bilmiyorum, marketin anasayfasına bakıyorum sadece. Yanlış anlaşılmasın benim için bb world yeterli androidden bir tek enpara kullanıyorum fakat herkes için yeterli değil
Apk dosyasını indirip Android Uygulamaları kuruluyor zaten,denediğim uygulamaların hepsi çalıştı.sadece Google'ın kendı Uygulamaları Google Hesabı istiyor .
quote:
Orijinalden alıntı: mike4peace
bilmiyorum, marketin anasayfasına bakıyorum sadece. Yanlış anlaşılmasın benim için bb world yeterli androidden bir tek enpara kullanıyorum fakat herkes için yeterli değil
bb kendi marketine yatırım yaptığı kadar başka hiçbir üretici yapmamıştır muhtemelen. Fakat bb kişisel veri güvenliğine çok önem verdiği ve bunu 3. parti uygulamaların bu verilere kafasına estiği gibi kullanmasına izin vermediği için market boş.
quote:
Orijinalden alıntı: Echo54
quote:
Orijinalden alıntı: mike4peace
bb kendi marketine yatırım yaptığı kadar başka hiçbir üretici yapmamıştır muhtemelen. Fakat bb kişisel veri güvenliğine çok önem verdiği ve bunu 3. parti uygulamaların bu verilere kafasına estiği gibi kullanmasına izin vermediği için market boş.
Alıntıları Göster
çok kötü bi şey oldu telefon şarjı bitince aç kapa yaptım sim kartın hafızası full olduğundan yerel kişilere kayıtlı herkes silindi nasıl düzelir bu sorun ya
marjinalite_
kullanıcısına yanıt
giden numaralar kurtarılabilir mi bir fikrim yok fakat neden herhangi bir mail hesabında tutmuyorsunuz kişileri?ben yaklaşık 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum çok sık telefon değiştirdiğim için pratik oluyor.
Önceden cevaplamıştır belki ama Twitter hesaplarının rehberde görünmemesi için ne yapmak gerekiyordu
Arkadaşlar an itibari ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Siyah sıfır gibi bir Q10 ile :) alışmaya çalışıyorum daha. Fakat malzeme kalitesi acayip hoşuma gitti.
quote:
Orijinalden alıntı: matraxzalim
Önceden cevaplamıştır belki ama Twitter hesaplarının rehberde görünmemesi için ne yapmak gerekiyordu
rehbere gel, aşağı doğru kaydırarak ayarları aç. ordan istediğin hesaplardaki kişileri açıp kapatabiliyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: mgencer05
evet arkadaş bir makale paylaşmıştı blackberry firmasının neden battığıyla ilgili.Ne yazıkkı pazarda büyük firmalar tarafından desteklenip uygulamalar yapılmazsa malzeme kalitesi ve işletim sistemi olarak kötü de olsa hak etmeyen markalar ön plana çıkıyor. q10 dan sonra z30 la sistemi denemeye devam edeceğim. fiziksel klavye eskiden kalan bir hatıraymış benim için bunu anladım :) dokunmatik klavye benim için çok daha kullanışlı ve önceki denediğim z 10 da en beğendiğim yönler blackberry hub ile birlikte klavye performansıydı.Q10 dan z30 a geçerek klavye ve işletim sistemine alışmak yerine sadece işletim sistemine alışmak için odaklanmayı istedim. blackberry marketiyle yetinemeyeceğimi anladım ve telefon elime geçtiğinde ilk işim android marketleri deneyip ios ve android telefonlarımda kullandığım belli başlı uygulamaların ne denli sağlıklı çalıştığını test etmek olacak.kim bilir çok stabil bir şekilde işimi görecek kadar çalışırsa programlar (10-12 program var telefonumda olmasını istediğim) kullandığım iphone 6 yı elden çıkarıp z 30 devam ederim bir süre:)
dostum 4 gün olmuş değerlendirmelerini bekliyoruz :) ben de şuan q10 kullanıyorum ek olarak z30 ya da leap alacağım yorumlarına göre :))
ReiCheN
kullanıcısına yanıt
Hayırlı olsun. bende satacağım satacağım dedim ama vazgeçemiyorum. Büyük ekran lazım ama ne zaman telefon değiştirsem en fazla 3 ay sonra yine blackberry alıyorum. Bu defa satmayım diyorum. Bir yandan büyük ekrana ihtiyacım var. Bilmiyorum yani. Bu kaliteyi başka markada bulamıyorum . Bu arada alışırsın gayet güzeldir. sürüm olarak 10.3.1.1565 kullanıyorsan ve zil sesinde azlık varsa manuel sürüm yükseltme yapabilirsin. üst mesajlarda yazmıştım. Ama zil sesinde sıkıntı yoksa yükseklik anlamında o zaman devam.
