Şimdi Ara

blow takmak iyi mi kötümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MuRaTiNhO

quote:

Orjinalden alıntı: FaBeRgE

quote:

motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir....

ne kadar bol kepçeden yazmışsınız tebrikler

ben sizi denemek için yazdım bakıyım doğrusunu bilen varmı diye

• Tutmadı
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FaBeRgE

quote:

motorun omrunu kısaltır diye biliyorum çünkü blow-off turbo basıncını sürekli yüksek tutuyor yüksek performanslı araçlarda istenilen verim alınan bir yontem senin aracına takman aracına zarar verebilir....

ne kadar bol kepçeden yazmışsınız tebrikler

ben sizi denemek için yazdım bakıyım doğrusunu bilen varmı diye

• BÖYLE Bİ SORU OLAMAZ YAA İYMİ KÖTÜMÜ BİDE MOTOR MODİFİKASYON BÖLÜMÜNDE
  • ben tercih etmem arkadaslarr blog off valf cünkü turbasınc ayarını vee hararett termostat arızaları meydana geliyoo benim arkadasım 307 hdı varddı taktırdık ama arabaya bir türlüü harerett sorunuu cözemedikk onun için bir süre sonra geri söktürdükk valf fi yanii anlayacanınz BOŞAAAA MASRAFFF CHİP TUNİNG YADA ÜST KAPAT TAŞMAMA yaptırırırımm DERİM
    saygılarrrrr.........
  • Bow ile turbo basıncının değişmesi gibi bir durum nasıl oluşabilir acaba yeni yeni şeyler çıkarıyorsunuz turbodaki en küçük bir basınç değişikliği çok büyük güce sebep olur sanmıyorum öyle birşey olacağını buna en iyi cevabı feberge verecektir hem hdi hem hks var yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral_cennect

ben tercih etmem arkadaslarr blog off valf cünkü turbasınc ayarını vee hararett termostat arızaları meydana geliyoo benim arkadasım 307 hdı varddı taktırdık ama arabaya bir türlüü harerett sorunuu cözemedikk onun için bir süre sonra geri söktürdükk valf fi yanii anlayacanınz BOŞAAAA MASRAFFF CHİP TUNİNG YADA ÜST KAPAT TAŞMAMA yaptırırırımm DERİM
    saygılarrrrr.........

Sizin BloG Off u takamamışlar galiba...

Yok böyle arızalar blow da..

Dizelde kapak taşlatma Aman diyim SAKINNN...Chipe eywallah..
  • Blow off ile turbo basıncı değişmesinin pek mümkün olacağını sanmıyorum çünkü blow off valfinin devreye girdiği an zaten turbonun devrede olmadığı an artı ecunun zaten turbo basıncını sabit tutmak gibi bir görevide yokmu ??
  • blow pop off iki cesittir biri ventilli olani bir diyeride egzosun icine takilan görevi ise ses cikarmak vites araliklarinda ve asiri gaz cikisinda tissss tisss diye ses verir baskada bir görevi veya faydasi yoktur!!!
  • aranızda çok gülen çıkacaktır ama turbolu araçlar dışında normal araçlara takılamaz değilmi bu.çünkü ses olarak gerçekten çok etkileyici bir olay

edit:böylede bir video buldumhttp://www.youtube.com/watch?v=fa-SHQB50Ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekren -- 12 Ocak 2008; 9:46:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gekren

aranızda çok gülen çıkacaktır ama turbolu araçlar dışında normal araçlara takılamaz değilmi bu.çünkü ses olarak gerçekten çok etkileyici bir olay

