Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
86.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayrıca şunuda belirteyim ;ıphone 6 nin yarı fıyatına mal ettiğim z30 acaba iphone elden çıkarıp bunu mu kullansam diye beni düşündürüyor.androıd cihaz deneyımlerımde, başlarım androıdıne de özgürlüğüne de iphone dan şaşma dıyerek genelde bir hışımla iphone alırdım:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar durumu benim durumuma benzeyen birileri var mi?
    Başka kullanıcıların ne yaptığını merak ettim de ?

mgencer fikirlerin için teşekkür ederim, maddi olarak çok rahatta olmadığım için 2 telefonu sırayla deneme sanşım pek az o yuzden bi tane alıp onun üzürinden devam etmek istiyorum ama bundan da emin değilim bakalım hayırlısı.

Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...
  • Tekrar merhaba .tekrar cihaz değiştiremem diyorsan garanti bir tercih olacaksa iOS dan devam et derim ben ,sonuçta daha önce kullanmadığınız bir sistemi tavsiye etmek zor. Ama cesaretimi toplayıp Blackberry denerim derseniz size klavyeli bir model önermem,eskiden kullandım zorlanmam diyerek q10 aldım bir gün dayanabildim.klavyeli modelleri kullandığım zaman en son teknolojiydi ve ilk akıllı telefonlarda bu tuş Takımı büyük rahatlıktı fakat dokunmatik deneyiminden sonra bana hiç pratik gelmedi.bu Yüzden Blackberry de karar kılarsanız sıze z30 U tavsiye ederim.ıos tarafındada kesinlikle iPhone 6.ki benim gibi sık değiştirmiyorsunuz ve en az iki sene kullanıyorsanız 5s almayın derim.inşallah kendinize uygun seçimi yapar memnun olacağınız bir telefon alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgencer05 -- 1 Nisan 2015; 9:27:24 >
  • aldım kullandım baktım ve satıyorum diyorsun yani
    alana şimdiden hayırlı ugurlu olsun...

Arkadaşlar hiç benim durumumda olup da telefon değiştiren var mı ?
    HTC veya Androidden veya İOS dan BB ye geçenininz var sa fikirlerinizi bekliyorum...
  • Haleluyah kullanıcısına yanıt
    Evet 3 gün kadar kullandım benim için uzun zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Haleluyah

aldım kullandım baktım ve satıyorum diyorsun yani

HTC veya Androidden veya İOS dan BB ye geçenininz var sa fikirlerinizi bekliyorum...

Buyur hocam sorabilirsin sorularınızı? Ben LG G2 den geçtim. Q1 aldım sıfır gibi tertemiz. Envayı çeşit Android telefon kullandım. En Son S4 ve g2 kullandım. Androıdden sonra çok güven verdi bana işletim sistemi. BlackBerry Hub olayı gerçekten iyi. Ben bilerek Q10 aldım sebebi de Full dokunmatik telefon ıstememem. Q10 çelik kasa, tuşları bile metal. Telefonda aklım kalmıyor aman düşerse bir şey olur mu, ekranı giderse naparım diye falan. Şimdiye kadar hiç dusurmedım telefonlarımı ama hep dikkat etmek zorunda hissediyordum kendimi. Sonuçta zar zor alıyordum bi telefonu ve bozmamalıydım. Q10 aldım pişman miyim? Tabi ki hayır bu noktada Size is düşüyor fiziksel klavye mi yoksa dokunmatik mi dıye

• quote:

Orijinalden alıntı: ReiCheN

quote:

Buyur hocam sorabilirsin sorularınızı? Ben LG G2 den geçtim. Q1 aldım sıfır gibi tertemiz. Envayı çeşit Android telefon kullandım. En Son S4 ve g2 kullandım. Androıdden sonra çok güven verdi bana işletim sistemi. BlackBerry Hub olayı gerçekten iyi. Ben bilerek Q10 aldım sebebi de Full dokunmatik telefon ıstememem. Q10 çelik kasa, tuşları bile metal. Telefonda aklım kalmıyor aman düşerse bir şey olur mu, ekranı giderse naparım diye falan. Şimdiye kadar hiç dusurmedım telefonlarımı ama hep dikkat etmek zorunda hissediyordum kendimi. Sonuçta zar zor alıyordum bi telefonu ve bozmamalıydım. Q10 aldım pişman miyim? Tabi ki hayır bu noktada Size is düşüyor fiziksel klavye mi yoksa dokunmatik mi dıye

benim HTC telefonumda zaten s4 ve G2 senesinde çıktı yani nerdeyse aynı ayarda telefonlar kullanmışız, bu benim için bir avantaj. Çok soru sorabilmem için

