Şimdi Ara

BLU-RAY FAN CLUB --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
719
Cevap
4
Favori
95.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

Orjinalden alıntı: devilsemo

Bu aralar Hidt ve Eureka uyuyor maşallah. Yeni filmlerin hiçbiri yok..

Ya yeni çıkan geuplar var REFINED Aldı etrafı şimdi ise FHD-Kabusu yaşıyoruz duralım bakalım ..herşey belli olur zati varya bu aralar SEPTIC Hiç yok canım sıkıldı yaaa

FHD-Kabusu nedir bilmiyorum ama bu grup bana kabus yarattı. Daha önce duymamıştım, The Wrestler filmini riplemişler başka rip de bulamadım, hadi indireyim, dedim... Her karesinde pullanma var ya, nasıl bir iş çıkarmışlar böyle anlamadım, dvdrip ile yan yana koysa farkı anlayamam REFiNED Sakın indirmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: mistercado

quote:

quote:

Ya yeni çıkan geuplar var REFINED Aldı etrafı şimdi ise FHD-Kabusu yaşıyoruz duralım bakalım ..herşey belli olur zati varya bu aralar SEPTIC Hiç yok canım sıkıldı yaaa

FHD-Kabusu nedir bilmiyorum ama bu grup bana kabus yarattı. Daha önce duymamıştım, The Wrestler filmini riplemişler başka rip de bulamadım, hadi indireyim, dedim... Her karesinde pullanma var ya, nasıl bir iş çıkarmışlar böyle anlamadım, dvdrip ile yan yana koysa farkı anlayamam REFiNED Sakın indirmeyin.

Ciddimisin sen? Bu sabah wrestler refined 1080p indirmiştim off..

• quote:

Orjinalden alıntı: Exhell

quote:

Orjinalden alıntı: mistercado

quote:

quote:

Ciddimisin sen? Bu sabah wrestler refined 1080p indirmiştim off..

wrestler ın her ripi öyle. bende de chakra ripi var o da aynı. dvdrip ten beter durumda görüntü. sanırım blu raye düzgün aktarılmamış. yani kaynakta sıkıntı var.

• Biraz daha bekleseymişim keşke.

Rip grupları hakkında bir konu açtım, bildiklerinizi paylaşırsanız öğrenmiş oluruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_31564593/mpage_1/key_//tm.htm#31564593
  • quote:

Scene grubu olmadıkları için yeni filmleri hemen riplemek gibi aceleleri yok, zaman harcayıp çok kaliteli ripler yapıyorlar
    HiDt ortalama 3 günde bir yeni release çıkarıyor işte ss:

BLU-RAY FAN CLUB  --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir?

• Arkadaşlar şimdi bazı arkadaşlar pullanmalar vs. diyerek, rip yapan grubu eleştiriyor..

Burda yanlış bir nokta var. Bir grubu eleştirmeden önce, öncelikle Orjinal Bluray'inin görüntüsünü araştırmalısınız. Siz sanıyor musunuzki bütün Bluray filmler 1080p mükemmel High Definition görüntü veriyor ? Hayır, kimi filmin görüntüsü mükemmelken kimisi berbat. Rip yapan grupları eleştirirken asıl suçlu yapımcı firmalar oluyor bazı filmlerde..

Orjinal Bluray filmleri inceleyen Profesyonel sitelere bir göz atmanızı öneririm. Kimi diskler görüntüden 10 tam puan alırken, kimi discler 2 puan alamıyor..

Şunu da bilmeniz gerekirki, pullanmalar Bluray'in en büyük sorunlarından biridir. Bazılarınız gülebilir ama üretimi duran Hddvd formatı, Bluray'den görüntü bakımından daha iyiydi. Bu kullanılan codeclerden kaynaklanıyor. Hddvd'de pullanmalar, Bluray'den çok daha azdı.. Görüntü daha netti. Bluray'in kapasitesi daha fazla ama, kapasiteden daha önemlisi kullanılan codec ve renderlemenin ne derece iyi olduğudur.

Sonuç olarak rip yapan gruplardan önce orj diski yapan firmalar sorumludur.

Ha kötü rip yapan grup çok, o ayrı konu. Refined mesela rezalet. Septic eskiden kötüydü şimdi gayet iyi durumda. Sinners ortalama.

Scene grupları arasında en iyisi Septic.

Kaliteli rip yapan gruplar arasında, Gogomez arkadaşımızın oldukça beğendiği HiDt oldukça kaliteli ve yüksek Bitrate değerlerine sahip ripler yapıyor. Eureka'yı beğenmeyen bazı arkadaşlar var. Ben beğeniyorum, kendilerine ayrı bir site açtılar ve oldukça ilgi görüyor halen ripleri..

Bilenler bilir, Z@X ve BTT yine çok kaliteli rip yaparlar..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Canér

@GOGOMEZ
    Hocam birazdan kuzene gitcem Gerizekalının 1 pcsi var core2quad ama salak bitek msne falan giriyo
    DVDye attım the dark knighti gece bi film ziyafeti çekicez . İlk izlediğim BluRay film olacak

Ne Güzel Ne güzel sosyalite diye buna derler bende çalışmadığım günler paso film ve oyun oynarım Ps,bıktım benim İşim filmler Artık Ya-Çok Çok ii oluyo hem indirmeside zevkli nedeni ise hani zevk alıyosun -bittimi bitmedimi elektrikler gittimi. Seed ler ne durumda felan güzel oluyo

Bu arada Dark kınght için 4.37 Gb az en aşağı 7.99 diyorum ben ama tabi Rıp leyen grubuda işe katarsak

The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.x264.D-Z0N3. 'di. Çok süpermiş ya kaliteli film izlemek

• esir 720p de çok başarılı ama hiç 1080p sini indirmedim.

bir de ilk olarakwww.blu-ray.com dan incelemeye bakın. filmin çıkan bluray'in video ve ses kalitesine 5 üzerinden not veriyorlar.

