Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
87.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mike4peace

evet hocam daha yüksek clean

O halde seninle benim durum aynı. Ama az da olsa ben yine de spirit kullanıyorum çünkü yine de duyabiliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam
    bbq10 son güncellemeyi yaptım ama cihazda görülen bb idyi değiştiremiyorum ve giremiyorum bu yüzden hiçbir app güncellemesini yapamıyorum. yeni id aldım eskisini sildim yine olmadı. bb link kurdum pcye telefonu bağladım linkte doğru id gözüküyor ama telefonda yanlış id. ne yaptıysam değiştiremedim. on kere yanlış girdiniz diyor. her 15dakkada bir hak veriyor. şifreyi yeni resetlememe rağmen emailimi ve şifremi yazıyorum entera basıyorum olmuyor. telefon öylece kalıyor ve şifre kısmını siliyor. kafayı yedim. böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba? ya da çözüm önerisi. şifreyi giremediğimden faberika ayarlarına bile dönemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musallali

Selam
    bbq10 son güncellemeyi yaptım ama cihazda görülen bb idyi değiştiremiyorum ve giremiyorum bu yüzden hiçbir app güncellemesini yapamıyorum. yeni id aldım eskisini sildim yine olmadı. bb link kurdum pcye telefonu bağladım linkte doğru id gözüküyor ama telefonda yanlış id. ne yaptıysam değiştiremedim. on kere yanlış girdiniz diyor. her 15dakkada bir hak veriyor. şifreyi yeni resetlememe rağmen emailimi ve şifremi yazıyorum entera basıyorum olmuyor. telefon öylece kalıyor ve şifre kısmını siliyor. kafayı yedim. böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba? ya da çözüm önerisi. şifreyi giremediğimden faberika ayarlarına bile dönemiyorum.

Bbid den kastınız kayıtlı maıl adresınız mi? Maıl dogrulamasını yapıyor musunuz? Yeni maıl adresi kaydettıkten sonra. Birde önceki maıl adreslerini kabul etmeyebılıyor yeni bir maıl adresi ile dogrulamasını yaparak dener mısınız!

• Musallali kullanıcısına yanıt
    sifreyi yazarken dikkat edin hocam klavye cift basiyor olabilir bir ihtimal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • klavye demişken benim SYM tuşu dokunmatik oldu nedense:) basınca ses geliyor basmada sorun yok ama dokunduğum anda sembol ekranını açıyor. arada bir elim deyince özellikle hızlı yazarken kötü oluyor. aliexpress ten klavye alacağım ama malum orjinal olmama ihtimali yüksek. Onu geçtim kalitesiz çıkma ihtimali yüksek. İyi bir klavye bulursam alıp kendim değiştirmeyi planlıyorum. Pil de haşat oldu. günü zar zor kurtarıyor. Beklerken bile saatte yüzde 3 civarı pil gidiyor. Bakalım iyi bir pil bulursam almam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

klavye demişken benim SYM tuşu dokunmatik oldu nedense:) basınca ses geliyor basmada sorun yok ama dokunduğum anda sembol ekranını açıyor. arada bir elim deyince özellikle hızlı yazarken kötü oluyor. aliexpress ten klavye alacağım ama malum orjinal olmama ihtimali yüksek. Onu geçtim kalitesiz çıkma ihtimali yüksek. İyi bir klavye bulursam alıp kendim değiştirmeyi planlıyorum. Pil de haşat oldu. günü zar zor kurtarıyor. Beklerken bile saatte yüzde 3 civarı pil gidiyor. Bakalım iyi bir pil bulursam almam lazım.

Pili bitirmeyi nasıl başardın ya! Telefonu aşırı kullanıyorsun heralde? Aliexpress 'te orjinal vardır bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    ebayden alabilirsiniz hocam, battery bundle var onlar güzel ve kullanışlı.

• Zendo kullanıcısına yanıt
    Pil bitmedi ama yeni pil ayarında olmuyor. Kullanılan pil 2.yıla yaklaşırken hissedilir derecede performansı azalır. BU gayet normal değil mi:)
  • Bu arada bir kaç konu yazayım da bilgi olsun:)

Yeni pil almak isteyenlerhttp://www.mpjbattery.com/ adresine bakabilirler. Orjinal pil kadar kaliteli ve 2500 mah. aliexpress te de var aynı marka,kargo ücretsiz. Zaten işin içinde olanlar markayı duymuştur. Aslında mugen power alın diyeceğim ama mugen in 4000 lik pili 89 dolar. Ancak inanılmaz derecede kalın.

Klavyeyi değiştirmek için arayışım devam ediyor. Kaliteli ve uygun klavye bilenler buraya yazsın bilgi amaçlı.

