Şimdi Ara

BİZİM VOLVOLARIMIZ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
6
Favori
46.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volvo Sahibi diğer arkadaşlarında FOTO larını görmek isteriz..Yoksa bizde kaldıralım resimleri değilmi? )
  • v70 d5 2001

BİZİM VOLVOLARIMIZ
  • Yeni Satın aldığım Volvo 2.0D aracımın resimleri

Volvo V50 2.0D
  •  BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

forumdan epeydir uzak kaldık .. topiği yeni gördüm, bu da benim makina :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PickNick -- 22 Temmuz 2008; 6:27:20 >

• su anda palıom var ama İnsallah allah bizede birgun bir volvo nasip eder.! cok beğeniyorum bu araçları! birde benzin biraz ucuz olsa hersey cok guzel olacak:)
  • Hepiniz araçları çok güzel. Allah kazadan beladan korusun , sağlıkla kullanın . Bu fotoları gördükten sonra volvo lara olan merakım bir kat daha arttı. S40 hayranlığım vardı ama c30 ları görünce fikrim değişir gibi oldu. Ne de olsa genciz Allah bana da bi volvo nasip eder inş.
  • c30 sahipleri araçlarından biraz bahsedebilirse sevinirim..

Birde sitesinden C30 ile alakalı donanım listelerini bulamadım..Donamım farklılıklarını da söyleyebilirseniz iyi olur.
  • Bir ara böyle bir fotoğraf indirmişim...

BİZİM VOLVOLARIMIZ
  • drvanilya Arkadaşmızın Aracıdır.

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürşadd -- 18 Ağustos 2008; 21:54:55 >

• 2006 2.0 D Volvo S40

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpage -- 25 Ağustos 2008; 21:34:09 >

• bu da kötü bir makineyle fotolanmış yeni s40'ım.
    aynı konu içerisinde 2 farklı araçla bulunmak ilginç oldu.

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

BİZİM VOLVOLARIMIZ

• Bu da bizim Volvo S70 :)

biraz pasaklı ama olsun idare eder

http://img230.imageshack.us/my.php?image=phot0074fi2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 10 Eylül 2008; 15:56:51 >
  • Roadevil'in koyduğu fotoğraflarda 1,6D motora ait güç dağılım grafiğini gördükten sonra bu 1,6D motorun pek verimli olmadığını düşünmeye başladım. Max. torkunu 1750 gibi bir devirde veriyor ve sabit olarak hiç götüremeden bu devirden sonra birden düşmeye başlıyor. Dizel araçlarda en önemli hususun Tork olduğunu düşünürsek bu iyi değil... Dizel araçta üretilen max tork belirli devir aralığında sabit kalmalıdır ki yakıt ekonomisi ve çekiş gücü sağlasın.. Bahsettiğim çekiş gücü kalkış anında değil araç hareket halinde iken meydana gelen ara hızlanmadır yanlış anlaşılmasın. Örneğin ; Arabayla 3. viteste 2000 devirde giderken hızlanmak gerektiğinde araç pek canlı olmayacaktır. Hatta devir arttıkça hızlanma isteğinin azaldığını bile dikkat edenler konuya az çok hakim olanlar anlayabilir. Yakıt tüketimi ise araç 1800-2000 devir aralığında kullanıldığı zaman kabul edilen seviyelerde olur..2000 devir üzerindeki kullanımlar yakıt tüketimini arttıracaktır.Volvo'da kullanılan bu motorun Ford'a ait olduğunu biliyordum ama bu kadar da kötü bir grafik beklemiyordum... Örnek olarak başka bir dizel araca ait Bg ve Tork grafiğini eklemek istiyorum.Eklediğim grafik Volvo 1,6D motor ile aynı güce sahip 80kW (109Bg) 270Nm tork üretebilen dizel motora aittir ve yine eklediğim bu grafik ne demek istediğim hakkında bilgi verecektir.Dikkat ederseniz aşağıdaki grafikte Max tork (270Nm) 1600 devirde başlamakta ve neredeyse 2500 devire kadar sabit kalarak devam etmektedir. Bu durumda araç bu devir aralığında min. yakıt tüketimi ve max. güce sahip olacak demektir. Ama Volvo'daki bu motor için min. yakıt tüketimi ve max. güce sahip olduğu devir 1750.. Bu çok kötü değer.Motor max torku üretmekte hem geç kalıyor hemde ürettiği gücü sabit tutamıyor..Bu nedenle Volvo 1,6D kullanıcılarına önerim yakıt tüketimlerinin düşük olmasını istiyorlarsa vites değişimlerini yol durumuna göre 2500 deviri geçmeden gerçekleştirsinler ve aracı ortalama 1800-2000 devir aralığına denk gelecek şekilde kullanmaya dikkat etsinler. Şehir içi tüketim değerlerinin bile değişeceğine iddiaya girerim..Dizel araç max. torkun üretildiği devirin altında kalmamak kaydı ile ne kadar düşük devirde kullanılırsa yakıtı o kadar iyi yakar ve o kadar ekonomi sağlar ideal olanı max. torkun üretildiği devirin 100-200 devir üzerinde kalmaktır.Vites değişimlerinde motor devri düşeceğinden dikkat edilmesi gereken yine max. tork devirinin altında kalmamak olmalıdır..Bu benim fikrim değil tamamen mazot dediğimiz yakıt türünün kimyasal yapısı ve dizel motorların karakteristik özellikleri ile alakalı bir durumdur...

BİZİM VOLVOLARIMIZ

Yukarıda yazdıklarımdan sonra söylediklerimin aksini iddia edecek ve etmeyi düşünecek sevgili üyeler ; Konuya son derece hakim senelerdir motorlar üzerine teknik eğitimler almış çeşitli tecrübelerde bulunmuş otomotiv sektörünün içinden biri olarak teknik bilgimi sizlerle paylaştım. Bu nedenle ukala tavırlar içerisine girmemenizi özellikle rica ediyorum.Aklınıza takılan yada doğru olmadığına inandığınız bir şey var ise sorun seve seve cevaplamaya hazırım ... Kazasız günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 13 Eylül 2008; 9:14:46 >

• sizin aracınız gerçekten çok temizmiş.özendim doğrusuvolvonun bu kasasının 2004 modelleri gerçekten çok güzel.ama bir detay tasarımı çok kötü etkilemiş bence.farların önündeki silecekler olmasa çok daha mükemmel olabilirdi.böyle bişeyi niye koymuşlar hayret doğrusu.sonradan çıkartılma durumu varmı acaba?yada çıkarttıran varsa görüşlerini merak ediyorum.

BİZİM VOLVOLARIMIZ

• Yeni kasa s40 ların el freni tasarımı kötü.

• bizim resim neden gözükmüyor direk olarak. neyini eksik yaptık. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • merhabalar. aracımın resimlerini ekledim ama sadece adres gözüküyor. resimler niye gözükmüyor? yardımcı olabilirmisin?
    iyi bayramlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdsanlli

merhabalar. aracımın resimlerini ekledim ama sadece adres gözüküyor. resimler niye gözükmüyor? yardımcı olabilirmisin?
    iyi bayramlar

Resimli olarak anlatmaya çalıştım.Umarım faydası olmuştur.Mesajınızı Düzenle diyerek resimlerin görünmesini sağlayabilirsiniz.Bunu deneyin..
    İyi Bayramlar

BİZİM VOLVOLARIMIZ
  • Bu arada Aracın çok şık. Allah Kaza bela vermesin..Ama plaka Herfleri sakat ( ABD) inşallah sorun olmaz. :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.