Bildirim
blow takmak iyi mi kötümü
Rolson 62917 Bıçak Seti, 17 parça, plastik kutu : Amazon.com.tr: Oyuncak
https://www.amazon.com.tr/dp/B000WDXMZ0
geçen yıl paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir.... -
Arkadaşım üzgünüm ama yorumun yanlış. Blow Off Valve'in amacı zaten motor ömrünü uzatmaktır. Bunuda turbonun içindeki havayı boşaltarak yapar. Zaten çıkan sesde bu sırada oluşur. Turbo basıncını yüksek tutmaz, sadece aradaki gecikmeyi yokeder.quote:
Orijinalden alıntı: loser
motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir.... -
MARKA OLARAK FARK VARMIDIR ARALARINDA FİYAT FARKI VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...quote:
Orijinalden alıntı: VoodooRush
Arkadaşım üzgünüm ama yorumun yanlış. Blow Off Valve'in amacı zaten motor ömrünü uzatmaktır. Bunuda turbonun içindeki havayı boşaltarak yapar. Zaten çıkan sesde bu sırada oluşur. Turbo basıncını yüksek tutmaz, sadece aradaki gecikmeyi yokeder.
Alıntıları Göster
-
Sesden başka bişey beklemeyin..quote:
Orijinalden alıntı: barbar conan
MARKA OLARAK FARK VARMIDIR ARALARINDA FİYAT FARKI VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
Alıntıları Göster -
VoodooRush arkadaşım doğru söylüyo..ama senin araç dizelturbo yane fabrika çıkışlı ..ondan dolayı gerek yok.. biz sonradan turbo taktıgımız arabalara koyuyoruz ki sıkışa debriyaja basmamızla atmamızı sağlıyo..eger takmazsak sıkışan hava yüzünden turbo salyangozunun pervanesi kırılır ve o kadar emeğe yazık olur.. senin araban için fabrika gerekeni yapmıştır zaten. rahat olquote:
Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
Sesden başka bişey beklemeyin..
Alıntıları Göster
-
eğer illada takcam diyosan zarar wermez..seside tatlıdır hani:) . hks den wazgeçme sorun yaşamazsın en azından... saygılaarımlaquote:
Orijinalden alıntı: street_cops
VoodooRush arkadaşım doğru söylüyo..ama senin araç dizelturbo yane fabrika çıkışlı ..ondan dolayı gerek yok.. biz sonradan turbo taktıgımız arabalara koyuyoruz ki sıkışa debriyaja basmamızla atmamızı sağlıyo..eger takmazsak sıkışan hava yüzünden turbo salyangozunun pervanesi kırılır ve o kadar emeğe yazık olur.. senin araban için fabrika gerekeni yapmıştır zaten. rahat ol
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi street_cops -- 16 Kasım 2007; 23:06:26 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: loser
motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir....quote:
Orjinalden alıntı: MuRaTiNhO
motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir....
ne kadar bol kepçeden yazmışsınız tebrikler
-
quote:
Orijinalden alıntı: VoodooRush
Arkadaşım üzgünüm ama yorumun yanlış. Blow Off Valve'in amacı zaten motor ömrünü uzatmaktır. Bunuda turbonun içindeki havayı boşaltarak yapar. Zaten çıkan sesde bu sırada oluşur. Turbo basıncını yüksek tutmaz, sadece aradaki gecikmeyi yokeder.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: VoodooRush
Kesinlike katılıyorum dizel aracım olsaydı kesinlikle düşünmeden takardım.