Bir yerde okumuştum ve q10 un fabrika verileri de aynı şeyi söylüyor ki; cihaz 3g modunda beklerken 2g modundan daha uzun süre dayanıyor. İlginç bir detay. Ben genellikle 2 g modunda tutarım. Hızlı bir internete ihtiyaç duyunca 3g ye alırdım. Dün gece deneme amaçlı olarak saat 23:00 da şarjdan çektim. Wifi açık, mobil internet kapalı ama şebeke modu sadece 3 g durumunda bıraktım. Şu anda saat sabahın 10 u. Kalan şarjım yüzde 94. Bütün senkronlar açık durumda yine, zaten mail ve mesaj alımları gece de devam ediyor.

Normalde gece aynı durumda wifi açık, mobil internet kapalı şebeke modu 2g durumunda bırakırdım her zaman. Yine 10-11 saatlik bir gece bekleyişinden sonra kalan pilim genellikle yüzde 90 ın altında yüzde 85-87 oluyordu. Uzun lafın kısası tıpkı yazıldığı gibi cihazın 3g bekleme modu 2 den daha uzun. bir bilgi olarak paylaşmak istedim.

Bir diğer konu da 10.3 hakkında. Ben 10.2.1 e geri döndüm. Tamam bir çok yenilik ve tasarım olarak daha güzel belki 10.3 ama bir kaç konuda sıkıntı var bu başlık altında da yazıldı zaten. Şu anda 10.2.1 deyim ve gayet memnunum. Fırsatım olursa downgrade yapmak isteyenler bir kaç satırlık bir yazı yazacağım.

• abdullaharif kullanıcısına yanıt
    3g bilgilendirmesi için teşekkürler, ilginçmiş.

• mike4peace kullanıcısına yanıt
    Pilin ne kadar gittiğine kafayı takmam zaten mecburen günlük şarja takıyorum ama bu bilgi enteresan gelmişti. oturdum husisi denedim. Cihazın teknik özelliklerinde yazan bekleme süresi 3g modunda 2 g den daha yüksek yazılıydı. Doğruymuş:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIGRA

quote:

Selam

Bbid den kastınız kayıtlı maıl adresınız mi? Maıl dogrulamasını yapıyor musunuz? Yeni maıl adresi kaydettıkten sonra. Birde önceki maıl adreslerini kabul etmeyebılıyor yeni bir maıl adresi ile dogrulamasını yaparak dener mısınız!

Nigra,

dogrulama yapamıyorum çünkü o ekrana geldiğimde telefonda confirm email diyorum ve pat diye yine kullanıcı adı ve şifre soruyor. emailimi giriyorum şifre giriyorum enter diyorum olmuyor. idde sorun yok sanırım nedeni ise, yanlış şifre email kombinasyonu girdiğimde 15dakkalığını kitleniyor. doğruyu girdiğimde ise entera basınca bekliyor 5-10sn sonra şifre ekranı siliniyor. bir daha yazıp enterlıyorum yine aynı şey oluyor. yanlış girincede 15dklıgına kitleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

Bu arada bir kaç konu yazayım da bilgi olsun:)

Yeni pil almak isteyenlerhttp://www.mpjbattery.com/ adresine bakabilirler. Orjinal pil kadar kaliteli ve 2500 mah. aliexpress te de var aynı marka,kargo ücretsiz. Zaten işin içinde olanlar markayı duymuştur. Aslında mugen power alın diyeceğim ama mugen in 4000 lik pili 89 dolar. Ancak inanılmaz derecede kalın.

Klavyeyi değiştirmek için arayışım devam ediyor. Kaliteli ve uygun klavye bilenler buraya yazsın bilgi amaçlı.

Bir yerde okumuştum ve q10 un fabrika verileri de aynı şeyi söylüyor ki; cihaz 3g modunda beklerken 2g modundan daha uzun süre dayanıyor. İlginç bir detay. Ben genellikle 2 g modunda tutarım. Hızlı bir internete ihtiyaç duyunca 3g ye alırdım. Dün gece deneme amaçlı olarak saat 23:00 da şarjdan çektim. Wifi açık, mobil internet kapalı ama şebeke modu sadece 3 g durumunda bıraktım. Şu anda saat sabahın 10 u. Kalan şarjım yüzde 94. Bütün senkronlar açık durumda yine, zaten mail ve mesaj alımları gece de devam ediyor.

Normalde gece aynı durumda wifi açık, mobil internet kapalı şebeke modu 2g durumunda bırakırdım her zaman. Yine 10-11 saatlik bir gece bekleyişinden sonra kalan pilim genellikle yüzde 90 ın altında yüzde 85-87 oluyordu. Uzun lafın kısası tıpkı yazıldığı gibi cihazın 3g bekleme modu 2 den daha uzun. bir bilgi olarak paylaşmak istedim.

Bir diğer konu da 10.3 hakkında. Ben 10.2.1 e geri döndüm. Tamam bir çok yenilik ve tasarım olarak daha güzel belki 10.3 ama bir kaç konuda sıkıntı var bu başlık altında da yazıldı zaten. Şu anda 10.2.1 deyim ve gayet memnunum. Fırsatım olursa downgrade yapmak isteyenler bir kaç satırlık bir yazı yazacağım.