O kadar büyük ekrandan ufak bir ekrana geçmek sizi rahatsız etti mi ?
    Kullanırken gözünüz alışabildi mi ? Yoksa ekranın ufaklığı İBB gibi uygulamalarda sizi zora soktu mu ?

Android ugulamaların sekronlarında bir problem var mı ? Uygulama sirasında takılma donma reset atma gibi şeylerle karşılaşıyor musun ?
    Sirf dokunmatik ekrandan tuş takımına geçmek sizi zorladı mı?

Neden Q10 aldınız da Classic almadınız ?
    Ve ben bu telefonları Canlı olarak elimde nerde tutabilirim ?

Nereye baksam Blackberry telefon göremedim bir türlü.

• quote:

quote:

quote:

benim HTC telefonumda zaten s4 ve G2 senesinde çıktı yani nerdeyse aynı ayarda telefonlar kullanmışız, bu benim için bir avantaj. Çok soru sorabilmem için

O kadar büyük ekrandan ufak bir ekrana geçmek sizi rahatsız etti mi ?
    Kullanırken gözünüz alışabildi mi ? Yoksa ekranın ufaklığı İBB gibi uygulamalarda sizi zora soktu mu ?

Android ugulamaların sekronlarında bir problem var mı ? Uygulama sirasında takılma donma reset atma gibi şeylerle karşılaşıyor musun ?
    Sirf dokunmatik ekrandan tuş takımına geçmek sizi zorladı mı?

Neden Q10 aldınız da Classic almadınız ?
    Ve ben bu telefonları Canlı olarak elimde nerde tutabilirim ?

Nereye baksam Blackberry telefon göremedim bir türlü.

büyük ekrandan küçük ekrana geçmek başta hakikaten rahatsız etti, lakin şimdilik alıştım gibi ( bugün 5. gün ).
    İBB den kastınız istanbul b.belediyesi uygulaması ise malesef bilgim yok çünkü istanbulda yaşamıyorum.
    Android uygulama olarak instagram ve sahibinden kurdum apk indirerek bir problem yaşamadım daha.
    Uygulama sırasında kasma, donma, reset atma muabbeti kesinlikle yok hocam :) daha dün gece youtube dan şarkı açtım arka plana attım, üstüne bbm den dh grubunda konuşuyordum salladım arka plana, sonra youtube çalışırken kamera açtım sağı solu çektim salladım arka plana, vs. vs. gibi kombinasyonlar uyguladım daha bana mısın demedi.

Neden Q10 aldım da Classic almadım? Her ne kadar cihazların kalitesi güzel olsa da malesef kapitalist sistem bir kez düştünüz mü kalkması zor. Benim şahsi görüşüm şu devirde 1.000-1.400 lira bir BB cihazına verilmez. Kendimce bütçe belirledim ve bu bütçeye en uygun f/p ürünü Q10 du o yüzden Q10 tercih ettim. Şimdilik şarjından, kamerasından, kasa yapısından, kalitesinden, özellikle sesinden çok memnunum. Fiziksel klavyede bazen zorlanıyorum. Çevrenizde ki en canlı Turkcell bayilerine gidin muhtemelen oralarda bulursunuz hocam.

