Şimdi Ara

Blackberry: Android de tutmazsa bize elveda !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blackberry, akıllı telefon pazarından çıkabileceğinin ilk sinyalini verdi.

Daha dün Sony'nin akıllı telefon pazarına veda etme ihtimalinden bahsetmiştik bildiğimiz gibi. İşte o yazımızın mürekkebi kurumadan benzer bir açıklama da Blackberry cephesinden geldi.

Bugün Code/Mobile konferansında konuşan Blackberry CEO'su John Chen gelecek planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.
    Mobil departmanlarının kara geçebilmesi için yılda 5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmeleri gerektiğini belirten Chen, bu hedefin uzağında kalmaları halinde pazara veda etme kararının da seçenekleri arasında olduğunu dile getirdi ki eğer Android tabanlı gelecek -ve bu açıdan Blackberry için bir ilk olma unvanını taşıyacak- Priv'in umulan etkiyi yaratamaması kuvvetle muhtemel Blackberry'nin vedası anlamına gelebilir. Ne de olsa Chen'in 5 milyol göndermesine karşılık, Blackberry'nin geçtiğimiz çeyrek satabildiği toplam telefon 800,000 adet ile sınırlı kaldı. Yani diğer bir deyişle hedefin çok ama çok altında.

Bu arada belki dışarıdan bakınca Priv'in temel hedef kitlesinin kurumsal müşteriler olacağını düşünebiliriz ama Chen'in altını çizerek ifade ettiği şeylerden birisi de modelin en az kurumsal müşteriler kadar son kullanıcılara da yönelik olduğu. Ki zaten bunu destekler biçimde telefon satışa sunulduğu zaman ABD'nin dört büyük mobil operatörü üzerinden de dilenirse sözleşmeli yahut da doğrudan satın alınabilecek.
    Ama en nihayetinde 5 milyon adet satılır mı derseniz? Açıkçası zor olsa da imkansız olmaktan epey bir uzak. Özellikle Chen'in 'son kullanıcılar' vurgusuna karşın, kurumsal kanada yönelik yapılacak iyi bir pazarlama ertesinde bizce başta Kanada ve K. Avrupa olmak üzere istenilen başarıya ulaşılabilir.

Velhasıl felaket senaryosu şıkkının gerçekleşmesi halinde de, aynı Sony gibi Blackberry'nin bu potansiyel vedasının da sadece cihaz üretimini (ve tabii bir de bununla doğrudan ilintili kolları) kapsayacağının altını çizelim. Yani diğer hem kurumsal kanada yönelik geliştirdikleri güvenlik odaklı yazılımlara hem de Android, iOS vb. gibi mobil platformlarına yönelik sundukları çözümlere devam edecekler.

Evet; önce Sony hemen ardından da Blackberry; muhtemelen yakın bir gelecekte benzer bir açıklama da HTC cephesinden gelecek ki mevcut gidişat bunu gösteriyor.

Blackberry: Android de tutmazsa bize elveda !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 9 Ekim 2015; 16:03:20 >

• Donanım haber BlackBerry ile ilgili hiç haber yapmıyorsunuz yaptımı da hep kötü senaryo olan haberleri yapıyorsunuz dikkat çekici olan kötü senaryo haberleri de hemen yayımlıyorsunuz neyse şunu söylemek istiyorum BlackBerry batarsa bunu insanlar çok arayacak şuan BlackBerry nin batmasını isteyen okadar tüketici varki batsa bu insanlara ne fayda verecek onuda anlamış değilim hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma batmadan ve hâlâ üretimi varken passport alabilsem iyi olacak.Yoksa bu gidişle klavyeli telefon bulamayacağım.Hatta on yıl sonrası için felan da alıp stok yapsam iyi olacak.Fiziksel Klavyesiz telefon kullanamıyorum maalesef

• Bb10 diye 10 numara bir sistem yapmissin donma takilma yok gayet stabil bir sistem. Gel gorki marketin zayif, dogru durust uygulaman dahi yok.Marketi guclendirip fiyatlari makul seviyede tutsa blackberry suanki durumundan iyi olurdu.Telefon super ama uygulama yok.Anroidden port ediyorsunuz kimisi calisiyor kimisi calismiyor.E sonra blackberyy akilli telefon piyasasindan cekilecek bu mantikla cekilsin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 13 Ekim 2015; 0:03:59 >
  • aynen öyle.
    blackberry nin işletim sisteminin eksikleri değil artıları bile var.
    sorun bu değildi.
  • Blackberry aslında kendini zorla batırıyor. Blackberry OS 10 gayet güzel bir işletim sistemiydi fakat adamlar kullanmasını bilemediler. Ucuza telefon üretecektiler alt seviye millet işletim sistemini tanıyacaktı. Hali hazırda sürekli donan ve kum saatli modellerini millet unutmadı ondan kimse almıyor.

