Şimdi Ara

Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
3
Favori
12.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akşam yağmurlu ve kasvetli bir havada izleme fırsatı buldum filmi tam havasına girdim yani. İlk film gibi çok farklı bir havası var ve ilkinden de daha karanlık ve kasvetli bir ortam hakim filmde. Filmin soundtracki ilkini aratmayacak derecede güzel. Yine ilk filmdeki gibi ilk yarısı çok durağan şekilde geçiyor film mola verdiğinde 4-5 kişi çıktı filmden Onun için ilk filmi izlemeyipte oo aksiyon filmi diye bu filme gitmeyi düşünenlere aman diyim

Filmin sonuna doğru şu müziğin girdiği malum sahnede resmen transa geçtim o kadar güzel çekilmişki... Puanım 10/10.

• Filmi bugun izledim ve bayildim. Zaten retrowave deyince, cyberpunk deyince akla gelen ilk aktorlerden birisi Ryan Gosling oluyor, bu filmle doydum diyebilirim.

Sansur konusu ise, bizim uyguladigimiz degil fakat bize sansurlu versiyonun yollanmasiyla maruz kaldigimiz bir sansur. Protesto edilmesi gereken dagitimci firmadir, muhtemelen yas sinirini 18 e cikarmamak icin boyle bir sey yaptilar fakat isin icinde art niyet de olabilir. Sony'i twit ve mail yagmuruna tutmamiz gerek protesto icin.

Sansur icin olusturulan bir imza kampanyasi :https://www.change.org/p/infoturkiye-warnerbros-com-blade-runner-2049-sans%C3%BCr%C3%BCne-hay%C4%B1r-90d9fe3a-ad7e-44e3-8caf-6b87ebbf8468?recruiter=59350661&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=share_for_starters_page&utm_content=nafta_copylink_message_1%3Acontrol

Atmosfer daha iyi verilemezdi sanirim, sehrin karanligi, muzikler, karakterler, distopyanin dibi. Ryan Gosling in mimiksiz oyunu yine cok guzel oturmus role. Filmde bu uymamis diyebilecegimiz bir karakter de yok ayrica. Genellikle duragan giden bir film, ben sehrin karanligini ve distopyayi daha iyi hissettirdigi icin bu duraganligi da begendim, yeri gelince duygusal hisler daha iyi geciyor seyirciye, eger film duragan gidiyor ise o noktaya kadar. Yalniz bir noktada aklima soru isareti takildi,

beyaz ceketli ablamiz, Luv, laboratuvara da, polis merkezinin onemli bir konumundaki hanimefendinin odasina da, elini kolunu sallaya sallaya girmis belli ki, yahu hic mi koruma yok diyecegim de, onceki filmi ve kisa filmleri henuz izlemedigim icin o durumu bilemiyorum.Belki o firmanin yetkilileri girip cikabliyor vs. bilemiyorum. Baska da elestirim yok filme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 8 Ekim 2017; 0:28:23 >

• Filmi beğendim. İlkinden daha iyi, merak ve gizem sonuna kadar devam ediyor, ama şunu söyleyeyim herkesin beğeneceği tarz değil. Sahne geçişleri uzun ve ağır. Ryan gosling film için tam biçilmiş kaftan, cuk oturmuş. Bu adam driver filmindede benzer rolde oynamıştı, az konuşan, durgun ve soğuk ifadesi film için uygun olmuş. Filmde yaratılan dünya olabildiğince gerçekçi olmuş. Ama aksiyonu tavan olsun, sürekli atlama zıplama olsun diyenler için bu film sıkıcı gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl izlediğim en iyi filmlerden.Herşey bu kadar güzel yapılabilirdi bir devam filminde.Görsellik,konu,müzikler,sesler(özellikle son sahnedeki silah sesleri koltukta hissettim sanki biri beni vuruyor gibiydi.),oyunculuklar,diyaloglar daha ne olsun.Çoğu yönüyle ilk filmden daha güzel bir yapım olmuş bence.İlk filmi beğenen herkes filme bayılacaktır.
  • Tükçe dublajı çıksa iyi olurdu alt yazıyı mı okuyayım filme mi bakayım kafam karıştı alt yazılı filmleri bu yüzden sevmiyorum Türkçe dublajı çıkmadığı için gitmedim filimi bekliyordum ama şu amatörce sansür olayından sonra tümden unuttum.
  • Mükemmel bir filmdi. Son zamanlarda izlediğim en sağlam filmlerden. Ayrıca devam filmi nasıl çekilir sorusunun cevabı bu film olacak benim gözümde.

