Şimdi Ara

BlackBerry Açılmama Sorunu Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde tarihi eser vasıfında ancak çok sevdiğim kasasına aşık olduğum bir BlackBerry Bold 9000 var.
    Geçen gün bbm den yazışırken telefon rutin şekilde donmaya başladı.Bende herzaman yaptığım gibi bataryayı çıkardım (Şarj seviyesi düşüktür kendine gelsin diye) taktım ve kırmızı ışık yandı.Biraz sonra normal açılıyor gibi yapıp açılışta çıkan BlackBerry yazısının altındaki çubuk dolarken tekrar kapandı ve açılmaya başladı.

Özetle kırmızı ışık yanıyor sonra ekrana gelen BlackBerry çubuğunun %5- %3 gibi bir şeyi dolunca tekrar Reboot atıyor.
    Cihazı bilgisayara bağladım ancak açılıp kapandığından bilgisayar bir türlü okuyamadı.Görüp kayboluyor.

Bugün TİM'De bataryayı şarj ettim ve yine açılmadı.Yani şarj var cihaz açılmıyor.Lütfen yardım edin.Planımda 2 ay sonra değiştirmek vardı ancak telefonsuz dolaşıyorum canıma tak etti.

Cihazdaki sürümü pek kontrol etmedim yani bilmiyorum ama 4.6 dı bir yıl kadar önce 5 yaptım ötesini zaten BB sunmuyordu yani en güncel sürüm neyse oydu.Yaptırmaya kalksam harcadığım paraya değmez diye düşündüm.

• Geçmiş olsun hocam, güncelleyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yokmu bilen birii
  • Umarım sorunu çözmüşsünüzdür ancak belki başkalarına da yardımı olur diyerek bilgi paylaşmak istedim.
    Yaşadığınız problem yazılımsal ve önemsiz birşey tahminimce yapmanız gerekenleri adım adım sıralıyorum, zaten bildikleriniz de vardır içlerinde ama ben hiç bilmiyormuşsunuz gibi yazayım;
    Uyarı: Cihazın içindeki tüm verileri kaybedeceksiniz ve bataryanızın yeterince dolu olması gerekiyor.

-Bilgisayarınıza Blackberry Desktop Manager programını kurunuz. (http://tr.blackberry.com/software/desktop/desktop-pc.html adresinden ulaşabilirsiniz.)
    -Programı başlatın ve telefonunuzdan bataryasını çıkartarak usb kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
    -Biraz bekledikten sonra otomatik olarak telefonun kırmızı ışığı yanıp sönecek ve Desktop Manager programı yazılım güncellemesi için bir bildirim getirecek ekrana.
    -Güncelle dedikten sonra e-posta girmenizi isteyebilir, ister girerek isterseniz girmek istemiyorum seçeneğini işaretleyerek devam edin.
    -Yazılım indirilmeye başladıktan sonra cihazınıza bataryasını takabilirsiniz.
    -İşlem bittiğinde cihazınız büyük ihtimalle sorunsuz bir şekilde açılacaktır.

Not: Adımları tam olarak hatırlayamadığım için net bilgi veremedim ama takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• Allah razı olsun neticeyi bildiricem size emeğine sağlık hemen deniyorum dostum
  • çözebildiniz mi sorunu?
  • Dostum yok cihaz beyaz bir ekran verdi sonra yine aynı şey telefoncuya götürücem inşallah haftaya filan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wireless Sorunu. (Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Android Başlatılıyor Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGame Pro

Dostum yok cihaz beyaz bir ekran verdi sonra yine aynı şey telefoncuya götürücem inşallah haftaya filan

Cihaz açılır açılmaz beyaz ekran mı oluyor? Yoksa Blackberry yazısı hiç geliyor mu ekrana?
  • Hiç gelmiyor artık :)
  • Arkadaşlar ben çözümü bulamadım bugünde Q10 geldi hediye.Bold 9000 e veda ettim konu ister kilitlenebilir ister bilgisi olan yazabilir uğraştım baya ama olmadı öbür gün telefoncuya gidecektim gerek kalmadı yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler vakit ayırdılar.
  • Ekran, cihaz açılır açılmaz beyaz ekran oluyorsa sorun batarya kaynaklı olabilir, batarya şişik olabilir.
    Bataryayı masa gibi düz bir zemin üzerinde çevirdiğinizde çok kolay dönüyorsa şişik demektir.
    Orjinal MS-1 batarya ile sorun çözülecektir sanıyorum ama dediğiniz gibi Q10 varken 9000 cihazın yüzüne bakılmaz:)
    Hayırlı olsun güzel cihaz Q10, BB10 işletim sistemini seveceksiniz...
  • karavol K kullanıcısına yanıt
    hocam bende telefonum donduğunda reset atardım ama en son reset atınca tuşlardan çalışmadı bende bataryayı cıkarıp taktım telefonum açılmıyor ışık da yanmıyor. pc algılamıyor aynı zamanda. bu adımları denesem sonuç verir mi lütfen bir yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: brombeere

hocam bende telefonum donduğunda reset atardım ama en son reset atınca tuşlardan çalışmadı bende bataryayı cıkarıp taktım telefonum açılmıyor ışık da yanmıyor. pc algılamıyor aynı zamanda. bu adımları denesem sonuç verir mi lütfen bir yardım

düzelme ihtimali yüksek, denemenizi tavsiye ederim. ama düzelmezse telefon modelini yazın alternatif önerebilir miyim bir bakayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.