Ben genelde hep yolcu alıyordum. En son arka koltukta duran şapkam çalındı. Yolcu alıyorsanız araçta hiçbir eşya bulundurmayın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bla bla car uygulamasından gelen yolcuya güvenilir mi? (2. sayfa)
-
-
Mersin Antalya arası Felaket hala.Rastgele el edeni almak yada uygulamalar yoluyla yolcu bulmak riskli.
-
temmuz 2015 te kayıt olmuştum bir yere gideceğim zaman ilan veriyorum eski üye oldugum için talep edilen güzergah olunca çok rezervasyon geliyordu kişilerin profillerini yorumlarını inceleyip seçerek kabul ediyordum
bugüne kadar başıma birşey gelmedi hoş sohbet ederek yolculuk yaptık bazıları ile arkadaş olduk sohbet ettik her önüne geleni değil uygulamayı düzenli aktif kullanın yorumlu profillere seçilirse sorun yaşamazsınız
bu ay yine yolculuğum olacak gideceğim güzergah ta yolcu olursa alacağım sohbet ederek gitmek iyi oluyor
-
Bu kadar paranoyak olunmaz. O zaman yolda da yürümeyin, her an kafanıza saksı düşebilir. Yeri geliyor otostop çekenleri aracımıza alıyoruz. İnsanlık ölmedi. Otostop bir kültürdür. Otostopla dünyayı gezen bir sürü Türk genç var.
-
kasko poliçesine bakın, bla bla yaparken yapılan kazayı karşılamama durumu oluyor.
-
Geçen sene Meksika' da iken kullandım yolcu olarak;
Kadın şoferler hep ekiyordu, sonunda başkentten Acapulco' ya araç buldum ve oteli terkederek randevu yerine gittim ama yarım saat beklediğim halde gelmedi.
Aradığımda tırı vırı bahane söyleyip 2 saat daha beklersem gelebileceğini belirtti.
Ben de taksiye atladığım gibi otogara gittim ve otobüsle Acapulco' ya vardım.
Dönüşte yine uygulamadan araç buldum ama bu defa mininüsdü ve diğer 10 kişi ile beraber tam 400 km sorunsuz eğlenceli bir yolculuk yaptım...
-
Lise yıllarında okuduğumuz ilçe ile yaşadığımız il arası kamyon güzergahıydı. Sırf minibüs parası vermemek için (o parayı da sigaraya harcardık ) sürekli kamyoncu amcalara otostop çekerdik. Allaha şükür başımıza hiç bir hal gelmeden 4 senelik okulu bitirdik. Hatta şoförlüğün ince detaylarını (Rampayı hangi vitesle çıkıyorsan o vitesle de inmelisin vs gibi) onlardan öğrenmiştik .
Düne kadar da, yolda birisini görsem el etmese bile durup gideceğim istikametteyse, yanımda da eşim yoksa almaya gayret ederdim. Yolda kalana yardım etmek sevaptır yaklaşımıyla.
Ama şimdi günümüz koşullarında ne binmek ne de almak, hiç mantıklı ve güvenli değil.
Risk bu kadar büyükken Üç beş kuruşa tamah etmeye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patojenyc -- 12 Eylül 2024; 20:49:30 > -
Bu zamanda insanlara güvenip aracına almak büyük cesaret
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
nasıl olmayalım hocam daha geçen aylarda arabasına acıyıp aldığı adam tarafından öldürülen taksiciyi konuşmadık mı.. vallahi yolda yürürken dahi korkuyorum allah korusun sarhoşun biri gelir arabayı üstüme devirir kadının biri gelir fren yerine gaza basar fln diye..güvenmiyorum hocam ben adam belki kasığıma silahı dayayacak soyup gidecek.. yok yeni insanlar tanırım yok sohbet ederim dünyayı gezen neşe dolu gençler fln bırakalım hocam polyannacılık oynamayı
-
1 kez yolcu olarak kullandım. istanbul dan maraşa geldim. tesadüf araç sahibi de aynı kurumdan tanıdık çıktı. arkada da bir çift vardı blablacar dan katılan. problemsiz çok güzel bir yolculuk olmuştu. ama riskler var mı var. blabla car uygulamasındaki puanlar göz önüne alınabilir belki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X