Bu modelide pahalıya satacaklarına eminim yine kimse almayacak. Eskiden iş dünyası için üretilirdi BlackBerry. Fakat şuanda tahtı iPhone'a kaptırdı ve geri alması imkansız.
  • Abi olmasın öyle bir şey ben daha yeni aldım Z10'umu. Blackberry almaya devam edeceğim bundan sonra.
  • Donanimhaber kac senedir su BlackBerry I batiramadin gitti. Ne cektin be Donanimhaber!!! Yillardir surekli batti batacak haberleri. Umarim yine kursaginizda kalir hevesiniz...

Yukarida arkadaslar dogru soylemisler. Mukemmel bir isletim sistemi yapmissin marketini gelistirecegine android telefon pesindesin. Zaten piyasada tonla marka var o platformda. Seni one gecirecek o ekosistem degil farkli olan kendi sistemin. Android den BlackBerry nin ekmek yiyebilecegini sanmiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erciyesliahmo E kullanıcısına yanıt
    Priv in tanitim haberini bile dalga gecerek vermislerdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackBerry’nin dikkat çeken Android işletim sistemli akıllı telefonu BlackBerry Priv İngiltere’de ön sipariş almaya başladı. BlackBerry’nin daha önce resmi site aracılığıyla ön kayıt almaya başladığı telefon İngiltere’de Carphone Warehouse tarafından 580£ (yaklaşık 2.590 lira) fiyatla listelendi. Telefonun teslimat işlemine 6 Kasım’da başlanacak. Blackberry Priv’in Amerika fiyatı ise daha önce 630$ (yaklaşık 1.825 lira) olarak açıklanmıştı.

BlackBerry’nin büyük umutlar bağladığı BlackBerry Priv, 5.4 inç büyüklüğünde kavisli camla kaplı Quad HD çözünürlüklü dokunmatik ekranın yanı sıra BlackBerry’nin geleneksek fiziksel klavyesini bir arada sunuyor.

Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışan telefonda BlackBerry’nin güvenlik noktasındaki yazılımlarını ve diğer uygulamaları ön yüklü olacak. Altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisinden güç alacak BlackBerry Priv’e 3GB RAM ve 32GB dahili depolama eşlik edecek. Telefon ayrıca microSD kart desteği sunuyor.

Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 4K çözünürlüklü video kaydı gerçekleştiren ve çift LED flaş ile desteklenen 18MP çözünürlüklü kamera, 2MP ön kamera ve 3.410mAh kapasiteli pil BlackBerry Priv’in dikkat çeken diğer özellikleri olacak.

Sanırım ülkemizde f,yatı 3 bin tl ye yakın olacak.
    iphone6 yerine bu telefonu tercih edenler olur mu acaba ?
    elveda gerçek olacak gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

BlackBerry’nin dikkat çeken Android işletim sistemli akıllı telefonu BlackBerry Priv İngiltere’de ön sipariş almaya başladı. BlackBerry’nin daha önce resmi site aracılığıyla ön kayıt almaya başladığı telefon İngiltere’de Carphone Warehouse tarafından 580£ (yaklaşık 2.590 lira) fiyatla listelendi. Telefonun teslimat işlemine 6 Kasım’da başlanacak. Blackberry Priv’in Amerika fiyatı ise daha önce 630$ (yaklaşık 1.825 lira) olarak açıklanmıştı.

BlackBerry’nin büyük umutlar bağladığı BlackBerry Priv, 5.4 inç büyüklüğünde kavisli camla kaplı Quad HD çözünürlüklü dokunmatik ekranın yanı sıra BlackBerry’nin geleneksek fiziksel klavyesini bir arada sunuyor.

Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışan telefonda BlackBerry’nin güvenlik noktasındaki yazılımlarını ve diğer uygulamaları ön yüklü olacak. Altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisinden güç alacak BlackBerry Priv’e 3GB RAM ve 32GB dahili depolama eşlik edecek. Telefon ayrıca microSD kart desteği sunuyor.

Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 4K çözünürlüklü video kaydı gerçekleştiren ve çift LED flaş ile desteklenen 18MP çözünürlüklü kamera, 2MP ön kamera ve 3.410mAh kapasiteli pil BlackBerry Priv’in dikkat çeken diğer özellikleri olacak.

Sende kına yakarsın artık

• Şirketi kurtaracak formülü belirteyim, bu kadar uğraşmalarına gerek yok nedenini aramak için.

