Arkadaşlar öncelikle merhaba.Biliyorsunuz Blog'lar çok yaygınlaştı , hemen hemen herkesin bir blogu olmaya başladı. Fakat kendimiz yazıp kendiniz okumak biraz sıkıyor. Bende sizlerden öneriler almaya karar verdim.
Bloga çok kişinin girmesi , çok okunması için ne gibi şeyler yapmamız gerekli ? Mesela bugün çok ünlü olan ve spor yazarlarının bile takip ettiği Fotba11ove , Aceto Balsamico , Artemio Franchi gibi bloglar nasıl bu kadar popüler olmuşlar ?
ciddi fikirlerimizi paylaşalım lütfen. Teşekkürler.
meta, tag , google index , yahoo index, alexa , private link, autopage
bu terimleri arattır internetden.. örnek sitem : ucgoz.com
araştırdımda bunları nasıl kuracağız ? alexa çok zahmetli onu yapamam sanırım .
özgün içerik ve güncel bir blogun olursa 4-5 ay sonra senin blogun hiti de artar boşa dememişler contents is king diye
alexa kurulacak birşey değil. blogunu kurduktan sonra bir iki hafta içerisinde tüm dünyada ve türkiyedeki sıralamana bakarsın. lazım olur diye söyledim. ben google analytics ve alexa beraber kullanırım. eğer ilk kez başlıyorsan kesinlikle wordpress kur. neyin nasıl yapıldığını tek tek anlatırlar internetde.
blogunu sürekli güncel tut, meta tagları, descp. leri ve title yi google dostu yap, mümkün olduğunca hit sayısı yükse yerlerden link sağla, link farmlar dan uzak dur.
birde bu takip etme sistemi gibi bişi yap sen birilerini takip et, seni birileri takip etsin, google sitelerin içinde gezmeyi sever, sende onun gönlünü hoş tut