Şimdi Ara

Blower Modifikasyonu. ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu gün ki mevzumuz, blower fan nasıl adam edilir

Öncelikle bir hurdacının kapısı çalınır. Adamla sıkı pazarlık ettikten sonra 5 ytl.ye pislik içinde, her tarafı iğrenç bir blower alınıp, eve getirilir. Şekil 2-a blower'ın tozu ve pisliği alınmış resmi.

Blower'ı iyice temizlikten sonra " özellikle yağlı ve paslı kısımları ", motor aksamı güzel bir biçimde yağlanır. Elektirik bağlantıları, titizlikle yapıldıktan sonra, bantla sarılırki, elektrik kaçaklarına maruz kalmayalım.

Arkasından, zevkimize göre 2 renk metalik boya alınır. Elimizden geldiği kadarıyla güzelce boyanır.

İşimiz bittiğinde, karşısına geçilir ve mutlu maymunlar gibi sırıtılır

Arkadaşlar unutmadan, arkadan gelecek " oha falan oldum, bu fan uçak motoru gibi çalışır " gibisinden sesler için söylüyorum; bu tip motor ve kanat yapısına sahip sanayi tipi blower'lar, 1 adet 8cm. standart fandan daha az ses çıkartır ve 8 cm. fanın vereceği hava akımının 3 katını istediğiniz yere gönderir. Hatta çalışırken sesini bile duyamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 1 Mart 2005, 0:30:58 >

• Şekil 2-b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 28 Şubat 2005, 22:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teodora

Şekil 2-b

el yapimi bi baska oluyor yaa ellerine saglik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rottweiler

el yapimi bi baska oluyor yaa ellerine saglik..

Alıntıları Göster
    eline sağlık çok güsel olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: goke

Alıntıları Göster
    Bu fanın son halini sabırsızlıkla bekliyodum, beklediğime değdi.

Soracağım, hurdacıdan bu blower ı hangi isimle isteyeceğiz? Blower deyince anlıyolar mı?

Bi de, 220V luk motor kullanmak şart mı? Elimizdeki DC fanların 3000 d/d lik motorunu söküp buna taksak gücü yetersiz mi kalır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 28 Şubat 2005, 22:25:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goke

Alıntıları Göster
    Yaw ben anlamadım şimdi bu nereye bakıcak?
    CPU ya mı verecek havayı yoksa dışrıyamı?
    Birde yerine taktıktan sonra resim koyabilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasbi 81

Soracağım, hurdacıdan bu blower ı hangi isimle isteyeceğiz? Blower deyince anlıyolar mı?

Bi de, 220V luk motor kullanmak şart mı? Elimizdeki DC fanların 3000 d/d lik motorunu söküp buna taksak gücü yetersiz mi kalır?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Hocam seni biraz hayal kırıklığına uğratacam ama kusura kalma Bu sadece, kasaya hava sağlayan basit bir blower. Bir sonrakin de şekil 2-a bu da kasa havalandırması.

En babası aşağıda

Hasbi hocam. Bu alet 220 volt'la çalışıyor. Önemli noktası sessiz olması. Hiç ses yok. Bunun haricindeki motorlar, bu kanat yapısını rahat döndürmez. Yani anlattığın motor zayıf kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 28 Şubat 2005, 23:03:43 >

• quote:

quote:

Hocam seni biraz hayal kırıklığına uğratacam ama kusura kalma Bu sadece, kasaya hava sağlayan basit bir blower. Bir sonrakin de şekil 2-a bu da kasa havalandırması.

En babası aşağıda

Hasbi hocam. Bu alet 220 volt'la çalışıyor. Önemli noktası sessiz olması. Hiç ses yok. Bunun haricindeki motorlar, bu kanat yapısını rahat döndürmez. Yani anlattığın motor zayıf kalır.

Alıntıları Göster
    Hey maaşallah be!! Teodora, kaç watt çekiyo bu alet ya?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Fazla değil hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 28 Şubat 2005, 22:51:22 >

• quote:

quote:

Fazla değil hocam.