720p de biraz şansısız... esir dışında pek iyi rip olmuyor. 1080p için daha çok iyi rip oluyor
  • quote:

...4.42 Gb 720p ile aynı sunumun .6.50 Gb sunumu varsa 6.50 abanın her yönnden daha iyi Rıp leniyor...

Aynı mantıkla yola çıkarsak, 7-8 gb 720 lerde diğerlerini döver. Bu işin sonu yok. 4 gb sunumlar da pekala iş görür. +mkv tools vari programlarla uğraşmazsın.
  • 2mbe geçtim.Baya bi rahat oldu blu-ray filmler için. Hayırlı olsun bana
  • The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR

• arkadaşlar selam

blu ray film arşivi yaptığınız malum, nasıl muhafaza ediyorsunuz bu kadar filmi ?

hepinizde external HDD ler mi var yoksa bunun başka bir methodu filan mı war ?? bozulmadan etmeden parçalara mı ayırıyorsunz videoları ??
  • Bende hdd var ona atıyorum gerçi bu işin ve hdd almanında sonu yok Allah sonumuzu hayretsin....

Edıt ; Arkadaşlarımızdan biri liste hazırlasın grup , boyut , ses , vs vs

bu listeyi referans olarak alabiliriz ,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Mayıs 2009; 16:44:37 >
  • Ben izlediğimi siliyorum.Bu iş daha da hızlı olsun diye 2mbe geçtim zaten.
    İzlediğimi bir daha izlemeyi sevmem.Bir de sürekli yeni filmler çıkıyor.Biri ''Artık yeni filmler gelmeyecek'' derse o zaman arşive başlarım
    Şurda kaç yıllık ömrümüz var.Bence vakit kaybı izlediğini bir daha izleme falan.Teknoloji hızla gelişiyor zaten.Eski filmleri bulamama gibi bir korkun da yok.Canın çok istediyse, indir bir daha.Çok zor bişi değil.
    Ayrıca şuraya yazıyorum, gelecekte internet, Pcnin HDDsi gibi olacak.(Gerçi Kore'de, internet hızına bile yetişemiyor HDD .)

Arşivcilere bir sözüm yok.Arşivcilik bi hobi zaten. Ben sadece düşündüklerimi söyledim.

• 2-3 gün indirmeyi bekleyipte ben silemem şahsen ,

Bizim yaptığımızın arşivcilik olduğunu sanmıyorum veri depolamaktır adı , arşivcilik ayretten yapıyorum daha zordur...

• quote:

Orjinalden alıntı: renzokuken

arkadaşlar selam

blu ray film arşivi yaptığınız malum, nasıl muhafaza ediyorsunuz bu kadar filmi ?

hepinizde external HDD ler mi var yoksa bunun başka bir methodu filan mı war ?? bozulmadan etmeden parçalara mı ayırıyorsunz videoları ??

dvd lere yazıyom ben.

bluray 720p indiriyom artık.

genel olarak 4.36 ile 8 gb arasında indirdiklerim.

4.36 ları zaten tek dvd alıyor... daha büyük olanları mkv tools ile 2 ye kesip, 2 dvd ye yazdırıyom. çok kolay ve hızlı bir program.

dvd olarak verbatim kullanıyom... kaliteli marka dvd kullanın derim
  • @Am@deus

O rafı nereden aldın veya yaptırdın acaba? Birde kaç liraya maal oluyor? Bende odamın bi kenarını komple aşağıdan yukarı böyle yaptırmayı düşünüyorum geçen senedir. Nasipse temmuza olacak inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

@Am@deus

O rafı nereden aldın veya yaptırdın acaba? Birde kaç liraya maal oluyor? Bende odamın bi kenarını komple aşağıdan yukarı böyle yaptırmayı düşünüyorum geçen senedir. Nasipse temmuza olacak inşallah.

Ben ondan iki tane yaptırdım resimdeki işyerinde olan , MDF tanesi 150 tl idi bir sene önce !

Ölçülerini belirle boş bir dvd kutusu al yanına ona göre yaparlar
  • Ankara, Sitelerdeki mobilyacılara soracağım bir ara. Ancak mdf pahalı olur. dvd kutusu aklımda zaten. Ölçü olarak 270x270cm düşünüyordumda. Aşağı yukarı 12-13 sıra olur. Max. 500 tl bütçe ayırabilirim en fazla. Olmadı parça parça yaptırırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

Ankara, Sitelerdeki mobilyacılara soracağım bir ara. Ancak mdf pahalı olur. dvd kutusu aklımda zaten. Ölçü olarak 270x270cm düşünüyordumda. Aşağı yukarı 12-13 sıra olur. Max. 500 tl bütçe ayırabilirim en fazla. Olmadı parça parça yaptırırım.

İstanbulda olsaydınız birini size verebilirdim ağustos gibi , tavsiyem mdf şaşmayın taş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Mayıs 2009; 19:37:51 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.