Şimdi Ara

Black Ops Multiplayer Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Call Of Duty Black Ops çıkalı birkaç ay oldu, Türk arkadaşlarla oynadığım zaman bazı yapılan klasik hatalar görüyorum. Şu ana kadar oynadıklarımla ve tecrübelerimle sizi bilgilendirmek isterim özellikle de yeni arkadaşlar için.

Öncelikli Not: Normal sensitivity 3 - Sniper 7-8

Oyunun en iyi silahları:

A. Famas + Red Dot

Kullanmasını öğrenmesi biraz uzun sürebilir açık ara en iyi 2-3 silahlardan birisi damage ve fire rate ikisi de çok yüksek, tek eksisi uzun mesafelerde biraz sekiyor ama buda sizin yeteneğinize bakar, uzun mesafede burst fire yani biraz biraz ateş ederek öldürün. Not Reticle olarak kesinlikle burst'ü öneriyorum, Normal küçük dot'da iyi ama burst'ü bir süre kullanın farkı anlayacaksınız. Not: illa kullanmak zorunda da değilsiniz yani neyde rahat hissediyosanız onu kullanın.

Bu silahta kullanılması gereken perkler
    1. Ghost veya Scavenger
    2. Sleight of Hand
    3. Marathon

Hepsinin pro olması çok önemli özellikle Sleight Of Hand

B. Ak74u + Rapid Fire

Ak74u zaten yüksek damage'a sahip rapid fire ile beraber inanılmaz oluyor yalnız uzun mesafeli map'lerde önermiyorum daha yakın çatışma olan map'lerde tercih edin.

Perkler:
    1. Lightweight, Ghost, Scavenger
    2. Sleight Of Hand, Warlord
    3. Marathon

Sleight Of Hand'in yanına Warlord'u ekledim çünkü eğer Aim almanız yeterince iyi değilse Rapid Fire'ın yanına Grip ekleyebilirsiniz, fakat Ak74u gibi yakın çatışma silahında Sleight Of Hand'e de çok ihtiyacınız olabilir.

C. Commanda veya Ak47 + Red Dot

İkisi de iyi silahlar

Perkler:
    Ghost
    Sleight Of Hand
    Marathon, Hacker

D. Aug + Dual Mag veya Suppresor

Aug çok iyi Bir silah eğer Red Dot'sız yapamıyorum derseniz. Red Dot'da olur.

Perkler:
    Ghost
    Sleight Of Hand
    Marathon Hacker

Notlar ve Öneriler:

1.Dual Mag'i hiç denediniz mi bilmiyorum, Dual Mag'in tek özelliği daha hızlı şarjör etme değil aynı zamanda toplam kurşun sayınız 30/90'dan 30/150'ye çıkıyor özellikle benim gibi Ghost kullanmadan yapamıyorsanız, Scavenger olmayışının eksikliğini kapatıyor.

2. Perk'lerin Pro'larını edinmek çok önemli biraz zamanınızı ayırın ve Pro'ları edinmeye çalışın örnek olarak Sleight Of Hand'in Pro'su daha hızlı nişan alma özelliğini kazandırıyor ki bizim gibi (özellikle bende) interneti 2-3 bar arası olan Türk oyuncuları için çok önemli, bunun dışında Marathon Pro çok önemli sınırsız koşu arkadan çevirme ve takip etmede çok işe yarıyor.

3. Kesinlikle Kulaklık ile oynayın yani çok kaliteli bir kulaklık olması gerekmiyor. Ama sesler kulaklıktan gelmeli yoksa adamların nerden geldiğini anlayamayabilirsiniz ve kafanız karışır. Benim kullandığım ve önerdiğim kulaklık Turtle Beach X11 (daha üst bir modelini bulabilirseniz daha da şükela) link

4. Eğer iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız bu işe biraz zamanınızı vermeniz gerekir. K/D'yi çok önemsemeyin fakat her zaman aklınızda bulunsun örnek olarak ben genelde sıkılıp Sniper ve Shotgun'a geçtiğim için pek parlak olmayan (1.60) bir K/D'em var fakat eğer dediklerimi yaparsanız rahat 2.50 K/D yaparsınız, sadece biraz çabayla ilgili.
    Ama unutmayın ki K/D bu oyunun temel amacı değil oyunun temel amacı eğlenmek ve zevk almak o yüzden Spas 12 + Suppresor okul veya iş çıkışı inanılmaz zevkli olabilir.

5. Taktiksel oynayın yani düz ortadan koşmayın çünkü benim gibi azıcık deneyimli oyuncular ortadan takır tukur gidenleri bekliyor olacak, sonrada ne yazıkki Boom, Headshot!

6. Pusmayın, pusmak bir işe yaramaz zaten 90 liradan (orijinalciler için) aldığınız bir oyunda pusmak gereksizdir. Yani haldır huldur gitmeyin, ama pusmayın da zaten zevkli değil oyunları eğlenmek için oynuyoruz unutmayın bu anahtar kelime.

