Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
87.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar merhaba,cihaz elime geçti 2 saattir kurcalıyorum.bankacılık işlemleri için kullandığım ziraat mobil uygulaması ne kendi marketınde nede yüklü gelen amazon da yok.uygulamaları indirmenin en güvenli alternatifi nedir malum bankacılık işlemleri yapacağız cıhazla?
  • mgencer05 kullanıcısına yanıt
    En güvenli yöntemi google play store kurup (http://forums.crackberry.com/android-apps-amazon-store-apk-files-f413/google-play-store-blackberry-10-supports-buying-downloading-985344/ ) oradan indirmek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 24 Mart 2015; 19:40:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefonu biraz inceledikten sonra bu mesajınıza tekrar cevap verme ihtiyacı hissettim.blackberry nin kendi marketi yetiyor demiştin fakat markette pek bişey yok yada ben bulamadım.hanı çok marjinal şeylerde değil aradığım uygulamalar.sız sanırım çok az uygulama kullanıyorsunuz yoksa bu telefonun marketıyle akıllı telefon kullanıyorum diyebilmek çok zor.bırde market yarı ingilizce yarı türkçe gibi,sanki diğer platformların Marketleri gibi değil, ülkemiz için uyarlanmamıs.

ziraat mobil dışında arayıp da bulamadığın bir şey olursa seslenirsen yardımcı oluruz, bana gelince, ben ziraat bankasıyla çalışmayan biri olarak haliyle uygulamasına da ihtiyacım olmadığından eksiklik hissetmiyorum.
    kullandığım ya da kullanmak için arayıp da bulamadığım bir uygulama olmadı blackberry world'de. bazı kategori adları dışında yeterli bir türkçe sunuyor diye düşünüyorum. amazon app store da bir ara dil desteği alır sanıyorum.
    bir akıllı telefondan kendi aklımca beklediğim şeyler belirli ve haliyle sınırlı. karakter ve zevk meselesi olabilir, iyi forumlar.
    şahsen bana da yetiyor bb world uygulamaları ama bir kaç uygulamayı android apk indirip kuruyorum. Ben google play falan yüklemiyorum. Snap yüklü. ordan indiriyorum. Ziraat bankasının uygulamasını da internetten apk olarak indirip kurabilirsiniz. Kaliteli sitelerden indirirseniz sıkıntı olmaz. Ya da siz de snap kurun. Snap e güvenmem derseniz google play kurun. Ama şahsen google a acayip gıcığım olduğu için google play kurmam.uygulamaların çoğunun ingilizce olması da gayet doğal. Zira Türkiye de bb kullanan bir avuç insanız. Yani aslında burdaki olay uygulama geliştirici olarak türk yazılımcıların azlığı.Bu arada 10.3 güncellemesi ile ekrana tam oturmayan android uygulamarını ekrana sığdırabiliyorsunuz, android uygulaması açıkken ekranı yukardan aşağı çekince ayarlar geliyor. Şahsen 10.2.1 kullanıyorum ama 10.3 versiyonda en sevdiğim özellik o. bence uygulama sayısını veya çeşidini kafaya takma.

http://crackberry.com/how-use-snap-blackberry-1021-install-android-apk-files bu sayfada yazılanları uygulayarak 2 dakikada resmi google play istemcisi olan snap i yükleyebilirsin. Sonrasında uygulama ayarlarından snap in yetkilerini kaldırırsın eğer ki güvenmiyorsan. Ama güven söz konusu ise mobil sitemlerin hepsi bilgi hırsızlığı yapar zaten. Şahsen google play kurmanı önermem. denemedim ama arkaplanda çalışıp sistemi yorabilir belki bilemicem. Google sonuçta. eğer illaki güvenilmeyecek bir kaynak aranacaksa bence o da google ın ta kendisidir. Daha da olmadı güvenilir sitelerden ziraat bankasının uygulamasının apk sını indirip kurun.