Sürüm 10.2.1 e dönmek imkansız, zorunlu olarak ,10.3.1 ' yükseltiyor.Bunu nasıl yapıyorsun.İnternet bağlantısı olmadan; fabrika ayarlarından sonra, telefon açılmıyor yoksa.

BlackBerry link'ten denediniz mi giris yapmayi? Olmadi yeni hesap alirsiniz

• 10.2.1 e geri dönmek isteyenler ilk olarak bağlantısını verdiğim sayfadaki talimatlara uyarak cihazı tamamen silsinler.

https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=lGD3VOG2GqWo8wffg4HQDw&gws_rd=ssl#q=SIC+Multiwipe+ile+Temiz+Blackberry+10+Kurulumu+Yap%C4%B1n

(blackberry . gen . tr bulunan bağlantıyı siteye yazıyorum ama kabul etmiyor site nedense. google linkini verdim. Aramalarda çıkan ilk sayfaya tıklayın)

Buradaki işlemleri yapmaya başlayınca cihaz wipe işlemi yapıyor. kesinlikle bağlantısını kesmeyin. Cihazın ekranında görürsünüz zaten wipe yaparken. Cihaz silme işlemini bitirince talimatlardaki açtığınız program bir dizi silme işlemi yapıyor. Talimatlara uyarak başarılı bir silme yaptıysanız ışık kırmızı yanıp sönecektir ara ara. Bu işlem tamam.

Sonrasında Blackberry q10 için bu bağlantıdaki OS 10.2.1 i indiriyoruz. :http://www.carbontesla.com/2014/06/os-10-2-1-3247-for-blackberry-z30-z10-z3-q10-q5/ blackberry nin kendi forumunda da var 10.2.1 dosyası ama adamlar depesitfiles a yüklemişler 5-6 saate ancak iner. Benim verdiğim mega bağlantısı. Çabucak iniyor. Ama bütün sürümleri görmek isteyenler için onu da vereyim :https://supportforums.blackberry.com/t5/BlackBerry-10-OS-Device-Software/Upgrading-OS10-devices-using-Autoloader/td-p/2466747 ilk verdiğim bağlantı da güvenilir. Ben oradan indirdim sıkıntı yok.

BlackBerry Q10/Q5 yazanı indirdik. İndirdiğimiz dosyanın nasıl kurulacağı da ilk verdiğim bağlantıda yazılı. Çok basit bir şey. Başarılı bir şekilde kurduktan sonra cihaz açılıyor ve 10.2.1 kurulum ekranı geliyor.Gerekli şekilde doldurup geçiyoruz. En önemli adım şudur ki cihaz açılır açılmaz yapacağımız ilk iş ayarlardan cihaz güncellemesine gelerek inmeye çoktan başlamış olan 10.3 güncellemesini durduruyoruz. Sonrasında aynı yerden otomatik güncelleştirmeyi kapatıyoruz. Daha sonraki zamanlarda ara ara 10.3 çıktı diye hatırlatsa da otomatik güncelleştirmeyi kapattığımız için kafasına göre indirip kuramayacak cihaz. Şimdiden sonra 10.2.1 in tadını çıkarıyoruz. Bangır bangır çalan zil sesi ile çağrıları kaçırmıyoruz. Ta ki adam gibi bir 10.3 güncellemesi gelene kadar. Şahsen 10.2.1 ile yıllarca idare etmeye razıyım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullaharif -- 4 Mart 2015; 21:45:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NIGRA

quote:

Selam

Nigra,

dogrulama yapamıyorum çünkü o ekrana geldiğimde telefonda confirm email diyorum ve pat diye yine kullanıcı adı ve şifre soruyor. emailimi giriyorum şifre giriyorum enter diyorum olmuyor. idde sorun yok sanırım nedeni ise, yanlış şifre email kombinasyonu girdiğimde 15dakkalığını kitleniyor. doğruyu girdiğimde ise entera basınca bekliyor 5-10sn sonra şifre ekranı siliniyor. bir daha yazıp enterlıyorum yine aynı şey oluyor. yanlış girincede 15dklıgına kitleniyor.

Sıfırdan 1 maıl adresi aldınız mı? Ve bununla denedız mi?

• Gelmek isteyen herkesi bekliyorum
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103363569&p=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni hesap da aldım ama sorun zaten telefonda. ayarlarda bb id ye girince yeni aldığım email değil de eskisi var orda. değişmiyor bir türlü. kendim confirm email demek istediğimde yine bahsettiğim ekran çıkıyor. email ve şifre soruyor. şifre yanlış ise kitliyor doğru ise 10 15 saniye sonra şifre kısmı siliniyor bir daha soruyor. telefonda görülen email adresinden tekrar şifre aldım giriyorum ama bi sürü algılayamıyor. çözümü yok gibi bu işin nasıl bir belaysa.
    link ile pcye baglayınca da olmuyor bu arada. zaten linkte pek bişe yok.
    linkten giriş yapabiliyor musunuz onu soruyorum hocam. çok garip bir sorun anlamadım gitti

• linkten giriyorum evet.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.