7. Kötü bir oyun geçirirseniz kendinizi çok sıkmayın, sinirlenmeyin çünkü o kötü oynadığınız her oyun size tecrübe olarak geri dönüyor.

8. 5'de dediğim taktiksel oynayını biraz daha detaylı açıklarsak bu bir bölgeyi savunmak olabilir. Yani örnek olarak Hanoi veya Array'de düşman hattından gelen merdivenlere Claymore koyup, camlardan adam alabilirsiniz. Aslında bu benim yaptığım bir şey değil ama zamanla taktiksel oynamayı öğreneceksiniz. Örnek olarak ben asla belli bir yerde 10 saniyeden fazla beklemem eğer arkam garantide değilse.

9. Asla bir yerde çok uzun süre düşmanın gelmesini beklemeyin. Emin olun eğer önde değillerse arkadan gelecekler ve öleceksiniz.

10. Takımınıza yardım edin bu önemli Objective'leri (bayrak, bomba kurma) savunmak olabilir. Veya Killstreak'lerle (Spy Plane, Counter Spy Plane, Blackbird) olabilir. Ne kadar iyi olursanız olun eğer takımınız çok kötüyse sizde çok iyi oynayamayacaksınız.

11. İntikam için gitmek %80 intihar olacaktır.

12. Seviyenize göre Killstreak belirleyin eğer belli bir seviyeye ulaşmadıysanız. Killstreak'leri Blackbird, Chopper Gunner, Dogs gibi bir sırada yapmaya gerek yok.

13. Grenade Launcher ve Second Chance kullanmayın. Eğer kullanıyorsanız üzgünüm ama siz evrensel bir oyun terimi olan Noob'sunuz demektir.

14. Tekrar söylüyorum Second Chance = Noob

15. Eğlencenize Bakın.

Son olarak bunların çoğu kişisel yorum da olsa emin olun çoğunda doğrudur. Tamamen tecrübeyle sabittir. Ek olarak ise her zaman nasıl rahat hissediyorsanız öyle oynayın. Daha aklıma gelirse yazarım, sorularınız olursa da cevaplarım. Konsola yeni geçtim ama uzun yıllardır Fps oynuyorum. Yardım edebildiysem ne mutlu. Şimdi keyfinize bakabilirsiniz. İyi oyunlar.

• *Yakın mesâfede kaçırmak istemiyorsanız :

1-) AK74u + Rapid Fire

2-) Python + Speed Reloader

3-) Semtex + Concussion + Claymore

4-) Hardline + Steady Aim + Marathon

*Uzak ve yakın mesâfede sinsice öldürmek istiyorsanız :

1-) Galil + Suppressor

2-) Pyhton + Speed Reloader

4-) Ghost + Steady Aim + Marathon

Ekleme : Kill / Death oranım = 2.15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 26 Şubat 2011; 0:42:47 >
  • Bende ekleyeyim
    LEVEL Kasıyorsanız

MPK5 + Rapid Fire
    sleight of hand pro
    kalanları siz belirleyin
  • ak47+supressor
    sleight of hand pro
    ghost
    ninja
  • Commando+Acog+supressor
    Perk1:Ghost
    Perk2:Warlord
    Perk3:Hacker
  • hardcore oynuyorsanız

aug reflex veya red dot

şiddetle öneririm normal modda da kullanılabilir silahta sekme diye bişey olmuyor

perk olarak flag jacket sleight of hand ve second chance pro larınını öneriyorum

birde yakın mesafede ak74 u rapid fire zaten söylenmiş yanında

Lightweight ve sleight of hand pro öneririm ikiside pro olunca hızlı nişan almayı sağlıyor ikisi birlikte feci
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Nuri...

Galil Suppressor iyi fakat Damage olarak biraz düşük gibi geldi bana yani uzun sürüyor adamı alması özellikle benim gibi neti 2-3 bar arası olanlar için
  • Sensitivity kac olmali sizce?

Ben oyuna baslarken 1 simdi 5 yaptim yavas yavas yukselttim 1 2 3 4 5
    Sensitivity yuksek olunca daha iyi

daha cok kisi olduruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 27 Şubat 2011; 3:23:53 >
  • Şu ana kadar turnuvalarında falan gördüğüm herkes 2-4 arası kullanıyor, 5'de kötü değil fakat uzun mesafede biraz sorun olabilir özellikle seken silahlarda, bence 3 ideal.
  • okudum güzel yazmışsın bunlar çok işime yarayacaktır eminim. artık sürekli ölmemin nedeninin bir yerde çok durmak olduğunu anlayabildim sayende

not: ben olsam famas + supressor kullanırdım hedef alması zor ama alışınca çok daha avantajlı
  • Ben ''Barebones'' modunu oynuyorum.