• öncelikle çok teşekür ediyorum yardımcı olacağınızdan şüphem yok sadece marketle ilgili kendi görüşlerimi aktardım :)fakat güvenliği ön planda tutan bir firmanın uygulamalara getirdiği çözüm android uygulamaları kullanabilme olanağı sunmak olmamalı.daha öncede belirttiğim gibi telefonu sade kendi özellikleri çerçevesinde kullanmayı seviyorum.şimdi başka başka marketler yükleme apk indirip yükleme pek cazip gelmiyor.ama sorun birazda ziraat bankasında sanırım çünkü 4-5 bankanın uygulamasını gördüm blacberry markette detaylı inceleyince.yeni blacbery kullanıcıları için işlevsel ve telefona ilk olarak yüklenmesi gereken uygulama isimlerini paylaşabilirmisiniz rica etsem özellikle kendi kullanıp memnun olduklarınızı.ayrıca klavyede yazarken bazen hafler çift yazıyor bu durumu yaşayan varmı ve çözümünü bilen.
    malesef çift basma sorunu sizde de var, tek çözüm klavyenın değişmesi. uygulama ise reddit, cb10 (BlackBerry forumu), ınst10 (instagram istemcisi), Sondakika, enpara (androıd), vocabuılder(sozluk), instatext(resımlere yazı ekler), blackbullet(pushbullet istemcisi), biterator(klasik arcade oyunu) öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    BB world de bulunan banka programlarının da çok iyi olmadığını biliyorum. Ya aslında burada blackberry nin suçu yok. yerli yazılımcılar bb için program yazmadığı sürece, blackberry varlığından bile haberi olmadığı ziraat bankası için kendisi uygulama yazmaz. Mesela facebook bile blackberry için uygulama yazmıyor. Resmen boykot ediyorlar. Ama Blackberry kendisi bence gayet güzel bir facebook istemcisi yazmış. Messenger yüklemeye gerek kalmadan facebook mesajlarınız da geliyor. Zaten blackberry nin hedef kitlesi facebook ile çok haşır neşir olacak insanlar değil. Yani asıl demek istediğim şey büyük firmalar blackberry için uygulama yazmıyor. Bunun altında derin konular var eminim. Ben basit kullanıcıyım mesela benim için sıkıntı olmuyor. İstediğim belli başlı uygulamalar var onlarda bb de var. Ama insanlar 2000 liradan fazla para verip classic veya passport veya porche dizayn almışlar. İster istemez kullandığı her uygulamanın blackberry de olmasını istiyorlar. Blackberry de kendisine uygulanan bu ambargoyu, geliştirdiği android emulatörü ile büyük oranda çözdü. Kullanıcılar hemen hemen her android uygulamasını yükleyip kullanabiliyorlar. Bazen bildirim konularında sıkıntı bile çıksa büyütelecek şeyler olmuyor. telefonla hava atmak en sevmediğim şeydir ama bu gün bir masada passport ve diğer marka bir telefon dursun, eminim insanların gözü direk passport a gider ve hayranlıkla bakar. bu konu q 10 için de geçerli. Classic içinde geçerli. Şık cihazlar. Malzeme kalitesi birinci sınıf. Ama ne hikmet ki facebook, google gibi büyük firmalar blackberry için uygulama yazmıyorlar. Mesela google firması windows phone telefonlarını da boykot ediyor ve windows için hiç bir uygulama vermiyor. Büyük çoğunluğu rekabet ve parasal konular ama blackberry olayında başka şeyler de var. Bence fazla kafaya takmayıp bu muhteşem kalitenin keyfini sürmeliyiz. 10 yıla yakın zamandır blackberry kullanırım. Eski modelleri biraz sıkıntıydı ama:) ne zaman telefon değiştirsem en fazla 2-3 ay içerisinde tekrar blackberry alırım. Çünkü görüyorum ki hemen hemen en stabil işletim sistemi blackberry de var.

• abdullaharif kullanıcısına yanıt
    ben sucun yuzde 95ini BlackBerry'e veriyorum. Kendi marketine yatirim yapmak yerine elin amazon marketiyle anlasma yaparsan kimse gelip kendi marketlerine yazilim yapmaz

• Merhaba arkadaşlar, 5 günlük siyah z30 cıhazım satılıktır. İlgilenenler lütfen pm göndersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperiOsus

Merhaba arkadaşlar, 5 günlük siyah z30 cıhazım satılıktır. İlgilenenler lütfen pm göndersin.

Cihaz "mgencer05" e satılmıştır. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mike4peace

ben sucun yuzde 95ini BlackBerry'e veriyorum. Kendi marketine yatirim yapmak yerine elin amazon marketiyle anlasma yaparsan kimse gelip kendi marketlerine yazilim yapmaz

yahu nedir şu "kendi marketine yapmak" deyimi? biraz açıklayın da anlayalım. sunucusu mu yok bb'nin? ya da develeoper kit mi sağlamıyor yazılımcılara?

