Şimdi Ara

BLU RAY - LCD TV - LAPTOP - SES SİSTEMİ Uyumu hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar teknolojiye kendimi kaptırarak paraya kıyıyorum ve sizin de fikirlerinizi alarak birşey denemek istiyorum,kendimce bazı sorularım olucak ...

Sony Vaio HDMI çıkışı olan bir laptop ile içi imaj dosyası halinde BLU RAY ve HD DVD film barındıran 2 TB external bir harici harddisk arşivi hazırlamayı düşünüyorum.Ayrıca birde HD READY LCD Tv almayı düşünüyorum.Benim sorum şöyle olacak :

1 . Laptop ta sanal sürücüyle görüntülediğim BLU RAY filmleri HDMI çıkış ile LCD Tv de görüntülemek ile,bu filmleri BLU RAY Player da çalıştırıp HDMI çıkış ile yine aynı LCD Tv de izlemek arasında kalite farkı olur mu ?
    2 . Tam emin değilim ama ; HDMI çıkış ile LCD Tv'yi yine bu donanımı destekleyen bir ses sistemine bağlayıp,diğer bir HDMI çıkışı da laptop a bağlarsam fimleri en yüksek kalitede ses ile seyredebilirmiyim ( mesela Dolby True HD ) ?

Bunu yapmamın sebebi elimdeki imaj dosyası halindeki BLU RAY filmleri medyaya aktarmak çok zahmetli olacağından,kaliteden ödün vermeden bu yol seçilebilir mi ?

Kullanacağım aygıtlar :

SONY KDL-40Z4500 40'' FULL HD 200 HZ LCD TELEVİZYON (BRAVIA ENGINE 2)
    http://www.hepsiburada.com/sony-kdl-40z4500-40-full-hd-200-hz-lcd-televizyon-bravia-engine-2/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsonykdl40z4500

SONY RHT G900 EV SİNEMA HOPARLÖRÜ
    http://www.hepsiburada.com/sony-rht-g900-ev-sinema-hoparloru/productDetails.aspx?categoryid=152491&productid=evsonyrhtg900

SONY VAIO VGN-FW21Z NOTEBOOK
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=101521

WESTERN DIGITAL WDG2NC20000E 2 TB WORLD EDITION II GIGABIT ETHERNET HARİCİ HDD
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30375

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnchn -- 17 Kasım 2008; 1:11:50 >

• dostum 1. sorunun cevabı,
    kullandığın filmden kaynaklanan kalite farkı olmaz zira filme yada imaj dosyasına bir değişiklik yapmadığın sürece onu HDD da veya BLU-RAY diske yazarak saklamanda yada oynatmanda
    bir fark yok. yani burada senin görüntü kaliteni olsa olsa notebook un ekran kartı etkiler.

ikinci soruna gelince,
    Yine play işinde kullanacağın notebook taki BLU-RAY play yazılımının BLU-RAY üzerindeki ses formatlarını yada senin örneğinle DOLBY TRU-HD çözebilmesi yeter,
    bunu yapabiliyorsa HDMI çıkıştan sesler çözülmüş olarak verilecektir.

Yanlız HD READY TV demişsin ama yazdığın tv HULL HD yani 1920 x 1080p ye sahip daha azı olsaydı görüntü 720p ye indirgenecekti, çok az belki de görülmeyecek kadar
    kalite kaybı yaşayacaktın ama bu TV de sorun olmayacağına emin olabilirsin..
  • yardımınız için çok teşekkür ederim.
    Fakat ses sistemi hakkındaki sorumda,laptop ve ses sistemini HDMI çıkış ile LCD Tv ye bağlamayı düşünmüştüm.Kastettiğim durumda laptop ve ses sistemi arasında herhangi bir kablo bağlantısı olmayacak.
    Sizin bahsettiğiniz durumda ses sistemini laptop a bağlamış mı oluyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnchn -- 17 Kasım 2008; 8:45:13 >
  • Bunun cevabı nasıl bir ses sistemi kullanacağınızda yatıyor,
    yani HDMI girişli bir amfi kullanacaksanız, bu tür amfiler görüntüyü yine sahip oldukları HDMI çıkışından bağlayacağınız herhangi
    bir görüntü cihazına verirler. Yani notebook un çıkışı direk amfiye, amfinin çıkışı da tv ye olacaktır.
    Hatta bu tür (HDMI girişe sahip) Amfilerin birçoğu yeni nesil ses formatlarını çözüp hoparlörlere dağıtabilir.
    Bu durumda ses sorununuz da kalmamış olur.
    Ancak HDMI li bir amfi kullanmayacaksanız sesi mutlaka notebooktaki yazılımla çözüp yine HDMI den başka bir çıkışla notebooktan alıp nasıl bir
    ses sistemi kullanacaksanız ona uygun girişine vermelisiniz.
  • Teşekkür ederim tekrar,araştırmaya başlıyorum artık,Harman Kardon marka bir amfi düşünüyorum tüm bu ses donanımlarına uyumlu.
    İlginiz için teşekkürler.
  • hayırlısı olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    philips tv seriler ve özellikleri
    11 yıl önce açıldı
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.