Şimdi Ara

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.059
Cevap
28
Favori
286.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    skype için sağ üst köşeden çıkış yapmalısınız arka planda çalışmasını istemiyorsanız
    blackberry hub, os 10.2 ile ekran kilidini açmadan bildirimleri görebileceksiniz youtube de bazı videolar mevcut
    hangi uygulamalardan bahsediyorsunuz ?

Bana göre basit gelen kullanımlar

Klavye'yi iki elinizle aşağı indirirseniz kayboluyor
    Bir kelimeyi yanlış yazdınız zaman veya silmek için klavye üzerinde parmağınızı sağdan-sola kaydırın kelime siliniyor gayet kullanışlı

ben batarya konusuna halen çözüm bulabilmiş değilim 8 saat gidiyor ,ayrıca dikkatimi çeken şey ,3g açık olduğu zaman cihaz aşırı derecede ısınıyor,wi fi ile bağlandığım zaman ısınma yok ve şarj daha uzun gidiyor
    gece şarj dan alıyorum sabah kaltığımda %30 %40 seviyelerinde
    ve son zamanda müzik çalarım açılmıyor ,ikon a tıkladığım zaman herhangi bir tepki yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therebeder -- 25 Ağustos 2013; 0:07:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: therebeder

skype için sağ üst köşeden çıkış yapmalısınız arka planda çalışmasını istemiyorsanız
    blackberry hub, os 10.2 ile ekran kilidini açmadan bildirimleri görebileceksiniz youtube de bazı videolar mevcut
    hangi uygulamalardan bahsediyorsunuz ?

Bana göre basit gelen kullanımlar

Klavye'yi iki elinizle aşağı indirirseniz kayboluyor
    Bir kelimeyi yanlış yazdınız zaman veya silmek için klavye üzerinde parmağınızı sağdan-sola kaydırın kelime siliniyor gayet kullanışlı

ben batarya konusuna halen çözüm bulabilmiş değilim 8 saat gidiyor ,ayrıca dikkatimi çeken şey ,3g açık olduğu zaman cihaz aşırı derecede ısınıyor,wi fi ile bağlandığım zaman ısınma yok ve şarj daha uzun gidiyor
    gece şarj dan alıyorum sabah kaltığımda %30 %40 seviyelerinde
    ve son zamanda müzik çalarım açılmıyor ,ikon a tıkladığım zaman herhangi bir tepki yok

Teşekkürler,aşağıdaki konularda cevaplanırsa

***** bir cümle içindeki 1-2 kelimeyi kopyalamayı nasıl yapıyoruz? denediğimde tümü kopyalanıyor?

*****klavyede sözcük tahmin etme/yardım öneri kısmı aktifken;
    başka kelime yazmak isterken cihaz başka kelime öneriyor ve space tuşunda bu öneri beliriyor. İstemiyorum diyemiyorsunuz, başka kelime yazmak için space e bastığınızda o önerdiği kendi alakasız kelimesini sizin yazdığınız kelimeyle değiştiriveriyor. Buna çare nedir?

****Cihazla kurulu gelen 9900 de olmayan uygulamalar var? ne işe yarar nasıl kullanılır bu uygulamalar?
    İşime yaramayacaksa ve bataryadan yiyorsa silmek isterim?

SİZCE ÇOK BASİT GELEN KULLANIM KOLAYLIKLARINI/KULLANIMLARI PAYLAŞSANIZDA; bmw 5.35 alıp özelliklerinin %95 ini 1 kez olsun kullanmayan tüketiciler gibi olmasak :) (başka lüks araçlarda da aynısı geçerli tabi) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 25 Ağustos 2013; 0:20:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KODEM

Yıllardır Blackberry kullanıcısı olarak;
    Akıllı telefon olması nedeniyle şarjının çabuk biteceğini,
    az da olsa şarjının uzun gitmesini sağlamak için bu telefonu almaya neden olan özelliklerin çoğunu kapatmak gerekeceğini,
    9800 ve 9900 bold ve önceki blackberry ler ile menü/kullanım anlamında hiçbir benzerliği olmadığını bilerek Z10 aldım.

ilk 1-2 gün diğer android tel kullanan arkadaşların yardımlarıyla intibak sağlayabildim.