Not : Çok oyun oynayan biri iseniz tavsiye etmem. Zira ekran kare ve küçük olduğu için oyunlar tatsız ve verimsiz oluyor. Benim pek oyunla işim yoktur.

umarım yardımcı olabilmişimdir. hayırlı günler

• ReiCheN kullanıcısına yanıt
    ben telefonda oyun oynayan bir insan değilim, genel anlamada kullandığım 5-6 uygulama var, sosyal ağ ve yolla alakalı o kadar. Kalanı hep ıvır zıvır shazam dı falan cok bilinen uygulamalar. O yuzden sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Zaten artık android uygulamaların da BB de çalışması beni daha çok düşündürdü almaya yönelik teşvik etti diyebilirim.
    Bir de bu aralar telefonları hep tek tipleşmesi veya birbirine benzemesi beni BB almaya itiyor açıkcası. İOS da kullandığım için farklı bir şey denemek istedim. Ama insanın başına ne gelirse meraktan gelir biliyorsunuz.
    Şu çift basma problemi kafamı karıştırıyor mesela, o yuzden Classic almak biraz daha pahalı olmasına rağmen kafamda yer etmiş bir şekilde duruyor. Ama acaba biraz daha bekleyip yeni telefonların çıkmasını mı beklemesem emin olamadım. Bende artık telefonlara 1500tlden fazla vermek istemiyorum çünkü hepsi nerdeyse birbirinin aynı. Ve yeni çıkan telefonlar da benim eski telefonumun yaptığı işi yapıyor. Arada sadece işlemci ve ram farkı var. Sarj desen hepsini aynı gün sarj etmen gerekiyor.

BB Q10 sarjı ne kadar gidiyor bu arada sırası gelmişken ?
    Fiziksel klavye seven biriyim favak Mgencer arkadaşın dediği kafam takılmadı değil hani. O kadar dokunmatiğe alıştıktan sonra BB beni zorlayabilir. O yuzden canlı olarak biryerde bulup değerlendirmem lazım. Bi 2 türkcel bayisine sordum fakat satmıyorlarmış.
    Tabi bu BB lerin 2. el piyasası da beni düşündürmüyor değil.n

Kolay kolay telefon alan biri değilim alınca da 2 sene kullanmayı düşünüyorum bakalım neye karar vereceğim göreceğiz ...

• Hocam sabah 9 da aldım telefonu sarjdan Whatsapp ve foruma giriyorum sarjdan cıkardıgımdan beri suan %85. Sabah sarjdan cektıgımde geceye kadar gidiyor bende. Bunun içinde aktif olarak Whatsapp, bbm, forum, müzik, en az 40 dakika telefon görüşmesi mevcut. Size tavsiyem sıfır almayın. İkinci el alın bakınız begenmıyorsunuz satarsın çok küçük zararla veya aynı paraya. Şu çift basma olayını ilk kez sizden duydum. Hiç yaşamadım çift basma

• Sarj konusunda benim beklentilerimin altinda kaldi. En agir yuk altinda en az 18 saat gidiyor diyenler vardi ancak Saat 7'de sarjdan cikardigim telefonun pili surekli internet kullanimiyla (telefon gorusmesi cok az) 15:30 siralarinda bitti. En azindan saat 10'a kadar surmesini beklerdim.

Cift basma sorunu ben de yasiyorum arada. Ekrana bakmadan yazip mesaji gonderiyorum mesela bir bakmisim mesela yerine meselaa yazmisim.

Bir de klavyenin sevmedigim bir yonu Turkce klavye kullanirsak fiziksel klavye Ingilizce oldugu icin klavyedeki I harfine bastigimizda i degil I cikiyor, kucuk-buyuk harf fark etmiyor, I cikiyor Turkce'de. Telefonu almadan once bunu bilmiyordum ve bu beni cok rahatsiz etti, keza i harfi I'dan daha cok dilimizde ve site adresi, e posta yazarken deli ediyor. Ve Turkce'ye ozgu karakterlerden sadece ö, ç ve ü cikiyor Ingilizce klavyede, digerleri cikmiyor. Ben de mecbur Turkce karaktersiz yaziyorum. Arti olarak Turkce klavye de kullansak ozel karakterleri kullanirken harfe basili tuttugumuzda once harfi buyutuyor sonra secenekler cikiyor, bu da sureyi uzatiyor.

Son olarak shift tusu ile alt'in yerleri bilgisayar klavyesine gore ters konulmus, bu da alismayi guclendiriyor eger ayni zamanda bilgisayarda da yaziyorsaniz alisamiyorsunuz, sik sik yanlis olana basiyorsunuz.