edit:böylede bir video buldumhttp://www.youtube.com/watch?v=fa-SHQB50Ds

valla ses güzel.
  • eksoz icine takilani var istersen ebay den bak blow pop off yaz gelir!!!
  • ses güzelde o ebaydaki sadece gaz verince düdüklü tencere gibi öten şeye benzemiyor bu.farklı bişiy sanırım
  • Arkadaşlar takılmaz diye birşey yok iyi bir işçilikle dizel araçlara da takılabilir şart sadece turbo! İster benzinli ister dizel ama turbo şart! Bir zararı da yok olsa zaten neden satsınlar ki aksine yararı var turbonun aşınması engelliyor işte daha ne kötülüyorsunuz anlamıyorum parası ve zevki olan alsın HKS önerimdir... Yüksek basınçlı turboya sahip olmayanlar performans olarak birşey beklemesinler belki biraz geçişlerde ataklaşır o kadar onun dışında düşük basınçta sadece ses için düşünülebilir...
  • benim dedigim eksoz icine uygulanan bunada turbo sart degil aynisini benim arkadasa yaptik ne performans nede attaklik katti sadece cufff cuffff baska bisey yok
  • bende mitsubishi l200 var dizel taktirmayi dusunuyorum.ve taktiracamda ama once bu isi yapacak iyi ve durust bi usta ariyorum.arastirdigima gore blow-off valve turbo da lag olusmasini engelliyo yani turbodaki pervenelerin arasinda ,arabayla girken durdugun zaman pervaneler arasinda sikisan havayi en hizli bisekilde tahliye ediyo ve gaza bastiginizda turbo motora taze hava gnderiyo duraksamadan lag durumundaysa turbonun arasinda sIkIsan hava yuzunden bi sure turbodan verim alamayiz.ki bunu istemeyiz dimi.madem turbo var verimini sonuna kadar kullanmaliyiz + turbonun omrunu uzatir + yakit tasarrufu yaptigina duymustum ama bilemiyorum.iyi bisey.kendinden turbolu araclarda bildigim kadariyla sadece basinc cok yukselince ufaktan bi tisss lama geliyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: greeks

bende mitsubishi l200 var dizel taktirmayi dusunuyorum.ve taktiracamda ama once bu isi yapacak iyi ve durust bi usta ariyorum.arastirdigima gore blow-off valve turbo da lag olusmasini engelliyo yani turbodaki pervenelerin arasinda ,arabayla girken durdugun zaman pervaneler arasinda sikisan havayi en hizli bisekilde tahliye ediyo ve gaza bastiginizda turbo motora taze hava gnderiyo duraksamadan lag durumundaysa turbonun arasinda sIkIsan hava yuzunden bi sure turbodan verim alamayiz.ki bunu istemeyiz dimi.madem turbo var verimini sonuna kadar kullanmaliyiz + turbonun omrunu uzatir + yakit tasarrufu yaptigina duymustum ama bilemiyorum.iyi bisey.kendinden turbolu araclarda bildigim kadariyla sadece basinc cok yukselince ufaktan bi tisss lama geliyo

hocam benim aracımda bov var istersen usta konusunda yardımcı olabilirim

• Faberge ya ben yurt disinda yim burda yasasiyom araba burda.gecenlerde abim arabayi aldigimiz yere gidip sormus takma bilmem ne de bilmem ne biseyler anlatmislar kisacasi takma diyolar dizel sizinki 4x4 sizinki olmaz falan dediler sen l200 zemi taktin?nekadar masrafi var zarari falan olmadimi??
  • Ya arkadasım bence hıc taktırma araban dizel turbo dızel arabalarda 2000 devırde turbo devrıye gırıo paso cuf cuf ses cıkıcak bı zaman gectıkden sora sıkılıcaksın
  • blow off motorun nefes almasıdır gaz pedalından aya çekildiği anda çalışır ve motora hava gönderir bu sayede vites değiştirmelerde hız düşmesi önlenmeye çalışılır.motora bu anda benzin gitmediği için bu alet yakıt tasarrufu sağlayabilir ama tam bi fikrim yok hiç kullanamadım ama sensimükemmel oluyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeanBoss

blow off motorun nefes almasıdır gaz pedalından aya çekildiği anda çalışır ve motora hava gönderir bu sayede vites değiştirmelerde hız düşmesi önlenmeye çalışılır.motora bu anda benzin gitmediği için bu alet yakıt tasarrufu sağlayabilir ama tam bi fikrim yok hiç kullanamadım ama sensimükemmel oluyo.

yanlış biliyorsun..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.