Şimdi Ara

Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
3
Favori
12.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1982 yapımında finalde kesilmiş bir sahne varmış.bu sahne Blade Runner 2049 ile bağlantılıymış.Ben 1982 yapımını izledim.ama izlediğim filmde kesilen sahne varmıydı yokmuydu bilmiyorum.filmin sürümü The Final Cut'tu.bu kesilen sahne filmde var mı demek,yok mu demek? film şöyle bitti;

Deckard,Rachael'in yanına gelir.Rachael üzeri örtülü yatıyordur.Deckard Rachaelin yaşayıp yaşamadığını kontrol eder.Sonra birlikte orayı terkederler.Çıkarlarken Deckard yerde kağıttan yapılmış unicorn'u görür.Ve unicorn'u yapan adamın sözleri yankılanır.(Yaşamayacak olması çok yazık.Ama zaten kim yaşıyor ki?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Blade Runner 2049, içerdiği rahatsız edici şiddet, çıplaklık, seks sahneleri ve küfürlü diyaloglar sebebiyle "R rated" olarak vizyona girecek.

#Giremedi.
  • Filmden az önce çıktım. Aslında sansür olaylarından sonra gitmeyi düşünmüyordum fakat uzun zamandır merakla beklediğim bir filmdi. Fakat uygulanan sansür beklediğimden, söylenenlerden çok daha fazlaydı. Bildiğiniz rtük sansüründen geçmiş gibiydi film.

İnanılmaz rahatsız etti. Sahneler kesilip atılmış. Söylenen yakın çekim sahneler bile yoktu. Her şeyi kesmişler benim izlediğim versiyonda. 4-5 sahnede kesilen yerler belirgin bir şekilde hissediliyordu. Çok özel bir sevişme sahnesi vardı ve pat diye kesmişler. Böyle rezalet olamaz.

Bundan sonra içinde Sony geçen filmlere gitmeyi düşünmüyorum. Aşırı iyi bir film olmazsa tabi.

Filmle ilgili görüşlerimi müsait olunca yazarım fakat çok beğendiğimi şimdiden söyleyebilirim. +15 olduğu için film boyunca üff püff diyen ergenlerle izlemek dışında.

• İlk filmle kıyaslamak gerekirse, oyunculuk, atmosfer ve müzikler ilk filmde daha iyiydi bana göre. Bu filmde tek bir karaktere odaklanılmış. Ryan çok iyi oynamış. Jared için aynı şeyi söyleyemem. Karakterinin ağırlığı yoktu. Harrison Ford ise neredeyse cameo olmuş.

Öncelikle filmin atmosferi yine harikaydı. Kıyamet sonrası dünya tasvirini genel anlamda severim bu filmde biraz farklı ele alınmış ve benim çok hoşuma gitti dünyanın durumu.

Konusu güzeldi. Vermeye çalıştığı mesaj, kopya da olsa sanal makine de olsa bunların duyguları olabileceğini çok güzel anlatmış. Özellikle Joe ile sanal sevgilisinin diyalogları, bağları çok hoştu. Sansürlenerek kesilip atılan sevişme sahnesi ise sevişmeden çok, anlamlı ve duygu yüklü bir sahneydi. Bazı zihniyetler yüzünden izleyemedik kesilen onlarca sahne gibi.

Filmin sonu da yine duygu yüklüydü. Binayı görene kadar kızın kim olduğunu tahmin edememiştim. Güzel ters köşe oldu. Ve yine ilk film gibi ucu açık bitmesine ayrıca sevindim. Joe'nun ise özel olmadığını anlamasına rağmen bu süre içinde tanıdığı duyguyu takip edip, doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapması çok iyidi.

Kısaca ilk filmin tadı bir başkaydı fakat film yine de harikaydı. Dünya içine o kadar çekti ki filmden çıktığımda kısa süreliğine durgunluk yaşadım.

9/10

Oyuncular, müzikler, atmosfer harikaydı.

Bu filmin içine ettiği için sony'i elimden geldiğince boykot edeceğim.

• http://guzelmiki.blogspot.com.tr/2017/10/blade-runner-2049-film-incelemesi.html