Evde, işyerimde,aracımda şarj olduğu için 12 saati bile bulmadan şarjının bitmesini tolere edebiliyorum

Ancak bazı şeyleri hala yapamıyorum:

1) skype (msn hesabından) simge durumuna küçültüp çarpı ile kapatsam bile kapanmıyor,arka planda çalışmaya devam ediyor.(çünkü mesajlar gelmeye devam ediyor) Bunun gibi gerekmediği halde kapattım zannettiğimiz ancak arka planda çalışan uygulamalar mı bataryayı böyle erken bitiriyor.

2) İmkan varsa blackberry hub ı masüstünde/belki ekran koruyucusu gibi görmek isterim ne bildirimler var uğraşmadan bir göz atımı zamanda incelemek isterim mümkün mü?

3) klavyede yardım öneri kısmı aktif olduğunda; başka kelime yazmışken cihaz "esasen sen şunu demek istedin" diye başka kelime öneriyor ve space tuşunda sunuyor. İstemiyorum diyemiyorsunuz, başka kelime yazmak için space e bastığınızda kendi alakasız kelimesini sizin yazdığınız kelimeyle değiştiriyor. Buna çare nedir?

4)Cihazla kurulu gelen bazı yeni uygulamalar var?ne işe yarar nasıl kullanılır bunlar? işime yaramayacaksa ve bataryadan yiyorsa silmek isterim?

SİZCE ÇOK BASİT GELEN KULLANIM KOLAYLIKLARINI/KULLANIMLARI PAYLAŞSANIZDA; bmw 5.35 alıp özelliklerinin %95 ini 1 kez olsun kullanmayan tüketiciler gibi olmasak :) (başka lüks araçlarda da aynısı geçerli tabi) :)

1.skype msn gibi programalr facebook mantıgında calisiyor logout olmadıgın sürece arkada çalışmaya devam eder.
    2.mümkün değil
    3.düzelmiyor oda malesef autocorrect type ne varsa kapadım ama zamanla cok yazıstıkca falan yeni kelmileri hafızaya kaydediyor sorun ortadan kalkıyor kısmen
    4.hangi uygulamalardan bahsediyorsun ?
    dropbox smartags var bide core olan diğer uygulamalar var onları silemiyosun mesela.

• KODEM kullanıcısına yanıt
    Kopyalamak ıstedıgınız metnin üzerine basılı tutuyorsunuz, ayrac çıkıyor sağ Sol yaparak kopyalayabılıyorsunuz
    Space tuşuna basıp daha sonra geri tuşuna basarsanız yazmak ıstedıgınız kelimeler çıkıyor, ben bu sekıl kullanıyorum
    Ben üzerinde gelen uygulamaların hepsini kullanıyorum, fazla lık olan uygulama yok bana göre
    Kelime hataları ıcın özür dilerim mobil den yazıyorum
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    klavyede sözcük tahmin etme ve düzeltme özelliğini kapatmak istiyorsanız;
    ayarlardan/dil & giriş/tahmin & düzeltme/tahminleri gösterir butonunu off konumuna getirin.
    ayrıca efektif kullanım için "giriş dilleri/etkin olan diller" türkçe ve ingilizce (UK) olsun.
    batarya konusunda sanırım en şanslı benim. min. 1,5 günde bir şarj yapıyorum, son güncellemeden sonra % 20 civarında kapanma yapıyordu ama battery booster indirdim ve trial versiyonuyla bir kaç kez boost ettikten sonra sorun kalmadı. tabi görüntülü görüşme yapmadığım için telefon 2g'de duruyor, bir de ben oyun filan oynamam.

blackberry z10 club'de paylaştığım batarya önerilerini aşağıya da koyuyorum.

BATARYA TASARRUFU İÇİN ÖNERİLER

* ayarlar/ağ bağlantıları/şebeke modu (burada 3G kullanmadığınız sürece ayarı 2G'de bırakın, Whatsapp, BBM, Mail vs. uygulamalara engel olmaz. )

* WiFi, Bluetooth and NFC kullanmadığınız sürece kapalı tutun

* ayarlar/bildirimler/titreşim (sizin için çok önemli değilse titreşimi kapatın)

* ana email hesabınız kontrol zaman eşiğini 1 saate ayarlayın

* ekran parlaklık ayarınızı maksimumda tutmayın, göz alışkanlığınıza göre daha düşük parlaklıklara ayarlayın, ekran kapanması zaman eşiğini maksimum 30 saniyede tutun.

