Şimdi Ara

BKM. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI BALIKESİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
25.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cep telefonu getirme, biliorsun ki yasak, ilk 28 gün göremezmişsin izinlere çıkarken belki alırsın dedi arkadaşım. 3 adet ankesörlü mevcutmuş ki biz de zaten 30-40 kişi civarı olacağız telefon sıkıntısı yaşamazmışız.
  • K.K. LOJ. K. MÜHT. K. 4'ÜNCÜ MÜHT. K. YRDC. 43'ÜNCÜ MÜHT. BL. K.LIĞI BALIKESİR

beyler burası nerde bilen var mı? kaç tane komutanlık var ki böyle balıkesir'de? ben de 4 gibi teslim olmayı düşünüyorum, bilen arkadaşlarımız varsa paylaşırsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trooper84

Hasanmerto kardeşim,

cep telefonu getirme, biliorsun ki yasak, ilk 28 gün göremezmişsin izinlere çıkarken belki alırsın dedi arkadaşım. 3 adet ankesörlü mevcutmuş ki biz de zaten 30-40 kişi civarı olacağız telefon sıkıntısı yaşamazmışız.

niye 30-40 kişiymişiz? ben 300 kişi falan oluruz diye düşünmüştüm? Kaç kişilik koğuşlarda kalıyoruz acaba?
  • kesin 3 ay mı ya, belki 1 aydır :D
  • EMRE BİNGOL

AHMET ÇIRAKOĞLU

BİLAL GÜLER

AKIN

GÜREL

Bu arkadaşlar yedek subay olarak BALIKESİR e gelecek arkadaşlar, başka varsa ismini söylesin ...
  • ben varım tertip TÜRKER KAYA
  • Arkadaşlar benim bildiğim bir akç şey var diğer konu da yazmıştım bu 18 gün muhabbetini yeni duydum bakalım yarın görürüz ben forumu dolaşıp yazacam birazdan size

BUBLAR BENİM FORUMDAN EDİNDİĞİM BİLGİLER BEN BULARI YAZIP YANIMA ALCAM EKSİK OLAN BİLGİLERİ BİLMİYORUM

bilalguler5= cengiz güler yedek subay BAKIM TK.K. Makina mühendisi Bursa bg_kg@hotmail.com
    hasanmerto = edek Subay BAKIM TK.K. Makina mühendisi İstanbul
    teamsah16 = Kısa dönem Bursa
    hatayizmir = Yedek subay Makina mühendisi İzmir
    Matem = İsmail murat tanoğlu Yedek subay EMN.VE MHF.TK.K
    Anqe
    legend01
    isomiso = Yedek subay
    akadir5858 = Abdulkadir ışık Kısa dönem
    burakdi = Kısa dönem İşletme Bursa
    fatih5533 = Ahmet çırakoğlu Yedek subay EMN.VE MHF.TK.K. amtcrkgl@hotmail.com
    Godlessfrog= Emre bingöl Yedek subay EMN.VE MHF.TK.K.
    trooper84 = Yedek subay
    misfortunester Türker Kaya Makina Mühendisi Antalya

Şimdide altta daha önceki bir sayfada paylaştığım bir yazımı yapıştırıyorum bu yazılanlar yedek subaya için yazılmış kısa dönemleri bilmiyorum

--------------------------
    quote:

Orijinalden alıntı: bilalguler5

Selam arkadaşlar benimde biraz katkım olsun Bende BKM. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI BALIKESİR
    yedek subay olarak gidecekler için bildiklerimi yazıyorum çünkü bende öyle gidiyorum

