Şimdi Ara

Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
3
Favori
12.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Gitmekten vazgeçtim. Gerek sansür gerekse 3d saçmalığı nedeniyle evimde rahat rahat izlerim.

film 3D ama gozluksuz izleniyor. goruntu bulaniklasmiyor dusun o kadar kotu 3D
  • Klonlara neden robot diyorsunuz

Klonlarda aynı insanlar gibi değilmi et ve kandan oluşuyorlar. Sadece ruhları yok.

Klonların fiziksel veya zeka olarak normal insanlardan üstünlükleri varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhalde Sinema tarihinin en iyi devam filmlerinden biri. Hala vizyondayken izleyin boyle bir atmosfer hicbir filmde yok.

IMDb 8.5 Top250 #59
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

Klonlara neden robot diyorsunuz

Klonlarda aynı insanlar gibi değilmi et ve kandan oluşuyorlar. Sadece ruhları yok.

Klonların fiziksel veya zeka olarak normal insanlardan üstünlükleri varmı ?

Var.

Daha zekiler ve daha kuvvetliler insanlardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman düşecek film ya
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Valla bir bu birde ''IT'' düşmek nedir bilmedi.
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    26 Aralık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athn

26 Aralık

Nereden bildiniz hocam
  • 720p WEB-DL sürümü geldi. 1-1.5 haftalık süreçte Bluray gelir.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Ben de Bluray bekliyorum. Normal yayını ocağın 2. haftası ama gruplar daha erken düşürürler belki.
  • Yılın en iyi bilimkurgu filmi budur. Devam filmi olarak çok başarılıydı. Ryan Gosling ve Jared Leto rollerini başarılı şekilde oynamış. Atmosfer zaten mükemmel ama aksiyon olarak zayıftı. Bu kadar uzun süren bir filme göre sıkılmadan izledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 28 Aralık 2017; 23:6:6 >
  • Ben dayanamadım 1080p Web-dl sürümünü izledim. Fazla bir şey yazmadan filmin görsellerine değinelim. Atmosferi kısmen hoşuma gitti. Bol neon ışıklı, fütüristik ama karamsar, boğucu bir atmosfer. Bu olmuş benim için. Müzikler de buna uygun ama ben müzikleri sevmedim tabi. Hem ilk filmi izlemenin üzerinden yıllar geçmesinden dolayı hem de bu filmdeki bazı diyaloglardan dolayı kafam karıştı.

Rick Deckard insan mı, kopya mı? Rachael denen hatun insan mı kopya mı? Niander Wallace insan mı kopya mı?

Wallace'ın insan olarak düşünürsek -hiç de insan gibi durmuyor ama- filmde neyin peşinde olduğu sorularını sormamız gerekir. İnsan olan yüzbaşı için ve tepedeki yöneticiler için düzenin sürmesi kopyaların itaatlerine bağlı. Wallace da yeni nesil itaat eden kopyalar üretiyor. Dolayısıyla bu adamın da bu düzenin peşinde olması bu düzeni desteklemesi ve koruması beklenir. Ancak adam, doğum yapmış bir kopyanın çocuğunun peşinde. Yüzbaşını öldüren kopyanın "düzeninizin yıkılmasından mı korkuyorsunuz" tadında cümlelerine bakınca Wallace'ın düzeni umursayan bir insan olup olmadığı konusunda kafam karıştı. He belki de bu çocuğun kodlarından faydalanılıp sonra da imha edilecekse orasını bilemem ama film seyircide hiç de böyle bir algı oluşturmuyor.

Bu arada 3 saate yakın bir filmde filmin çat diye bitmesi pek hoşuma gitmedi.
    Deckard kızıyla buluşuyor. Bir Deckard'ın kızıyla olan diyaloğunu göster,
    kızın gerçekleri duyarken yüz ifadesini göster değil mi? Görevi başarısızlığa uğramış olan Wallace'ı göster.

Fena değil ama şahsen bir kez daha izlemeyi düşünmem.

• Filmin korsana düşmesiyle sinemada izlediğimdeki filmden tam olarak hangi sahneleri kesmişler diye tekrar izleyeyim dedim; bazı kısımları yakınlaştırmakla kalmayıp komple silmişler sinema gösteriminde.

Yorumuma gelirsek bence 2017'in en iyi filmi. Tek kötü yanı sonunun bu filme yakışmaması.