* "blackberry protect" modunu kapalı tutun

* ayarlar/güvenlik & gizlilik/tanılamalar/tanılama ve kullanım bilgilerini gönder (bu ayarı kapalı tutun)

* ayarlar/konum servisleri (eğer otomatik lokasyon bulma hizmetinden yararlanmıyorsanız kapalı tutun, mesela gps kullanan haritalarda konumunuzu bulmak, hava durumu uygulamalarında konumunuzu otomatik bulup ölçümleri vermek gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadPoets -- 25 Ağustos 2013; 10:51:29 >

• arkadaşlar ben işim dolayısıyla ihtiyaç duyduğumdan akıllı telefon alacağım ve araştırmalar sonucu herkesin herkesin kullanmış olduğu i-phone samsung galaxy telefonlarından ayrı olarak Blackberry Z10 telefonlarından birinde karar kılacağım.Benim garip bir huyum vardır,eğer herkeste aynı telefon varsa veya çok moda olan bir marka varsa o markadan soğuyorum,benim elimde farklı bir markanın ürünü olsun istiyorum,tabiiki de özellikleri bakımından diğerlerinden farklı olmaması kaydıyla.Bu tarz bir cihaz için 1500 gibi fiyatlarda birşey düşünüyorum.Alacağım cihaz ya i-phone 4s 16gb,Samsung Galaxy 3 veya Blackberry Z10 dan biri olacak gibi duruyor.Bu cihaz yukarıdaki cihazlarla karşılaştırıldığında sizce nasıl bir sonuç almaktadır.

Blackberry Z10 farklılığı nedeniyle beni çekiyor,ben de bu cihazdan almak istiyorum.Kredi kartına taksitle alacağım önereceğiniz bir yer var mı satın almak için?
  • öyle bir huyunuz varsa o zaman blackberry z10 tam size göre
  • Ben de bu yüzden daha dün satın almış olduğum z10u iyiki tercih etmişim diyorum.Mağazası sıkıntılı olabilir lakin oyun oynamak isteseydim psp alırdım telefonun kullanım amacı için gayet iyi aslında mağazası.Diğerlerinden çok farklı bi o kadar da tatlı ve oturmuş duruyor elinizde.Ben İstanbul Bilişimden aldım 12 taksitle 1369 Tl ye distribütör garantilidir(KVK).Çözmeye çalışıyorum yalnız telefon uyku modundayken de şarz gidebiliyor.Mesela gece şarzdan çıkardım telefonu biraz internette gezdim %15 lik şarz bölümünü harcadım.Öğle saatlerinde kalktığımda bu oran neredeyse yarısına gelmişti.yani bi % 20 de telefon uyku modundayken gitmiş toplamda %35 gibi bi rakam telefon beklerken gitmiş.Eğer telefonu yoğun kullanan biriyseniz kesinlikle taşınabilir yedek batarya almalısınız diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pizdets.Promo -- 26 Ağustos 2013; 15:40:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandstone

arkadaşlar ben işim dolayısıyla ihtiyaç duyduğumdan akıllı telefon alacağım ve araştırmalar sonucu herkesin herkesin kullanmış olduğu i-phone samsung galaxy telefonlarından ayrı olarak Blackberry Z10 telefonlarından birinde karar kılacağım.Benim garip bir huyum vardır,eğer herkeste aynı telefon varsa veya çok moda olan bir marka varsa o markadan soğuyorum,benim elimde farklı bir markanın ürünü olsun istiyorum,tabiiki de özellikleri bakımından diğerlerinden farklı olmaması kaydıyla.Bu tarz bir cihaz için 1500 gibi fiyatlarda birşey düşünüyorum.Alacağım cihaz ya i-phone 4s 16gb,Samsung Galaxy 3 veya Blackberry Z10 dan biri olacak gibi duruyor.Bu cihaz yukarıdaki cihazlarla karşılaştırıldığında sizce nasıl bir sonuç almaktadır.