-
daha önce okudugum bi yazıda blow off un turbo basıncını ayarını bozdugu yazıyodu yapan ustanın iyi işçilik yapması lazımmış fazla bilgim yok... kendim benzinli kullanıcısıym bi ark.ımın 1.4 hdi xsarası için düşünmüştük yani çok taktıran var sesi de ayagı gazdan çekince geliyor çokta hoş ama siz kırmızı ışıkta böyle çuf çuflarken çok sade düz bi arabanın sizi kalkışta yemesi hiçte güzel bi durum olmaz bu nedenle düşünmeyin bencequote:
Orijinalden alıntı: Ketoo_26quote:
Orjinalden alıntı: VoodooRush
Kesinlike katılıyorum dizel aracım olsaydı kesinlikle düşünmeden takardım.
Alıntıları Göster
-
sesi güzel amacı güzel turboyu gereksiz yere yavaşlatıp tekrar devir yapması için + güç gewreksinimini yok eder herşeyiyle güzel blow yaşasın blow off valve bu arada hks den şaşma monzalar var öok ucuz olmasıyla tanınır kesinlikle tavsiye etmemquote:
Orijinalden alıntı: s3quatro
daha önce okudugum bi yazıda blow off un turbo basıncını ayarını bozdugu yazıyodu yapan ustanın iyi işçilik yapması lazımmış fazla bilgim yok... kendim benzinli kullanıcısıym bi ark.ımın 1.4 hdi xsarası için düşünmüştük yani çok taktıran var sesi de ayagı gazdan çekince geliyor çokta hoş ama siz kırmızı ışıkta böyle çuf çuflarken çok sade düz bi arabanın sizi kalkışta yemesi hiçte güzel bi durum olmaz bu nedenle düşünmeyin bence
Alıntıları Göster
-
blow off dizelde çok gereksiz kaldıkı boyle bısey gereklı olsa fabrıka koyardı.. ayrıca dızel araca bınıp modıfıye yapmak mantıklı gelmıyo bana... tamam bırkactane gzl modıfıye edılmıs dızeller war ama gereksız... dızel demek ekonomı ıcın alınmıs demek... bana gore dıesele en mantıklı modıfıye chıp tun. hem cok ıyı sonuclar elde edersın...quote:
Orijinalden alıntı: songoku_18
sesi güzel amacı güzel turboyu gereksiz yere yavaşlatıp tekrar devir yapması için + güç gewreksinimini yok eder herşeyiyle güzel blow yaşasın blow off valve bu arada hks den şaşma monzalar var öok ucuz olmasıyla tanınır kesinlikle tavsiye etmem
Alıntıları Göster
-
Hazır bir konu bulmuşken sorayım:quote:
Orijinalden alıntı: poseid0n
blow off dizelde çok gereksiz kaldıkı boyle bısey gereklı olsa fabrıka koyardı.. ayrıca dızel araca bınıp modıfıye yapmak mantıklı gelmıyo bana... tamam bırkactane gzl modıfıye edılmıs dızeller war ama gereksız... dızel demek ekonomı ıcın alınmıs demek... bana gore dıesele en mantıklı modıfıye chıp tun. hem cok ıyı sonuclar elde edersın...
Alıntıları Göster
Turbo-dizel bir araca blow-off valve takmanın ne anlamı var?
Lütfen "ayak gazdan çekildiğinde veya debriyaja basıldığında emiş tarafındaki fazla basınçlı havayı dışarı boşaltarak turbo milinin dönmeye devam etmesini sağlıyor, böylece tekrar gaza basıldığında oluşabilecek muhtemel turbo gecikmesinin önüne geçiyor" standart açıklamasını yazmayın, çünkü turbo dizel araçlardan bahsediyorum. Örnek açıklamada bahsedilen etki sadece gaz kelebeği olan turbo benzinli araçlarda gerçekleşebilir. Bilindiği üzere turbo-dizel araçlarda gaz kelebeği bulunmamakta...