selam arkadaşlar ben biraz araştırdım 3-5 kişi buldum bulduklarımı paylaşayım dedim ben alt alta yapıştırcam kusura bakmayın
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Bakım okulu ve eğitim merkezi komutanlığı, yeni adıyla okullar ve garnizon komutanlığı,
    en eski adıyla ordu donatım okulu, Balıkesir'in İzmir çıkışında bulunmaktadır. Otogardan
    direkt vasıta bulunmamaktadır. Taksi de en az 30-40 TL yazmaktadır. Otogarda inersiniz,
    içeri girer, diğer tarafatan çıakrsınız, orada mavi otobüsler var, binersiniz, son durakta inersiniz.
    tugay içerisinde Garanti Bankası'nın şubesi de var, bankamatikleri de var.
    Hesap açtıracaksanız Garanti'den açtırın, İNG de olur, hatta ikisinden de açtırın bence.
    Ayrıca posta şubesi de var içeride. Havale yoluyla da paranız gelebilir.
    Bakım okulu gerçekten çok güzel bir yerdir. Örneğin yüzlerce telefon var, sıra beklenmez.
    Garanti Bankası'nın şubesi bile var içeride.

Dağıtıma gelince: Balıkesir'den Karadeniz hariç, Türkiye'nin her yerine dağıtım vardır.
    % 40 oranında Kıbrıs, % 20 oranında iç güvenlik yani komando, yani doğu, geri kalanlar da Çanakkale'den
    İstanbul'a, Edirne'den Ankara'ya
    -------------------------------------------------------
    Bu alttaki ksım ise orda yetkili birini yazdığı

Alıntı:
    bilalguler5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam MirAlaY bey bende BKM. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI BALIKESİR yedek subay olarak BAKIM TK.K. vasııfla acemi olarak gidiyorum banada az anlatırmısın.
    Acemi birliği aynı 3 aymı bakım ve eğitim komutanlığı derken bakım ne bakımı ben makina mühendisiyim bana seni mühendis olarak çalışıtırabilirler dediler. yardımcı olursanız çok sevinirim
    Şimdi öncelikle hayırlı olsun.

Siz subay olacağanız için sizin eğitimleriniz oldukça sıkı ve disiplinli olacaktır. Acemilik süreniz 3 ay. Daha sonra kuralarla dağıtıma gideceksiniz.

Sizin diğer askerlerden farkınız, kaldığınız yerler oldukça lüks. Örneğin yemekleriniz bile porselen tabaklarda. Cam bardaklarda su içeceksiniz. İki kişilik, içinde banyosu olan odalarda kalacaksınız. Hatta kaldığınız odalarda balkon bile var. Çok güzel yani.

Bunun yanında eğitimleriniz de sıkı. Neticede siz takım komutanı olacaksınız. Takım komutanları, icabında 500 kişinin komutanıdır. Onların eğitiminden sorumludur.

Siz mühendis olarak da çalışırsınız ama temelde asker olduğunuz için sadece bir işe bağlı kalmanız pek mümkün değildir. Elektronik mühendisi iseniz trafo tamiri bile yapabilirsiniz. Bilgisayar mühendisi iseniz daha şanslı sayılırsınız, en azından kapalı bir ortamda çalışırsınız. Makina mühendisi olduğunuzu yazmışsınız. Size uygun bir iş varsa eğer verilir, sınıfınız bakım olduğu için genelde siz takım komutanı olarak birliğinizdeki askerlere teknik bilgiler verecek, onları bu yönd eeğiteceksiniz. Örneğin bir tankın paletlerinin bilmem nerelerini siz anlatacaksınız. Size acemi birliğinde konularla ilgili bilgiler verilecektir.

Yedek subaylar diğer askerlerle hiçbir şekilde muhatap olamazlar. Bu yasaktır. Arada sırada belki kısa dönemlerle muhabbetiniz olabilir ama o da kısıtlıdır. Siz subay olduğunuz için size karşı üst subayların bakışı da farklıdır.

Yani kısaca şu: Askeri açıdan son derece rahat olacaksınız. Fakat eğitim açısından biraz sıkı...

Hayırlı teskereler.

