyle söyledin bitti mi anlaşıldı mı? Hayır. Zaten ben tam olarak anlaşılacağını, anlaşılabileceğini söylemiyorum ki. Sadece senin birdenbire oldu dediğin şeyin mümkün olamayacağını ve yine insan aklının bunu tamamen eksiksiz bir şekilde kavrayamayacağını söylemek istedim. Zaten bence buna fazla takılma. Hani eğer Kur'an'a inanırsan doğal olarak buna da inanmış olacaksın. Kur'an'da yazdığı gibi Allahü Teala'nın Her şeyin öncesi ve kendisinden önce hiçbir şeyin bulunmadığı ve hiçbir zaman yok olmayan ve yok olmamış olan bir varlık olduğuna zaten inanmış olacaksın. Aksi takdirde bu tür şeylerin içinden çıkamazsın.

Bak bilinmezlikler içerisindesin. O yüzden bazı şeyleri kavrayamıyorsun. Demişsin ki bir iddia sonucu insanlar yaratıldı. Bu böyle değil. Bu yanlış. İnsanlar bir kere Kur'an'da da yazdığı gibi Allah'a kul olmaları yani dünyada müslüman bir şekilde yaşamaları için yaratıldılar. Böylece yaptıklarıyla imtihan edilecek ve yaptıklarının karşılığı olarak cenneti kazanacaklar. Bak sen her ne kadar inanmasan da bir an gerçek olduğunu düşünürsen eğer varlığı olmayan yoklukta olan birine yani insanlara hayat bahsetmek onları bir sınava tabii tutarak onlara Cennet kadar güzel bir yeri vermek gerçekten çok büyük bir mükafattı. Zaten şuna da bakabilirsin şeytan önceleri Allah'a inanan bir varlık daha sonra insan yaratılıyor şeytan daha sonra azıyor. Yani insanın yaratılması şeytanın isyanından öncedir. Allah şeytanı isyan etti diye yaratmıyor insanı. Hatta şeytan isyan ettiği zaman şunu diyor ben o insanları senin yolundan saptıracağım yani zaten Allah'ın yaratacağı insanlardan bahsediyor ve yaratmış olduğu. Şeytandan dolayı yaratılmıyor insanlar. Allah da ona zaten diyor ki sen benim ihlaslı kullarıma dokunamazsın. Hani buradan da şu anlaşılıyor. Allah şeytana teslim etmek için insanı yaratmamış. İhlaslı kul demek gerçekten Allah niye yarattıysa ona göre yaşamak isteyen kişi. Yanı bir kişi gerçekten Allah'ın istediği gibi yaşamak istiyorsa kalbinden bu geçiyorsa Allah da şeytanın zaten ona karışmasına izin vermiyor. O kişi de böylece dünya hayatını yaşayıp inancına göre cennete gidiyor. Ayrıca sen yarattığın şeyler nasıl mücadele edersin demişsin ya. Zaten Allah şeytanı olduğu konumdan indirmiştir ki zaten Kuran'ı okursan iyi bir konumunun olduğunu görürsün. Ortada şeytanla bir mücadele yoktur. İnsanları Allah yaratmış şeytanda Allah'a baş kaldırmış ve insanlara savaş ilan etmiş insanlara düşman olmuştur. Mücadele aslında insan ve şeytan arasındadır. Allah ise sonuçta hükmü verecek ve mükafatı verecek merciidir. Ve Allah ne sana nede başka kimseye muhtaç değildir. Tekrar söylüyorum ortada bahsettiğin gibi bir iddia falan yok. Allah orada diyor ki benim ihlaslı kullarıma den karışamazsın onlar cennete girecekti. Geri kalanlarını da yoldan saptıracaksın. Yani senin her iki grupta da olabilme ihtimalin var. Hangisinden olursan ol bu sadece senin kendine fayda veya zarar sağlar. Bir de şeytan eğer seni yanına çekebilirse. Çok mutlu olacaktır haberin olsun. Onun amacı bu.

Bağış yapmayan, 17. defa umreye giden falan filan bazı kimselerden bahsetmişsin. Bak bunu hiçbir konuda yapma. Bir oluşumu, fikri, düşünceyi, yapıyı her neyi eleştireceksen veya onun hakkında bir şey söyleyeceksen kendisini ona bağlı olarak addeden kişilerin yaptığı şeyler üzerinden yapma. Bak o kişiyi eleştir. Onu destekleyenleri de eleştir. Ancak asıl fikri eleştirme. Çünkü bu olanlar o adamların tercihidir. Zaten dinin aslıında böyle bir şey yoktur. Örneğin hırsızlık yapan bir Türk kişiden dolayı Türkler kötüdür diyemeyeceğin gibi.

Bak gerçekten çok uzadı. Normalde daha çok yazmam gerekirdi ama uzatmamak için burada kestim. Hani sana faydası dokunur belki diye umduğum için bunları yazdım. Umarım da faydası dokunur ancak gerçekten İslam'ın ne ve nasıl olduğunu merak ediyorsan Kuran'ı okumalı ve anlamalısın.

Aklına takılan bir şey olursa yazdıklarımı da sorabilirsin. Yine ayrıca da bir şeyler sorabilirsin konuşabiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.