-
dizellerde blow off uygulaması gereksızdır...sonucta dizel araçlardada ufak çaplı bi salyangoz war..ama takılırsa salyangozun içindeki pervanelerin basınclı hava yuzunde etki tepki yapıp kırmamasına yardımcı olur.. ama zaten fabrika gerekeni yapmıştır bunun için. eger yapmasydı şimdi butun dızel araçlar pert... kısaası GEREKSİZ dizel bi araca... sadece ses... çuf çufquote:
Orijinalden alıntı: Kerem Arıkantürk
Hazır bir konu bulmuşken sorayım:
Turbo-dizel bir araca blow-off valve takmanın ne anlamı var?
Lütfen "ayak gazdan çekildiğinde veya debriyaja basıldığında emiş tarafındaki fazla basınçlı havayı dışarı boşaltarak turbo milinin dönmeye devam etmesini sağlıyor, böylece tekrar gaza basıldığında oluşabilecek muhtemel turbo gecikmesinin önüne geçiyor" standart açıklamasını yazmayın, çünkü turbo dizel araçlardan bahsediyorum. Örnek açıklamada bahsedilen etki sadece gaz kelebeği olan turbo benzinli araçlarda gerçekleşebilir. Bilindiği üzere turbo-dizel araçlarda gaz kelebeği bulunmamakta...
Alıntıları Göster
-
blow harika aslında da tabi chip tuning uzmanınında dediği gibi sadece sesiquote:
Orijinalden alıntı: street_cops
dizellerde blow off uygulaması gereksızdır...sonucta dizel araçlardada ufak çaplı bi salyangoz war..ama takılırsa salyangozun içindeki pervanelerin basınclı hava yuzunde etki tepki yapıp kırmamasına yardımcı olur.. ama zaten fabrika gerekeni yapmıştır bunun için. eger yapmasydı şimdi butun dızel araçlar pert... kısaası GEREKSİZ dizel bi araca... sadece ses... çuf çuf
Alıntıları Göster
-
dizelde gereksiz, artı turbo ayarının bozulma riski de cabası.quote:
Orijinalden alıntı: CeNgİzHaN.
blow harika aslında da tabi chip tuning uzmanınında dediği gibi sadece sesi
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
-
Bir arkadaşım iş yerinde turboların bakım ve onarımını yapıyor iş yerine turbo mili kesmiş gelen araçların haddi hesabı yok özellikle benzinli araçlar.Sebep Blow Off eksikliği ..quote:
Orijinalden alıntı: Legend.quote:
Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
Alıntıları Göster
Yüksek devirdeyken ayak gazdan özellikle bir anda çekildiğinde emiş tarafındaki fazla basınçlı hava subap kafaları ile turbo türbini arasında sıkışıp kalıyor kimisi bu basıncı küçümsüyor ama yukarıda yazdığım gibi bu basınç turbo milinin kesmesine varan zararlara yol açabiliyor ..
-
Kuzenim RX-8 ine Taktırdı Sesi Müthiş bişe ama teknik olark ne getirisi var bilemicem :)quote:
Orijinalden alıntı: AnarKin
Bir arkadaşım iş yerinde turboların bakım ve onarımını yapıyor iş yerine turbo mili kesmiş gelen araçların haddi hesabı yok özellikle benzinli araçlar.Sebep Blow Off eksikliği ..
Yüksek devirdeyken ayak gazdan özellikle bir anda çekildiğinde emiş tarafındaki fazla basınçlı hava subap kafaları ile turbo türbini arasında sıkışıp kalıyor kimisi bu basıncı küçümsüyor ama yukarıda yazdığım gibi bu basınç turbo milinin kesmesine varan zararlara yol açabiliyor ..
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: FaBeRgEquote:
motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir....
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: FaBeRgE
quote:
ben sizi denemek için yazdım bakıyım doğrusunu bilen varmı diye
Benzer içerikler
- siglon valfi ne işe yarar
- arabaya dökülen benzin kokusu nasıl çıkar
- toolmaxx park sensörü
- niken evo mu pro mu
- sogutma sıvısı uyarısı wolksvagen
- audi bisiklet
- renault logan
- 2024 mtv tablosu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X