Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
87.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q10'da haritalar uygulaması var mı? Adres aratabiliyor muyuz ve yer imleri kaydediliyor mu?
  • yinemimail Y kullanıcısına yanıt
    blackberry nin kendi harita sistemi var. Yani haritalar uygulaması var. Adres aratılıyor tabiki de. Yer imi konusunda ise SON ÖĞELER, SIk KULLANILANLAR gibi kısımlar var. Ancak çalışması için internet paketiniz olmalı. dağda bayırda telefonun hızlı bir veri bağlantısı alamadığı yerlerde işe yaramaz, tıpkı diğer muadilleri gibi. Ben android uygulaması olan sygic kullanıyorum gayet güzel. Yandex navigasyon yüklenebilir. Offline harita desteği var. Yine HERE haritaları yükleyebilirsiniz.
  • Bu arada yabancılar q10 da fm radyo kullanıyor. Bizdeki versiyonlarda trt bandrolu olmadığı için fm radyo kapalı. Halbu ki çipsette fm alıcısı bulunuyor. Ben 10.3 versiyonu ile aktifleştirilir diye bekliyordum ama olmadı. Bir yolunu bulup fm radyo kullanan var mı bilmiyorum ama çalıştıramadım. Zaten 10.2.1 e geri döndüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

Bu arada yabancılar q10 da fm radyo kullanıyor. Bizdeki versiyonlarda trt bandrolu olmadığı için fm radyo kapalı. Halbu ki çipsette fm alıcısı bulunuyor. Ben 10.3 versiyonu ile aktifleştirilir diye bekliyordum ama olmadı. Bir yolunu bulup fm radyo kullanan var mı bilmiyorum ama çalıştıramadım. Zaten 10.2.1 e geri döndüm.

Benim cihaz yurt dışı buna rağmen radyo ikonu yok ki menüde? Nereden bulacağız bu radyoyu? Yurt dışı yazılımı mi kurmak lazım?
  • Arkadaşlar sarji falan nasıl gidiyor ve android uygulama larında sorun var mi direk apk dan yukleyebiliyor muyuz? htc m8 kullanıyorum ama değişiklik istiyorum ikinci eli 500tl civarında alınır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NIGRA kullanıcısına yanıt
    Sim kartımız tr olduğu olduğu için açılmıyor. Bir arkadaşım sim kartı çıkarıp cıhazı sıfırladıktan sonra bölge olarak amerikayı seçince fm radyo geldi, ancak simn kartı takınca kayboldu demişti. Ben 10.3 güncellemesi ile Türkiye için fm radyo açılır diyordum ama açılmadı. Malum ülkemizde her şey haraca bağlı her şey vergi.Zorla ve bolca alınırsa verginin adına hırsızlık denir. TRT bandrolu almamış blackberry zamanında.Trt bandrolünü de bedava vermediklerine eminim:) Amerikalı nın böyle bir derdi olmadığı için onlar kullanıyor radyo. Şmid bazıları bu devirde fm radyo mu kullanılır diyecek ama lazım olunca oluyor yani.
  • livufeng L kullanıcısına yanıt
    İknci eli 500 lira civarına bulunur ama m8 den geçince sıkıntı yaşamayın sonra. Daha önce klavyeli telefon deneyimi varsa harika olur. Ancak m8 performansı beklemeyin. Apk lar direk kuruluyor. Ben kullandığım android uygulamarında sıkıntı yaşamadım.
  • Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz acaba? Spotify facebook instagram youtube dışında pek bi uygulama kullandığım yok. Telefon abim için alicam ama bi süre kendim kullanmak istiyordum :)

• İKİ GÜN SÜREM VAR!

Arkadaşlar, sizlerin bilgisine güvendiğim için yardım alabileceğim kişiler yalnızca sizlersiniz.

Şu an ben Lumia 925 kullanmaktayım. Pazartesi gününe kadar yeni bir telefon alacağım. Lumia'ma bir müşteri buldum. Size sorum şu:

Q10 ile Zenfone 6 arasında kaldım fakat hangisine karar vermem gerektiğinde kafam allak bullak. Şimdi, şurası çok önemli:
    Oyunlarla hayatta işim olmayacak. Yapacaklarıma gelince, sık sık mail kullanan biriyim. Office çalışmalarım oluyor. Bunun dışında TDK Türkçe sözlük ve sık sık harita kullanıyorum. Alacağım telefon ya çok büyük olmalı ya da elime tam oturmalı. Lumia 925 gibi olsun istemiyorum yani. Facebook ve Twitter ile hayatta işim olmaz. Sık sık WhatsApp kullanmaktayım. Pratik amaçlı olarak interneti kullanmam gerekebiliyor.