Klavyeyle ilgili bir kac elestirimi ekleyeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 3 Nisan 2015; 18:01:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zuko kullanıcısına yanıt
    peki klavye haricinde diğer yazdıığım soruların aynısını sana da sorsam sırayla yanıtlasan senin de görüşlerini alsam bir mahzuru olur mu :D

Aynılarını bir kere daha yazmıyayım, biraz uzun. Bir kaç mesaj öncesine bakıp bana fikirlerini söyler misin ?
    Türkçe kararkter olayı diğer dokunmatik olan telefonlarda da sıkıntı oluyor. Ben hep ingilizce kararkter yaziyorum ama zorlandığım yerler de olmuyor değil.
    Sarj konusu kafamı kariştıran bir diğer konu. ama çıkartılabilir olması da ayrı bir avantaj. Yedek taşıma işini kolaylaştırıyor.
    Muallaktayım bakınıyorum hala...
  • Haleluyah kullanıcısına yanıt
    Yedek batarya yaninda powerbank'ler var powerbank kiliflar var artik. Ama sadece batarya tasimak daha kolay oluyor tabi. Ben arada kaldim karar veremedim daha hangi sekilde pil omrunu uzatayim diye.

Android uygulama olarak sadece Amazon'dakileri indirdim. BlackBerry World'deki native uygulamalar gibi akici calismiyor, hafif agir calisiyor ama isini yapiyor. Surekli kullanacaginiz uygulamalar varsa can sikabilir, speedtest gibi arada sirada girilen uygulamalar icin sorun olmaz. Donma, reset atma gibi seylerle cok karsilasmadim. Tek bir sefer ebay'de atti, onda da ram doldugu icindi galiba. Rami bosaltip devam ettim sorun olmadi.

Ben iPhone 4'ten gectim. Ekran buyuklugu benim icin sorun olmadi cok. Tam dokunmatige gore ise kullanisli buldum. Klavye kisayollari gercekten bircok isi hizli yapmaniza olanak sagliyor ve yazi yazarken ekranin yarisi gitmiyor. Ekran kucuk tamam ama ekran neyse kaliyor. Dokunmatikte yazarken cok hata yapan birisiydim, yan harflere basiyordum hep. Bunda azaldi diyebilirim ama tuslar kucuk oldugundan bunda da bazen tek tusa degil iki-uc dusa birden basiyorum. Ama cok tusa bastiginizi fark ediyorsunuz fiziksel oldugu icin ve geri donup duzeltiyorsunuz hemen ustune cok yazmadan. Ama cift basma sorununda fark edilmiyor haliyle, bu yaziyi yazarken de bu sorun olustu birkac kere.

Video izlerken ustteki barlardan ziyade ekranin kucuk olmasi rahatsiz ediyor, detaylari gormediginiz hissine kapiliyorsunuz.

Neden classic almadim sorusuna gelecek olursak; benim iPhone 4 bozulmustu, onu yaptirmayi dusunuyordum ama bir arkadasimin elinde bu vardi, yaptirmaktan vazgectim bunu aldim. Clasic'le karsilastirinca da arada pek fark olmadigini dusunuyorum. Ekranin cozunurlugu bile ayni. Isletim sistemi ikisinde de hizli zaten. Ve tam dokunmatikten gectigim icin menu tuslari ve trackpad'e ihtiyac duymadim. Sadece Classic'te ekran cok az bir sey daha buyuk oldugu icin tuslar biraz daha buyuk olabilir. Bunun yaninda classic'te batarya degismiyor. eger batarya almayi dusunuyorsaniz. Ama bence classic'in tasarimi daha guzel ama sirf bunun icin o kadar fark verilmez bence.

Bunlarin yaninda yazilimsal olarak begenmedigim birkac sey var telefonda. Birisi yazidaki secme islemini yaptigimiz imlec cok kullanisli degil. Yerini ayarlamak zor ve secme-imleci koyma islemlerinden hangisini yapiyorsaniz onu yapmak zor oluyor sik sik digerini yapiyorsunuz. Bu nedenle kelime siliyorum, daha kolay geliyor. Ikincisi internetteki acilabilir menuler (DH mobildeki alinti-cevapla-sikayet menusu gibi) uzunsa o menude kaydirma yapmak zor oluyor. En cok canimi sikan ise cok kullandigim dh'de yazi yazarken kasiyor, yazdiklarim arkadan geliyor. (Bu sadece dh'de oluyor, diger sitelerde' epostada falan sorun yok.)