Arkadaşlar hobi niyetine yazıyorum bir tık atıp okumak isterseniz buyrun.
  • Cenk ve Erdem'den goygoy tadında eleştirimsel bir goygoy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Ekim 2017; 13:38:4 >
  • İlk filmi izlemedim. Filmi önceki gün izledim film o kadar ağır ilerliyor ki bir ara sağa sola bakıp kumanda olsada ilerleterek izlesem bile dedim yani. Derin ve ağır konu anlatımı severler tatmin olacaktır. Fakat hızlı ve aksiyon severler uyku tulumları ile gelirlerse güzel olur 160 dk falan iyi uyurlar. Her ne kadar artık bilim kurgu filmlerinden hoşlanmasamda bir şans vererek bu filme gittim ve yine kendi açımdan hayal kırıklığı oldu . Şahsen bana hitap eden bir film değildi. İzlemesenizde çok birşey kaybetmezsiniz.
    Benim notum ; 4/10 .
  • düşünce izlerük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Birazdan tekrar gidicem izlemeye. Bundan sonra bir kere daha izlerim herhalde toplam 3 kere Böyle filmler 10 senede bir geliyor onun için sansüre rağmen gitmenizi öneririm sinemada yaşayın bu keyfi... Hatta bana göre böyle bir filmin bu zamanda yapılması bile mucize gibi geliyor çünkü neredeyse 3 saatlik aşırı durağan şekilde ilerleyen, üstelik 185 milyonlukl dev bir bütçeli filme gişede patlama riskine karşın Holywood'da nasıl yer buldu kendine şaşırıyorum. Denis V. ve Ridley Scott'a helal olsun o yüzden sözlerini geçirebilmişler yapım şirketine.

quote:

Kısaca ilk filmin tadı bir başkaydı fakat film yine de harikaydı. Dünya içine o kadar çekti ki filmden çıktığımda kısa süreliğine durgunluk yaşadım.

9/10

Oyuncular, müzikler, atmosfer harikaydı.

quote:

Aynen dün ben de çıktım filmden, eve gidiyordum; bir vakum sinema salonuna geri çekti beni ve dönüp tekrar izledim. Bu hafta içinde de birkaç defa gitmeyi düşünüyorum. Çok zor denk geliyor böyle filmler hakikaten

En son boyle yorumlar Interstellar'da gormustum birakin IMAX'i sinemada dahi izleyememistim.

boyle filmler her zaman cikmiyor bu filmi 2,3 defa izlerim IMAX'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 15 Ekim 2017; 11:7:41 >

• İlk filmden izler taşısa da farklı bir bakış açısıyla işlenmiş

Replikantlar artık kendi kendilerini üretir hale gelmiş, insana ihtiyaç kalmamış, insan nüfusu oldukça azalmış vaziyettedir.Replikantlar kendilerini insan replikasından ziyade daha gerçek insan olarak görmekle birlikte, halen bir ruha sahip değillerdir ve kendi aralarında üreyememektedirler. Bulunan ölü bir replikant durumu değiştirecektir. Çünkü bu replikant (Rachel) doğum yapmıştır. Fakat doğan çocuk kayıptır. ilk bölümdeki Blade Runner polisi Rick Deckart(Harrison Ford) ile Replikant sevgilisi Rachel'in(Sean Young) çocuğudur...

Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K,

Rick Deckartı bulmakla görevlendirilir. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup bu doğumun nasıl gerçekleşebildiğini öğrenmesi şarttır.Aynı zamanda evlatlık verildiğini öğrendikleri çocuklarının da izini sürer...

filmin ucu açık kalmış. Çocuk nasıl doğabildi, Rachel'a ne oldu vs cevabı verilmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Ekim 2017; 17:28:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Filmi izleyenler bakabilir mi?

Memur "K" yani joe robot mu yoksa gerçek insan mı?
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

Robot
  • Cevabınız için teşekkürler. Hikayede herhangi bir bilgi bulamadım. Bende dediğiniz gibi biliyordum.
    @Sokratik Adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi III I II III I I -- 15 Ekim 2017; 21:26:8 >
  • bu nasil muziktir ya EFSANE
  • quote:

Orijinalden alıntı: waynei

bu nasil muziktir ya EFSANE

bu 1982 yapımı ilk filmin müziği.... Vangelis farkı. New age müzik türünde efsane bir bestecidir.

• kusura bakma ben spoiler diye algılayınca bir an kendimi kaybettim.Hayatta en çekemediğim şey spoilerdir.

Filme gelirsek 1. filmde yaşlanmadıkları söyleniyor.Ayrıca zaten 1. filmde malum kişinin replicant oldugunu ben sayfalar önce söyledim.Ridley Scott kendi açıklıyor zaten bir videosunda.Ama 1. filmde hiçbir zaman yaşlanan replicantlardan bahsetmiyor.Zaten birtek nexus 6 idi sanırım onu görüyoruz başka model replicant yok filmde.. Zaten nexus 6 dan önce odun gibi replicantlar insansı değil.. Nexus 6 ların özelliği duyguları olması , gülme ağlama korkma gibi duyuları var.. E malum kişi bundan önceki replicantlardan olamaz.. E nexus 6 olamaz 4 yıllık ömürlü oda ?

Yenisini izlemedim ama sırh Harrison Fordu oynatmak için abuk subuk şeyler ekledikleri kesin yeni filme.. Neyse kusura bakma tekrardan
  • Az once Imax'de izledim.Sesler muthisti. ama 3D yasaklansin ARTIKKKKKKKKKKKKK !! YETER YETERRRRR Birakin disari cikma efektini Derinlik yoktu be Derinlik izledigim en kotu 3D.

ilk filmin kafasinda ilerliyor film. ilkini sevenler bunuda sevecektik.
    Film aldigi yuksek puanlari sonuna kadar hak ediyor. 3 saat baska bir dunyadaydim sanki.o puanlar zaten filmin atmosferine veriliyor
    3 filmde Aksiyon olmali artik.