Killstreak vs. pek hoşuma gitmiyor.
  • cok sinirliyim

PUSMADAN KILLSTREAK YAPILMAZ......aliyorum motion sensoru tum map boyunca motion sensorun radarina girenleri olduruyorum

cok denedim pusmadan olmuyor mutlaka ama mutlaka arkadan dusman ÖLDÜRÜYOR ya da sag soldan cikip olduruyor

normal yuruyorum bir bolgeden digerine gidicem biri cikip olduruyor kosarak baska bir bolgeye gidiyorum arkadan olduruyor

YARDIM EDIN
  • Hocam zamanla çok rahat yapmaya başlayacaksın emin ol sadece rahat oyna yani kasma kendini killstreak yapıcam diye bir süre sonra zaten kendiliğinden gelir benim 8-9-11 diye ayarlı çoğu zaman ne ara 8'e geldiğimi farketmiyorum bile, sadece adamların nereden geleceğini tahmin et ve çok açıkta durma. Zaten dediğim gibi zamanla alışıcaksın buna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uliking

Hocam zamanla çok rahat yapmaya başlayacaksın emin ol sadece rahat oyna yani kasma kendini killstreak yapıcam diye bir süre sonra zaten kendiliğinden gelir benim 8-9-11 diye ayarlı çoğu zaman ne ara 8'e geldiğimi farketmiyorum bile, sadece adamların nereden geleceğini tahmin et ve çok açıkta durma. Zaten dediğim gibi zamanla alışıcaksın buna.

hocam bugün öğlene doğru 2 defa falan nuketownda sizinlemi free for all yapmıştık
    baya eğlenceliydi
    silah olarak ne kullanıyosunuz genel olarak?
    mesela nuketownda ak74 rapidfire yada ak47 supressor çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lublinox -- 27 Şubat 2011; 22:05:20 >

• bu arada en son acilan Light Machine Gun STONER63

cok etkili tavsiye ederim

Black Ops Multiplayer Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 27 Şubat 2011; 22:28:08 >
  • Selam millet bende online live fps dünyasına atılmak istiyorum bu yüzden bir kaç sorum olacak black ops ile ilgili.Bu sıralar dediğim gibi bir fps sipariş vermek istiyorum shop to dan bc3 ü pre order yaptım ancak onun çıkmasına zaman var size sorum call of duty nin online moduyla ilgili yıllarca Counter Strike oynadım ve artık değişik bir tecrübe istiyorum online fps de yazdığınız mesajlardan Black ops un Cs den pek de bir farkı olmadığını görüyorum(grafik,helikopter vs kastettiğim bunlar değil) ben bu saatten sonra daha fazla takım oyunu olan oyunlar oynamak istiyorum bunun için illa bc serisinemi yönelmem gerek yoksa call of duty bunu karşılıyormu cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuri...

*Yakın mesâfede kaçırmak istemiyorsanız :

1-) AK74u + Rapid Fire

1-) Galil + Suppressor

Nuri ile hiç oynadınız mı bilmiyorum ama gördüğüm en iyi oyuncu diyebilirim.Atıyorum;60-1,50-0,40-4 falan oynuyordu maçlarda.Verdiği öneriyi bence biraz deneyin.İlk başlarda zorlanırsınız ama alışınca ortalığı dağıtırsınız emin olun...

Perklerden Steady Aim yerine Sleight of Hand kullanıyorum.Steady Aim sadece Hip Fire 'da işe yarıyor diye biliyorum.Sleight of Hand ise hem hızlı sarjör değiştirme hem de hızlı nisan almaya yarıyor diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort -- 28 Şubat 2011; 10:56:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: voldemort

quote:

Orijinalden alıntı: Nuri...

*Yakın mesâfede kaçırmak istemiyorsanız :

1-) AK74u + Rapid Fire

1-) Galil + Suppressor

Nuri ile hiç oynadınız mı bilmiyorum ama gördüğüm en iyi oyuncu diyebilirim.Atıyorum;60-1,50-0,40-4 falan oynuyordu maçlarda.Verdiği öneriyi bence biraz deneyin.İlk başlarda zorlanırsınız ama alışınca ortalığı dağıtırsınız emin olun...

Perklerden Steady Aim yerine Sleight of Hand kullanıyorum.Steady Aim sadece Hip Fire 'da işe yarıyor diye biliyorum.Sleight of Hand ise hem hızlı sarjör değiştirme hem de hızlı nisan almaya yarıyor diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...

Sağolasın Dursun abi. Bir de şöyle bir durum var. Yazmış olduğum tavsiyelerde Scavenger isimli özellik yok. Mermi bitince ne yapacağız ? Bu nedenden ötürü , her silahı kullanabilmek gerekiyor. Öldürdüğümüz adamların silahlarını toplamamız gerekiyor ki , uzun süre ayakta kalalım.

• Arkadaşlar eminimki bir çok oyuncu benden daha iyidir. Çünkü ne pc de nede konsolda bu tarz oyunları oynamış birisi değildim. Kısa bir süredir oynamaya çalışıyorum. Amacımda kazanmak değil keyifli vakit geçirmek. Tavsiyeleriniz önemli teşekkür ederim. Ama bir gözlemimi sormak istiyorum. Prestiji yüksek olan oyuncular yani pro seviyesinde olan kişiler genellikle M16 silahını kullanıyolar. Tavsiyelerinizde bahsememişsiniz ama bu silahla ilgili yorumlarınızıda almak isterim...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.