Çok saçma bir şekilde bitiyor kanımca. O kadar gizem 3-5 dakikada sonlanıyor. Bir de keşke Harrison Ford'u fragmanlara, posterlere koymasalarmış.
    Star Wars Episode 7'deki Luke gibi öncesi bilinmeden çıksa çok daha iyi bir film olacaktı. Kaldı ki Harrison Ford filmin %65'inde falan görünüyor ilk. Gitmiş güzelim gizem.
    Seyirci kesinlikle daha çok etkilenirdi karakteri görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 27 Aralık 2017; 20:15:23 >

• Evde izleyince Sinemadaki keyfi vermez.
  • Web-dl 1080p'nin kalitesi nasıl hocam?İzlemeye değer mi?Filmi araya vermek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devcitybg

Evde izleyince Sinemadaki keyfi vermez.

Neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ben dayanamadım 1080p Web-dl sürümünü izledim. Fazla bir şey yazmadan filmin görsellerine değinelim. Atmosferi kısmen hoşuma gitti. Bol neon ışıklı, fütüristik ama karamsar, boğucu bir atmosfer. Bu olmuş benim için. Müzikler de buna uygun ama ben müzikleri sevmedim tabi. Hem ilk filmi izlemenin üzerinden yıllar geçmesinden dolayı hem de bu filmdeki bazı diyaloglardan dolayı kafam karıştı.

Rick Deckard insan mı, kopya mı? Rachael denen hatun insan mı kopya mı? Niander Wallace insan mı kopya mı?

Wallace'ın insan olarak düşünürsek -hiç de insan gibi durmuyor ama- filmde neyin peşinde olduğu sorularını sormamız gerekir. İnsan olan yüzbaşı için ve tepedeki yöneticiler için düzenin sürmesi kopyaların itaatlerine bağlı. Wallace da yeni nesil itaat eden kopyalar üretiyor. Dolayısıyla bu adamın da bu düzenin peşinde olması bu düzeni desteklemesi ve koruması beklenir. Ancak adam, doğum yapmış bir kopyanın çocuğunun peşinde. Yüzbaşını öldüren kopyanın "düzeninizin yıkılmasından mı korkuyorsunuz" tadında cümlelerine bakınca Wallace'ın düzeni umursayan bir insan olup olmadığı konusunda kafam karıştı. He belki de bu çocuğun kodlarından faydalanılıp sonra da imha edilecekse orasını bilemem ama film seyircide hiç de böyle bir algı oluşturmuyor.

kızın gerçekleri duyarken yüz ifadesini göster değil mi? Görevi başarısızlığa uğramış olan Wallace'ı göster.

Dostum;

filmin hikayesinin merkezinde bir kopyanın çocuk doğurabilmesi bulunuyor. Wallace ürünlerine bunu ekleyebilmek için Rachael'ın çocuğunu bulmaya çalışıyor. Rachael'ı anlamadıysan filmi anlayamamışsındır. Gerçi bunu zaten kavramışsın, nerede kafan karıştı ki?

Wallace ve Deckard konuşması dışında kafa karıştırıcı pek diyalog yoktu hatırladığım kadarıyla. Orada da Wallace daha çok felsefi konuşuyor gibiydi ama Deckard'ın ne olduğu ilk filmin tartışmalı konularının başında geliyor.

Diğer yandan Wallace, Kararma'nın ardından genetik/sentetik tarımla kendini göstermiş, Tyrell'dan geriye kalanları alıp Kayserili iş adamı tiplemesi gibi kopya işine de dalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 28 Aralık 2017; 0:24:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotusx

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ben dayanamadım 1080p Web-dl sürümünü izledim. Fazla bir şey yazmadan filmin görsellerine değinelim. Atmosferi kısmen hoşuma gitti. Bol neon ışıklı, fütüristik ama karamsar, boğucu bir atmosfer. Bu olmuş benim için. Müzikler de buna uygun ama ben müzikleri sevmedim tabi. Hem ilk filmi izlemenin üzerinden yıllar geçmesinden dolayı hem de bu filmdeki bazı diyaloglardan dolayı kafam karıştı.

