Şimdi Ara

Black Swan (2010) | Darren Aronofsky (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
0
Favori
9.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu aralar çok sık duyduğum bir film, Ayağımdaki sorun nedeni ile sinemaya gidemiyorum. O yüzden internetten 720p ile olarak temin ettim. Yarında izleyebilirim sanırım umarım söylenildiği kadar iyidir..
  • Nedense blu-ray inin görüntüsü çamur gibi; yönetmenin kendisi istemiş. Sinemada izleyenler görüntü nasldı acaba,kumlu muydu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

Nedense blu-ray inin görüntüsü çamur gibi; yönetmenin kendisi istemiş. Sinemada izleyenler görüntü nasldı acaba,kumlu muydu?

Nerisi çamur gibi üstadım,

http://pic.phyrefile.com/i/iu/iuyiyiy/2011/03/04/12.png

http://pic.phyrefile.com/i/iu/iuyiyiy/2011/03/04/01.png

http://pic.phyrefile.com/i/iu/iuyiyiy/2011/03/04/02.png

http://pic.phyrefile.com/i/iu/iuyiyiy/2011/03/04/04.png

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

Nedense blu-ray inin görüntüsü çamur gibi; yönetmenin kendisi istemiş. Sinemada izleyenler görüntü nasldı acaba,kumlu muydu?

Aynen tam net değildi. Bundan sonraki versiyonlar daha kaliteli rip çıkartabilirler.

Yeni izledim. 10 üzerinden 8 verebilirim. O da Natalie Portman'ın oyunculuğuna.

İlk 1 saati kesinlikle çöp ama ondan sonrası süper. İstediğim zevki son 1 saatte aldım diyebilirim.
    Sanırım konu olarak Bir Rüyaya Ağıt filmi ile benzeşiyor. Ondan daha iyi.

• Evet çamur gibi .Rip ile alakası yok. Kaynakta aynı görüntüye sahip. Çözünürlükle alakalı çamur değil. Aşırı derecede filmi kumlu çekmişler olay bundan ibaret. Yönetmen belki de natali prtmanın dans sahnelerinde kullandığı efekt fazla anlaşılmasın diye yapmış olabilir.Biliyorsunuz ki o sahnelerde vücut başkasının surat natali portmanın.
    Bu yüzden kasıp 1080p indirmedim 720p yeter bu film için yarın izler yorumumu yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 6 Mart 2011; 4:36:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

Evet çamur gibi .Rip ile alakası yok. Kaynakta aynı görüntüye sahip. Çözünürlükle alakalı çamur değil. Aşırı derecede filmi kumlu çekmişler olay bundan ibaret. Yönetmen belki de natali prtmanın dans sahnelerinde kullandığı efekt fazla anlaşılmasın diye yapmış olabilir.Biliyorsunuz ki o sahnelerde vücut başkasının surat natali portmanın.
    Bu yüzden kasıp 1080p indirmedim 720p yeter bu film için yarın izler yorumumu yazarım.

İlk kez duyuyorum böyle bir şeyi biraz daha açarmısın üstadım kumlu sahne çekme dedidğin olau nedir neden görütüntü çekilirken net çekilmez,
  • 15:45 seansına yardırıyorum bugün.
  • Film iyiydi denebilir.İlk 40 dk filan sıkıcıydı, ondan sonra sarmaya başladı.Bu tarz filmleri pek sevmem Requim for a Dream filminide pek sevmemiştim.Ama yinede izlenebilir bir film.Natalie Portman'ın oyunculuk hat safaya çıkmış. Filmde çok fazla cinsellik vardı ve gereksizdi, yönetmenin burda ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. Film puan olarak benden 7/10 alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: Formel

Evet çamur gibi .Rip ile alakası yok. Kaynakta aynı görüntüye sahip. Çözünürlükle alakalı çamur değil. Aşırı derecede filmi kumlu çekmişler olay bundan ibaret. Yönetmen belki de natali prtmanın dans sahnelerinde kullandığı efekt fazla anlaşılmasın diye yapmış olabilir.Biliyorsunuz ki o sahnelerde vücut başkasının surat natali portmanın.

İlk kez duyuyorum böyle bir şeyi biraz daha açarmısın üstadım kumlu sahne çekme dedidğin olau nedir neden görütüntü çekilirken net çekilmez,

Biz buna dvdlerde farkedemezdik düşük çözünürlük olduğu için ama HD-FULLHD'lerde farkı görebiliyoruz . BD'lerin yapısı ve 35mm film şeritlerinin dijitale aktarım şekli, çekim kameraları v.s. bir çok etken var bunlarda. Buna grain denir. Hatta fotoğraf makinalarında efetlerinde grain efekti vardır aynı böyle kumlanma efekti verir farklı bir hava katar fotoğrafa. Yönetmenin tarzı da böyledir.Kimisi fazla grainli sever kimisi az.
    Divx planette bir arakdaş şu şekilde açıklamış;

"Şahsıma ben bol grainli film sevmiyorum. Bundan 3 sene önce de wunch grain sevenlerdendi. Ama şimdi grainin olabileceği ölçüde azaltılarak görüntüyü bozmayacak düzeyde olması gerektiği yönündedir. Ki wunch bu zaman zarfında sanırım binlerce deneme yapmıştır. Sonuçta grain istenen değil mecburen yapılan bir işlemdir ki grain düşük bitratede görüntü kalitesini ve keskinliğini artırır. Film şirketlerinin bu güne kadar dvd bluray yada hdddvlerde mevcut olan görüntülerin grainli olmasının sebebi analogdan dijitale aktarırken ve bunu bir de sıkıştırırken oluşan kayıbın makyajlanması sonucudur ve bazen bu grainde aşırıya kaçabiliyorlar

Ayrıca bilindiği gibi her filmin aktarımı iyi olmamaktadır. Örneğin Türk filmlerinin dvdleri yada braveheartın dvd si. Belki bilenler bilir braveheartın dvdsinde makara aktarım lekeleri, renk solukluğu gibi belirgin kalite düşüklüğü vardı. Yani burdan şu sonucuda çıkarırız. "E film şirketi böyle yapmış en iyisi budur " demek yanlıştır.

