Şimdi Ara

Bizim sanılan marşlar, şarkılar (izmir marşı, gençlik marşı vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teğmenler olayında bugün İzmir marşı yaygarası koparılınca aklıma geldi.

Çoğu kişi coşkuya söyledikleri marşların, şarkıların Türkiye kökenli olmadığını bilmez. Çalıntı marşlara, şarkılara türkçe sözler çakılır ve coşkuyla söylenir.

İzmir marşı - (Almanya) Kurt Sıglierler

Gençlık marşı - İsveç folklor şarkısı (Felix Körling)

Gündoğdu marşı - Türkmenistan

Memleketim şarkısı - İsrail (ilanit)

Sev kardeşim - İsrail (ilanit)

vs.vs

Pek çok sevilen ama kökeni bilinmeyen şarkılar hakkında bilgi için :

Çağdaşlık adı altında dinlediğimiz şarkılar! - fikriyat

• Marşlar zaten Batıcılık adına ortaya çıktı. Her şeyi Batı'dan taklit ettiğimiz için doğal olarak Marşlar da oradan ithal edildi.

Marşlar siyasete kurban edildi. Bu marşlar ülkemiz için birleştirici bir unsur olamaktan çıkıp ayrıştırıcı bir nesne haline gelmiştir. Özellikle İzmir marşı CHP tarafından hunharca istirmar edildi. Artık CHP marşı olarak algılanıyor. Ben bu ülkede İstiklal Marşı dışında hiç bir marşı kabul etmiyorum ve hiç bir marşın bana dayatılmasını da istemiyorum. Çünkü bu ülkede her şey istismar ediliyor.

• Fox Tv ana haber bülteni de İsrail şarkısıyla (Memleketim şarkısı) başlıyordu neden acaba 

• Ben biliyorum ama seviyorum, güzel ve insanın ruhuna hitap ediyor bu parçalar.
    Müziğin ideolojisi olmaz. Ben mesela "hava nagilah parçasını çok severim, piyanoda da çalarım. Katyusha ve polyuska pole de hoşuma gider, sözlerini mırıldanırım.
    Katherina karderina yunan şarkısı listemdedir.
    Klasik Türk ve osmanlı müziğini de dinlerim.
    Rumeli türküleri de aynı şekilde.
    Şimdi beni nereye koyarsınız bu parçalara göre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marsin muziginin nerden geldiginin ne onemi var? Sozler onemli olan. Yani muzik baska yerdense sorun nedir ne kadar sigsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Teğmenler olayında bugün İzmir marşı yaygarası koparılınca aklıma geldi.

aklınıza geldi ? zamaında marşlar hakkında derin bir araştırma mı yaptınız hepsinin müziğini söz yazarını mı araştırdınız da  

araştırsanız şunu görürdünüz Türk İzmir Marşı-İzmir marşı iki farklı marştır

sizin rahatsız olduğunuz içinde yaşa Mustafa Kemal Paşa geçen İzmir Marşı  onun da müziğini kurt siglierler yapmamıştır

gerçi yapmış olsa ne değişirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 30 Kasım 2024; 1:14:24 >
  • Marşlar zaten Batıcılık adına ortaya çıktı. Her şeyi Batı'dan taklit ettiğimiz için doğal olarak Marşlar da oradan ithal edildi.

Marşlar siyasete kurban edildi. Bu marşlar ülkemiz için birleştirici bir unsur olamaktan çıkıp ayrıştırıcı bir nesne haline gelmiştir. Özellikle İzmir marşı CHP tarafından hunharca istirmar edildi. Artık CHP marşı olarak algılanıyor. Ben bu ülkede İstiklal Marşı dışında hiç bir marşı kabul etmiyorum ve hiç bir marşın bana dayatılmasını da istemiyorum. Çünkü bu ülkede her şey istismar ediliyor.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Reha Muhtarlı zamanlar Show tv ana haberdi sanırım, tapınakçılara atfedilen şu müziği kullanıyordu. 1:49 sonrası kısım. Hoş tapınakçı sembolizmayla dolu He-man ve benzeri çizgi filmlerle büyüttüler bizi, bağımsız bi devlete sahip olduğumuza inandırarak. Masum çizgi film zannederdik oysa altlarında ne mesajlar varmış.

D F L ANTHEMyoutube
    Deus VULT!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=TdGjJ12l0xM

• Aynen öyle. Rahatsızlık veren kısım marşların ideolojik sloganmışcasına kullanılmasından kaynaklı. Mesela İzmir Marşı istismarcıları, bunu asla Yunanlılara, İngilizlere vs karşı bilinçle söylemiyor. Tamamen Müslümanlara karşı slogan olarak kullanıyorlar. Ülkedeki Atatürk istismarcısı malum kesimin marşlardaki "düşman" tanımından anladığı "gerici, yobaz" diye tarif ettikleri Müslümanlardır. Oysa İzmir Marşı'nın ortaya çıkışı Kurtuluş Savaşı ve Büyük Taarruza yöneliktir. Aynı marş öncesinde de Kafkas İslam Ordusu için kullanılmıştır. Yani ilk bestelerin İslam düşmanlığıyla hiçbir ilgisi yoktur.

Ama 10.yıl marşı için aynı şeyi söyleyemeyiz. 10.yıl marşını ortaya çıkaranların hedefi doğrudan bu topraklardaki İslam kimliğidir, ona karşı mücadeleyi betimler. Malum cumhuriyetin ilk 10 yılında "çıktık açık alınla, 10 yılda her savaştan" diyecek bir savaş yaşanmamıştır. Güya "cehaletle savaş" kastediliyor, tabi o zihniyetin cehalet diye tarif ettiği şeyin ne olduğu da sürekli "1400 yıl öncesi gericiliği" demelerinden anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Kasım 2024; 4:43:19 >

• Marş kelimesi bile türkçe değil..

• Eeee? Buna mı kafayı taktınız?

• 1-2 kisi haric, konuya siyasal suslumancilar toplanmis, kendi calip kendileri oynamislar. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Elvis'in şarkılarının %99.99'u Elvis'in bestesi değil. Bu Elvis'in anlamını değiştirir mi ?

O şarkıların Türk bestesi olmaması, anlamını değiştirmez.

• Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

elvisle ne alka

böyle bir ülke varmı bir çok şeyi çalıntı ve araklama.

genelde alel acele kurulan devrim yiyen ülkelerde varsa vardır oda biz zaten.

Atatürkün ünlü laflarının bile çoğu Atatürke ait değil esinlenme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 23:11:29 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Togg da İtalya'dan alınma, ne olmuş yani? Alell acele yapılan köprüler tüneller de Avrupa Japonya ile kotarıldı, ne oldu ne değişti şimdi ?

Hz. Muhammed'in ünlü laflarının coğu da sonradan uydurulup Muhammed'e atfedilmiş, eh ne oldu şimdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.