Filmin her sahnesi duvar kağıdı yapmalık.

Bu filmde izlediğim sevişme sahnesi bugüne kadar izlediğim en harika sevişme sahnesi sanırım. Ergenleri filme çekmek için değil bir mesaj verebilmek için çekilmiş bir sevişme sahnesiydi ve oldukça da yaratıcıydı. K ve Joi arasında olanlar filmi daha da güzelleştirmiş zaten.

Deckard ile K'nin kapıştığı terk edilmiş kumarhane sahneleri de çok iyiydi. Özellikle hologram şarkıcıların ara ara belirdiği sahneler muazzamdı.

İlk film büyük bir evrende küçük bir olayı anlatıyordu ama bu film olayı daha büyük bir seviyeye taşımış. Ben açıkçası yine küçük çapta takılmasını isterdim. Çocuk muhabbetleriyle İsa betimlemesi yoluna gitmişler ve çocuğu kız yaparak klişe bir olayı daha da klişeleştirmekten kaçınmışlar hiç değilse. O kısım rahatlattı biraz.

Jared Leto karakteri havada kalmış biraz. Sanki devam filmine bırakılmış gibi duruyordu. Eğer devam filmi olacaksa ve replikantların ayaklanmasını konu alacaksa bence çekilmese daha iyi.

Ben açıkçası robotların hiçbir zaman insan bilincine ulaşamayacağını düşünsem de, teknoloji eğer aynı hızla gelişmeye devam ederse ileride robotların insanlara büyük bir bela (işsizlik özellikle) olacağı kanısındayım. Robotların insanlara zulüm yaptığını görür müyüz? Bence bu sadece başka insanların müdahalesiyle olabilecek bir şey. Yani özgür irade ile olacağını sanmıyorum.

Ama bana sorarsanız ileride bu filmde K'nin sanal bir varlığı gerçeğe tercih etmesi gibi olayları yakın gelecekte göreceğimizden eminim.

• Malum sebepten dolayı sinemada izlemekten vazgeçtim. Ne zamandır da bekliyordum.
  • Birazdan tekrar gidicem izlemeye. Bundan sonra bir kere daha izlerim herhalde toplam 3 kere Böyle filmler 10 senede bir geliyor onun için sansüre rağmen gitmenizi öneririm sinemada yaşayın bu keyfi... Hatta bana göre böyle bir filmin bu zamanda yapılması bile mucize gibi geliyor çünkü neredeyse 3 saatlik aşırı durağan şekilde ilerleyen, üstelik 185 milyonlukl dev bir bütçeli filme gişede patlama riskine karşın Holywood'da nasıl yer buldu kendine şaşırıyorum. Denis V. ve Ridley Scott'a helal olsun o yüzden sözlerini geçirebilmişler yapım şirketine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 8 Ekim 2017; 19:4:59 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Açılışını da kötü yapmış zaten film. Dediğin gibi böylesine uzun ve ağır ilerleyen bir filmin bu dönemde çekilmiş olması büyük cesaret.
  • Çok güzel filmdi. İlk filmin de üstündeydi bana sorarsanız.

Twist beni şaşırttı. O son sahne de çok anlamlıydı.

Film çok anlamlı, detaylı ve kaliteli bir film olmuş.
    Bu senenin Fate of Furious ve Kingsman ile birlikte en iyi filmi bence.
    Ayrıca;

Jared Leto öbür filme kaldı heralde, belli bir süre sonra görmedik onu.