quote:
Orijinalden alıntı: abdullaharif
Hayırlı olsun. bende satacağım satacağım dedim ama vazgeçemiyorum. Büyük ekran lazım ama ne zaman telefon değiştirsem en fazla 3 ay sonra yine blackberry alıyorum. Bu defa satmayım diyorum. Bir yandan büyük ekrana ihtiyacım var. Bilmiyorum yani. Bu kaliteyi başka markada bulamıyorum . Bu arada alışırsın gayet güzeldir. sürüm olarak 10.3.1.1565 kullanıyorsan ve zil sesinde azlık varsa manuel sürüm yükseltme yapabilirsin. üst mesajlarda yazmıştım. Ama zil sesinde sıkıntı yoksa yükseklik anlamında o zaman devam.
teşekkürler üstadım. Şimdilik telefondan memnunum. Zil sesi olarak bir sıkıntı hissetmedim. Sistem 10.3.1.1565 te şuan. Sınav dönemi tam o yüzden tam kurcalayamıyorum. Sınavlarım bitsin içini dışına çıkaracağım :)
Arkadaşlar merhaba, ben de bir BB sevdalısı olarak android ten bb ye geri donmeye karar veedim. Daha önce nokia E6, 9800 ve 9900 deneyimlerinden sonra klavyeli cihazlara çok alıştım o yüzden beyaz Q10 almayi düşünüyorum. Şuan BB cihazların teknik servis hizmetini kim veriyo hala KVK mi?
quote:
Orijinalden alıntı: optimusp
Arkadaşlar merhaba, ben de bir BB sevdalısı olarak android ten bb ye geri donmeye karar veedim. Daha önce nokia E6, 9800 ve 9900 deneyimlerinden sonra klavyeli cihazlara çok alıştım o yüzden beyaz Q10 almayi düşünüyorum. Şuan BB cihazların teknik servis hizmetini kim veriyo hala KVK mi?
KVK hocam
quote:
Orijinalden alıntı: ReiCheN
quote:
Orijinalden alıntı: optimusp
KVK hocam
teşekkürler @ReiCheN hepsiburada.com dan almayı düşünüyorum 849 tl ye ayrıca maximum karta 50 tl maxipuan veriyor
Echo54E
kullanıcısına yanıt
s.a.telefonu biraz daha kullanıp deneyimleri paylaşmayı düşünüyordum bende,yapacağım yorumlar genel anlamada ve iphone 6 telefonuma kıyasla olacaktır daha çok:)öncelikle telefonun malzeme kalitesi duruşu piyasadaki telefonların ötesinde iphone a yakın bir işçiliği var,arka kapağı açılıyor fakat bataryası sabit olduğu için elde tek parçaymış gibi tok bir tutuş ve sağlamlık hissi bırakıyor.boyut olarak çok ideal ama ağırlık olarak iphone 6 dan sonra biraz ağır geldi.ekran parlaklığı iphone göre birazcık düşük ve amoled ekran kullanıldığı için sanırım renkler ve beyazlar biraz koyu geldi bana.pil performansı iphone 6 dan sonra devrim yaratacak cinsten değil yüzde 20-25 daha dayanıklı diye düşünebiliriz.5 veya 5s den geçseydim değerlendirmem çok farklı olurdu haliyle.klavye rahatlığı biraz alıştıktan sonra çok kullanışlı ve rahat. hub çok kullanışlı geldi bana internet tarayıcı performası güzel.iphone kullanım kolaylığını arardım çoğu telefonda fakat tuşsuz parmak hareketleriyle kontrol gerçekten güzel ios u aratmadı diyebilirim hatta iosa geçersem arayabilirim :) çift hoporlör gerçekten telefon çalınca herkesin dikkatini çekiyor pürüzsüz ve yüksek bir sesi var.telefonun ahize sesi benim için çok önemlidir bu konuda kaliteden taviz vermem, bu yüzden nokia'nın iş adamları için üretildiğini söylediği E serilerini kullanırdım.iphone