1- Arayüzde yeniliğe gidilmesi
    2-BB World marketine Apple Store kalitesini yakalaması,uygulama eksikliği giderilmesi
    3-Telefonlarda donanımı mevcut olanın en iyisini kullanması
    4-Yenilikler eklenip kurumsal düşünceden çıkıp tüm kullanıcı kitlesine hitap etmesi
    5-Müşteri memnuniyeti
    bu eksikleri görmedikleri sürece düzelmez.En kötü bu yazdıklarımdan BlackBerry World ü geliştirip bi seviyeye getirseler yine bir fark olur

• RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. BlackBerry World bir türlü gelişmedi gitti. İşe yarar uygulamaların alayı paralı zaten adam akıllı uygulama yok. Windows phone mağaza bile BlackBerry World ' den çok daha iyi durumda. Ek olarak Android çakması uygulamalarında önüne geçmeliler.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Katılıyorum. BlackBerry World bir türlü gelişmedi gitti. İşe yarar uygulamaların alayı paralı zaten adam akıllı uygulama yok. Windows phone mağaza bile BlackBerry World ' den çok daha iyi durumda. Ek olarak Android çakması uygulamalarında önüne geçmeliler.

en kötüsüde ikilemde kalmış bir şirket var.kendi güzelim yazılımlarına androidi bulaştırcaklarına bi markete el atsaydı çok çok iyi olurdu.bbm messengerı da paylaştılar, kullanmak için neden bırakmıyorlar.ücretli uygulamalarda boş BlackBerry world deki,ne bir güncelleme veriyor çoğu vede uygulamalardada sorunlar mevcut.vallahi ben yazmaktan usandım aynı şeyleri.bb kullanıcıları eminim yine eksiliyecekler beni ama gerçekler bu .el değiştirmesi şart artık BlackBerry nin.yoksa efsane olacak bu kurumsal değişmeyen düşünceleriyle şirket

Ben şu anki ceo' dan çok şey bekliyordum. En nihayetinde John Chen geçmişi başarılarla dolu biri fakat artık fikrimi değiştirmek üzereyim. Bundan önceki Alman ceo daha iyiydi sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Ben şu anki ceo' dan çok şey bekliyordum. En nihayetinde John Chen geçmişi başarılarla dolu biri fakat artık fikrimi değiştirmek üzereyim. Bundan önceki Alman ceo daha iyiydi sanki.

ben bu alınan kararların tek ceo da bitmediğini düşünüyorum. çok farklı şeyler varda yazmayalım :)

1- Arayüz o kadar süper ki anlatamam
    2- Uygulama eksikliği bu saatten sonra kapanmaz. Microsoft bile cançekişiyor
    3- En hızlı donanıma ihtiyaç yok çünkü o BlackBerry ama en iyi kameraya var kesinlikle
    4- Sony ve HTC satamıyor telefon BlackBerry nasıl satabilir ki? Kurumsaldan çıkarsa hepten batar
    5- BlackBerry müşteri memnuniyeti yüksek olan firmalardan. Kullananlar inanılmaz bağlı telefonlarına.buna bende dahilim

Sen bence kal evinde otur oturduğun yerde. Hiçbir firmada yöneticilik yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

1- Arayüz o kadar süper ki anlatamam
    2- Uygulama eksikliği bu saatten sonra kapanmaz. Microsoft bile cançekişiyor
    3- En hızlı donanıma ihtiyaç yok çünkü o BlackBerry ama en iyi kameraya var kesinlikle
    4- Sony ve HTC satamıyor telefon BlackBerry nasıl satabilir ki? Kurumsaldan çıkarsa hepten batar
    5- BlackBerry müşteri memnuniyeti yüksek olan firmalardan. Kullananlar inanılmaz bağlı telefonlarına.buna bende dahilim

Sen bence kal evinde otur oturduğun yerde. Hiçbir firmada yöneticilik yapma

Senin durumuna olduğu gibi kabullenmek deniyor.Burda eksiklerini konuşuyoruz.Eğer bugün blackberry cephesinde herşey 4/4 lük olsaydı, yada kullanıcıları çok memnun olsaydı BlackBerry gidişatı bu durumda olmazdı.Bizde bu eksiklikleri konuşmazdık.Sistem şu; satana kadar o telefondan iyisi olmaz körü körüne savunursuz.Ancak sattıktan sonra kötüleme politikasına başlarsın

• katılıyorum. işlemcisi son model olmasına gerek yok ama kamera performansı iyi olmalı vede 2300 bandını geçmemesi lazım telefonun. yoksa işi zor
  • Evet donanım haber bir türlü batıramadı koskoca BlackBerry'yi! Siz batacak diye beklerken biz güncelleme alıyorduk :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.