Alıntıları Göster
    canawar olmush walla , hemen bi hurdacıya gidip almak lasım bunlardan , şu yukardaki uzun olanından 5.25" sürücüye göre bulcan ohooo , canavar canavar

• quote:

Alıntıları Göster
    en babasi cidden iyiymis.. bunu kasanin disina hava atmasi icin kullanabilir ve felaket bi verim alabilirsin... bende bi arastirim bakim su blowerlari...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadir_bado

canawar olmush walla , hemen bi hurdacıya gidip almak lasım bunlardan , şu yukardaki uzun olanından 5.25" sürücüye göre bulcan ohooo , canavar canavar

Alıntıları Göster
    Yaw birde kasaya takıp Resim koysan merak ettim şunu

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ShaRLooT

Kasa içi mutlu görüntüler;

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ShaRLooT

Kasa içi mutlu görüntüler;

Alıntıları Göster
    çok güzel olmuş yaa , yarın ilk işim bi hurdacı bulmak

• quote:

Orijinalden alıntı: bahadir_bado

çok güzel olmuş yaa , yarın ilk işim bi hurdacı bulmak

Alıntıları Göster
    Elerine sağlık çok güzel olmuş abi bende bu aralar kasa soğutma işi ile uğraşıyorum evde işlemci soğutma işini peltier ile yapacam kasa soğutmayıda peltier ile yapacaktım ama sen şimdi blower çıkardın helal olsun ne diyim uğraşlarının emeğini alıyorsun...Şöyle düşünüyorum bir blower+bir peltier kasaya bir peltier de işlemciye koysam iyi sonuçlar alır mıyım sence?Ben düşünüyorum eğer olursa manyak olur...Birde bu sistemi kurarsam toplam kaç watt harcama olur.Bende 235 W lık psu var sandik ama işini iyi yapıyor...Kasamdaki fsp 300 W psu'm kasanın çalışmasını sağlayacak ikinci takacağım psuda kasa soğutmaya peltier+işlemciyi soğutacak peltier+blower'e yetermi sence bunu merak ediyorum...Bu yapacağım işlemci için peltier+kasa peltier'i +blower kaç W çeker.Buna 235 W lık psu ayırabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 28 Şubat 2005, 23:58:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Elerine sağlık çok güzel olmuş abi bende bu aralar kasa soğutma işi ile uğraşıyorum evde işlemci soğutma işini peltier ile yapacam kasa soğutmayıda peltier ile yapacaktım ama sen şimdi blower çıkardın helal olsun ne diyim uğraşlarının emeğini alıyorsun...Şöyle düşünüyorum bir blower+bir peltier kasaya bir peltier de işlemciye koysam iyi sonuçlar alır mıyım sence?Ben düşünüyorum eğer olursa manyak olur...Birde bu sistemi kurarsam toplam kaç watt harcama olur.Bende 235 W lık psu var sandik ama işini iyi yapıyor...Kasamdaki fsp 300 W psu'm kasanın çalışmasını sağlayacak ikinci takacağım psuda kasa soğutmaya peltier+işlemciyi soğutacak peltier+blower'e yetermi sence bunu merak ediyorum...Bu yapacağım işlemci için peltier+kasa peltier'i +blower kaç W çeker.Buna 235 W lık psu ayırabilirim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: x2yk

Elerine sağlık çok güzel olmuş abi bende bu aralar kasa soğutma işi ile uğraşıyorum evde işlemci soğutma işini peltier ile yapacam kasa soğutmayıda peltier ile yapacaktım ama sen şimdi blower çıkardın helal olsun ne diyim uğraşlarının emeğini alıyorsun...Şöyle düşünüyorum bir blower+bir peltier kasaya bir peltier de işlemciye koysam iyi sonuçlar alır mıyım sence ben düşünüyorum eğer olursa manyak olur...Birde bu sistemi kurarsam toplam kaç watt harcama olur.Bende 235 W lık psu var sandik ama işini iyi yapıyor...Kasamdaki fsp 300 W psu'm kasanın çalışmasını sağlayacak ikinci takacağım psuda kasa soğutmaya peltier+işlemciyi soğutacak peltier+blower'e yetermi sence bunu merak ediyorum...Bu yapacağım işlemci için peltier+kasa peltier'i +blower kaç W çeker.Buna 235 W lık psu ayırabilirim...

