Şimdi Ara

Bloomberg: 'Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’deki hisselerini satmayı planlıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bloomberg: 'Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’deki hisselerini satmayı planlıyor'
    ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, Turkcell ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Bloomberg’e konuşan bir kaynak, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Turkcell’deki hisselerini satmak için yatırımcılarla görüşme yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerinin yüzde 26,2’sini elinde bulunduruyor. Türkiye Varlık Fonu, hisselerin satışı için potansiyel müşterilerle görüştü ancak satıp satmama konusunda henüz nihai karara varılamadı. TVF’nin yönetim kurulundaki bazı yöneticiler Turkcell’in stratejik bir varlık olduğunu belirterek bu satışa karşı çıkıyor. Nihai kararın büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Turkcell, Türkiye'yi küresel veri merkezi üssü yapmayı hedefliyor

Bloomberg’e göre Turkcell’in hisselerini satın almak için Azerbaycan ve Arap Yarımadası’ndan çeşitli yatırımcılar istekli görünüyor. TVF’nin hisse satışı için bir yatırım bankasıyla görüştüğünü ancak resmi bir karar adım atılmadığını ifade ediliyor.

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in yüzde 26,2 hissesine sahip olarak en büyük hissedar olma ve Turkcell’in 9 yönetim kurulu üyesinden 5’ini atama hakkını elinde bulunduruyor. Rus milyarder Mikhail Fridman tarafından kurulan yatırım şirketi LetterOne Investment Holdings, Turkcell’in yüzde 19,8 hissesine sahip. Geri kalan hisseler Borsa İstanbul’da ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) işlem görüyor.

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-08/turkish-sovereign-wealth-fund-weighing-stake-sale-in-turkcell

• Fark etmez, hepimizin ad, soyad, adres, medeni durum hatta muayene olduğumuz hastane ve saati sgk sisteminden bile hızlı bir şekilde telegram'daki panellere yansıyor ve 10 liraya satılıyor. Askerin de verisini satarlar sorun değil, yeterki parasını versinler.
    Kozmik odaya bile semt pazarına sokar gibi sokmadılar mı bu adamları bunlar?
  • Borsada malı milletin eline vermek için atılan iddia yine 11 binden 10 bine uludağ'da kayak yapar gibi indirirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

düşmesi icin bahane cok komsunun tavugu tarlaya girdi der düşer ama cıkarken tepkisiz kalir yükselise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

TVF’nin yönetim kurulundaki bazı yöneticiler Turkcell’in stratejik bir varlık olduğunu belirterek bu satışa karşı çıkıyor.

Türk Telekom stratejik değil miydi? Askeriyenin ses ve dataları TT den geçmiyor muydu?

• interwap kullanıcısına yanıt
    Fark etmez, hepimizin ad, soyad, adres, medeni durum hatta muayene olduğumuz hastane ve saati sgk sisteminden bile hızlı bir şekilde telegram'daki panellere yansıyor ve 10 liraya satılıyor. Askerin de verisini satarlar sorun değil, yeterki parasını versinler.
    Kozmik odaya bile semt pazarına sokar gibi sokmadılar mı bu adamları bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 9 Temmuz 2024; 14:41:33 >
  • R eisimiz demiyor muydu biz neyi satıp neyi satmayacağımızı iyi biliriz diye. Neden siz düşünüyorsunuz ki? Hem bu zamana ülkede ne var ne yok satarken düşünmeyen sizi, şimdi düşündüren ne oldu?

• Satılmasına karşı değilim, eğer iddia doğruysa umarım doğru düzgün bir şirkete satılır, yerli bir şirket daha doğru olur. TVF döneminde şirketi oyuncağa çevirdiler. Ama finalde Yapı Kredi satışındaki gibi bir şey olacak, kesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabcell hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Temmuz 2024; 15:30:16 >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

ben şuan ölü olduğumu tüm iyiliklerin klonlara, kötülüklerin bana bilinçli yönlendirildiğine eminim mesela, bunlar direk açıklama yapmalı kardeş biz tüm toprak ve içindekileri araplara sattık ama arap dediğimizde tüm halkları kapsıyor diye, tek eksik olan bu şuan ve tek eksiğe dokunmuyorlar, bilinçli çünkü

• Siyasi arpalık, satmazlar sanki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.