• Echo54 E kullanıcısına yanıt
    şu oluyor, geliştiricileri teşvik edecek bütçe ayırmak vs. İşler tam olarak nasıl işler bilmem fakat insanlar bir anda hmm android çıkmış ismi güzel bunun hadi ona yazılım yapalım demez.

• Dün itibariyle bende q10 sahibi oldum :) kullanmadığım işletim sistemlerinden biriydi,gayet güzel telefon :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • imperiOsus kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim Sizin gibi değerli bir forum üyesiyle tanışıp alışveriş yaptığım için memnunum.
    evet arkadaş bir makale paylaşmıştı blackberry firmasının neden battığıyla ilgili.Ne yazıkkı pazarda büyük firmalar tarafından desteklenip uygulamalar yapılmazsa malzeme kalitesi ve işletim sistemi olarak kötü de olsa hak etmeyen markalar ön plana çıkıyor. q10 dan sonra z30 la sistemi denemeye devam edeceğim. fiziksel klavye eskiden kalan bir hatıraymış benim için bunu anladım :) dokunmatik klavye benim için çok daha kullanışlı ve önceki denediğim z 10 da en beğendiğim yönler blackberry hub ile birlikte klavye performansıydı.Q10 dan z30 a geçerek klavye ve işletim sistemine alışmak yerine sadece işletim sistemine alışmak için odaklanmayı istedim. blackberry marketiyle yetinemeyeceğimi anladım ve telefon elime geçtiğinde ilk işim android marketleri deneyip ios ve android telefonlarımda kullandığım belli başlı uygulamaların ne denli sağlıklı çalıştığını test etmek olacak.kim bilir çok stabil bir şekilde işimi görecek kadar çalışırsa programlar (10-12 program var telefonumda olmasını istediğim) kullandığım iphone 6 yı elden çıkarıp z 30 devam ederim bir süre:)

z30 çok güzel kullanışlı bir ürün. Güle güle kullanın.
    Allah razı olsun kardeşim.Dediğim gibi fiziksel klavye kullanışlı gelmediği için bana göre passporttan bile kullanışlı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mike4peace

şu oluyor, geliştiricileri teşvik edecek bütçe ayırmak vs. İşler tam olarak nasıl işler bilmem fakat insanlar bir anda hmm android çıkmış ismi güzel bunun hadi ona yazılım yapalım demez.

ayırmadığını nerden biliyorsun?

• Sevgili arkadaşlar 10.3.1 sürümü ile gelen düşük zil sesi problemi yeni güncelleme ile kısmen de olsa düzeltilmiş durumda. Ben 10.2.1 kullanmaya devam ediyordum. yeni sürümü denedim. Kısmen düzelmiş. Yeni sürüm henüz Türkiye de yayınlanmadı ancak kullanmak isteyenler için autoloader dosyasının linkini veriyorum. Dosyayın indirdikten sonra SIC Multiwipe 1.2 yi de indirin. multiwipe ile cihazı tamemen silip verdiğim autoloader dosyasını çalıştırdığınız zaman otomatik olarak yeni versiyon yüklenecek. Tabiki bütün verileriniz silineceği için isterseniz yedeğinizi alın. Ben bir gündür kullanıyorum sıkıntısız sürüm. Zil sesi seviyesi 10.2.1 kadar yüksek olmasa da kısmen düzeltilmiş vaziyette. Türkiye de yayınlanmasını beklerseniz biraz zaman alabilir. Zararı yok sıkıntısı yok tavsiye ederim. sic multiwipe ve autoloader ile sistem yüklemek çok basit. Yukarıdaki mesajlarda anlatmıştım.

q10 ve q5 modeli için 10.3.1.2558 autoloader :https://mega.co.nz/#!w48gTTjD!O58MNt5OcMdH0HqkNxadNrgsNBSxC2N86fmwLGQus5g

diğer modeller için crackberry sitesine bakın.

sic multiwipe 1.2 :https://mega.co.nz/#!jAQGgQRL!IIs7x0lbW_W8WsxJKQKsfVTOucwxc5VXwarms2BJzJs

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.