Blackberry Z10 farklılığı nedeniyle beni çekiyor,ben de bu cihazdan almak istiyorum.Kredi kartına taksitle alacağım önereceğiniz bir yer var mı satın almak için?

http://www.kardelenmobile.com/urun/blackberry-z-10-beyaz-cep-telefonu-kvk-garantili_461.aspx?CatId=138&ref=akakce&v=1.42.9

ben buradan kargo ile almıştım. kvk garantili.
    1625'e almıştım şu anda 1295 tl ye düşmüş

• Yalnız ben bu mağazadan ürün indirme işlemini yapamadım.Mail adresimle mağazada giriş yapıyorum ancak bir türlü istediğim programı indiremedim sürekli giriş yapmamı istiyo giriş yapıyorum ID ile ancak program indirmiyor.
  • 1295 satilan kvk garantili teshir urunu olabilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pizdets.Promo kullanıcısına yanıt
    telefonu yeniden başlatın sorununuz çözülecektir.
  • ACİL DURUM!!!

Arkadaşlar z10 um son zamanlarda bazen arkadaşlar aradıklarını söylüyorlar bakıyorum cevapsız çağrı var ama ses duyulmadı.kendim test ettim sorun şöyle,
    başka bi telden arıyorum çalıyor gözüküyor fakat benim z10 da hiçbişey yok ekranda çağrıyı göstermiyor. ta ki aramayı sonlandırdığımda cevapsız çağrı gözüküyor. telefonu kapatıp açarsam düzeliyor.
    bazende kamerayı açmıyor. neden böyle olur.
    batarya bigünden az gidiyor.

sıfırlama yapamıyorum şirket telefonu olduğundan herşey silinecek çünkü
    yardım lütfen çok kötü bi durumdayım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergindemirel

ACİL DURUM!!!

Arkadaşlar z10 um son zamanlarda bazen arkadaşlar aradıklarını söylüyorlar bakıyorum cevapsız çağrı var ama ses duyulmadı.kendim test ettim sorun şöyle,
    başka bi telden arıyorum çalıyor gözüküyor fakat benim z10 da hiçbişey yok ekranda çağrıyı göstermiyor. ta ki aramayı sonlandırdığımda cevapsız çağrı gözüküyor. telefonu kapatıp açarsam düzeliyor.
    bazende kamerayı açmıyor. neden böyle olur.
    batarya bigünden az gidiyor.

sıfırlama yapamıyorum şirket telefonu olduğundan herşey silinecek çünkü
    yardım lütfen çok kötü bi durumdayım :(

yedek alıp formatlasanız ?
  • ARKADAŞLAR BANA ACİL MSJ ENGELLEME PROGRAMI LAZIM... RAHATSIZ EDİLİYORUM RESMEN VE ARTIK MSJ GELMESİNİ İSTEMİYORUM.. BU KONUDA FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM...
  • Telefonumdan kım faceye gırse Hub da onun adına facebook diyen alan gözüküyor ve sılemıyorum.ayarlqrdan faceyı 0 yapsamda gitmiyor. Ne yapmam lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: sindirgi

quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Arkadaşlar piyasaya çıktığında kız arkadaşım için q10 düşünüyorum, sormak istediğim sizin cihaz harita olarak kendi harita servisini mi yoksa google Maps mi kullanıyor?

kendi harita servisi var ama oda tomtomun alt yapısını kullanıyor

Merhaba,

Haritayı çalıştırabilen varmı? Ben açtığımda sürekli olarak kuzey amerika haritası çıkıyor ve hiç bir şekilde Türkiye'ye gelmiyor. Uzunca bir süre bekledim, ama bulunduğum yeri görmüyor. Ayarlarında herhangi bir şey yok bunun için. Başınıza geldimi?
  • Merhaba, bu aralar yeni bir telefon almayi dusunuyorum.. Z10 veya Galaxy S4..

Z10'da

Instagram, Foursquare, Whatsapp, Messageme

Bu uygulamalar varmi?

• PVH kullanıcısına yanıt
    Foursquare, Whatsapp mevcut ,diğerleri henüz yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: therebeder

Foursquare, Whatsapp mevcut ,diğerleri henüz yok

Hocam tesekkur ederim cevap icin..

Nekadardir kullaniyosunuz? Eksi yonleri nelerdir? 3G surekli acik, full whatsapp, facebook, twitter kullaniminda kac saat sarj dayanir?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.