bu konuda çok iyi zaten z 30 da bu konuda başarılı diyebiliriz ama çift hoporlörü kadar fark yaratmadı ahizeden gelen seste. öyle uygulama delisi telefonunda 8-10 sayfa uygulama olan birisi değilim oyınlada işim olmuyor fakat herkesin yaşam tarzına göre hayatını kolaylaştıran 8-10 favari uygulaması vardır keşke marketinde herkesin ios ve androidde çok sık kullandığı 50 kadar uygulama olsada amazonla apk ile uğraşmak zorunda kalmasaydık.ben telefonu orjinal haliyle kullanmayı seviyorum o yüzden başka market yüklemek apk indirmek pek hoşuma gitmedi.güvenlik özellikleriyle ön plana çıkan telefonun bir sürü izin isteyen android programları yüklenebir kılması blacberry felsefesiyle pek bağdaşmıyor diye düşünüyorum.ayrıca yanlış okumadıysam kutu içeriğindeki şarj aleti 850 mah gibi komik bir değere sahip.2800 mah pile sahip telefona neden 1000mah bile olmayan şarj aleti koymuşlar anlayabilmiş değilim. aklıma gelenler bunlar :) sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.iphone 3g den beri bütün iphone modellerini kullandım 5c de dahil o yüzden kemikleşmiş bir müşteriyim bu yüzden muhtemelen yine iphone 6 yı kullanacağım.ayrıca almayı düşünenlerin acelesi yoksa biraz daha hevesimi aldıktan sonra takriben 4-5 gün sonra buradan satılık z 30 duyurusu yapabilirim 10 günlük z30 diye:)
Rica ederim hocam
quote:
Orijinalden alıntı: ReiCheN
Rica ederim hocam
arkadaşlar Q10'nun orijinal kulaklığını nereden bulabilirim?
bu kulaklığı arıyorum bulamadım. kullanan var mı? sesi nasıl? tavsiye eder misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: mgencer05
s.a.telefonu biraz daha kullanıp deneyimleri paylaşmayı düşünüyordum bende,yapacağım yorumlar genel anlamada ve iphone 6 telefonuma kıyasla olacaktır daha çok:)öncelikle telefonun malzeme kalitesi duruşu piyasadaki telefonların ötesinde iphone a yakın bir işçiliği var,arka kapağı açılıyor fakat bataryası sabit olduğu için elde tek parçaymış gibi tok bir tutuş ve sağlamlık hissi bırakıyor.boyut olarak çok ideal ama ağırlık olarak iphone 6 dan sonra biraz ağır geldi.ekran parlaklığı iphone göre birazcık düşük ve amoled ekran kullanıldığı için sanırım renkler ve beyazlar biraz koyu geldi bana.pil performansı iphone 6 dan sonra devrim yaratacak cinsten değil yüzde 20-25 daha dayanıklı diye düşünebiliriz.5 veya 5s den geçseydim değerlendirmem çok farklı olurdu haliyle.klavye rahatlığı biraz alıştıktan sonra çok kullanışlı ve rahat. hub çok kullanışlı geldi bana internet tarayıcı performası güzel.iphone kullanım kolaylığını arardım çoğu telefonda fakat tuşsuz parmak hareketleriyle kontrol gerçekten güzel ios u aratmadı diyebilirim hatta iosa geçersem arayabilirim :) çift hoporlör gerçekten telefon çalınca herkesin dikkatini çekiyor pürüzsüz ve yüksek bir sesi var.telefonun ahize sesi benim için çok önemlidir bu konuda kaliteden taviz vermem, bu yüzden nokia'nın iş adamları için üretildiğini söylediği E serilerini kullanırdım.iphone bu konuda çok iyi zaten z 30 da bu