Not: Yazarken bir sey kesfettim. Alt+del tuslarina basinda imlecten sonrakini siliyor. Sik sik imleci istedigim yere koymakta sorun yasadigim icin bunu ogrenmem iyi oldu benim icin.

Not 2: Virgul yerine kesme isaretine basiyorum ben hep, kesme isaretine cok benzedigi icin. Elimden geldigince duzelttim ama arada kalmissa kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 4 Nisan 2015; 10:36:17 >

• Benim ıpadde forumda yazı yazarken daha çok kasıyor,blackberryde daha iyi yanı. Bende çift basma sorunu sadece Space. Tusunda oluyo,onda da nokta cıkıyor.ve telefonda bir sürü kısayol var aslında klavye uzerınde,t tuşuna basıp sayfanın en üstüne çıkıp b tuşu ile en alta ınme,alt ve p tuşuna basarak geri sayfaya gitmek sadece bir iki. Örnek

• Arkadaşlar sıfır Q10 aldım daha 1 hafta olmadı titreşim çalışmıyor. Denizli'de yaşıyorum KVK servis yok yeni cihazı göndermek de istemiyorum. Buradaki telefoncularda ekran filmini bile zor buldum güvenemiyorum pek bu cihazlardan anlayan yok. Önerileriniz neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimusp

Arkadaşlar sıfır Q10 aldım daha 1 hafta olmadı titreşim çalışmıyor. Denizli'de yaşıyorum KVK servis yok yeni cihazı göndermek de istemiyorum. Buradaki telefoncularda ekran filmini bile zor buldum güvenemiyorum pek bu cihazlardan anlayan yok. Önerileriniz neler?

Öncelikle hayırlı olsun. Cihazı eğer sıfır aldıysanız telefonculara verip garanti dışı bırakmayın hocam telefonu durduk yere. En yakın izmirde vardır gönderin 10 güne gelir zaten maksımum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: optimusp

Arkadaşlar sıfır Q10 aldım daha 1 hafta olmadı titreşim çalışmıyor. Denizli'de yaşıyorum KVK servis yok yeni cihazı göndermek de istemiyorum. Buradaki telefoncularda ekran filmini bile zor buldum güvenemiyorum pek bu cihazlardan anlayan yok. Önerileriniz neler?

Öncelikle hayırlı olsun. Cihazı eğer sıfır aldıysanız telefonculara verip garanti dışı bırakmayın hocam telefonu durduk yere. En yakın izmirde vardır gönderin 10 güne gelir zaten maksımum

teşekkürler,
    hepsiburada.com dan almıştım kolay iade kapsamında başvuru oluşturdum bakalım nasıl bir geri dönüş olacak onlar uğraşsın.

• Arkadaslar iyi gunler dilerim maximum kampanyasindan dolayi hizlial dan q10 almayi dusunuyorum size bazi sorularim olucak yardimci olabilirseniz sevinirim.
    Oncelikle burada satilan model 4gli midir degilse 4g li modeli nereden bulabilirim?
    Garantisi distributor diyor bu hangi firma demek oluyor acaba bir kac firmi ismi geciyor istedigimizi secebiliyormuyuz yoksa sansimiza hangisi gelirse mi?
    Tesekkur ederim

• Dün evdeki wi-fi'den DNS ayarlarıyla oynamıştım telefonun ayarlarından şimdi başka wi-fi'ye bağlanmıyo nasıl çözülür acaba bu sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethh16

Arkadaslar iyi gunler dilerim maximum kampanyasindan dolayi hizlial dan q10 almayi dusunuyorum size bazi sorularim olucak yardimci olabilirseniz sevinirim.
    Oncelikle burada satilan model 4gli midir degilse 4g li modeli nereden bulabilirim?
    Garantisi distributor diyor bu hangi firma demek oluyor acaba bir kac firmi ismi geciyor istedigimizi secebiliyormuyuz yoksa sansimiza hangisi gelirse mi?
    Tesekkur ederim

[simage][/simage]

Türkiyedeki cihazlar 4g destekli.

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.