8.5/10

• https://youtu.be/ItuNdQ8IZVs

• nete düştümü beyler amatör çekim link plx
  • Uzun zamandir izledigim en iyi film diyebilirim. Keske su sansur sacmaligi da olmasaydi. Bu konuyu kenera birakirsak filmi cok begendim. Yonetmen denis villeneuve mukemmel bir yonetmen olma yolunda hizla ilerliyor. Yaptigi her iste her ayrintida ustalik kokuyor. Blade runner gibi bir basyapitin yillar sonra olacak devam filmi gibi cok zor bir isin altindan kalkmayi basarmis daha da onemlisi bir adim ileri bile goturmus. Film gorsel anlamda gelecek yil oscarlarda baya odul kazanacaktir. Oyunculuk kismina gelirsek. Ryan gosling harrison forddan sonra bu is icin en iyi secenek oldugunu kanitlamis. Driver da ki performansi zaten yeterli referansdi. Kisa rolde olsa ilk filmden harrison ford ve komutan adama (e james olmos) gormek iyi geldi. Blade runner benim en sevdigim gelecek betimlemelerinden biridir. Aslinda kotu gelecek versiyonlarini sevmesem de ilk filmdeki gelecek hep hosuma gitmistir. Bu filmdede bayildim. Yogun teknoloji kullanimi ve buna ragmen mahvolmus doğa cok gercekci bir seneryo. Mad max kadar kotumser degil yine insan oglu bir yolunu bulmus denilecek bir gelecek. 2049 gibi yakin bir gelecekten bahsediliyor. Bir cogumuzun normal sartlarda gorebilecegi bir tarih . filme donersek her yönüyle tavsiye edilecek her sinemaseverin izlemesi gereken bir film. Notum 90/100

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Şu zamana kadar yüzlerce çıplaklık içeren, tecavüz içeren, ağır dil ve küfür içeren, kan ve vahşet, uyuşturucu ve madde kullanımı gösteren-özendiren sahneler içeren bir yığın sansürsüz yapım gelip geçmiştir beyaz perdeden. Sony Pictures takıla takıla bu filmdeki sahnelere mi takılmış, şimdi mi yerel kültürleri korumak akıllarına gelmiş. Yerel kültürü koruma merakları varsa filmi çektirirken baştan öyle sahneler koymasaymışlar o zaman. Filmi gebertmenin anlamı ne ki. Ya da yaptın öyle bir şey bari 17+ 18+ yaş sınırı getir bitsin. Bu ne saçma iştir Sony. Zaten sinemadan adamakıllı izlenecek film yok diye buna giderim belki filan diyordum da sansürü görünce iyice soğudum. Sinemasına gitmeyip tepkiyi koymak gerek. Böyle saçma iş olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Domestic: $31,525,000
    + Foreign: $50,200,000
    = Worldwide: $81,725,000

Pek iyi değil. Bütçeyi çıkartır ama ne kadar kâra geçer bilinmez.

Filmin reklamini iyi yapamadilar bence.birde cok kotu zamanda vizyona girdi. Herkes Thor'u bekliyor

• uzman olarak açıklıyorum 10/10 . rick and morty izlemeyi de unutmayın.
  • Şimdi ben bu filmi gidip sinemada izlersem sansürlü bazı sahnelerin kesilmiş veya değiştirilmiş olarak mı izleyeceğim ? O zaman ne anlamı kaldı gidip sinemaya 15 lira bayılmaya ??? Ülkeyi delilere emanet etsek daha sorunsuz yaşardık yemin ediyorum.
  • Eski filmleri izlemeyi sevmiyorum. 1982 yapımı Blade Runner'ı izlemeden bu film izlenir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

Eski filmleri izlemeyi sevmiyorum. 1982 yapımı Blade Runner'ı izlemeden bu film izlenir mi?

İzlenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

JL ve Thor'a daha 1 ay var hocam. Vizyon tarihi gayet iyi aslında. Eksik olan şey tempo ve aksiyondu. İlk filmin izinden gitmelerini anlıyor ve buna saygı duyuyorum ama 150 milyon dolar bütçeyi çıkartıp kâra geçmeyi planladılarsa daha iyisini yapmaları gerekirdi. Ne kadar iyi puanlar alsa da günümüz sinemasında yüksel bütçeli filmlerden beklenti genel olarak aksiyon odaklı olduğundan bu gişeye şaşırdığımı söyleyemem. Süresi de çok uzun, bu da bir etmen olabilir.

Bu bir aksiyon filmi degil ki, hatta bazi aksiyon sahneleri
    Luv ile olan dovus sahneleri
    azaltilabilirdi bile,
    tek mermilik vs. bir karsilasma olsa bence daha guzel olacakti
    . Son yillarda cikmis atmosferi icine isleyen tek film bu. jastis lig tor mor bunlar film degil, hele o torun fragman komedi bastan sona, fragmandaki tek guzel sey Kavinsky'in parcasi.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.