konuda başarılı diyebiliriz ama çift hoporlörü kadar fark yaratmadı ahizeden gelen seste. öyle uygulama delisi telefonunda 8-10 sayfa uygulama olan birisi değilim oyınlada işim olmuyor fakat herkesin yaşam tarzına göre hayatını kolaylaştıran 8-10 favari uygulaması vardır keşke marketinde herkesin ios ve androidde çok sık kullandığı 50 kadar uygulama olsada amazonla apk ile uğraşmak zorunda kalmasaydık.ben telefonu orjinal haliyle kullanmayı seviyorum o yüzden başka market yüklemek apk indirmek pek hoşuma gitmedi.güvenlik özellikleriyle ön plana çıkan telefonun bir sürü izin isteyen android programları yüklenebir kılması blacberry felsefesiyle pek bağdaşmıyor diye düşünüyorum.ayrıca yanlış okumadıysam kutu içeriğindeki şarj aleti 850 mah gibi komik bir değere sahip.2800 mah pile sahip telefona neden 1000mah bile olmayan şarj aleti koymuşlar anlayabilmiş değilim. aklıma gelenler bunlar :) sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.iphone 3g den beri bütün iphone modellerini kullandım 5c de dahil o yüzden kemikleşmiş bir müşteriyim bu yüzden muhtemelen yine iphone 6 yı kullanacağım.ayrıca almayı düşünenlerin acelesi yoksa biraz daha hevesimi aldıktan sonra takriben 4-5 gün sonra buradan satılık z 30 duyurusu yapabilirim 10 günlük z30 diye:)
mgencer hocam simdi bu Z30 vs İp 6 degerlendirmesi miydi ? yoksa Q10 mu ?
yazılarınızın çoğunu okuduğumu ve Z30 aldıgınızı hatırlıyorum hatta bunu da başka bir Dh üyesinden almıştınız !??
Aslında bende size birşeyler danışmak istiyordum, Bende ilk N73, ve E52 gibi nokialar kullandım, ardından direk İp 4 alarak İOS ailesine katildım. 2 sene kadar kullandıktan sonra direk Android e geçtim, Şu anda sahip oldugum HTC M7 (ONE) modelini yaklask 2 senedir kullanıyorum. Aşağı yukarı bütün sistemleri denedim. bir tek BB kaldı, HTC den direk İOS a geri mi döneyim yoksa 2 senelik de BB mi denesem karar veremedim. Alırsam ya Classic, ya Q10 kullanmayı istiyorum. Ya da İOS a geçersem IP 5s ve 6 kullanmayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim.
Siz olsanız ne yapardınız ??
S.a. Başta belirttigim gibi genelde iphone 6 ya göre farklarını yazmaya çalıştım.klavye bana göre pratik değilmiş onu anladım ve q10 bir gün kullandım.hatta klavyeli olduğu için Passport modelini deneme imkanım varken tercih etmedim.en Son htc kullandığınız İçin ıos kullanmaya başlayınca kısıtlanmış hissedebilirsiniz.ama ben sizin yerınızde olsam önce iphone alırdım ve memnun kalmaszsam fazla zarar etmeden satıp blackberry denerim.ama önce blackberry alırsanız satıp Iphone almanız zor olur zira blackberry cihazların elden cıkarılması iphone. Kadar kolay olmaz.tercıh senin fakat klavyeyi bir modelde tavsiye etmiyorum ben.q10 kullanırken kendimi siyah beyaz televizyonlar zamanında hissettim bir an:)ayrıca benim q10 da tuşlarda çift basma sorunu vardı ve bu sorunla epey karşılaşan var diyorlar.bunlar benim kişisel deneyimlerim uzmanlık alanım veya mesleğim değil sonuçta.kararı verecek olan sensin.