Ha derseniz bu film şirketleri neden kaliteli yapmıyorlar(her film için söylemiyorum) sanırım amatörlerde olan ruh profesyonellerde yok. Diğer bir tahminimde profesyoneller kullandıkları her uygulama filtre vb işlemler için lisanslama yada benzeri ek ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Ama amatörlerin böyle bir derdi yok.

Sonuç olarak grain şarttır. Ancak makul düzeye indirme şansınız varsa (bloklanma oluşturmadan) azaltılması taraftarıyım.

Ek olarak diyelimki grain fazla kaldırıldı ve bloklanma oluştu. Oluşan bloklanmalar ekran görüntüsünün 20 kat büyüterek görebilirsiniz. Ama graini farketmek için büyütmeye ihtiyaç duymassınız. Film izlerken farkedeceğim grain yerine farkedemeceğim bloklanmayı tercih ederim.
    "

Kısaca kameradan tutunda ,yönetmenin tercihine ya da blu-raye aktarımından , çekim stiline kadar pek çok etken var. Mesela Avatar filmi çok temiz bir görüntüye sahiptir.Genellikle dijital ortamda ki filmlerde çok az Noise oluyor.Kumlanmanın dijital karşılığı noise'dir.

Ama son zamanlarda izlediğim en temiz görüntü " The Social Network" filmiydi. Film Red One kameralarla çekilmiş ve de ayrıyetten başka bir firmaya Noise'İn yani kumlanmanın temizlenmesi için verilmiş .Yani o kumlanmaın kaldırılması için ayrı bir işlemden geçirilmiş.Sonuç ise muazzam. 4gb lık Fullhd versiyonu insanın ağzını açıkta bırakacak netlikte. Bunlar filmden görüntüler üstüne üstlük ben de keskinlik ayarları falan da açık bunlar noise arttırıcı olmasına rağmen film görüntüsü çok net.

Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky
     Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky
     Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky  Black Swan (2010) | Darren Aronofsky

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 6 Mart 2011; 17:56:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLiFeZoRR

Film iyiydi denebilir.İlk 40 dk filan sıkıcıydı, ondan sonra sarmaya başladı.Bu tarz filmleri pek sevmem Requim for a Dream filminide pek sevmemiştim.Ama yinede izlenebilir bir film.Natalie Portman'ın oyunculuk hat safaya çıkmış. Filmde çok fazla cinsellik vardı ve gereksizdi, yönetmenin burda ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. Film puan olarak benden 7/10 alır.

Darren Aronofsky bir erotik film çekse tüm hollywood rahatlayacakta bakalım artık
  • Çok konuşulduğu için o gazla seyrettim. Oyunculuk güzel konu da güzel ama oldukça sıkıldığımı söylemeliyim.Böyle birşey bekliyordum zaten. Bana göre bir film değil 10/6,5
  • Çok sıkıcı bir film zaten baleleri de sevmezdim fragmana kandım farklı bir şey bekliyordum. Ultra sıradan bir film. 5/10 Ayrıca 720p veya 1080p de izleseniz görüntü kaynağının kumlu görünümü de oldukça rahatsız edici HD olayının keyfini de süremiyorsunuz, gerçi HD kalitesini hakedecek bir şey de yok.
  • Evet 720p görüntüsünde bir bozukluk vardı.Bazı sahnelerin içine edildi resmen.Yeni sürüm çıkar umarım.
    Ama ben filmi gayet beğendim.Özellikle Natalie Portman ile Vincent Cassell aşmış.Natalie Portman o masumluğu, kırıganlığı çok güzel göstermiş bize.Sonunda zaten WTF?! oluyorsunuz.
    Ben 10/9 veriyorum.
  • ilginç bir filmdi ancak gerilim neresinde anlamadım.
  • Az önce izledim filmi açıkcası şok geçirdim çok büyük bir beklenti içerisindeydim ters köşe olmayı bekliyordum, ama filmin ortasına gelince sonunu tahmin etmemek imkansız gibi bir şeydi ve aşırı derecede uzatılmış bir filmdi,

Edit:En beğendiğim sahne ise ilk uzan metrajlı filme gönderme yapmış olmasıydı darren ustanın the pi filmindeki metro sahnesine hafılarınızı zorlarsanız arkadaşlar aynı oyuncu ve neredeyse aynı mimikler metro sahnesinden tekrardan yaşandı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 7 Mart 2011; 23:27:55 >
  • Çıkan 720p ve 1080p sürümler iyi değil mi?
  • Beğendim 7/10

Ama bence 'Requiem For A Dream' kadar başarılı değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 8 Mart 2011; 12:44:36 >
  • Filmi ben beğendim açıkçası Darren Aranofsky'nin tam olarak ne anlatmak isteidiğini çözemesemde Nina karakterindeki iyiden kötüye (beyazdan siyaha) geçişi çok iyi yansıtmış Natalie Portman oyunculuğuna zaten diyecek laf yok 8/10
  • Requiem For A Dream ile neresi benzeşiyor anlamadım herkes aynı şeyi söylüyor...
  • Birkaç yerde okuduğuma göre, film 16mm kamera ile çekilmiş onun için görüntüsü çamur gibi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.