Bu arada eğer sizin takım komutanınız, eğer Ahmet yüzbaşı ise yaşadınız. Süper ötesi bir subaydır kendisi gerçekten. Ama eğer Gökhan yüzbaşı ise.... biraz zor

• herkes yedek subaylık hakkında birşeyler yazmış..kısa dönem 30-40 kişi sanırım..neyse gidince görcez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkryder -- 11 Ağustos 2009; 14:28:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdi

herkes yedek subaylık hakkında birşeyler yazmış..kısa dönem 30-40 kişi sanırım..neyse gidince görcez

herkes kendi derdinde :) telaş merak :)

kısa dönem seninle bir iki kişi daha var sanırım.

Orada görüşürüz diyeceğim ama pek imkan olmuyormuş , yukarıda da yazıyor, herkes kendi bacağından
  • hasanmerto sen nasıl geliyorsun ben yarın saat 1 de çıkıyorum 3 gibi birliğe katılırım
    orda görüşürüz nasipse
  • Ben feribotla geliyorum. 7 de bineceğim, 9 da Bandırmada, 11 gibi Balıkesir'de olurum. Merkezde öğlen gibi yemek falan yerim. 1-2 gibi katılacağım ben demektir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Ben feribotla geliyorum. 7 de bineceğim, 9 da Bandırmada, 11 gibi Balıkesir'de olurum. Merkezde öğlen gibi yemek falan yerim. 1-2 gibi katılacağım ben demektir,

Selam hasanmerto ben de 2 gibi otagarda olcam
    türkerkaya forumdaki niki ile misfortunester oda 2 gibi otagarda olcak otobüslerde tam askeriyenin karşısında petrol ofisi var orad bırakıyorlar ordan kalkıyorlar otobüsler diyorum sende 2 2:30 gibi olursan beraber girebiliriz türke kaya hatırlattı bid diyeyim dedim müsait olrsan
    orda buluşup beraber gireriz
  • ASkeriyenin karşısındaki petrol ofisinde diyorsunuz.

Hmmm peki bakalım

Saçları içeride mi kestirekcesiniz?

Ben 4 numara kestireyim diyorum.

Onu sorsaydık yedek subay adayları acemilikte saçlarını nasıl kesitiyor?
  • K.K. LOJ. K. MÜHT. K. 4'ÜNCÜ MÜHT. K. YRDC. 43'ÜNCÜ MÜHT. BL. K.LIĞI BALIKESİR yav beyler gidiyoruz diyosunuz ben de sabah feribotla 7de gidicem burası da aynı sizin gideceğiniz yere mi bağlı yardımcı olursanız sevinirim
  • zimpasal kusura bakma ama bilmiyorum o yazdığını n açılımını bilmiyorum sana verilen kağıtta telefon numaraları vardır oprayaı bir ara sor istersen

Hasan merto kardeşim abim teğmen ona sordum bana subay traşı yaptır dedi bende demin subay traşı oldum ense normal doğal ense
    yani erler gibi sıkmıyorlar normal kısa genme subay traşı olur diyolar
  • Hayatımda hiç saçsız ense yapmadım, mon gibi olacak biliyorum ama 5 numara kestireceğim, şapka mapka verirler, bu sıcakta rahat olur.

Balıkesirde inince ilk bulduğum berbere girecem yol beni diyecem
  • 96568
    Adı ve Soyadı İSMAİL ULAŞ
    Baba Adı MEHMET
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Bakım
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı BAKIM TK.K.
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi BKM. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI BALIKESİR
  • Dağıtıma gelince: Balıkesir'den Karadeniz hariç, Türkiye'nin her yerine dağıtım vardır.
    % 40 oranında Kıbrıs, % 20 oranında iç güvenlik yani komando, yani doğu, geri kalanlar da Çanakkale'den
    İstanbul'a, Edirne'den Ankara'ya

Bu dağıtım oranları kısa dönem askerler için mi yoksa asteğmenler için mi bilen var mı??
  • hmm saolun beyler bakalım yarın
  • Adı ve Soyadı ÖZKAN ÖZERTEKİN
    Baba Adı
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Bakım
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı MÜHİMMAT İLAVE DEPOLAMA KS.K.
    Kabul Toplama Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi BKM. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI BALIKESİR

Hadi hayırlısı....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.