Dostum;

filmin hikayesinin merkezinde bir kopyanın çocuk doğurabilmesi bulunuyor. Wallace ürünlerine bunu ekleyebilmek için Rachael'ın çocuğunu bulmaya çalışıyor. Rachael'ı anlamadıysan filmi anlayamamışsındır. Gerçi bunu zaten kavramışsın, nerede kafan karıştı ki?

Wallace ve Deckard konuşması dışında kafa karıştırıcı pek diyalog yoktu hatırladığım kadarıyla. Orada da Wallace daha çok felsefi konuşuyor gibiydi ama Deckard'ın ne olduğu ilk filmin tartışmalı konularının başında geliyor.

Diğer yandan Wallace, Kararma'nın ardından genetik/sentetik tarımla kendini göstermiş, Tyrell'dan geriye kalanları alıp Kayserili iş adamı tiplemesi gibi kopya işine de dalmış.

Müdür Rachael ile ilgili sorduğum sorunun mantıksızlığını şimdi fark ettim.
    Film kopyadan doğan çocuk diye bas bas bağırıyor. Elbette Rachael kopya olacak tabi. Ama Wallace'ın gözleri, boynuna takılan elektronik zımbırtılar, uçan elekronik kamera gibi zımbırtıları kontrol edebilmesi, boynunda bir led ışık olması, kopyalar için milyonlarca çocuğum demesi, senin de dediğin gibi Wallace'ın mevcut düzeni bozacağını bile bile çocuk doğurabilen kopyanın peşine düşüp bunu üretmek istemesi, yüzbaşının ofisine gelen kopyasının düzeni korumaya ant içmiş yüzbaşının kolundan yakaladığı sırada kopyaların düzeni tehdit etmesinden korkup korkmadığını sorması/söylemesi bana defalarca Wallace'ın bir robot mu yoksa insan mı olduğunu sorgulattı. Resmen bir makine izlenimi bir kopya izlenimi veriyor. Kafamı Wallace karıştırdı. He dersen ki Wallace bir insan. Düzeni bozmak için özenle bir çaba sarf etmez ama buna sebep olabilir: kazanç uğruna düzeni harcayabilir, zerre umrunda olmaz filan, bu açıklama da bana mantıklı gelir. Yine de bir android görüntüsü var ve eylemleri de sanki bu yönde gibi durunca insan bir acaba diyor.

@Dodge Bu biraz hem zevk meselesi hem de filmi hangi koşullarda izlediğinle alâkalı. Benim için WEB-DL 1080p görüntüleri kabul edilebilir asgarî Full HD seviyesinde. Görüntü kalitesi benim için yeterli. Ses sistemim olmadığı ve sesi de çok umursamadığım için, 23.5" monitörde ve 2.0 Logitech Speaker ile izlediğim için bana yeterliydi. Evinde 65" 4K TV ve hayvan gibi bir ev sinema sistemin vardır işte o zaman seni kesmeyebilir. Ona bir şey diyemem. En başta da dediğim gibi zevk ve eldeki olanaklar önemli, nelere ne kadar önem verdiğiniz önemli. Ben sese pek önem vermiyorum mesela. Tabi ki leş gibi sinema çekimi seslerden oluşan hiçbir şeyi izlemem ama 5.1'miş 9.1'miş, surround'mış, DTS'miş Dolby TrueHD'ymiş üzerinde durduğum şeyler değil. Web-dl sürümleri Sparks'tan bir tık daha düşük kalitede gibi ama iyice didik didik edilmediği sürece hissetmesi çok zor. Görüntüde anca renk doygunluğu kısmında biraz fark ediyor sanki renkler web-dl sürümlerde bir tık daha abartılı gibi ama göz ardı edilebilir. Ama sunum tarihi/kalite oranı olarak bakarsak Web-dl iyidir. (Fiyat/performans gibi oldu ) Ya aslında buradan sormak yerine bir web-dl indir bak derim. Benim indirdiğim Blade.Runner.2049.2017.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-FGT idi. Bu FGT değil de bazen EVO olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Aralık 2017; 1:20:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kahretsin cimrilikten bir cd alamaya bile üşendim arşivlemek için 5 senlelik DVD+R ye yazdım filmi halkanın son kısmında.

[simage]
    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford
    [/simage]

Cd de 205 mb alan kaldı buraya da bir şeyler sıgdırırız artık

Film boyutu 1.5 gb 720p eyçdi

Siz bana bakmayım filmin hakkını verin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 saatlik versiyonu varmis

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.