@Final Getsuga Tenshou
    Sansursuz versiyonunu izledim yurtdisinda .filmde Sevisme sahnesi yoktu ki Turkiyede neyi sansurlemisler ? Kiz elbiselerini cikariyor sabaha giyinip gidiyor. Bu kadar .

buyuk ihtimalle Blu-Ray'e sakladilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 19 Ekim 2017; 18:54:5 >
  • Son zamanlarda gördüğüm en boş 3D filmdi kesinlikle. Bir ara gözlüğü çıkartıp baktım ve görüntü aşırı derecede bozulmadı bile. Hatta daha aydınlık olduğu için daha net gördüm.

Kopyaların doğum sahnesi ve devasa kadın ilizyonu kesilmiş/yakınlaştırılmıştı. Sevişme sahnesinin orjinali de öyleyse saçmalamışlar. Ben herşeyi sansürlediklerinden onu da kestiler diye düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Önemli değil hocam. Spoiler ilk film için geçerli:

İlk filmde, nexus 6'ların 4 yıllık ömürle sınırlandırılma gerekçeleri açıkça belirtiliyor: Bir problemi çözmek için. Nexus 6'dan önceki replikalarda, aşağı yukarı 4 sene içerisinde insani duygular yeşermiş. Bu da "asi" davranışlarda bulunmalarına yol açmış. Yani Nexus 6 öncesi jenersayonların, filmdeki tabire göre "open ended lifespan" olarak, bir şekilde ölene dek yaşadıkları sonucu çıkıyor buradan. 4 seneyle sınırlandırılan şey, önceden 4 seneyle sınırlandırılmamış olmalıdır ki, 4 seneyle sınırlandırılmış ifadesi kullanılabilsin değil mi?

İlk filmde, nexus 6'ların yaşlandıklarına da değiniliyor: J.F. Sebastian'ın Pris'e anlattığı bir hastalığı var: Methuselah Sendromu. Hızlı yaşlanma anlamına geliyor. Daha sonra Pris, Roy ve Sebastian'ın bir arada oldukları bir sahnede Sebastian, onlara sorunlarının ne olduğunu soruyor ve seninle aynı sorundan muzdaripiz yanıtını alıyordu Pris'ten, "accelerated aging" diye geçiyordu.

Eceliyle ölen Roy'un içinde onu öldüren saatli bir bomba bulunmuyor. Vücudu, programlandığı şekilde yavaş yavaş bozunuma uğruyor ve film boyunca Roy'un sağlığı gitgide daha kötüye gidiyor. Bu da bence yaşlanma olgusuna işaret eden bir detay.

Filmden çıkabilecek diğer bir sonuçta Rick'in herhangi bir Nexus 6 olmadığı. Standart Nexus 6'ların sahip olduğu dayanıklılığa ve acı toleransına sahip olmadığı açıkça, defalarca işlenmişti. Ayrıca duygusallık yeteneğini kazanmış olması, ömrünün sonuna yaklaştığı anlamına gelmeliydi eğer bir Nexus 6 olsaydı, fakat o gayet sağlıklıydı. Ha bir de kendisine yöneltilen "hiç insan öldürdün mü?" sorusuna hayır yanıtını vermiş ve buna ahlaki bir gerekçe öne sürmüştü sanırım. Bu da en başından beri duygulanım yeteneğine sahip bir model olduğunun göstergesi oluyor, yani standart bir Nexus 6 olmadığının.

Özetle Rick Deckard'ın standart bir Nexus 6 olmadığı ilk filmde işlenmişti, ve yalnızca standart Nexus 6'ların 4 seneyle sınırlandırılmış bir ömre sahip oldukları belirtilmişti. Yani Harrison Ford oynasın diye saçma bir yere bağlanma durumu yok, farklı bir model olduğu için elbette yaşıyor olabilecektir.

hocam ilk filmde hiçbir şekilde Rick'in replica oldugunu göstermiyor 1-2 çok ufak ayrıntı hariç oda ortada bırakıyor işte izleyen merak etsin die.İşte unicorn görme (directors cut da) , fotograf biriktirme olayı vs gibi.. Ama orjinal kitap da Rick insan.. Senaristine göre de insan.. Harrison Ford'a göre de insan.. Bunlar tabi 2049 dan önceki yorumlar.Birtek yönetmen replica diyor.Oda directors cut a ekliyor sahneyi.Theatrical cut'a göre Rick yani Deckard insan.. Directors Cut a göre replica.Ben herzaman replica olduguna inandım ama veya inanmak istedim.

• Gitmekten vazgeçtim. Gerek sansür gerekse 3d saçmalığı nedeniyle evimde rahat rahat izlerim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.