Şimdi ben ikisi arasında hangisini almalıyım?
  • livufeng L kullanıcısına yanıt
    spotify kullanmıyorum. Facebook zaten içinde var. apk yüklemeye gerek yok. Gayet stabil ve neredeyse hiç pil tüketmeden çalışan, blackberry nin kendi yazdığı bir facebook istemcisi var içinde. Eskiden bazı uygulamalarda ekran çözünürlüğü sorun oluyordu. Ancak 10.3 güncellemesi ile , android uygulamasını açınca, ekranı yukardan aşşağı kaydırınca ekran ayarları geliyor ve ve ekrana sığmayan bazı uygulamaları ekrana sığdırabiliyorsunuz. Zaten bana genellikle Blackberry app store yetiyor. Bi navisgasyon uygulaması kullanıyorum bir de müzik uygulaması apk olarak.
    Ayrı uçlarda bulunan cihazlar arasında tavsiye vermek zor olur. Oyun oynamam demişsin ama office kullanacağım demişsin. Eğer ki office çalışmaların 720x720 ekranda sıkıntı olmayacaksa q10. ama küçük ekranda excel tablosunu göremem dersen zenfone 6. Parasal imkan varsa ver parayı passport al derim ama belli ki 925 i satıp kafa kafaya almak niyetin. Bu tamamen sizin seçiminiz olmalı. Daha öncede bb tecrübesi varsa zaten q10 dan çok memnun kalırsın. Tdk sözlük apk olarak yüklenir q 10 a. ben harita olarak androidden çektiğim SYGIC i kullanıyorum. Problem olmuyor navigasyon çalışıyor. Burdaki esas soru küçük ekran ile işlerinizi halledebilirmisiniz? Zira uygulama sıkıntı çekilmez çünkü android uygulamalrı kuruluyor.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Office uygulamalarını bilgisayarımda da çalışabilirim aslında. Peki bunu bir kenara bırakırsak Q10 mu almalıyım acaba. Telefonu çok fazla kurcalamayı seven biri değilim. Her bir köşesini zırt pırt gireyim niyetinde değilim. Sade olsun, fazla uğraştırmasın. Bunun için Lumia telefonlar gayet pratikler Android'lere göre.

Malzeme kalitesi açısından Q10 mu yoksa Zenfone 6 mı daha iyidir ve bataryası hangisinin daha uzun süre dayanır benim kullanımıma göre? Yoksa Lumia ile devam mı etmeliyim?
    Şahsen muhteşem amoled ekranı ile 925 i çok severim. Ama zevk meselesi. Ben yıllardır her türlü platformu denedim. Blackberry Os 10 ve Windows Phone 8.1 bence en stabil ve kafa ağrıtmayan işletim sistemleri. Araya ios u da dahil edebiliriz. Bu bir zevk meselesi. Mesela Klavyeli Windows Phone olsa alırdım. Yani bb yi tercih etmemin en büyük nedeni fiziksel klavye. Malzeme kalitesi olarak da ust sınıf. Adi naylon bir üretimi yok. Ama Zenfone 6 ya da kötü diyemem. tamamen tercih meselesi.
  • Q10 sahsi telefonum, Zenfone 6 sirket tarafindan verilen sirket telefonum. Android isletim sistemiyle yan yana koydugumda BlackBerry 10'u, arada cook fark oldugunu tekrardan anladim. Malzeme kalitesi olarak kiyas kabul edecek cihazlar degiller. Ofis uygulamalari icin ise q10 zaten yeterli, ama yer yer Z6 buyuk tablolarda daha iyi geldi bana. Uygulamalar icin zaten ayni marketi Q10'a da kurabildigimiz icin sikinti yasamayacaksiniz. Android'de olan hemen her uygulama q10'da da calisiyor. Bunlarin disinda baska sorunuz var ise yardimci olmak isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deranzo

Q10 sahsi telefonum, Zenfone 6 sirket tarafindan verilen sirket telefonum. Android isletim sistemiyle yan yana koydugumda BlackBerry 10'u, arada cook fark oldugunu tekrardan anladim. Malzeme kalitesi olarak kiyas kabul edecek cihazlar degiller. Ofis uygulamalari icin ise q10 zaten yeterli, ama yer yer Z6 buyuk tablolarda daha iyi geldi bana. Uygulamalar icin zaten ayni marketi Q10'a da kurabildigimiz icin sikinti yasamayacaksiniz. Android'de olan hemen her uygulama q10'da da calisiyor. Bunlarin disinda baska sorunuz var ise yardimci olmak isterim.

"Android isletim sistemiyle yan yana koydugumda BlackBerry 10'u, arada cook fark oldugunu tekrardan anladim." demişsiniz ya, yani Q10 her türlü kalitesini ortaya koyuyor demek istediniz değil mi?

Bir de ikisi arasında şarjı hangisinde daha uzun gidiyor?

• Aynen oyle demek istedim. Cok daha stabil, seri ve guvenli bir sistem. Sarj olarak eski 10.2.1 surumu ile kiyaslarsam arada 1.5-2 katlik bir fark vardi. Minimum 1 maximum 1.5 gun gidiyordu q10'un sarji. Fakat yeni 10.3.1 surumu ile ayni noktaya geldi, hatta biraz daha dustu z6'ya gore q10'un batarya performansi diyebilirim. Ikiside su anda 1 gunu zor cikariyor yogun kullanimda. Ama 10.2.1'e geciste de pil performansi cok dusmustu. Ileriki guncellemelerle eski performansina yaklasacagina eminim.

• Çok çok teşekkürler ederim. Zenfone 6'yı eledim.

Bu kez de Lumia 925 ile mi devam etsem yoksa Q10 mu alsam karar veremedim.

Malzeme kalitesi açısından,
    Kullanılabilirlik, işlevselliği açısından,
    ve şarj konusu açısından Lumia 925 mi yoksa Q10 mu?
  • Onu kullanmadigimdan birsey diyemeyecegim. Anneme gecenlerde lumia 820 hediye almistim hatta, biraz kurcaladigimda korkunc derecede karisik gelmisti bana :)

• Q10'un şarjı 925ten daha iyidir

• http://otp.nttgame.com/downloads/mobile acaba bu programı indirip kurmayı dener misiniz ona göre q10a geçeceğim . Oynadığım oyun için gerekli.

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.