Hocam, peltierle ilgili çalışmamı, şu blower'a taktığım için biraz erteledim. Ama peltieri kullanacaksan, alacağın bir bakır heatesinke monte et (yan duvarlarına) hs.yi soğut, peltieride bir hs. ile soğut. Çok iyi sonuçlar veriyor. Dandik psu'la bu işe sakın girme. Patlatırsın. Ya kaliteli bir psu al, yada ikincisini takıp peltieri besle. Peltieri direk işlemcinin üzerine koymanı tavsiye etmem. Sorunları var. Pelierle hava soğutma yapacaksan eğer bunu okuhttp://forum.donanimhaber.com/m_2093262/tm.htm

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: x2yk

Elerine sağlık çok güzel olmuş abi bende bu aralar kasa soğutma işi ile uğraşıyorum evde işlemci soğutma işini peltier ile yapacam kasa soğutmayıda peltier ile yapacaktım ama sen şimdi blower çıkardın helal olsun ne diyim uğraşlarının emeğini alıyorsun...Şöyle düşünüyorum bir blower+bir peltier kasaya bir peltier de işlemciye koysam iyi sonuçlar alır mıyım sence ben düşünüyorum eğer olursa manyak olur...Birde bu sistemi kurarsam toplam kaç watt harcama olur.Bende 235 W lık psu var sandik ama işini iyi yapıyor...Kasamdaki fsp 300 W psu'm kasanın çalışmasını sağlayacak ikinci takacağım psuda kasa soğutmaya peltier+işlemciyi soğutacak peltier+blower'e yetermi sence bunu merak ediyorum...Bu yapacağım işlemci için peltier+kasa peltier'i +blower kaç W çeker.Buna 235 W lık psu ayırabilirim...

Hocam, peltierle ilgili çalışmamı, şu blower'a taktığım için biraz erteledim. Ama peltieri kullanacaksan, alacağın bir bakır heatesinke monte et (yan duvarlarına) hs.yi soğut, peltieride bir hs. ile soğut. Çok iyi sonuçlar veriyor. Dandik psu'la bu işe sakın girme. Patlatırsın. Ya kaliteli bir psu al, yada ikincisini takıp peltieri besle. Peltieri direk işlemcinin üzerine koymanı tavsiye etmem. Sorunları var. Pelierle hava soğutma yapacaksan eğer bunu okuhttp://forum.donanimhaber.com/m_2093262/tm.htm

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu arada hatırlatmak istedim. Gördüğünüz sarı siyah güç kaynağı kablosu sizi yanılmasın. Alet 220 volt akımla çalşıyor.

• quote:

Arkadaşlar bu arada hatırlatmak istedim. Gördüğünüz sarı siyah güç kaynağı kablosu sizi yanılmasın. Alet 220 volt akımla çalşıyor.

Alıntıları Göster
    Teodora okumaz mıyım? o linki o linkinle bendede merak sardı hep böyle kendim bir şeyler yapmak istiyorum...Aslında hazırcı gibi oluyorum ama napayım ben daha önce peltier mi bilirdim?Ama keşke bilseymişim.Bu peltier ilen istenirse neler yapılır onu öğrendim yeter ki azim olsun gerisi gelir birde su soğutma yapmak istiyorum ama maliyeti fazla ve daha karışık gibi o yüzden daha ucuza başarılı bir soğutma elde etmek istiyorum...

Seninle bu peltier işi için bir ara görüşeceğim uzmanından püf noktaları almam lazım dimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 1 Mart 2005, 0:44:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Teodora okumaz mıyım? o linki o linkinle bendede merak sardı hep böyle kendim bir şeyler yapmak istiyorum...Aslında hazırcı gibi oluyorum ama napayım ben daha önce peltier mi bilirdim?Ama keşke bilseymişim.Bu peltier ilen istenirse neler yapılır onu öğrendim yeter ki azim olsun gerisi gelir birde su soğutma yapmak istiyorum ama maliyeti fazla ve daha karışık gibi o yüzden daha ucuza başarılı bir soğutma elde etmek istiyorum...

Seninle bu peltier işi için bir ara görüşeceğim uzmanından püf noktaları almam lazım dimi...

Alıntıları Göster
    Teodora güzel olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Buraks23

Teodora güzel olmuş

Alıntıları Göster
    ELİNE SAGLIK GÜZEL OLMUŞ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.